Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Μειώσεις από 5% έως και 20% στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

Της Ευγενιας Τζωρτζη                                 Με μειώσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων απαντούν οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες στην οικονομική κρίση, αλλά και στον έντονο ανταγωνισμό που αναπτύσσεται στον κλάδο μετά την υποχώρηση των εργασιών και την αύξηση των ανασφάλιστων οχημάτων. Οι μειώσεις που ξεκινούν από 5%, γίνονται είτε απευθείας στα υφιστάμενα πακέτα, είτε μέσω της προώθησης νέων ασφαλιστικών πακέτων που ενσωματώνουν εκπτώσεις που φθάνουν έως και το 20%.

Αυστηρότερο έλεγχο «πόθεν έσχες» ζητούν Φραγγίδης και άλλοι 74 βουλευτές

Αυστηρότερο και ουσιαστικότερο έλεγχο του «πόθεν έσχες» ζητούν 75 βουλευτές, με πρόταση για την τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας, που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή. Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται ότι η ισχύουσα νομοθεσία είναι ανεπαρκής, γιατί περιορίζεται στον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων που καταγράφει κάθε χρόνο ο υπόχρεος και δημοσιοποιούνται οι δηλώσεις των πολιτικών προσώπων μόνον, ενώ είναι προφανές ότι «κανένας απατεών και κανένας καταχραστής δημοσίου χρήματος δεν καταγράφει στη δήλωσή του τα προϊόντα των εγκληματικών του δραστηριοτήτων». 

Συλλήψεις για αυτόφωρα αδικήματα

Συνελήφθη χθες (24.02.2012) το απόγευμα, στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 33 ετών, διότι κατείχε (1) πιστόλι κρότου και (50) αβολίδωτα φυσίγγια 9 mm, τα οποία σύμφωνα με δήλωσή του προμηθεύτηκε στη Βουλγαρία και εισήγαγε στη χώρα. Ανωτέρω όπλο και φυσίγγια κατασχέθηκαν.

Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού

Χθες (24.02.2012) το πρωί, στη Βέροια Ημαθίας, όπως καταγγέλθηκε, ένας άγνωστος άνδρας έχοντας ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και προφασιζόμενος πως ήθελε ένα ποτήρι νερό χτύπησε την πόρτα της οικίας του 84χρονου, στην οποία μένει μαζί με την κατάκοιτη σύζυγό του. Αφού ο παθών άνοιξε την πόρτα, εισήλθαν στο σπίτι ο ανωτέρω δράστης μαζί με έναν ακόμα συνεργό του ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Οι δύο δράστες με χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (4.200) Ευρώ, (1) κινητό τηλέφωνο και (1) χρυσό βραχιόλι. Ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και το προανακριτικό έργο έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.

Ανεύρεση ανθρώπινου κρανίου στην Ημαθία

Την Πέμπτη (23.02.2011) το μεσημέρι, στο 1ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Βέροιας - Βεργίνας στο αμαξοστάσιο του Δήμου Βέροιας (σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων) βρέθηκε ανθρώπινο κρανίο. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της μεταφόρτωσης των απορριμμάτων από απορριμματοφόρο σε κοντέινερ, βρέθηκε ανθρώπινο κρανίο από το οποίο λείπει η κάτω γνάθος. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας.

Ο Αγώνας ενάντια στα μεταλλεία έρχεται από το μέλλον

Του Άρη Κοκοβίδη
Τώρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε η μικρή μας ιστορία με τον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία στον Ν.Κιλκίς, μπορούμε να εκφράσουμε κάποιες σκέψεις για όσα έχουν γίνει αλλά και γι’αυτά που μπορούν να γίνουν.  Όταν ξεκίνησε η προσπάθεια διαφήμισης του Νομού μας από το κράτος των Αθηνών για τον πλούτο που κρύβεται στο υπέδαφος και οι προσπάθειες για ολοκλήρωση με συνοπτικές διαδικασίες της δήθεν δημόσιας διαβούλευσης και προκήρυξης του διαγωνισμού, κάποιοι από εμάς τους πολίτες αυτού του τόπου, αποφασίσαμε να δράσουμε άμεσα.

Σε ποιες περιπτώσεις πάνε φυλακή οι φοροφυγάδες. Υπουργική εντολή στις ΔΟΥ να προχωρήσουν σε μηνυτήριες αναφορές

Εντολή να προχωρήσουν οι εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα σε μηνυτήριες αναφορές κατά φοροφυγάδων εδωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντ. Οικονόμου σε μια προσπάθεια να «τιθασεύσει» τη φοροδιαφυγή που βρίσκεται και πάλι εκτός ελέγχου.
Σε κατ' επείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε στο ΣΔΟΕ, τη διεύθυνση ελέγχου, τις εφορίες, στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ν. Παντελή, στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρ. Πεπόνη, στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδω από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, περιλαμβάνονται αναλυτικά όλες οι περιπτώσεις που οι φορολογικές παραβάσεις θεωρούνται κακούργημα ή πλημμέλημα.

20 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους για θέρμανση σχολείων

Είκοσι εκατομμύρια ευρώ κατανέμονται σε όλους τους Δήμους της χώρας για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, κυρίως για τις δαπάνες θέρμανσης, των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με την απόφαση αυτή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και οι Γενικοί Γραμματείς τους καλούνται να αποδώσουν το ταχύτερο δυνατόν τις πιστώσεις αυτές στους ΟΤΑ, ώστε να τις καταβάλουν στις Σχολικές Επιτροπές και Σχολικές Εφορείες. Οι πιστώσεις αυτές προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους 2012.

Στέλεχος Εξαγωγών για άμεση πρόσληψη ζητά η ANATOMIC HELP S.A (Νέα Σάντα ΚΙλκίς)

Η εταιρεία ANATOMIC HELP S.A. ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1996. Στους ιδιόκτητους εργοστασιακούς χώρους 7000m² στη Νέα Σάντα του Κιλκίς, παράγει ορθοπεδικά και αθλητιατρικά προίόντα υψηλών προδιαγραφών.
Η διαρκής ανοδική της πορεία την καθιστά σήμερα μια από τις κορυφαίες εταιρείες ορθοπεδικών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Τα προϊόντα της ANATOMIC HELP υπερβαίνουν τους 250 κωδικούς και κατασκευάζονται σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές από επιλεγμένα υλικά και σχεδιασμένα από έγκριτη ομάδα ιατρών και φυσιοθεραπευτών.
Στα πλαίσια της ανάπτυξης της εταιρίας στο εξωτερικό, αναζητά Στέλεχος Εξαγωγών για άμεση πρόσληψη 

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς. Την Δευτέρα 5 Μαρτίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία που απέσπασε το Βραβείο Κοινού Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
“Σούπερ Δημήτριος”. Στην προβολή θα παραστούν και συντελεστές της ταινίας, μέλη της ομάδας OTiNaNAi Productions

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Γράφει ο Χρονόπουλος Παναγιώτης
Ειδικευόμενος χειρουργικής Νοσοκομείου Κιλκίς

Την εβδομάδα που μας πέρασε σημειώθηκε μια πολύ σημαντική εξέλιξη στο νοσοκομείο Κιλκίς. Οι εργαζόμενοι μετά από συνέλευση από κοινού με το ιατρικό προσωπικό, κάτι επίσης πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του χώρου της υγείας, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, λόγω των οφειλών που υπάρχουν στις δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις χρονολογούνται και από το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα και με δεδομένες τις νέες περικοπές σε μισθούς, να καθιστούν ακόμα και την καθημερινή επιβίωση δύσκολη. Επιπλέον η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι οριακή με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, συνταξιοδοτήσεις προσωπικού που δεν αντικαθίσταται βάσει και των νέων οδηγιών Λοβέρδου-τρόικας, ελλείψεις καθημερινές, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα μείγμα εκρηκτικό όσον αφορά τόσο τις συνθήκες εργασίας, όσο και την ασφάλεια του κόσμου μέσω της παροχής υπηρεσιών υγείας.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ευνοϊκή ρύθμιση δανείων στρατιωτικού προσωπικού

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει ότι, το στρατιωτικό προσωπικό στο σύνολό του περιλαμβάνεται στη ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά στα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων και για την οποία έχει ψηφιστεί ανάλογη διάταξη.
Ως εκ τούτου δεν υφίσταται θέμα οιασδήποτε εξαίρεσης, από την εφαρμογή της ευνοϊκής διευθέτησης, για την μείωση των δόσεων στους δανειολήπτες του δημόσιου τομέα.

Υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αδειοδότηση αρδευτικών γεωτρήσεων- πηγαδιών

Υπεγράφη χθες από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη και τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 150554/10-6-2011 που αφορά τις διαδικασίες, τους όρους και τις προϋποθέσεις για χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις –πηγάδια.
Οι τροποποιήσεις που επετεύχθησαν είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των υπηρεσιών των ΥΠΑΑΤ και ΥΠΕΚΑ και έχουν στόχο :

Ποιοί θα μπορέσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους και με ποιόν τρόπο

- Κάποιος θα πρέπει να αποδείξει στον έφορο ότι δεν μπορεί να πληρώσει για να υπαχθεί στο καθεστώς 60 δόσεων
- Για όποιον δεν προχωρήσει σε ρύθμιση τότε ξεκινούν οι κατασχέσεις
- Η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι 100 ευρώ και ο μέγιστος αριθμός δόσεων είναι 24.
- ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να διευκολύνει τους πολίτες στο να ρυθμίσουν τα χρέη τους με το δημόσιο.Η κατάθεση των δικαιολογητικών μπορεί να γίνει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Πράσινο φως από το ΣτΕ σε ανοικτά φαρμακεία Σάββατο-απογεύματα, ως έχουν οι εφημερίες

Τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν τα Σάββατα και κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και της Τετάρτης, σύμφωνα με απόφαση αναστολής του τέταρτου τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αντίθετα, με την ίδια δικαστική απόφαση παραμένει ως έχει το καθεστώς των διανυκτερεύσεων και των εφημεριών. Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ζητάει να ακυρωθεί και να ανασταλεί η από 9.11.2011 εγκύκλιος του υπουργού Υγείας, με την οποία παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή της από 7.10.2011 υπουργικής απόφασης, η οποία απελευθερώνει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων σε εφαρμογή του σχετικού νόμου.

Χορός γύρω από τη φωτιά πίνοντας ζεστό τσιπουρόμελο

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα μπροστά στο γήπεδο της Πλατανιάς χορεύουμε παραδοσιακούς χορούς γύρω από την φωτιά, πίνουμε ζεστό τσιπουρόμελο και καλωσορίζουμε αργότερα την Σαρακοστή με καυτή φασολάδα.
Μικροί και μεγάλοι, είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!!!

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός
Σύλλογος Πλατανιάς