Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Σώπα μη μιλάς.... (του Αζίζ Νεσίν)


Σώπα, μη μιλάς, είναι ντροπή

κόψ' τη φωνή σου 
σώπασε επιτέλους
κι αν ο λόγος είναι αργυρός
η σιωπή ειναι χρυσός.

έκλαιγα, γέλαγα, έπαιζα μου λέγανε: "σώπα". 
Στο σχολείο μού κρύψαν την αλήθεια τη μισή, 
μου λέγανε: "εσένα τι σε νοιάζει; Σώπα!" 

Ενα συγκλονιστικό όσο και διαχρονικό ποιημα.
Απαγγέλει η Μαριέτα Ριάλδη

Παράταση στην υποβολή δηλώσεων για το “Κυνήγι του Θησαυρού” στο δήμο Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς και ο ΟΠΟΝΓΑ ανακοινώνουν ότι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο φετινό “Κυνήγι του Θησαυρού” παρατείνεται έως και την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012, την ίδια ημέρα που λήγει και η προθεσμία υποβολής συμμετοχής στον Διαγωνισμό Καλύτερου Καρναβαλιού.
Η πρώτη προθεσμία για το παιχνίδι έληγε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, λόγω όμως των δυσχερειών που προκάλεσαν οι καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών, αποφασίστηκε από τους διοργανωτές η παράτασή του.

Επιστολή δημοτικής τοπικής οργάνωσης Κρουσσών Νέας Δημοκρατίας προς Αντώνη Σαμαρά

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
η πρόθεση του ΥΠΕΚΑ για την δημιουργία ορυχείων χρυσού και χαλκού στα Κρούσσια του Δήμου Κιλκίς, μας οδηγεί στην ανάγκη να σας ενημερώσουμε μέσω αυτής της επιστολής για ορισμένα ζητήματα σχετικά με το θέμα:
Η περιοχή των Κρουσσίων αποτελεί ένα κομμάτι της ακριτικής ξεχασμένης Ελλάδας.

Επιμορφωτική ενημέρωση των εκπαιδευτικών του σχολείου αυτό την υπεύθυνη κ. Φρεγγίδου Έλλη, ψυχολόγο, σχετικά με τη διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης.

Η Ψυχολόγος κ. Φρεγγίδου Έλλη επισκέφθηκε τους εκπαιδευτικούς του Γ/σίου-Λ.Τ. Ν. Αγιονερίου τη Δευτέρα, 13/2/12, προκειμένου να τους ενημερώσει στο πλαίσιο επιμορφωτικού σεμιναρίου σχετικά με τη διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης.  Στη συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε η ανάγκη συστηματικής και οργανωμένης ψυχοπαιδαγωγικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών στην επιτέλεση του έργου τους από ειδικούς επαγγελματίες και φορείς. Η Δ/νση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ν. Κιλκίς για την παραχώρηση της κ. Φρεγγίδου Έλλης και επιθυμούν τη συνέχιση της συνεργασίας μαζί της.

Τσικνοπέμπτη στην ταβέρνα ΧΑΜΕΛΕΤΕ


Πρόταση για τρόικα με ενισχυμένο προσωπικό και εξουσίες στην Αθήνα

Στο τραπέζι από χώρες του Eurogroup μαζί με τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού για το ελληνικό χρέος - Γερμανία, Φινλανδία και Ολλανδία ζητούν να μη δοθεί το δάνειο πριν τις εκλογές.
Μεγαλύτερο έλεγχο επί της διαχείρισης του δεύτερου δανειακού πακέτου στην Ελλάδα ζητούν οι Ευρωπαίοι σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που αναφέρονται στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης των υπουργών του Εurogroup.
To Reuters σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε και στις τελευταίες προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από τους ευρωπαίους ηγέτες για την παροχή του δανείου των 130 δισ. ευρώ όμως σύμφωνα με γερμανό αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται (χωρίς να κατονομάζει) το πρακτορείο «η Ελλάδα έχει ακόμα αναπάντητα ερωτήματα».

Σήμερα στις 7 μ.μ. τσικνίζουμε στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου

Με κάρβουνα και τσίκνα, πολλές φωτιές, ρεμπέτικη συναυλία και με τους ΤρΑΓοϊκανούς σε δράση, υποδέχεται σήμερα την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012, η δημοτική αρχή Κιλκίς.
Η εκδήλωση του Δήμου Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ που απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες, θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στο πεζοδρομημένο τμήμα της 25ης Μαρτίου.

Η Βούλα Πατουλίδου στην βασιλόπιτα του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς


«Σε λίγο θα μας πουν "καταργήστε τη Δημοκρατία για να πάρετε το δάνειο"» είπε ο Αλ.Τσίπρας

Απάντηση στους δανειστές και εταίρους που προβληματίζονται για το εάν η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα εφαρμόσει το νέο Μνημόνιο και ειδικά στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε, ο οποίος τάχθηκε υπέρ κυβέρνησης τεχνοκρατών και κατά της πρόωρης διεξαγωγής εκλογών, έδωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Σε λίγο θα μας πουν να καταργήσουμε τη Δημοκρατία για να μας δώσουν τα δάνεια» ή «μην ψηφίσετε Αριστερά, για να σωθεί η χώρα» δήλωσε.
Newsroom ΔΟΛ

Οι θέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς για το θέμα των μεταλλείων στο Κιλκίς

Κατά τη συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου 2012 του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, τέθηκε σε συζήτηση το ζήτημα της λειτουργίας μεταλλείων στο νομό μας που έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία το τελευταίο διάστημα. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, αναλογιζόμενος τη σπουδαιότητα του θέματος, κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω κείμενο διακήρυξης, στο οποίο συνοψίζει τις θέσεις του.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κιλκίς: "Οι θέσεις μας για το θέμα των μεταλλείων στο Κιλκίς"

Ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας και συνολικά το περιβάλλον βρίσκεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στο στόχαστρο της ολομέτωπης επίθεσης του ιμπεριαλισμού και των πολυεθνικών. Η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και τα οξυμένα προβλήματα του περιβάλλοντος προστίθενται στα άλλα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, της αποδιάρθρωσης και περιορισμού των κοινωνικών, εργασιακών, δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΚΙΛΚΙΣ – ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ προς Αν. Αμανατίδη: «Η πρόταση μας για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς»

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή σας να συμβάλλουμε στην προετοιμασία της οργάνωσης του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς, δημοσιοποιούμε συγκεκριμένη πρόταση της παράταξής μας «ΚΙΛΚΙΣ – ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ». Στόχος της δημοσιοποίησης αυτής είναι να αποτελέσει το παρακάτω κείμενο αντικείμενο καλόπιστου διαλόγου με με κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη ή φορέα, προκειμένου να συμβάλλουμε όλοι στο βέλτιστο αποτέλεσμα για τον τόπο μας.
Δείτε ΕΔΩ όλη την πρόταση

ΣΟΚ: Αυτοκτόνησαν 3 εργαζόμενοι στους ΟΤΑ το τελευταίο 15ήμερο [βίντεο]


Την κατάσταση απελπισίας που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την κατάργηση φορέων αι οργανισμών, τις δραστικές περικοπές στους μισθούς τους και την κατάργηση βασικών δικαιωμάτων τους στην ιατροφαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη, περιγράφουν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Μόνο οι αγρότες θα χτίζουν σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχια

Από το άρθρο 14 συνάγεται
ότι η εκτός σχεδίου δόμηση
σε αγροτεμάχια απαγορεύεται
για όλους πλην των επαγγελματιών αγροτών.
Φρένο στην άναρχη εκτός σχεδίου δόμηση και τις παρενέργειές της για τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή επιχειρεί να βάλει το υπό διαβούλευση προεδρικό διάταγμα του ΥΠΕΚΑ για τις χρήσεις γης. Πρόκειται για μια από τις πιο αμφιλεγόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου τα τελευταία χρόνια και η οποία έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων που είχαν ως αποτέλεσμα την (τρίτη κατά σειρά) παράταση στην περίοδο διαβούλευσης μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Γιατί οι Γερμανοί θα ΄πρεπε να θορυβηθούν με όσα είπε ο Παπούλιας.

Τα όσα είπε επισκεπτόμενος το ΥΕΘΑ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, δεν μπορεί παρά να “αγγίζουν” τον κάθε Έλληνα. Ακόμη και όσους -και δεν είναι λίγοι- στην αρχή αυτού του δράματος που ζούμε υποστήριζαν την “εμπλοκή” ξένων στα του “οίκου” μας με το επιχείρημα ότι “θα μας βάλουν σε μια σειρά” ,γιατί “μόνοι μας κράτος δεν φτιάχνουμε”.Και υποτίθεται ότι οι Γερμανοί ξέρουν να φτιάχνουν κράτη.Υποτίθεται...
Πολύ γρήγορα οι υποστηρικτές αυτής της άποψης άρχισαν να διακατέχονται από δυσπιστία η οποία τώρα τελευταία μετατρέπεται σε άρνηση που συνοδεύεται είτε αρέσει στους Γερμανούς “εταίρους” μας,είτε όχι από ένα κύμα “αντιγερμανικών” συναισθημάτων.

Ανακοίνωση σχετικά με τις εταιρίες Hellas Power και Energa Power Trading

Το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (P.A.E.)και τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε.) αναφορικά με τις εταιρίες Hellas Power και Energa Power Trading, ανακοινώνει στους καταναλωτές ότι:
- Όλοι οι λογαριασμοί που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν από τους προμηθευτές Hellas Power Α.Ε. και Energa Power Trading/ Energa Εμπόριο Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. και αφορούν σε καταναλώσεις μέχρι και τις 24.01.2012, μπορούν να εξοφλούνται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραπάνω εταιριών με τις συμβεβλημένες τράπεζες, οι οποίοι ελέγχονται πλέον από την Πολιτεία.

Ενδυναμώνεται το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

Στην ενδυνάμωση του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προχωρά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με τριετείς αποσπάσεις 28 νέων Επιθεωρητών και νέων 32 Βοηθών Επιθεωρητών προερχόμενων από υπαλλήλους αυξημένων προσόντων του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού.

Μισό “ναι” και αναβολή οριστικής απόφασης για Δευτέρα - Θέλουν επιτροπεία και τα χρήματα δεσμευμένα

- Επειγόντως στο Μαξίμου τη νύχτα ο Ε. Βενιζέλος για ενημέρωση
- Γιούνκερ: πιστεύω ότι τη Δευτέρα το Eurogroup θα πάρει την τελική απόφαση
- Απαιτούν δήλωση... νομιμοφροσύνης από όλους!

Είναι πλέον φανερό, δεν είναι το πρόβλημα τα 325 εκατομμύρια, ούτε οι υπογραφές των αρχηγών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Οι εταίροι, με την πίεση της Γερμανίας και των δορυφόρων της πλέον επιθυμούν τον πλήρη έλεγχο της Ελλάδας, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.
Θέλουν ο πλήρης έλεγχος να βρίσκεται στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα.

Εργασία στο Κιλκίς

Promoter - Κιλκίς
Μεγάλη Εταιρία - Κιλκίς
Promoter Κιλκίς Μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του Marketing και της διαφήμισης ζητά άμεσα νέους και νέες στο Κιλκίς για καθημερινή απασχόληση...

Η Βιολογική Κτηνοτροφία και τα προϊόντα της. Παραγωγή – Πιστοποίηση - Επιχειρηματικότητα

Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή διοργανώνουν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17:00 ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: «Η Βιολογική Κτηνοτροφία και τα προϊόντα της. Παραγωγή – Πιστοποίηση - Επιχειρηματικότητα».

Παρουσίαση του βιβλίου ΕΝΔΟΣΚΕΛΗΔΟΝ του Σπύρου Λαζαρίδη στο Κιλκίς

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΙΛΚΙΣ παρουσιάζει το βιβλίο του Σπύρου Λαζαρίδη ΕΝΔΟΣΚΕΛΗΔΟΝ την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 στο χώρο της Βιβλιοθήκης,
(Ελ. Βενιζέλου-Δημοτικός Κήπος, τηλ. 23410 76338). Πρόκειται για μια ανθολογία κειμένων της ελληνικής λογοτεχνίας τα οποία έχουν για ήρωές τους μοτοσυκλέτες και μοτοσυκλετιστές. Εκδόθηκε το 2008 από τις εκδόσεις Ζήτρος. Η συγκεκριμένη παρουσίαση δεν έχει τίποτε από τις κλασικές παρουσιάσεις βιβλίων. Ο ανθολόγος επιχειρεί να βάλει υπότιτλους στα κεφάλαια του βιβλίου του σε μια ιδιότυπη ξενάγηση και η ποιήτρια Ολυμπία Σταύρου ανεβαίνει στο θεατρικό πατάρι και στήνει έναν σκηνικό διάλογο με τα λογοτεχνικά κείμενα. Με όπλα της τη φωνή και τις αποχρώσεις της, την αμφίεση και τη μεταμφίεση, αντικείμενα και φως ανασύρει από το βάθος των κειμένων την απλότητα εκείνη που τα κάνει Τέχνη.

Αποκριάτικος χορός του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς σας προσκαλεί στον αποκριάτικο χορό που διοργανώνει το Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 6:30 μ.μ. στη Λέσχη Αξιωματικών Κιλκίς.

Β'θμια Εκπαίδευση ν. Κιλκίς: "Ο θεσμός της αθλητικής διευκόλυνσης Τ.Α.Δ. – Ε.Τ.Α.Δ. "

Η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και η παροχή γνώσεων αποτελεί μία πανάρχαια διαδικασία με στόχο την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύστημα. Η εκπαίδευση αποτελεί στην ουσία και στη πράξη μια βασική λειτουργία της κοινωνίας. Η βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της παρερχομένης εκπαίδευσης πρέπει να αποτελεί κυρίαρχο στόχο, με έμφαση στο μέτρο και την αρμονία ανάμεσα στις ανθρωπιστικές-δημοκρατικές αξίες και στις γνώσεις-δεξιότητες-ικανότητες, σε ένα σύγχρονο σχολείο που θα εμπνέει.

Ιερά Μητρόπoλη Πολυανής και Κιλκισίου για τα μεταλλεία στο Κιλκίς: "Αγωνίζόμαστε για την διαφύλαξη και την διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος"

Tην Ιερά Μητρόπoλη Πολυανής και Κιλκισίου επισκέφθηκαν σήμερα εκπρόσωποι του «ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ» και συνάντησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ τον οποίο ευχαρίστησαν για την αμέριστη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλουν στην μη δημιουργία των μεταλλείων στον τόπο μας. Ακόμα τον ενημέρωσαν για την αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της αρμόδιας για το θέμα Επιτροπής της Βουλής, όπως και για την αυριανή διαμαρτυρία με την συμμετοχή φορέων μπροστά στο Δημαρχείο Κιλκίς.