Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Την Καθαρά Δευτέρα στο Τραταμέντο Κιλκίς


Παρουσίαση του βιβλίου ΕΝΔΟΣΚΕΛΗΔΟΝ του Σπύρου Λαζαρίδη στο Κιλκίς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σας προσκαλεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 στις 20:00 στην παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Λαζαρίδη «ΕΝΔΟΣΚΕΛΗΔΟΝ». Πρόκειται για μια ανθολογία κειμένων της ελληνικής λογοτεχνίας τα οποία έχουν για ήρωές τους μοτοσυκλέτες και μοτοσυκλετιστές. Ο ανθολόγος επιχειρεί να βάλει υπότιτλους στα κεφάλαια του βιβλίου του σε μια ιδιότυπη ξενάγηση και η ποιήτρια Ολυμπία Σταύρου ανεβαίνει στο θεατρικό πατάρι και στήνει έναν σκηνικό διάλογο με τα λογοτεχνικά κείμενα.
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς Ελ. Βενιζέλου-Δημοτικός Κήπος, τηλ. 23410 76338

Νέο Εφορευτικό Συμβούλιο στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012, το οποίο διορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων -σύμφωνα με το ΦΕΚ 70/ τ. Υ.Ο.Δ.Δ./14-2-2012- και έχει τριετή θητεία. Καθήκοντα Προέδρου αναλαμβάνει η εκπαιδευτικός ζωγράφος Αθηνά Τσιρίκα-Δροσαλάκη με αναπληρωτή Πρόεδρο τον θεολόγο-δημοσιογράφο Χρήστο Καναρόπουλο, Αντιπρόεδρο τον εκπαιδευτικό Θεόφιλο Γουλτίδη, μέλη τον δάσκαλο Κωνσταντίνο Κυμπαρίδη, την δικηγόρο Όλγα Καλπακίδου και την Νηπιαγωγό Μαρία Παπαδοπούλου και αναπληρωματικά μέλη την δασκάλα Συμέλα Γεωργιάδου, την φιλόλογο Μαρία Κουκουζέλη, τον δικηγόρο Αθανάσιο Γραμματικόπουλο και την φιλόλογο Χρυσούλα Μόσχου.

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Θεόδωρο Καρτσιώτη

Σε συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Θεόδωρο Καρτσιώτη, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012. Έπειτα από μια εκτενή συζήτηση και ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με την χωροθέτηση των σχολικών μονάδων του ν. Κιλκίς καθώς και τα προβλήματα σχολικής στέγης, ο κ. Γκουντενούδης επικεντρώθηκε σε προτάσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων μέσω καταργήσεων υφισταμένων. Συγκεκριμένα στην πρόταση για κατάργηση των Δημοτικών Σχολείων Γοργόπης και Τούμπας, η οποία πρόταση έχει προκαλέσει αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Παράταση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την «Βιολογική Γεωργία»

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την δράση 1.1 “ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ” του μέτρου2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις » του ΠΑΑ 2007-2013 με την οποία δίνεται παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης και επανακαθορίζονται οι αροτραίες καλλιέργειες. Σύμφωνα με αυτή, δικαιούχοι μπορεί να κριθούν φυσικά & νομικά πρόσωπα που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Ε.Σ.Α.μεΑ: Ανανέωση των συμβάσεων μετακίνησης μαθητών με αναπηρία

Μετά από τις προσπάθειες της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΣΓΚΑμεΑ σχετικά με το θέμα της μετακίνησης των μαθητών με αναπηρία από και προς τις Σχολικές Μονάδες, ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος εισήγατε σχετική Νομοθετική Ρύθμιση την Τρίτη 21/2/2012 στο ψηφισθέν νομοσχέδιο «Ρύθμιση Λειτουργίας της Ταχυδρομικής Αγοράς, Θεμάτων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Άλλες Διατάξεις». Η ρύθμιση αποτελεί αυτοτελές άρθρο του παραπάνω Νομοσχεδίου και αναφέρει τα εξής: «Οι συμβάσεις που έχουν συνάψει οι Περιφέρειες για τη μεταφορά μαθητών και παρατάθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 70 του Ν. 4002/2011 (ΦΕΚ Α180), παρατείνονται έως την 30η Ιουνίου 2012». Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Ομιλία Γιώργου Φραγγίδη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για τα Μεταλλεία

Aποκριάτικα δρώμενα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς με θέμα τα αποκριάτικα δρώμενα. Ο χώρος του Σχολείου διακοσμήθηκε από τις όμορφες αποκριάτικες φιγούρες που φιλοτέχνησε με πολύ μεράκι η εικαστικός του Σχολείου κ. Οργιανέλη Δέσποινα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Στραβοκώστα Εύα παρουσίασαν στους συμμαθητές τους τα δρώμενα «Το γαϊτανάκι της αγάπης» και «Το τραγούδι του χαρταετού». Η ΣΤ΄τάξη με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Μπαζιργιάννη Αντώνη παρουσίασαν παραδοσιακά και λαϊκά αστικά έθιμα της αποκριάς όπως «Γέρασα μωρέ παιδιά», «Μικρασιάτικος αμανές», «Κουδουνοφόρος», «Ο Χάσκαρης» κ.ά.

Ερώτηση ΚΚΕ «αναφορικά με τις άδικες αποβολές των 68 μαθητές του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς»


Σας αποστέλλουμε για ενημέρωση και δημοσίευση την ερώτηση που οι βουλευτές του Κόμματός μας Γιάννης Ζιώγας, Θόδωρος Ιγνατιάδης, Σοφία Καλαντίδου, κατέθεσαν προς την αρμόδια υπουργό, αναφορικά με τις άδικες αποβολές των 68 μαθητές του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς, που συμμετείχαν σε κινητοποίηση ενάντια στη δημιουργία μεταλλείου στην περιοχή.                  

Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Παιονίας

Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 28η Φεβρουαρίου 2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 18.30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Συγχαρητήρια επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Κιλκίς

Τους χώρους όπου διεξάγεται το συσσίτιο απόρων στον Ι. Ναό Παναγίτσα στο Κιλκίς, καθώς και το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο κτίριο της π. Νομαρχίας επισκέφθηκε κλιμάκιο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Το κλιμάκιο από τις παραπάνω επισκέψεις και αυτοψίες αποκόμισε τις καλύτερες των εντυπώσεων τις οποίες μετέφερε προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Γκουντενούδη. Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το λαμπρό φιλανθρωπικό έργο που διεξάγεται υπό την εποπτεία και τη μέριμνα της Ι. Μητροπόλεως Κιλκίς. Ο κ. Γκουντενούδης εκφράζει τα δημόσια συγχαρητήρια του προς τους αφανείς εργάτες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Εκφράζει επίσης τη διαβεβαίωση της συμπαράστασης της Περιφερειακής Ενότητας σε κάθε παρόμοια πρωτοβουλία και καλεί όλους τους πολίτες να σταθούν δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο συμμετέχοντας σε ανάλογες δράσεις.

Σύσκεψη στο Ν. Αγιονέρι με θέμα τη συγκοινωνιακή σύνδεση της περιοχής με τη Θεσσαλονίκη

Η συγκοινωνιακή σύνδεση της ευρύτερης περιοχής Ν. Αγιονερίου με τη Θεσσαλονίκη ήταν το θέμα της ευρείας σύσκεψης που συγκλήθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 στο Ν. Αγιονέρι στην αίθουσα του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη ο οποίος δεσμεύθηκε για την επίλυση του ζητήματος αφού αυτό αποτελεί κοινωνική ανάγκη που ταλαιπωρεί αδικαιολόγητα την ευρύτερη περιοχή για χρόνια.

Συλλήψεις για αυτόφωρα αδικήματα

Στα πλαίσια των στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, συνελήφθη χθες το πρωί, στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, μία υπήκοος Κεντρικής Αφρικής 34 ετών, η οποία επέβαινε σε τουριστικό λεωφορείο, διότι κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου είχε στην κατοχή της και υπέδειξε γνήσιο ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο ανήκει σε άλλο πρόσωπο. Το έγγραφο κατασχέθηκε.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη χθες (23.02.2012) το βράδυ, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, μία ημεδαπή 49 ετών και ένας υπήκοος Νιγηρίας 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, οι Αστυνομικοί συνέλαβαν την 49χρονη τη στιγμή που επιχειρούσε να πουλήσει ποσότητα κάνναβης βάρους (395) γραμμαρίων.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς 1η Μαρτίου 2012

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, την 1η Μαρτίου 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Πρόσκληση για συγκέντρωση και πορεία στην πύλη του Νοσοκομείου Κιλκίς

Σας προσκαλούμε στη συγκέντρωση - πορεία την ΤΡΙΤΗ 28/02/2012 και ώρα 5.30μμ στην πύλη του ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ. Οι εργαζόμενοι στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ ζητάμε την συμπαράστασή σας, στον ΑΓΩΝΑ μας για ένα ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ που θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ την απαραίτητη περίθαλψη, χωρίς όρους σε όσους την έχουν ανάγκη.
ΟΧΙ στην ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.
ΟΧΙ στο κλείσιμο κλινικών.
ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Γι΄αυτό και εμείς, για άλλη μια φορά κινητοποιούμαστε και σας καλούμε να συμπαραταχθείτε μαζί μας
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΥΨΙΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

«ΜΙΑΝ ΣΟ ΚΑΡΦΙΝ….και … ΜΙΑΝ ΣΟ ΠΕΤΑΛΟΝ»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» και το Ειδικό Σχολείο Κιλκίς, σε συνεργασία με το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΣΟΥΡΜΕΝΑ - σας καλούν να παρακολουθήσετε την Ποντιακή Επιθεώρηση «ΜΙΑΝ ΣΟ ΚΑΡΦΙΝ….και … ΜΙΑΝ ΣΟ ΠΕΤΑΛΟΝ» του Κώστα Κυριακίδη . η οποία συγκέντρωσε θετικές κριτικές και την αποδοχή του κοινού. Η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων προέκυψε έπειτα από πρόταση του σκηνοθέτη κου. Κώστα Κυριακίδη. Σκοπός της παράστασης, η οποία θα δοθεί στο Κιλκίς , είναι η ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» και του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς, μέσω της διάθεσης των εισιτηρίων. Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 και ώρα 19.30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Με 7 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη συνεδρίασε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου. Μετά τη γενική ενημέρωση του Σώματος για τα τρέχοντα ζητήματα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδη, ζήτησε την αρωγή των μελών σε μια φιλόδοξη πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως ανέφερε ο κ. Τονικίδης, το Επιμελητήριο βρίσκεται σε επαφή με εκπροσώπους του Υπουργείου Άμυνας ώστε να εξασφαλισθεί η χρήση του χώρου του πρώην στρατοπέδου ΔΟΓΑΝΗ για τη διοργάνωση μιας Έκθεσης Αγροτικών προϊόντων Πανελλήνιας εμβέλειας. Η έκθεση έχει προγραμματισθεί για τα τέλη του προσεχούς Αυγούστου και ο βασικός της δι

Συνελήφθησαν δύο άτομα στις Σέρρες, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

Συνελήφθησαν χθες (23.02.2012) το πρωί, στα Πορόϊα Σερρών, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ποροϊων, δύο ημεδαποί 72 και 47 ετών, ιδιοκτήτες μονάδας επεξεργασίας ξύλου και παραγωγής προϊόντων ξυλείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 92.145,74 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Στη Λευκάδα ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, πραγματοποιεί Πενθήμερη Εκδρομή στην ΛΕΥΚΑΔΑ με ημέρα αναχώρησης Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 και επιστροφή την Τρίτη 22 Μαΐου 2012 (4 Διανυκτερεύσεις) με το πρόγραμμα «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Γ΄ Ηλικίας. Για πληροφορίες – εγγραφές στα τηλέφωνα 2341076595 (Γραφείο Συλλόγου) και 6983086708 κο Παπαδόπουλο Ευριπίδη, και προσωπικά ώρες Γραφείου Τετάρτη και Σάββατο 10-12. Τιμή συμμετοχής 90 Ευρώ κατά άτομο σε ξενοδοχείο 3 * με ημιδιατροφή. Ο/Η σύζυγος που δεν καλύπτεται από το πρόγραμμα θα έχει επιπλέον επιβάρυνση 90 ευρώ. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας εγγραφής – πληρωμής, μέχρι συμπληρώσεως των θέσεων ενός λεωφορείου.

Εκδρομή Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς στο Ακριτοχώρι Σερρών

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή / προσκύνημα στην Ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών και σας καλεί να συμμετέχετε σε αυτή του τη δραστηριότητα. Το Ησυχαστήριο της Ιεράς μονής Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιντικής, που χτίστηκε το 1981, απέχει από την πόλη των Σερρών 50km και 24km από Σιδηρόκαστρο. Εκεί μονάζουν 40 μοναχές. Ο κεντρικός ναός, ο οποίος χτίστηκε από Σερραίο εργολάβο, έγινε σύμφωνα με τα πρότυπα των καθολικών του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα της Μονής Ξενοφώντος.

Σύσκεψη της Περιφέρειας σήμερα για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών

Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, μετά από εντολή του αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη, διενεργείται σήμερα Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συσκέψεων της ΠΚΜ, ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων από όλη την ΠΚΜ, με σκοπό τον συντονισμό δράσεων των συναρμοδίων αρχών για την άμεση έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών και την αντιμετώπιση γενικά του προβλήματος των κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την προστασία της υγείας των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου.

Αποκάλυψη: Γιατί δεν διεκδικήσαμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Όλη η αλήθεια που πρέπει να μάθουμε.

Οι πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο από τη Γερμανία που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που προέρχονται από το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο, τον Ευάγγελο Μαχαίρα, τον Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη, τον Βασίλη Καρκούλια κ.ά. ξεπερνούν, σε σημερινή αξία, τα 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους, …όπως σημειώνει στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα» ο Αναπληρωτής Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νότης Μαριάς.
Σύμφωνα με το βιβλίο Η Μαύρη Βίβλος της Κατοχής (Αθήνα 2006), που έχει εκδώσει το Εθνικό Συμβούλιο για τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, τα θύματα και οι απώλειες της χώρας μας από τους Γερμανούς κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν ως εξής:

Εργασία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης-Επιστημονικό, Τεχνικό και Προσωπικό Υποστήριξης

Δείτε

Σαράντης Δημητριάδης: "Θα αφήσετε να σας πάνε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα;"

Του Σαράντη Δημητριάδη,
ομότιμου καθηγητή στο Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ
Από Την πρώτη προσωπική μου δημόσια παρέμβαση-ενημέρωση για το θέμα των επικείμενων εξορυκτικών δράσεων στην περιοχή του Κιλκίς, από το πρώτο κείμενό μου σε τοπικη εφημερίδα, όπως και στη συνέχεια σε 24σέλιδο κείμενό μου με τίτλο «Σχέδια Εξορυκτικής – Μεταλλευτικής Δραστηριότητας στο Δήμο Κιλκίς, Σωτηρία; Μια κάποια Λύση; ή Καταστροφή;» είχα τονίσει, και από τότε συνεχώς υπενθυμίζω, πως το κύριο πρόβλημα που δημιουργείται και που αφορά στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία προέρχεται από τα συνεπαγόμενα μιας τεράστιας σε κλίμακα εξορυκτικής επέμβασης, με κύριο στόχο την απόληψη και του τελευταίου ίχνους χρυσού που υπάρχει στο υπέδαφος μιας έκτασης 91 χιλιάδων στρεμμάτων, δίπλα στην πόλη του Κιλκίς.

Με δενδροφύτευση και τήρηση των παραδόσεων θα γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα στον Επτάλοφο

Σειρά δράσεων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έχει προγραμματίσει ο πολιτιστικός σύλλογος "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ" νομού Κιλκίς. Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, τα μέλη των ΑΚΡΙΤΩΝ μαζί με κατοίκους του Επταλόφου θα πραγματοποιήσουν δενδροφύτευση σε διάφορα σημεία του χωριού, παρόμοια δράση είχαν κάνει οι ΑΚΡΙΤΕΣ και πριν από 3 χρόνια με μεγάλη επιτυχία.

Η φωτογραφία της ημέρας

Χωρίς λόγια

Σήμερα Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 όλοι στο STAΤUS στο Κιλκίς


Αντιδράσεις Γερμανών για την Ελλάδα: "Οι ευρωπαϊκές ακρίδες έχουν πέσει πάνω στους Έλληνες"

Οι φωτογραφίες είναι της φίλης και αναγνώστριας της ΓΝΩΜΗΣ
Κυριακής Σισμανίδου. Την ευχαριστούμε!

Δωρεάν διανομή τροφίμων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ολοκληρώνεται με επιτυχία το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, που εφάρμοσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για το 2011, σε συνεργασία με φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης. Διανεμήθηκαν περίπου 14.000 τόνοι βασικών διατροφικών προϊόντων, όπως τυριά, ζυμαρικά και ρύζι, προϋπολογισμού 20 εκ €. Ωφελήθηκαν περίπου 250 χιλιάδες δικαιούχοι, κυρίως κοινωφελή ιδρύματα, προγράμματα της εκκλησίας και των Δήμων, άποροι, άστεγοι και πολύτεκνες οικογένειες.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο

Σήμερα, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012, ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.546 δικαιούχων αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο ύψους 8.579.557 ευρώ περίπου. Η καταβολή αφορά ζημιές που προξενήθηκαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια, σε πολλές περιοχές της χώρας το 2011. Ο ΕΛ.Γ.Α. επιθυμεί να ενημερώσει τους παραγωγούς που έχουν ζημιωθεί εντός του 2011, έχουν υποβάλλει Δήλωση Καλλιέργειας/ Εκτροφής και έχουν καταβάλλει το σύνολο της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α. μέχρι τις 15 Μαρτίου 2012, ότι το σύνολο των αποζημιώσεων θα τους έχει καταβληθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, εκτός από τις ζημιές του Δεκεμβρίου 2011 οι οποίες θα αποζημιωθούν το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2012.

Ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας εξέτασης Ελεγκτών Δόμησης για τη χορήγηση των σχετικών αδειών

Για την εφαρμογή του ν. 4030/2010 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις» (Α’ 249), το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξέδωσε την κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός κατηγοριών Ελεγκτών Δόμησης, εξεταστέας ύλης, φορέα και διαδικασίας διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση άδειας Ελεγκτή Δόμησης» (ΦΕΚ Β’ 252), στην οποία καθορίζεται η διαδικασία για την απόκτηση άδειας Ελεγκτή Δόμησης.

Ανακοίνωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος

Στις 22-2-20121 υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας προέβησαν σε από κοινού έλεγχο σε πρατήριο της ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Καβάλας, και από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη υπόγειας παράνομης δεξαμενής χωρητικότητας 50.000 λίτρων που περιείχε ορυκτέλαια και η οποία ήταν συνδεδεμένη με παλιά αντλία καυσίμου δια της οποίας διοχετευόταν το ορυκτέλαιο στα ρεζερβουάρ των φορτηγών.

Παράταση προθεσμίας υποβολής των καταστάσεων των έγγραφων συμφωνιών που έχουν συνάψει οι δικηγόροι με τους εντολείς τους

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής, μέσω διαδικτύου, μέχρι και την 28η Σεπτεμβρίου 2012 των καταστάσεων των έγγραφων συμφωνιών που έχουν συνάψει οι δικηγόροι με τους εντολείς τους, των καταστάσεων των γραμματίων προκαταβολής από τους δικηγορικούς συλλόγους, καθώς και των καταστάσεων που υποβάλλονται από τους μηχανικούς και το Τ.Ε.Ε αντιστοίχως.

Νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή των αποφοίτων Λυκείων σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς νέα εξέταση

Κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή για την παράταση, κατά δυο έτη (2012 και 2013), της ρύθμισης εισαγωγής των αποφοίτων Λυκείων σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την προηγούμενη βαθμολογία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Η ρύθμιση προβλέπει, τη δυνατότητα εισαγωγής με τη διαδικασία του 10%, για τα ακαδημαϊκά έτη 2012-2013 και 2013-2014 και αφορά, σε κάθε περίπτωση, όσους πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ ή ημερησίων ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄), τα δυο αμέσως προηγούμενα έτη.

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012 των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και υποψηφιότητας για το 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση)

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι, έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές. Επισημαίνεται ότι η προθεσμία (έως 28 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Λήψη μέτρων ασφαλείας στα δημόσια αρχαιολογικά μουσεία και συλλογές της χώρας

Η συγκρότηση Ομάδας Εργασίας, με εντολή την άμεση υποβολή προτάσεων προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, καθώς και για την περαιτέρω αξιολόγηση των κινδύνων προς τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ο επανακαθορισμός βάση των νέων δεδομένων των μέτρων ασφαλείας, η αναβάθμιση του υφιστάμενου εξοπλισμού, όπου αυτό απαιτείται, και η εκπαίδευση των στελεχών του ΥΠΠΟΤ, που χειρίζονται θέματα ασφαλείας, είναι το πρώτο μέτρο το οποίο έλαβε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, μετά την ένοπλη ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία, το πρωινό της περασμένης Παρασκευής.

Ρύθμιση "ανάσα" για χιλιάδες στεγαστικά δάνεια - Πέφτει το ποσοστό παρακράτησης

- Η παρακράτηση της δόσης για τους δημοσίους υπαλλήλους θα είναι στα 3/10 απο τα 6/10 που ισχύει σήμερα
- "Πιέσεις" από το υπουργείο να ισχύσουν ανάλογες διευθετήσεις και για δανειολήπτες του ιδιωτικού τομέα
- «Εχουν διευθετηθεί 750.000 δάνεια, στεγαστικά και καταναλωτικά σύμφωνα με τον Ε.Βενιζέλο
- Επιμένει ο υπουργός ότι θα "κουρέψει" τους 'Ελληνες που αντί να βγάλουν τα χρήματα τους έξω, δάνειζαν τη χώρα

Υπουργική απόφαση με την οποία θα μειώνεται δραστικά το ποσοστό που παρακρατείται κάθε μήνα από το μισθό των δημοσίων υπαλλήλων έναντι οφειλών τους για στεγαστικά δάνεια, προανήγγειλε κατά την ομιλία του στη Βουλή για το PSI ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας επίσης να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση ευνοεί ανάλογες ρυθμίσεις και για τους δανειολήπτες του ιδιωτικού τομέα

Πολίτες Αριστοτέλη: "«Κούρεμα» ενημέρωσης από την ΕΤ-3 … και έλλειψη δεοντολογίας…;"

Κυρίες/οι της ΕΤ-3, γιατί σε άλλες
φωνές on... και σε άλλες off...;
Αυτό είναι το ερώτημα που μας γεννήθηκε, όταν σε ανάρτηση του «Παρατηρητηρίου μεταλλευτικής δραστηριότητας…», είδαμε το video που προβλήθηκε σε δελτίο ειδήσεων της ΕΤ-3 στις 17-2-2012. Το ρεπορτάζ αφορούσε τις κινητοποιήσεις κατοίκων της περιοχής του Κιλκίς, αναφορικά με την προκήρυξη του ΥΠΕΚΑ για πλειοδοτικό διαγωνισμό των χρυσοφόρων κοιτασμάτων που υπάρχουν στις περιοχές Βάθης και Γερακαριού.
Ο τίτλος μας για «κούρεμα ενημέρωσης και έλλειψη δεοντολογίας» δεν είναι αυθαίρετος. Σε δελτίο ειδήσεων εκείνης της ημέρας, παίχτηκε ένα ρεπορτάζ, του οποίου η πλάστιγγα κατά τη γνώμη μας έγερνε υπέρ εκείνης της άποψης, που αρνείται δογματικά τη μεταλλευτική δραστηριότητα, όχι μόνο στο δήμο μας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.

Βίντεο της ΕΤ3 για τις αντιδράσεις των κατοίκων Κιλκίς κατά των μεταλλείων χρυσού στα Κρούσια

"25 χρόνια μετά" του Άρη Παντελεήμονα

Την αναμέτρηση του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα με αντίπαλο
την Α.Ε. Πεδινού θα προβάλει ο σύλλογος σε εκδήλωση
που θα πραγματοποιήσει. Της προβολής του αγώνα
θα προηγηθεί ένα ολιγόλεπτο κομμάτι από παλαιότερη
αναμέτρηση της ομάδας περιόδου 1985-86.

Αγαθόπουλος: "Κατά της κοινωνίας τα μέτρα για την Υγεία του Λοβέρδου"

Γράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος
Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς

Το δεύτερο Μνημόνιο που ψήφισε η Βουλή πριν από λίγες μέρες, περιέχει μέτρα για την υγεία και την φαρμακευτική δαπάνη που έρχονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις ανάγκες των πολιτών και τις οικονομικές τους δυνάμεις. Η μείωση των δαπανών στοχεύει όχι στον εξορθολογισμό της δαπάνης, αλλά στην τσέπη του ασφαλισμένου. Η επικοινωνιακή φούσκα του υπουργού υγείας περί μείωσης των δαπανών για την υγεία μεταφράζεται ως μεταφορά της δαπάνης στις πλάτες των ασφαλισμένων. Η μονόπλευρη δε επιβάρυνση προς τους ασφαλισμένους αφήνοντας στο απυρόβλητο τις φαρμακοβιομηχανίες και τις εταιρείες, δείχνει τις προθέσεις και τις προτιμήσεις του υπουργού. Σας παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία.

Τακτική γενική συνέλευση των μελών του Ομίλου Αντισφαίρισης Κιλκίς

Το διοικητικό συμβούλιο του Ο.Α.Κ. καλεί τα μέλη του σε τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου 2012 ημέρα Κυριακή στις 18:00 μ.μ. στο γραφείο των κτιριακών εγκαταστάσεων του ομίλου, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Δήλωση Δ. Ψωμιάδη για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών

Σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για παράταση της μεταφοράς μαθητών μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για μία ακόμη φορά δικαιωνόμαστε στο θέμα της μεταφοράς μαθητών, για το οποίο έχουμε κατασυκοφαντηθεί. Δικαιωνόμαστε όχι μόνο για τη συνέχιση, αλλά και για τον τρόπο ανάθεσης καθώς όλα γίνονται όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Το Υπουργείο επιτέλους έδωσε παράταση, όπως είχαμε προτείνει από την αρχή αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτό, μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου.

Την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης τίμησε η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης

Η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης τίμησε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και των 99 χρόνων της λειτουργίας της, υπό διαφορετικούς ιστορικά μανδύες, ως εκφραστής της Κεντρικής Διοίκησης και ως εκπρόσωπος των εκάστοτε Ελληνικών Κυβερνήσεων στον Βορειοελλαδικό χώρο. Τούτο, υπό την στέγη του διατηρητέου νεοκλασικού της κτιρίου που στην συνείδηση των Θεσσαλονικέων και των Βορειοελλαδιτών, Μακεδόνων και Θρακών, έχει καθιερωθεί ως «Διοικητήριο».

Ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή έρευνα για το σχολικό Εκφοβισμό με τη συμμετοχή 18.000 μαθητών 2βάθμιας εκπαίδευσης από έξι ευρωπαϊκά κράτη

  Δείτε ΕΔΩ

Παράσταση διαμαρτυρίας ΚΚΕ στη Διεύθυνση του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς

Σήμερα Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2012 στις 10 π.μ., η βουλευτής Σοφία Καλαντίδου με κλιμάκιο στελεχών της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της Ο.Π. Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς για τη δίωξη 68 μαθητών του σχολείου με ημερήσια αποβολή επειδή συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κατά της δημιουργίας Μεταλλείων στον Δήμο Κιλκίς, που διοργάνωσαν τοπικοί φορείς την Πέμπτη 16 Φλεβάρη μπροστά απ’ το Δημαρχείο Κιλκίς.

Ετήσιος χορός του Κιλκισιακού την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012


Από την ΑΔΕΔΥ Κιλκίς: Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Η Ε.Γ. ΤΟΥ Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ν. Κιλκίς, στηρίζει και συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις τους, τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. Από τη Δευτέρα 20/02/2012, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους,(νυχτερινά, απογευματινά, αργίες) από το Σεπτέμβρη του 2011 και καταλήψεις στη γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων για τη δωρεάν είσοδο των πολιτών και το Γραφείο Διοίκησης.

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη στον Διοικητή ΙΚΑ για την αναστολή λειτουργίας υποκαταστήματος Αξιούπολης

“Κύριε Διοικητή
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς η Υπηρεσία σας έχει αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Αξιούπολης και την συγκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων και παρεχομένων υπηρεσιών στο κεντρικό κατάστημα του Κιλκίς. Θεωρούμε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε ιδιαίτερη επιβάρυνση για τους χιλιάδες συναλλασσόμενους με το υποκατάστημα της Αξιούπολης. Και αυτό τη στιγμή που έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία των υποκαταστημάτων της περιοχής σε Γουμένισσα και Πολύκαστρο.

Σειρά δράσεων προγραμματίζει ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς

Με θέμα την ανάπτυξη και τον προγραμματισμό δράσεων, προκειμένου να διαδώσει το υπέροχο μέσο του ποδηλάτου, συνεδρίασε χθες Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς. Μεταξύ άλλων το Δ.Σ. αποφάσισε τη συνέχιση της εβδομαδιαίας ποδηλατοβόλτας για όλη την οικογένεια, καθώς και την διοργάνωση ποδηλατικού αγώνα Junior τον ερχόμενο Ιούνιο.
Ειδικότερα, το Δ.Σ. έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Εκστρατεία με τίτλο «ΣΚΕΨΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» ξεκινά η ΕΣΕΕ

Οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στην Αμερική και την Αυστραλία, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», μας ενθάρρυναν να υποστηρίξουμε επιχειρηματικά τη χώρα μας στις αγορές του εξωτερικού και να αναδείξουμε την αξιοπιστία των Ελλήνων εμπόρων ακόμα και αυτήν την περίοδο της βαθειάς ύφεσης.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ: "Όχι στα μεταλλεία στο Κιλκίς"

Η θέση του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο θέμα της δημιουργίας μεταλλείων στην περιοχή του ΚΙΛΚΙΣ είναι ξεκάθαρη και απλή. Καμία οικονομική ή πολιτική κρίση δεν μπορεί να επιβάλει στην τοπική κοινωνία τον θάνατο και την καταστροφή μέσα από το ξεπούλημα των πάντων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το μόνο μέλημα των ιδιωτών που θέλουν να κλέψουν την υγεία μας και τον πλούτο μας είναι το κέρδος και αδιαφορούν για κάθε τι άλλο που θα προκαλέσουν στις τοπικές κοινωνίες.

Συλλυπητήρια - Ψήφισμα Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς μετά από την θλιβερή αγγελία του θανάτου του εκλεκτού μέλους του Συλλόγου μας Ταχτσίδη Χρήστου συνήλθε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 σε τακτική συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να διατεθεί το ποσό των 50 ευρώ αντί στεφάνου στο Συσσίτιο της εκκλησιάς Παναγία της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου.
3. Να παραστεί σύσσωμο στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο
4. Αντίγραφο του παρόντος ψηφίσματος να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
5. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο και στην εφημερίδα της ΠΟΠΣ "ΒΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ".