Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Η προγραμματισμένη για απόψε προβολή της ταινίας ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ του Θόδωρου Αγγελόπουλου στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κιλκίς αναβλήθηκε λόγω της διάρκειας της ενημέρωσης για τα μεταλλεία στο Κιλκίς. Η εκδήλωση μνήμης στον πρόσφατα χαμένο μεγάλο σκηνοθέτη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Δεν έπεισαν οι ομιλητές του ΥΠΕΚΑ στο Συνεδριακό του Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου η πολυαναμενόμενη ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τα μεταλλεία, με την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΕΚΑ και του ΙΓΜΕ.

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας: "Συμμετέχουμε στις Εθνικές εκλογές όποτε και αν πραγματοποιηθούν"

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ , σύμφωνα με το άρθρο 13 του Καταστατικού του. Η συνεδρίαση διεξήχθη σε υψηλό επίπεδο ευπρέπειας και ήθους, με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες. Κάτω από το βάρος των διαφαινόμενων εξελίξεων στη χώρα, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, με πλήρη ευθύνη και βαθειά επίγνωση του ρόλου που καλείται να αναλάβει ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, ενέκριναν:

Προειδοποίηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας προς Ελλάδα και Τουρκία σε σχέση με την κακοκαιρία

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας προειδοποίησε επίσημα τις αρχές της Ελλάδας και της Τουρκίας, για πιθανό κίνδυνο από την υπερχείλιση δύο τεχνητών λιμνών. Οι λίμνες «Ιβάηλοφγκράντ» και «Στουντέν κλάντενετς» βρίσκονται στη Ν Βουλγαρία και η υπερχείλιση τους θα προκαλέσει αύξηση της στάθμης των υδάτων. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό το ΥΠΕΞ θα ενημερώσει άμεσα της αρμόδιες ελληνικές και τουρκικές αρχές.
Πηγή: Βουλγαρική Ραδιοφωνία

Δεν εξαιρούνται ένστολοι και εκπαιδευτικοί. Στην απόλυση 15.000 υπαλλήλων το 2012 αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση

Στην απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση έως το τέλος του 2012. Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι οι απολύσεις αναμένεται να προέλθουν από καταργήσεις ζημιογόνων οργανισμών του Δημοσίου. Σημειώνουν ακόμη ότι το θέμα της μείωσης του προσωπικού αφορά όλα τα υπουργεία, άρα και ένστολους και εκπαιδευτικούς, τους εποπτευόμενους φορείς, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κ.λπ. και επισημαίνουν ότι κάθε υπουργείο πρέπει να εντοπίσει φορείς και υπηρεσιακές μονάδες που έχουν πλεονάζον προσωπικό, ώστε να μην γίνουν κάθετες απολύσεις.

Συνέντευξη Πάνου Μπεγλίτη εκπροσώπου τύπου ΠΑΣΟΚ στο Ρ/Σ «ΑΝΤ1» και στον δημοσιογράφο Νικόλα Βαφειάδη

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να πάμε στο ΠΑΣΟΚ και στον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος, τον κ. Πάνο Μπεγλίτη. Καλό μεσημέρι κ. Μπεγλίτη;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Καλό μεσημέρι.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και έχω και μπροστά μου τη δήλωσή σας που λέει, ότι η αρχή του ΠΑΣΟΚ είναι ότι τίποτα δεν πρόκειται να συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν όλα και από τους τρεις αρχηγούς.

NON PAPER της Νέας Δημοκρατίας με τις θέσεις της για τη διαπραγμάτευση

13ος – 14ος μισθός: Για πρώτη φορά έγινε ουσιαστική διαπραγμάτευση και δεν θα πειραχτούν ο 13ος και ο 14ος μισθός, γεγονός που διπλασίαζε την ύφεση και θα γονάτιζε ακόμα περισσότερο την οικονομία.
Αντικειμενικές αξίες Ο Αντώνης Σαμαράς στην προσπάθειά του να σταματήσουν να μπαίνουν νέοι φόροι, παλεύει να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες. Αυτό θα προκαλούσε νέα φοροεπιδρομή. Για παράδειγμα, θα αυξανόταν το χαράτσι της ΔΕΗ, 16 φόροι στα ακίνητα, οι φόροι μεταβίβασης και γονικών παροχών, ενώ θα διαλυόταν ό,τι έχει απομείνει στην αγορά ακινήτων και στην οικοδομή.

Παίζουν με το μέλλον ενός ολόκληρου λαού - Αναβάλλεται για αύριο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών! - Σαρκοζί - Μέρκελ ΔΕΝ μας έχουν ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη!

- Τα ελληνικά κόμματα διαρρέουν ότι έχουν άλλες 24 ώρες περιθώριο την ώρα που όλη η Ευρώπη μας λέει ότι ο χρόνος μας έληξε!
- Κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα η συνάντηση Παπαδήμου - τρόικας
- Συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών - Η τρόικα ζήτησε να μειωθούν επιπλέον 20% οι κύριες συντάξεις!
- Εκπρόσωπος Ρεν: Πηγαίνετε τον κατώτατο μισθό στα επίπεδα Ισπανίας-Πορτογαλίας
- Μέρκελ-Σαρκοζί: "Οι Έλληνες πρέπει να επωμιστούν τις ευθύνες τους"
- Ζήτησαν αποφάσεις για να δώσουν χρήματα

Για ακόμα μια φορά ο ελληνικός λαός είναι έρμαιο των επικοινωνιακών παιχνιδιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Πάγωσε και η Αξιούπολη

4,30 μ.μ έξω από το σπίτι μου στην Αξιούπολη.
Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο!
Μας λέει η φίλη και αναγνώστρια της ΓΝΩΜΗΣ, Κική Χαραλαμπίδου

Π.Α.ΜΕ.: Όλοι την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς

Κυβέρνηση, τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και ΛΑΟΣ περνούν βαριές αλυσίδες στην εργατική τάξη, στο λαό, για να σώσουν τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλίων.  Τα αρπάζουν όλα και καταδικάζουν το λαό σε μακροχρόνια φτώχεια και εξαθλίωση. Μετατρέπουν το μισθό σε χαρτζιλίκι, τις συντάξεις σε επίδομα φτωχοκομείου. Γαβγίζουν με την απειλή της χρεοκοπίας γιατί φοβούνται τη δύναμή μας. Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να μπει μπροστά στον αγώνα με όλες τις δυνάμεις της. Αυτή την ώρα μια επιλογή έχουμε: ή τις αλυσίδες ή τα όπλα του αγώνα.
Ξεσηκωμός, οργάνωση σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.
Ενότητα κι αγώνας για:

Π.Α.Σ.ΕΒΕ: Δεν πάει άλλο! Αντιδρούμε μαζικά και βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί! Όχι στον εκβιασμό της νέας ταμειακής σύμβασης, όχι στην εξαθλίωσή μας

Οι μάσκες έπεσαν για τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, οι οποίες είναι ΣΥΝΕΝΟΧΕΣ γιατί με τους στημένους κοινωνικούς διαλόγους διευκόλυναν κυβέρνηση – βιομηχάνους – εφοπλιστές – τραπεζίτες να περάσουν μέτρα που οδηγούν τους εργαζόμενους σε μακροχρόνια εξαθλίωση με μισθούς πείνας, τους συνταξιούχους και τους άνεργους στα συσσίτια, τα παιδία μας να λιποθυμούν νηστικά στα σχολεία, τους άστεγους να κοιμούνται σε στοές και στα πάρκα και τους αυτοαπασχολούμενους μικρομαγαζάτορες χρεωκοπημένους στην ανεργία.

Eurobank: «Από το PSI+ θα έχουμε περιορισμένες επιπτώσεις στα κεφάλαιά μας»

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι διευρύνεται η περίμετρος του PSI+ έτσι ώστε να περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων ο τραπεζικός δανεισμός, ύψους κατ’ εκτίμηση περίπου € 11 δισ., προς προβληματικές ΔΕΚΟ (πχ ΟΣΕ, ΟΑΣΑ, κλπ) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων η Eurobank EFG διευκρινίζει: "Η έκθεση της Eurobank EFG στη συγκεκριμένη κατηγορία δανείων / ομολόγων ανέρχεται σε € 335 εκατ. Επομένως, η Τράπεζα θα έχει σχετικά περιορισμένη επίπτωση στα κεφάλαιά της από την ένταξή αυτών των δανείων / ομολόγων στην περίμετρο του PSI+."

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της 7ης Φεβρουαρίου 2012

Οι Έλληνες έμποροι μετά από τις τελευταίες ειδήσεις για την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ της Κυβέρνησης και της Τρόικας, νοιώθουμε ηττημένοι αφού οι κόκκινες γραμμές της Κυβέρνησης κατέληξαν σε «κόκκινες κορδέλες» και  δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για τη διαφύλαξη των επιχειρήσεών μας και για το επίπεδο διαβίωσης του ελληνικού λαού.

Στις 14 Φεβρουαρίου στην Ταβέρνα Μπαχάρια στην Μεγάλη Βρύση Κιλκίς


Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων – Μελών της ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

 Πραγματοποιήθηκε τελικώς την δεύτερη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων – Μελών της ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ η οποία είχε αναβληθεί λόγω έλλειψης της απαιτούμενης απαρτίας την πρώτη Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 με δύο θέματα στη ημερησία διάταξη. Με την παρουσία 43 Αντιπροσώπων σε σύνολο 67 η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με την εκλογή, ως ορίζεται εκ του καταστατικού, του Προεδρείου αυτής. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Νικόλαος Θεοδωρίδης (ΑΣΚΓΕ ΧΩΡΥΓΙ) και Μέλη η τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Κων/νο Σιδερίδη (ΑΣ Μ. ΣΤΕΡΝΑΣ), Σάββα Πεχλιβανίδη (ΑΣ ΔΙΒΟΥΝΟΥ) και Μιχαήλ Βασιλειάδη (ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥ).

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου κεντρικής Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012, στις 13.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Δ. Ψωμιάδης για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»: «Επίκεντρο ο πολίτης και στόχος η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η καταβολή της πρώτης δόσης για την υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προς τους εμπλεκόμενους φορείς, σε ποσοστό που ανέρχεται σε 98,72% και σε ποσό των 3.997.064,19 €. Επιπλέον, εντός του Β΄ εξαμήνου του 2011, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την πληρωμή υπολοίπων αντίστοιχου έργου που υλοποιήθηκε το 2010 από την πρώην κρατική Περιφέρεια. Συγκεκριμένα, καταβλήθηκε το ποσό των 291.083,08 €, ανεβάζοντας το ποσοστό απορρόφησης του έργου στο 99,43%.

Λεωνίδας Δημητριάδης: "Δεν ρωτήθηκα και δεν συναίνεσα ποτέ για την τοποθέτησή μου στην Διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς – Γουμένισσας"

Με αφορμή τον διορισμό της νέας ενιαίας διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς – Γουμένισσας και την τοποθέτηση μου ως Αναπληρωματικό μέλος του νέου Δ.Σ, για την οποία ενημερώθηκα μέσω του τοπικού Τύπου του Κιλκίς, θα ήθελα να αναφέρω ότι ουδέποτε ερωτήθηκα για το συγκεκριμένο θέμα και ως εκ τούτου δεν συναίνεσα ποτέ σε κάτι τέτοιο. Μου ήταν λοιπόν αδύνατο να αποδεχτώ τη θέση αυτή και για τον λόγο αυτό έστειλα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιστολή παραίτησης (Μη αποδοχής της Θέσης).Δεν ανέχομαι να χρησιμοποιείται το όνομα μου από κανέναν, δίχως τη συγκατάθεση μου.

Μηνιαίος απολογισμός Ιανουαρίου 2012 της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας. Κεντρικής Μακεδονίας στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου του 2012, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα. 
α. Τροχαία Ατυχήματα Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώθηκαν 37 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 34 το 2010). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας. Κεντρικής Μακεδονίας

Κατά τη διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2012, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ήτοι: Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -697- άτομα και ειδικότερα:
-     Για ανθρωποκτονία από πρόθεση: -5-
-     Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -111-
-     Για ληστείες: -5-

Κλειστά αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία στο Δήμο Κιλκίς


Κλειστά θα είναι αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012, λόγω παγετού, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κιλκίς, μετά από συνεννόηση της Δημοτικής αρχής Κιλκίς και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τραγωδία στην Ιεράπετρα: Δύο νέοι νεκροί σε τροχαίο

Την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο άφησαν δύο νεαροί στην Ιεράπετρα Κρήτης, σε τροχαίο δυστύχημα. Το Ι.Χ. που επέβαιναν οι δύο νέοι, ηλικίας 23 και 24 χρονών, ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ φορτηγό στο 4ο χιλιόμετρο Ιεράπετρας - Αγίου Νικολάου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους.  Ελαφρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιεράπετρας ο οδηγός του αγροτικού αυτοκινήτου.

Εικοσιτετράωρη (24ωρη) Γενική Απεργία πραγματοποιούν αύριο, Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε.

Εικοσιτετράωρη (24ωρη) Γενική Απεργία πραγματοποιούν αύριο, Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., -μπροστά στη λαίλαπα των νέων μέτρων που προωθούν Συγκυβέρνηση και Τρόικα- και καλούν σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.

Κλειστά αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία του Δήμου Παιονίας

Με απόφαση του Δημάρχου Παιονίας, κ. Αθανασίου Λαπόρδα, τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παιονίας, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 07-02-2012, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Για αλλαγή κλίματος: "Το πιο παράτολμο νυφικό που έχετε δει!"

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι καλεσμένοι σε ένα γάμο κάνουν επικριτικά σχόλια για το νυφικό που επέλεξε η νύφη για την πιο σημαντική μέρα της ζωής της θεωρώντας το λίγο… τολμηρά. Είναι απορίας άξιο πώς θα αντιδρούσαν εάν έβλεπαν τη νέα πρόταση του οίκου Kaviar Gauche. Το αποκαλυπτικό νυφικό των δύο γερμανών σχεδιαστών παρουσιάστηκε χθες σε επίδειξη μόδας στο Βερολίνο. Οι σχεδιαστές προτείνουν το νυφικό για μία τελετή στην παραλία ενώ το θεωρούν ιδανικό για την πρώτη νύχτα του γάμου. Το γιατί είναι απλό…

Κατεβαίνει ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό Κιλκίς ο Γιώργος Συμπιλίδης

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Γιώργου Συμπιλίδη την απόφασή του να κατέλθει στον πολιτικό στίβο ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό Κιλκίς ανακοίνωσε σε δημόσια συγκέντρωση φίλων και υποστηρικτών του που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε γνωστό στέκι του Κιλκίς.

Εμείς "κόβουμε", οι Τούρκοι οργανώνονται. Άρθρο-"ακτινογραφία" των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

Του Χρήστου Μηνάγια Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, η δύναμη των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας τους μήνες Νοέμβριο 2011 και Φεβρουάριο 2012 φαίνεται στον πίνακα αριστερά:
Εφόσον τα παραπάνω στοιχεία γίνουν δεκτά ως ακριβή, κρίνεται σκόπιμο να παρατεθούν οι ακόλουθες επισημάνσεις αναφορικά με τη Στρατοχωροφυλακή και τη Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών, σύμφωνα με το βιβλίο του συντάκτη του παρόντος άρθρου με τίτλο: «Η Γεωπολιτική Στρατηγική και η Στρατιωτική Ισχύς της Τουρκίας» (σελ. 153, 154, 190 και 191):

Έσπασε το φράγμα της λίμνης του χωριού Μπίσερ, 30 χλμ από τα σύνορα με την Ελλάδα

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο χωριό Μπίσερ, 50 χλμ νοτιοανατολικά από το Χάσκοβο, όταν το πρωί της Δευτέρας έσπασε το φράγμα της τεχνητής λίμνης «Ιβάνοβο». Ένα κύμα νερού 3 μέτρων κατέκλυσε περίπου το 90% της έκτασης του χωριού με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος για τους κατοίκους, την περιουσία και τα κτίρια του χωριού. Σε ορισμένα τμήματα το βάθος του νερού φτάνει 2,5 μέτρα. Ομάδες της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Πολεμικής Αεροπορίας με λέμβους και ελικόπτερα έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος. Τα νερά παρασύρουν κατοικίδια ζώα και περιουσία, αλλά δεν έχω ακούσει για θύματα, προς το παρόν, είπε η δήμαρχος του χωριού Μπίσερ, Ζλάτκα Βάλκοβα.

Πηγή: Βουλγαρική Ραδιοφωνία

Νέο καθεστώς λειτουργίας για τις εισπρακτικές εταιρίες

Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, με αφορμή τη δημοσίευση του ν. 4038/2012 «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-215» (ΦΕΚ 14 Α’), ο οποίος στο άρθρο 36 εμπεριέχει διατάξεις που τροποποιούν και συμπληρώνουν τον ν. 3758/2009 για τις «Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις», δήλωσε για την ενημέρωση των καταναλωτών που υφίστανται αντίστοιχες οχλήσεις, τα ακόλουθα:

Γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη, για την μείωση του κατώτερου μισθού

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τρίτη αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, μετά την συμφωνία που φαίνεται ότι επιτυγχάνεται μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας για τη μείωση του κατώτερου μισθού κατά 20%, παρά την αντίθετη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι κοινωνικοί εταίροι. Έγκλημα χαρακτήρισε τη μείωση του κατώτερου μισθού ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Β.Μουτάφης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας. Όπως είπε, βάσει του κατώτερου μισθού υπολογίζονται οι μισθοί όλων των κλιμακίων σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα.

Προσοχή στους δρόμους του Κιλκίς

Ένα λεπτό στρώμα πάγου έχει καλύψει τα πάντα στην πόλη του Κιλκίς
με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για ατυχήματα,
επισημαίνει ο φίλος και αναγνώστης της ΓΝΩΜΗΣ Λάζαρος Λαζαρίδης.
Τον ευχαριστούμε!

Γιορτή Γραμμάτων 2012 των Ποντίων Γουμένισσας

Την πατροπαράδοτη «Γιορτή των Γραμμάτων» με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών διοργάνωσε με επιτυχία, εκδήλωση την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012, στις 11.00 το πρωί, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Ποντίων Γουμένισσας «Διογένης ο Σινωπεύς». Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν μαθητές και μαθήτριες της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας, από την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Πρωτοετείς Φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.
Χαιρετισμό απηύθυναν στους μαθητές και στις μαθήτριες, ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ.κ.Δημήτριος, o Δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας κ. Ιωάννης Αλίρης.

Προσοχή στους δρόμους!


Πολλά είναι τα προβλήματα που εντοπίζονται σήμερα από νωρίς το πρωί, τόσο στην κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, όσο και στην κίνηση των πεζών εντός των κατοικημένων περιοχών.
Οι δρόμοι είναι ολισθηροί από τον παγετό που σχηματίζεται λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης και των πολύ χαμηλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, και γι' αυτό συνιστάται προσοχή και στους οδηγούς και στους πεζούς.

Ο Δημήτρης Δρούτσας εισηγητής της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ACTA

-Η γνωμοδότηση θα εξετάζει εάν η διεθνής συνθήκη που υπέγραψε η ΕΕ παραβιάζει ή όχι το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ
-"Χρειαζόμαστε την ACTA;", το βασικό ερώτημα που θέτει ο Έλληνας ευρωβουλευτής

Εισηγητής της γνωμοδότησης που θα συντάξει η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η οποία θα εξετάζει τη συμβατότητα της ACTA με το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, ορίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Δημήτρης Δρούτσας.

Δήλωση του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη

«Με μεγάλη αγωνία παρακολουθούμε τις διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών με την κυβέρνηση. Συναισθανόμαστε τη κρισιμότητα των στιγμών για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Υπενθυμίζουμε ότι παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας για διατήρηση του κατώτατου μισθού, όπως έχει συμφωνηθεί στην ΕΓΣΣΕ, στην διατήρηση του θεσμού των κλαδικών συμβάσεων, τον 13ο και 14ο μισθό και στην αξιοπρεπή διαβίωση των παλιότερων γενεών. Ως κοινωνικοί εταίροι νοιώθουμε ηττημένοι, αφού οι κόκκινες γραμμές κατέληξαν “κόκκινες κορδέλες”. Η μείωση του κατώτατου μισθού ισοδυναμεί με κούρεμα 13ου και 14ου μισθού, ενώ κρύβει παγίδες για το σύνολο των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα.
Ως εκπρόσωποι του εμπορίου δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για τη διαφύλαξη των επιχειρήσεών μας και για το επίπεδο διαβίωσης του ελληνικού λαού».

Απόπειρα κλοπής ΑΤΜ από υποκατάστημα τράπεζας στην Αλιστράτη Σερρών

Χθες (05.02.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλιστράτη Σερρών, τέσσερις άγνωστοι δράστες, αφού έσπασαν τζαμαρία του υποκαταστήματος της τράπεζας με βαριοπούλες, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το ΑΤΜ. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις και έσπευσαν στο σημείο με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε οι δράστες χρησιμοποίησαν Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί λίγη ώρα πριν από περιοχή της Δράμας και ακολούθως το εγκατέλειψαν, αφού προηγουμένως έκαψαν, στον κόμβο της Εξοχής Καβάλας πλησίον της Εγνατίας Οδού. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και ανακάλυψη των δραστών από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ζίχνης Σερρών.

Συλλήψεις ατόμων για εκτέλεση καταδικαστικών αποφάσεων και εντάλματος σύλληψης κατά το προηγούμενο 24ωρο

Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν (5) ημεδαποί (από νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς και Χαλκιδικής) σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα και (1) ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Καβάλας για παράνομη διακίνηση μη νομίμων μεταναστών.

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: «Να προχωρήσουμε στην προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζοντας τις διαθέσεις συνολικά των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλεί τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε.) άμεσα και οργανωμένα να προχωρήσουν στην προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού που διαμορφώνει η συγκυβέρνηση, τρόικα και τα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. έχουν μοναδικό στόχο την επιβολή των νέων μειώσεων, περικοπών και απολύσεων με τους εργαζόμενους αδύναμους, αμέτοχους και στο περιθώριο των εξελίξεων.

Στον τόπο που γεννήθηκα…στον Πυργετό Λάρισας!

Στον πανέμορφο νομό Λάρισας μας «ταξιδεύει» η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…». Σε καιρούς δύσκολους για όλους μας η ομάδα της εκπομπής με μοναδικό εφόδιο την αγάπη του κόσμου, συνεχίζει τις περιπλανήσεις της στα χωριά και τις κωμοπόλεις της ελληνικής γης. Ο Πυργετός «φορά» τα …καλά του. Μας δείχνει το περίφημο πετρογέφυρό του, κομμάτι της σημαντικής ιστορίας του χωριού. Εδώ άλλωστε φονεύτηκε ο Μαρίνος Αντύπας που αγωνίστηκε για την αγροτική μεταρρύθμιση στις αρχές του 20ου αιώνα.
Οι παλιοί κάτοικοι θυμούνται μοναδικές ιστορίες. Ο πατέρας Αλέξανδρος θυμάται τα 50 χρόνια της διακονίας του στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου ενώ δείχνει με περίσσια υπερηφάνεια την έκθεση κειμηλίων του ναού.

Το νέο Δ.Σ. των ΑΚΡΙΤΩΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ Κιλκίς

Το νέο Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ" νομού Κιλκίς, συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τις εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2012. Στη θέση του προέδρου παραμένει ο κ. Νίκος Αμοιρίδης, νέος αντιπρόεδρος ο κ. Κώστας Τριανταφυλλίδης και νέος Γραμματέας ο Πατέρας Παναγιώτης Μποζάνης. Οι "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ" συνεχίζουν με κύριο στόχο την διατήρηση, ανάδειξη και διάδοση του πολιτισμού των προγόνων μας και την ανάδειξη του Επταλόφου. Μετά την περσινή συνδιοργάνωση του χορού με την ποδοσφαιρική ομάδα ΠΑΟΝΕ, την συμμετοχή του προέδρου στη συντονιστική επιτροπή των ποντιακών σωματείων Κιλκίς και την φετινή είσοδο στο Δ.Σ. του ιερέα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επταλόφου, οι ΑΚΡΙΤΕΣ αποδεικνύουν πως η συνεργασία και ο προγραμματισμός είναι ο κυριότεροι παράγοντες για να επιτευχθούν οι δεσμεύσεις και οι στόχοι.

Απολύσεις και ... δώρο οι κομμένοι μισθοί! - Σώζονται 13ος-14ος, έρχονται μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

- Ως και 20% πέφτει ο κατώτατος-χάνουν όλοι από το μισθό τους
- Από 15% ως 35% μειώνονται οι συντάξεις
- “Ξαφνικό θάνατο” με απολύσεις και λουκέτα ετοιμάζουν στο Δημόσιο
- Οι τελικές αποφάσεις των αρχηγών σε νέα συνάντηση το απόγευμα
- Εντολή Παπαδήμου να συναχθεί σημείωμα με τις συνέπειες της χρεοκοπίας

Όλα δείχνουν τις τελευταίες ώρες ότι σήμερα το απόγευμα πάμε προς την τελική συμφωνία. Μια συμφωνία που θα είναι κάτι παραπάνω από επώδυνη αφού επί της ουσίας σώζεται μόνο ο 13ος και 14ος μισθός (τουλάχιστον αυτό διαρρέεται) όμως σε όλα τα υπόλοιπα θα υπάρξουν δραματικές μειώσεις.

Αυτό το μνημόνιο θα το διαβάσουν;

Του Γιάννη Βαρουφάκη
Το Μνημόνιο, που κάποιοι δεν διάβασαν πριν υπερψηφίσουν, βασιζόταν στην λογική ότι χωρίς τα δάνεια των €110 δις που προέβλεπε: το ελληνικό κράτος θα εξαναγκαζόταν σε στάση πληρωμών η οποία θα μας έθετε για τουλάχιστον 10 χρόνια εκτός αγορών δεν θα υπήρχαν αρκετοί πόροι για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις δεν θα δινόταν χρόνος στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει και να παραγάγει τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα μας επέτρεπαν να κάνουμε βήματα πίσω από το χείλος της χρεοκοπίας.

Χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας Κιλκίς


Πολιτιστικές εκδηλώσεις Αγίου Βλασίου 2012, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Μιστί"

Ο πολιτιστικός σύλλογος "ΜΙΣΤΙ"
σας προσκαλεί στις πανηγυρικές εκδηλώσεις
που θα πραγματοποιηθούν στις 10 Φεβρουαρίου 2012
και ώρα 19:00 στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Αγιονερίου

Τίτλοι εφημερίδων Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Ωμός εκβιασμός και τελεσίγραφο από τους δανειστές – Επιβάλλουν φτώχεια στην Ελλάδα·Χοντρό «παιχνίδι» με τις κλαδικές συμβάσεις – Πάνε για ξεφούσκωμα 20% οι αποδοχές·Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας – Δεν θα απολυθεί ούτε ένας στρατιωτικός»
ΑΥΡΙΑΝΗ ·Για την Ελλάδα ρε γαμώτο… - Βάστα Αντώνη, μην υποκύψεις στον εκβιασμό (προς Σαμαρά) Ήρθε η ώρα να διαλέξεις: - Υπάλληλος της τρόικας σε μια εξαθλιωμένη και ταπεινωμένη χώρα ή λαοπρόβλητος πρωθυπουργός μιας νέας περήφανης και ανεξάρτητης Ελλάδας;·Αφιέρωμα του BBC- Οι «νεοάστεγοι» της παγωμένης Ελλάδας…·BILD: Ένας στους δύο Γερμανούς θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ – Γιούνκερ – Μας απειλεί με χρεοκοπία