Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Κοινοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για µη ασφαλή προϊόντα του συστήµατος RAPEX για την εβδοµάδα 16 έως 20 Ιανουαρίου 2012

Η Γενική Γραµµατεία Καταναλωτή ανακοινώνει µέσω του Τύπου τις Κοινοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εβδοµάδα 16 έως 20 Ιανουαρίου 2012 για τα µη ασφαλή προϊόντα του Συστήµατος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) που αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα.

ΒΟΜΒΑ ΠΟΥΤΙΝ:"Η Ελλάδα μπήκε τεχνητά στη κρίση"!

Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στο οικονομικό Φόρουμ "Ρωσία 2012". 

 «Της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο» είπε ο κ. Πούτιν, επισημαίνοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, «η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο. Αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο».



48 δόσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Η τακτοποίηση των αυθαιρέτων προέβλεπε εξόφληση του ποσού που προκύπτει ως και σε 36 δόσεις. Από την πρώτη απόφαση ως τώρα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει και πολλά νοικοκυριά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες, πόσο μάλλον σε επιπλέον χρήματα που απαιτούνται για τη “νομιμοποίηση” του αυθαιρέτου που έχουν έχουν στην κατοχή τους και έτσι ο υπουργός με δηλώσεις του στη Βουλή έκανε αποδεκτή την αίτηση κομμάτων και φορέων αυξάνοντας τις δόσεις από 36 σε 48.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Τι κοινό συνδέει τους αγρότες της Βοιωτίας..., τον Αντώνη Καφετζόπουλο... και τον Χρόνη Μίσσιο;"

Απάντηση: Κανείς τους
δεν έχει σε εκτίμηση τους οικολόγους...
Οι πιο ευαίσθητοι χαρακτήρες συγκλονίστηκαν. Οι πιο σκληροί χαρακτήρες σίγουρα προβληματίστηκαν. Το σίγουρο είναι ότι οι χθεσινές εικόνες από τη «λαϊκή αγορά» της Πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα, με χιλιάδες ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά για να πάρουν δωρεάν τα οπωροκηπευτικά προϊόντα των παραγωγών της Θήβας, μας ταξίδεψαν σε εικόνες της κατοχικής Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Εικόνες που τις βλέπαμε μέσω φωτογραφικών αρχείων του ΄40. Να όμως που επαναλαμβάνονται, δυστυχώς. Οι μεγαλύτεροι για 2η φορά, ενώ εμείς οι νεότεροι για 1η φορά, σίγουρα όμως όχι και τελευταία...

Ένα χωριό κέρδισε το λαχείο εκτός από τον... Μητσοτάκη

Η τύχη κάποιες φορές παίζει περίεργα παιχνίδια και αυτός ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του Κωστή Μητσοτάκη, ενός Έλληνα κινηματογραφιστή που ζει στο χωριό Σοντέτο της Ισπανίας.Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», όλοι οι κάτοικοι του μικρού αυτού χωριού είχαν αγοράσει μαζί νικηφόρους λαχνούς του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου, κερδίζοντας το μυθικό ποσό των 950 εκατομμυρίων δολαρίων. Όλοι εκτός από έναν κάτοικο του χωριού, τον Κωστή Μητσοτάκη, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός που δεν αγόρασε από τον νικηφόρο λαχνό. Σύμφωνα με τους «Νιου Γιορκ Τάιμς», οι κάτοικοι που πουλούσαν τους λαχνούς είχαν προσπεράσει το σπίτι του. Ο Κωστής Μητσοτάκης είναι κινηματογραφιστής και μετακόμισε στο χωριό Σοντέτο για χάρη μίας ντόπιας. Ωστόσο ούτε το ειδύλλιο με την γυναίκα αυτή προχώρησε.

Αναλαμβάνουν καθήκοντα ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Αναλαμβάνει από την 1η Φεβρουαρίου 2012, καθήκοντα Διαχειριστή του Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). Ο ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και συστάθηκε σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της Οδηγίας 2009/72/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφώνα και με τη νομοθετική ρύθμιση που προώθησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο νόμο Νόμο 4001/2011, όπου ρυθμίστηκαν βασικά ζητήματα της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Αποκριάτικο πάρτι του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς σας προσκαλεί στο παιδικό αποκριάτικο πάρτι (μπαλταφάν) που θα γίνει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 5,00 μ.μ. στη Λέσχη Αξιωματικών (ΛΑΦ) Κιλκίς. Κλόουν περιμένουν μικρούς και μεγάλους να χορέψουν και να ξεφαντώσουν. Ελάτε λοιπόν μεταμφιεσμένοι και μη, και ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό αποκριάτικο χορό και ξεφαντώστε ανάμεσα στο αποκριάτικο φόντο με χρωματιστές σερπαντίνες και κομφετί!!!

4ήμερη εκδρομή του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς στην Κωνσταντινούπολη

Το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς διοργανώνει 4ήμερη εκδρομή από 24 έως και 29 Φεβρουαρίου (4ήμερο κ. Δευτέρας) στην Κωνσταντινούπολη. Η εκδρομή περιλαμβάνει τους εξής προορισμούς: Πριγκηπόνησα (σύμπλεγμα νησιών στη Θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Κωνσταντινούπολης, στο στόμιο του κόλπου της Νικομήδειας), Χάλκη (νησί της Τουρκίας στη Θάλασσα του Μαρμαρά ή Προποντίδα), Οικουμενικό Πατριαρχείο, Βυζαντινός Ναός της Αγιάς-Σοφιάς και Γηροκομείο των Ρωμιών στο Μπαλουκλί. Οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν σε ξενοδοχείο 4ων αστέρων στην περιοχή του Ταξίμ και περιλαμβάνει πρωινό. Τιμή συμμετοχής 185€.  Για περισσότερες πληροφορίες ή για εγγραφές, μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείοτου Λυκείου Ελληνίδων (Ν. Παναγιώτου 7 1ος όροφος, τηλ. 2341027684) ώρες λειτουργίας γραφείου 6-8 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή

Επίσημη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποίησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο Αξιωματικών του Σώματος.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που ολοκληρώθηκε χθες (01-02-2012), πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων και επαφών με Αξιωματούχους και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών (Home Office), όπου συζητήθηκαν θέματα διμερούς και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών στις Σέρρες

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών συνελήφθησαν χθες (01.02.2012) και ώρα 13.00΄, στην Κουμαριά Σερρών, ένας 58χρονος και ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τον πρώτο κατηγορούμενο, ο οποίος κατελήφθη να κατέχει 12,1 γρ. κάνναβης.

Η Μητρόπολη Πολυανής κοντά στον πάσχοντα

Την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα έκοψε το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου, το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου στο κέντρο δεξιώσεων «Κτήμα των Ευχών» στο Κιλκίς, το οποίο κατακλύστηκε από αδελφούς μας χριστιανούς, που προσήλθαν για να συμμετέχουν και να απολαύσουν μια διαφορετική εκδήλωση.

Εκδήλωση για την εκκλησιαστική γιορτή της Μητέρας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς διοργανώνει εκδήλωση για την εκκλησιαστική γιορτή της Μητέρας (Υπαπαντή του Κυρίου) την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Στην εκδήλωση θα γίνει ομιλία αφιερωμένη στη Μητέρα, θα ακουστούν ποιήματα και θα κλείσει η Ενοριακή χορωδία του Αγίου Δημητρίου με τραγούδια αφιερωμένα στην Μάνα.

Πρόσκληση για ενημερωτική συνάντηση Περιφέρειας και Δήμου Κιλκίς για τα μεταλλεία στα Κρούσια

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ο Δήμος Κιλκίς συνδιοργανώνουν ανοικτή για το κοινό ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης Δ.Μ.Χ. στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και Αντιγόνειας.» Η ημερίδα θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 μ.μ. Ομιλητές θα είναι υπηρεσιακοί παράγοντες από το ΥΠ.Ε.ΚΑ και εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής ενάντια στα μεταλλεία.

Παρεμβάσεις Χρήστου Δραγανίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας

"Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2012 υπάρχει πρόβλεψη για ποσό 714.000 ευρώ για αμοιβές αιρετών που αφορούν τις αντιμισθίες του δημάρχου, των αντιδημάρχων, των μισθών των συνεργάτες του δημάρχου, του διευθυντή του δήμου και του συνηγόρου του δημότη ,των αποζημιώσεων του προέδρου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτικών επιτροπών, κλπ. Στο ποσό αυτό αν προσθέσει κανείς και τα έξοδα διοίκησης του ΝΠΔΔ κοινωνικής φροντίδας (παιδικοί σταθμοί-ΚΕΦΟ-ΚΑΠΗ κλπ), της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Δημοτικής Υπηρεσίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης, τότε οι συνολικές δαπάνες φτάνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη προς Ευάγγελο Βενιζέλο, Αντιπρόεδρο Κυβερνήσεως και Υπουργό Οικονομικών για το πετρέλαιο θέρμανσης

Εδώ και αρκετές εβδομάδες οι ακριτικές περιοχές της χώρας μας δοκιμάζονται από δριμύ, παρατεταμένο ψύχος. Ζούμε έναν από τους πιο ψυχρούς χειμώνες των τελευταίων δεκαετιών. Από τη Φλώρινα ως το Νευροκόπι , και από την πατρίδα μου, το Κιλκίς ως την Κοζάνη νοικοκυριά και επιχειρήσεις βιώνουν μια σκληρή καθημερινότητα εξαιτίας της αδυναμίας να ανταποκριθούν στην υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Είναι γνωστό ότι για να συγκρατηθούν οι τιμές, δεν εφαρμόστηκε για φέτος η εξομοίωση της φορολόγησης μεταξύ του πετρελαίου κίνησης και πετρελαίου θέρμανσης. Παρόλα αυτά η σημερινή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ξεπερνά το ένα ευρώ.

Εκδηλώσεις ΚΔΕΚ Δήμου Κιλκίς

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012, σε μια λιτή εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Κιλκίς, οι εργαζόμενοι των δομών της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ) του Δήμου Κιλκίς. Ειδικότερα, η κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε παρουσία σύσσωμου του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού των Προγραμμάτων "Βοήθεια στο Σπίτι" όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, της Κοινωνικής Μέριμνας, του Βρεφονηπιακού και Παιδικού Σταθμού της ΚΔΕΚ, καθώς και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Επαφές Προέδρου Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών- Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κιλκίς

Συναντήσεις με φορείς και εργαζομένους του Δήμου Κιλκίς για ζητήματα που άπτονται των αντικειμένων και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών- Βρεφονηπιακών Σταθμών, είχε με πρωτοβουλία της τις προηγούμενες ημέρες, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού κ. Κατερίνα Γιαννακούλα-Ζιούτα.

Κλειστά σήμερα τα σχολεία του Δήμου Παιονίας

Με απόφαση του Δημάρχου Παιονίας, κ. Αθανασίου Λαπόρδα, τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παιονίας, δεν λειτούργησαν την Πέμπτη 2-2-2012, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (αρθρ. 94 παρ. 4, εδ. 27 ν. 3832/2010). Για τη λειτουργία των ανωτέρω Σχολείων την Παρασκευή 3-2-2012, θα εκδοθεί νεώτερη απόφαση Δημάρχου το πρωί της Παρασκευής, αφού συνεκτιμηθούν οι καιρικές συνθήκες.

Συγκέντρωση της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας

Στις 31-1-2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 6:00 το απόγευμα, η Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας πραγματοποίησε συγκέντρωση στο κέντρο νεότητας της πόλης με θέμα «Λειτουργία και προοπτική του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Γουμένισσας». Πλήθος κατοίκων όλης της Παιονίας ήταν παρόντες. Τη συζήτηση διηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Ιωάννης Αλίρης.

Καταγράφηκαν 15 ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών στη γειτονική Βουλγαρία

Συνολικά 15 ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών καταγράφηκαν στη Βουλγαρία μόνο για μία μέρα. Φέτος μάλλον θα επαναληφθούν οι πολικές θερμοκρασίες από το μακρινό 1947 όταν ο υδράργυρος των θερμομέτρων κοντά στην πόλη Τραν έπεσε στους -38,3 βαθμούς Κελσίου.Το αρκτικό κρύο κατέλαβε τη χώρα ακόμα τη Δευτέρα όταν σε 15 πόλεις και χωριά καταγράφηκαν χαμηλές θερμοκρασίες-ρεκόρ. Η πόλη Κνεζά της βορειοκεντρικής Βουλγαρίας σημειώνει δυο αλλεπάλληλες μέρες τις χαμηλότερες θερμοκρασίες από -29 βαθμούς Κελσίου. Η πόλη είναι κάτοχος και του απόλυτου ρεκόρ για τη Βουλγαρία για τις 30 Ιανουαρίου, όταν το 1942 οι θερμοκρασία έπεσε στους -30,2 βαθμούς Κελσίου.