Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση για το μουσείο ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων

Χάλκινα και πήλινα μικροαντικείμενα όπως ειδώλια, αγγεία και λυχνάρια, τα οποία χρονολογούνται από τη Γεωμετρική έως την Κλασική εποχή, καθώς και ένα χρυσό δαχτυλίδι –σφραγίδα με παράσταση ταυροκαθαψίων της Μυκηναϊκής περιόδου, εκλάπησαν κατά τη διάρκεια της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία. Σήμερα το πρωί, η φύλακας του Μουσείου δέχτηκε επίθεση από δύο ληστές, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και έφεραν όπλα και βαριοπούλες. Οι δράστες, αφού ακινητοποίησαν την φύλακα του Μουσείου, έσπασαν τις προθήκες και αφαίρεσαν συνολικά 65 εκθέματα.

Επιστολή Γιώργου Φραγγίδη προς τους Πολίτες του N. Κιλκίς

Κιλκισιώτες, ΚιλκισιώτισεςΗ πατρίδα μας ζει, ίσως την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων 30-40 χρόνων. Στα στενά περιθώρια που πλέον υπάρχουν, καλείται να πάρει αποφάσεις που είναι ανάμεσα στην καταστροφή και την εξαθλίωση. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θα κριθούμε όλοι για τη στάση μας και σίγουρα δεν χρειάζονται συμπεριφορές που να παραπέμπουν σε φυγομαχία και υπεκφυγή, αλλά απαιτούνται αντίθετα πράξεις ευθύνης και γλώσσα της αλήθειας όσο δυσάρεστη κι αν είναι. Πριν λίγες μέρες συμμετείχα στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου . Βρέθηκα μπροστά σε ένα αμείλικτο δίλημμα στο οποίο θεωρώ πώς βρέθηκε μαρτυρικά και ο καθένας Έλληνας πολίτης.

Παραστατίδης: "Οι λόγοι που με οδήγησαν στην καταψήφιση του Μνημονίου ΙΙ"

Είναι δύσκολο όταν καλείσαι να αποφασίσεις για σημαντικά ζητήματα που αφορούν από την μια την επιβίωση της χώρας σου αλλά και της ίδιας της κοινωνίας με ένα «ΝΑΙ» ή ένα «ΟΧΙ» και από την άλλη να διαφυλάξεις την εθνική σου αξιοπρέπεια και περηφάνια. Ιδιαίτερα όταν πρέπει να αποφασίσεις για την τύχη των πολιτών και κυρίως της νέας γενιάς για τα επόμενα χρόνια, ψηφίζοντας μέτρα δυσβάστακτα που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο II.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος είχε σήμερα το μεσημέρι τηλεδιάσκεψη διάρκειας περίπου 50 λεπτών με την Καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ και τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι. Η συζήτηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και οι τρείς συμμετέχοντες προσδοκούν ότι το Eurogroup τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του θα καταλήξει σε αποφάσεις για την Ελλάδα.

Κιλτίδης στην Telegraph: Στον πόλεμο απαντάς με πόλεμο

Οι πιέσεις των βορειοευρωπαίων για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και η εμπλοκή της ελληνικής οικονομίας σε ένα αυτοτροφοδοτούμενο σπιράλ κρίσης κυριαρχεί στα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου. Σε άρθρο της βρετανικής The Telegraph που δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου μετά από έρευνα του Ambrose Evans-Pritchard καταγράφονται οι αντιδράσεις στην Ελλάδα στις αφόρητες πιέσεις των Ευρωπαίων και δη των Γερμανών, Ολλανδών και Φινλανδών.

Πολίτες Αριστοτέλη: Η επιστροφή του "Παρατηρητηρίου.. " στην πραγματικότητα...;


Να πούμε καλή επιστροφή...;
Ή "έρημος" η ψυχή τους...;
Κατά την άποψη μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και παρήγορο, ότι το «Παρατηρητήριο…» αργά αλλά σταθερά προσγειώνεται στην πραγματικότητα, έπειτα από ένα μακροχρόνιο κυνήγι φαντασμάτων σχετικά με τη μεταλλευτική δραστηριότητα.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, κατά το "παρατηρητήριο..." όποιος διατυπώνει θέση υπέρ της μεταλλευτικής στην Ελλάδα, είναι «μισθοφόρος», «τυχοδιώκτης», «καταστροφέας του περιβάλλοντος», «εγκληματίας» και άλλα πολλά κοσμητικά με τα οποία προσδιορίζει εμφατικά τη θέση ανθρώπων της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας και όχι μόνο. Ενώ αντιθέτως, όσοι συμπλέουν μαζί του είναι αυθεντίες, τίμιοι, ηθικοί και πάνω απ’ όλα αμείβονται αυστηρά με ηλιόσπορους...

Ερώτηση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ για τα διαθέσιμα οικόπεδα του συνοικισμού Πολυκάστρου: «Να αξιοιποιηθούν τώρα, για την κάλυψη των αναγκών της Κοινωνίας»

Mε αφορμή το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, της 14ης Φεβρουαρίου 2012, και αφορούσε την «παραχώρηση στο Δήμο Παιονίας του υπ’ αριθ. 1200 οικοπέδου συνοικισμού Πολυκάστρου» για την κατασκευή χώρου στάθμευσης, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Παιονίας» κατέθεσε στο σώμα τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε αναφορικά με τα διαθέσιμα (προς παραχώρηση) οικόπεδα που υπάρχουν εντός του συνοικισμού Πολυκάστρου.

Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας Μαϊου 2012

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς η διεξαγωγή των Εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στις 5 & 6 Μαΐου 2012 για τα επίπεδα:
α. Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» & Α2 «βασική γνώση») σε ενιαίο διαβαθμισμένο test, στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική.
β. Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαίο διαβαθμισμένο test, στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ


ΠΟΕ ΟΤΑ: "Μην «πειράξετε» τα λεφτά των ασφαλισμένων"

Η συγκυβέρνηση στην προσπάθειά της, να επιβιώσει και να λειτουργήσει τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προχωρεί σε ληστρικές κινήσεις. Με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Υγείας που προωθεί για εφαρμογή, επιδιώκεται η κατάσχεση από τους λογαριασμούς του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. του 50% των διαθέσιμων του Ταμείου Υγείας των Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.

Δηλώσεις Βορίδη, Γεωργιάδη και Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές κύριοι Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης επισκέφθηκαν σήμερα, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, στον οποίον ανακοίνωσαν την προσχώρησή τους στη Νέα Δημοκρατία.
Αμέσως μετά, οι δύο βουλευτές και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Τασούλας, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:
Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν εάν η Ελλάδα θα μείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα χρειάζεται μια στιβαρή ηγεσία, που θα δώσει ξανά ελπίδα στον τόπο.

Εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας Κιλκίς: Κάτω τα χέρια από την εργατική τάξη!

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας Κιλκίς, με αφορμή το κλείσιμο των Οργανισμών που αποφάσισαν στην Ελλάδα «η ευρωκυβέρνηση, οι τροϊκανοί και το ΔΝΤ», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Στο κείμενό τους αναφέρονται τα εξής: «Δεν μας εκπλήσσετε, μας θυμώνετε και μας ατσαλώνετε.
Οι οργανισμοί μας δεν χρηματοδοτούνται από το δημόσιο ούτε με ένα ευρώ.

Με τους ΤΡΑΓΟϊκανούς εν δράσει η Τσικνοπέμπτη του Δήμου Κιλκίς

Με τη συνοδεία των σωματοφυλάκων τους, έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην πόλη του Κιλκίς χθες το βράδυ, Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012, οι ΤρΑΓοϊκανοί του Δήμου Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ.
Οι απόκοσμοι και περίεργοι αυτοί μαυροντυμένοι τύποι με τη μορφή τράγου και ανθρώπου και με τα κουδούνια τους να ηχούν στο πέρασμά τους, με τις επικίνδυνες διαθέσεις για... ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων, έκαναν αισθητή την παρουσία τους με νταούλια και κλαρίνα, με το τεράστιο ανάστημά τους, το αυστηρό τους ύφος και τους χαρτοφύλακές τους ανά χείρας.

Εκδήλωση με θέμα "Εθνεγερσία στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες" στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς και ο σύλλογος Ποντίων οι «Αργοναύτες», σας καλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την ομιλία-εκδήλωση μνήμης του Προέδρου του και πρώην Δημάρχου, Αναστάσιου Αμανατίδη με τίτλο «Αναφορικά με την εθνεγερσία στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες» την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 7μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Την επομένη, ημέρα Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 12 το μεσημέρι θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στην προτομή του εθνεγέρτη πρίγκιπα Αλέξανδρου Υψηλάντη, που κοσμεί τον αύλειο χώρο του Κήπου, ανήμερα της κήρυξης της επανάστασης του γένους (22 Φεβρουαρίου 1821) στη Μολδοβλαχία.

Συγκέντρωση προπονητών στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Ο Σ.Π.Σ.Β.Ε καλεί σε συγκέντρωση όλους τους προπονητές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη Τρίτη 21/2/2012 στις 12:30 προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου και ιδιαίτερα τα οικονομικά, μετά και τις νέες περικοπές από την Πολιτεία και τον ΣΕΓΑΣ.

Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας

Ο Σ.Π.Σ.Β.Ε σας καλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα γίνει την Παρασκευή 24/2/2012 και ώρα 19:00 στην αίθουσα τύπου του Εθνικού Καυτανζογλείου σταδίου. Μετά την κοπή της πίτας θα ακολουθήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέματα που αφορούν τον κλάδο: 1. Οικονομικά 2. Θεσμικά 3. Συμβόλαια (προπονητική ενίσχυση) 4. Αγωνιστικός προγραμματισμός 5. Διάφορα

Εξιχνίαση κλοπών από οικίες στη Βέροια Ημαθίας Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 54χρονης που εργαζόταν ως καθαρίστρια στις οικίες

Δικογραφία σχηματίστηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας σε βάρος 54χρονης ημεδαπής για κλοπές διότι απασχολούμενη ως καθαρίστρια σε διάφορες οικίες στη Βέροια αφαιρούσε χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η 54χρονη κατά το χρονικό διάσημα των τελευταίων τριών ετών αφαίρεσε χρηματικά ποσά και κοσμήματα συνολικά από επτά οικίες. Η συνολική λεία των αφαιρεθέντων εκτιμάται περίπου στο ποσό των 30.000 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ η 54χρονη δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για κλοπή υλικού της Δ.Ε.Η.

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση κλοπών σε βάρος δημόσιων οργανισμών συνελήφθησαν την Τετάρτη (15.02.2012) το βράδυ, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Χαλκιδικής, τρεις ημεδαποί 21, 26 και 32 ετών, για κλοπή υλικού της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.).

Θάνατος 39χρονου από πυρκαγιά στον Τράγιλο Σερρών

Χθες (16.02.2012) το απόγευμα, στον Τράγιλο Σερρών, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε τροχόσπιτο, που βρισκόταν εντός οικοπέδου ιδιοκτησίας ημεδαπής, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Στο τροχόσπιτο διέμενε προσωρινά 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς ενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νιγρίτας, ενώ προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του 39χρονου ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νιγρίτας Σερρών.

Συλλήψεις για αυτόφωρα αδικήματα χθες (16.12.2012)

Συνελήφθησαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στις Σέρρες, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο ημεδαποί 21 και 16 ετών, διότι λίγη ώρα πριν, αφού διέρρηξαν την κεντρική πόρτα καταστήματος 33χρονου που ήταν κλειστό, αφαίρεσαν από αυτό ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.  Συνελήφθη επίσης χθες το βράδυ, στη Νάουσα Ημαθίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, ένας ημεδαπός 38 ετών, διότι εντός καφετέριας αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο από μία 17χρονη ημεδαπή. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμοδίους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών

Συνελήφθη 45χρονος για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Συνελήφθη χθες (16.02.2012) το μεσημέρι από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ένας ημεδαπός 45 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στην Αλεξάνδρεια, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο ανωτέρω κατέχει και διακινεί ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης σε τοξικομανείς της ευρύτερης περιοχής του νομού Ημαθίας, σε αστυνομική έρευνα του σπιτιού του 45χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Αποκριάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρυζίων


Υποβολή Αιτήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2012–2013

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι θα υλοποιηθεί το «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων περιόδου 2012–2013». Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται σύμφωνα με την ΚΥΑ 306206/03-12-2010 για την «Αναδιάρθρωση και Μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα» και την 306252/20-12-2010 «Απόφαση λεπτομερειών εφαρμογής της αριθμ. 306206/03-12-2010 Απόφασης των Υπουργών Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ‘Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα’»

Στα 761.769 άτομα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ τον Ιανουάριο

Στα 761.769 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Ιανουάριο. Από αυτά 329.274 είναι άνδρες (ποσοστό 43,22%) και 432.495 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,78%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 4,26% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,16% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 27,11% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,73%.

Ερχεται νέο κούρεμα 10% στις κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ

Τι περιλαμβάνει ο εφαρμοστικός νόμος - Περικοπή επικουρικών και κατάργηση πολυτεκνικού επιδόματος, ρυθμίσεις για τράπεζες και ΕΛΣΤΑΤ
Νέος κύκλος περικοπών σχεδιάζεται στις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ, προκειμένου να εξοικονομηθούν τα 325 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να κλείσει ο προϋπολογισμός του 2012. Περικοπές αναμένονται και στα πολυτεκνικά επιδόματα με βάση εισοδηματικά κριτήρια ενώ μεγαλύτερη αναμένεται να είναι η περικοπή και των επικουρικών συντάξεων.

Πρόγραμμα αντιμετώπισης περιβαλλοντικού θορύβου

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλάγής επεξεργάστηκε και σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία, αποφάσισε τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των κριτηρίων συγκοινωνιακού θορύβου -που ισχύουν σχεδόν εδώ και 20 χρόνια- για τον οδικό θόρυβο. Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε σε καθιέρωση νέων ορίων κοινοτικά εκσυγχρονισμένων δεικτών αξιολόγησης για τον οδικό, τον σιδηροδρομικό και τον αεροπορικό θόρυβο, ενώ προβαίνει σε υιοθέτηση για πρώτη φορά αυστηρότερων ορίων συγκοινωνιακού θορύβου για την νυκτερινή περίοδο.

«Είμαστε όλοι Έλληνες» φωνάζουν Ευρωπαίοι πολίτες το Σάββατο

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται
διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν
την υποστήριξή μας.
Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους.
Είμαστε όλοι Έλληνες!»
τονίζεται σε ανακοίνωση
(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας προετοιμάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία. Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Οι Αγανακτισμένοι προσθέτουν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα» τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.

Δικαιώθηκαν από το Πρωτοδικείο εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων stage

Υπέρ των εργαζομένων με συμβάσεις μαθητείας («stage») είναι η απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, κρίνοντας ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και γι' αυτό οι συμβάσεις τους πρέπει να μετατραπούν σε εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Σύμφωνα με το Έθνος, το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα αναδρομικής καταβολής των νόμιμων αποδοχών που έπρεπε να εισπράττουν αυτό το διάστημα, ενώ κήρυξε την απόφασή του προσωρινά εκτελεστή, επιτρέποντας έτσι την άμεση επιστροφή στις εργασίες τους και την άμεση είσπραξη των οφειλομένων.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Γ.Σ.Ε.Ε.: Νέο συλλαλητήριο την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τη μεγαλειώδη συμμετοχή των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και νέων που έδωσαν δυναμικό παρών, το περασμένο τριήμερο (10-11-12 Φεβρουαρίου 2012), στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις και τα Συλλαλητήρια, που διοργανώθηκαν στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνικής Ομοσπονδίας Αυτοάμυνας και Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing.


Δελτίο Τύπου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για την απόφαση ενάντια στα μεταλλεία

Η συνεδρίαση του ΔΣ της Δευτέρας ήταν άκρως διδακτική για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που παρακολούθησαν την διαδικασία και συμμετείχαν στο κίνημα ενάντια στα μεταλλεία. Αυτό ισχύει για τρεις λόγους. Πρώτον, για την δύναμη που έχει ο οργανωμένος λαός στο να επιβάλει από τα κάτω αποφάσεις και για αυτό κανένας αγώνας δεν είναι περιττός ή είναι αδιέξοδος. Δεύτερον, στο γεγονός ότι αν αυτός ο αγώνας δεν εντάσσεται στο γενικό πολιτικό πλαίσιο, αφήνει «παραθυράκια» στους από πάνω να καπηλευθούν, να ενσωματώσουν, να καλλιεργήσουν μοιρολατρία και εντέλει να αδυνατίσουν τον αγώνα.

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) σχετικά με την επικείμενη κατάργησή τους, εξέδωσε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:  «Με την ψήφιση του νέου μνημονίου στο Κοινοβούλιο μεταξύ των άλλων αντεργατικών και αντιλαϊκών ρυθμίσεων ψηφίστηκε και η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ). Με την απαράδεκτη αυτή απόφαση καταργείται στην ουσία το κοινωνικό κράτος όσο ακόμη είχε απομείνει.

Χρησιμοποιήστε την Κάρτα Αποδείξεων για κάθε αγορά που κάνετε: είναι για το συμφέρον σας!

Με δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν την Κάρτα Αποδείξεων στις συναλλαγές τους σε περισσότερα από εκατό χιλιάδες καταστήματα στη χώρα, η Κάρτα Αποδείξεων μπαίνει στην καθημερινότητά μας.
Γιατί να τη χρησιμοποιήσετε... 
Η Κάρτα είναι ασφαλής και ανώνυμη, διευκολύνει τον πολίτη απαλλάσσοντάς τον από τη συλλογή, καταμέτρηση και υποβολή των αποδείξεων στις αρμόδιες φορολογικές αρχές και λειτουργεί συμπληρωματικά με τη συλλογή έντυπων αποδείξεων. Παράλληλα, υποστηρίζει τη φορολογική δικαιοσύνη βοηθώντας στη νομιμοποίηση των συναλλαγών, ενώ αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις που τη διαθέτουν.

Ετήσιος χορός του Συλλόγου Νέα Ματσούκα "Οι ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ" στον Άγιο Μάρκο