Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Καρναβάλι Άσπρου Κιλκίς

Watch live streaming video from karnabali28 at livestream.com

Το... πόδι της Αντζελίνας Τζολί απέκτησε λογαριασμό στο Twitter!!!

Το γυμνό πόδι της ηθοποιού Αντζελίνα Τζολί, που έκανε αίσθηση το βράδυ της Κυριακής στην 84η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ, έχει γίνει το νέο «αστέρι» του διαδικτύου, αποκτώντας ακόμη και το δικό του λογαριασμό στο Twitter. Στην τελετή η ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή για να δώσει το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. Τη στιγμή που επρόκειτο να ανακοινώσει τον κατάλογο των υποψηφίων πήρε πόζα, με το αριστερό χέρι στο γοφό, και άφησε να φανεί το δεξί της πόδι μέσα από το σκίσιμο του μαύρου φορέματός της. Στην ίδια στάση είχε φωτογραφηθεί νωρίτερα, στο κόκκινο χαλί, κατά την άφιξή της στο θέατρο.

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών-20 θέσεις Μοντέλων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΣΕ 20 ΜΟΝΤΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012.
Δείτε ΕΔΩ

Οι Κατερινιώτες παρήγγειλαν άλλους 75 τόνους πατάτες χωρίς μεσάζοντες

Οι Κατερινιώτες συνεχίζουν «ακάθεκτοι» το έργο τους, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες για την αγορά πατάτας. Ήδη, μετά τη διάθεση 24 τόνων πατάτας, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στην Κατερίνη, 1.110 οικογένειες από την Κατερίνη παρήγγειλαν -σε χρόνο ρεκόρ- άλλους 75 τόνους πατάτες (τρία φορτηγά). Η παράδοση θα γίνει το Σάββατο, 3 Μαρτίου. «Χρειάστηκαν μόλις 20 ώρες για να παραδώσουν οι 1.110 οικογένειες τις παραγγελίες τους -μέσω διαδικτύου- και από την Τρίτη, άλλοι δύο παραγωγοί από το Νευροκόπι Δράμας, θα αρχίσουν να συσκευάζουν τα 3.500 τσουβάλια πατάτες, που πρόκειται να πουληθούν το επόμενο Σάββατο, 3 Μαρτίου, στην Κατερίνη», λέει σε ανακοίνωσή της η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας.

Λόγω της ημέρας!

Λόγω της ημέρας είπαμε να ντυθούμε και εμείς!

Eπιτέθηκε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Ντόλιο...με πατερίτσα!



Δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμο περίμενε να κάνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος. Εκείνη την στιγμή διάλεξε ένας ηλικιωμένος να του επιτεθεί μπροστά στην κάμερα με...πατερίτσα! Σύμφωνα με το thrakistime.gr ο ηλικιωμένος είναι κάτοικος των Φερών. Αμέσως επενέβη η αστυνομία που απομάκρυνε τον ηλικιωμένο. Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής παρέλασης στις Φέρες.

Ενέκρινε η γερμανική Βουλή το δεύτερο πακέτο προς την Ελλάδα

Χάρη στις ψήφους της αντιπολίτευσης υπερψηφίστηκε, έπειτα από έντονη συζητήση στην οποία δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις, στη Μπούντεσταγκ το δεύτερο πακέτο προς την Ελλάδα. Το πακέτο πέρασε με 496 ψήφους υπέρ, 90 κατά και 5 αποχές. Η ψηφοφορία όμως εξελίχθηκε σε κοινοβουλευτική ήττα για την Γερμανίδα καγκελάριο: Οι διαρροές από τον κυβερνητικό συνασπισμό ξεπέρασαν τις 19, πράγμα που σημαίνει ότι η Μέρκελ έχασε τη -συμβολικής μόνο σημασίας- «πλειοψηφία της καγκελαρίας».

Εκκολάπτεται νέο κίνημα φιλελληνισμού

ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ                                               Ο όρος "φιλέλληνας" συνήθως χρησιμοποιείται αναφορικά με τους Ευρωπαίους, που με διάφορους τρόπους συμπαραστάθηκαν το αγωνιζόμενο έθνος στην Επανάσταση του 1821. Η συμπαράσταση μπορεί να ήταν ηθική, οικονομική, ή και με τη συμμετοχή ατόμων στον Αγώνα. Το κίνημα του φιλελληνισμού κατά τα πρώτα χρόνια της Επανάστασης ξεκίνησε από άτομα στην αρχή και από κάποιους συλλογικούς φορείς, χωρίς όμως τη συμμετοχή, ή και συμπαράσταση, από τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών κρατών και αυτοκρατοριών, οι οποίες κράτησαν μια αδιάφορη, και συχνά εχθρική, στάση.

Μπουμπουχέρια Βαφειοχωρίου 2012


Δρώμενο περιοχής Μπογιαλίκι στα Μπουμπουχέρια
Βαφειοχωρίου 2012 την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

(Βίντεο του  Φώτη Καρακάση)

Εργαστήρι Μουσικοκινητικής Αγωγής βρεφών και νηπίων από 10 μηνών έως 5 ετών στο Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς



Ξεκινάμε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 στις 19.15, τον 2ο κύκλο μαθημάτων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυάνειου Ωδείου της Μητρόπολη Κιλκίς με την πρώτη συνάντηση-μάθημα γονέων 

Πληροφορίες τηλ. 2341028623 Κα Ζωή Νάνου

Διαφθορά είσαι η μόνη μου παρέα!

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

H διαφθορά δε γεννιέται από μόνη της. Πηγάζει κατά κύριο λόγο από τις νομοθετικές ρυθμίσεις κάθε μορφής. Αυτές, μέσω της γραφειοκρατίας που εισάγουν, ανοίγουν «πεδίον δόξης λαμπρόν» σε κάθε εν δυνάμει διεφθαρμένο πολιτικό ή στέλεχος της δημόσιας διοίκησης.

Δύο ακολουθίες των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Κατά την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς κάθε Παρασκευή θα τελούνται δύο ακολουθίες των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.
Αυτό γίνεται για να μπορούν να συμμετέχουν και αυτοί που συνήθως εργάζονται την ώρα που τελούνται οι «Χαιρετισμοί» τις Παρασκευές. Οι πρώτοι «Χαιρετισμοί» θα τελούνται κανονικά στις 7:00 το απόγευμα και οι δεύτεροι «Χαιρετισμοί» στις 9:00 το βράδυ.

Λαϊκός αγώνας δρόμου – ποδηλάτου ενάντια στα μεταλλεία

Το ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΕ ΚΡΟΥΣΙΑ–ΠΑΪΚΟ, o ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ “Η ΔΡΥΣ” ΒΑΘΗΣ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ διοργανώνουν αγώνες δρόμου και ποδηλάτου στην περιοχή της Βάθης την ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012. Οι αγώνες θα έχουν την μορφή διαμαρτυρίας απέναντι σε όσους αγνοούν την βούληση των κατοίκων να ζήσουν χωρίς μεταλλεία στρεφόμενοι σε αειφόρες μορφές ανάπτυξης.

Στην ΤΕΧΝΗ ‘‘ΑΝΑ-γέννηση’’. Έκθεση κατασκευών του Κύ-πριαν Χοπιρτεάν

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012, στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ, στις 7.30΄ μμ., θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης κατασκευών ‘’ΑΝΑ-γέννηση’’ του Ρουμάνου καλλιτέχνη Κύπριαν Χοπιρτεάν.  Ο ίδιος ο καλλιτέχνης, αναφερόμενος στις δημιουργίες του, μεταξύ άλλων, λέει τα εξής:  «Αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου σαν έναν καλλιτέχνη πάντα σκεπτόμενο την κρυφή πλευρά της εικόνας και των πραγμάτων, με τη δυνατότητα να βλέπω πέρα από την επιφάνεια, βαθύτερα. Η έκθεση «ΑΝΑ-γέννηση» αφορά την ιδέα της συνεχούς μεταμόρφωσης της ύλης και της ψυχής μαζί.

Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 46χρονου στον Άσπρο Πέλλας

Χθες (26.02.2012) και περί ώρα 17:00, στο Δημοτικό Γήπεδο Άσπρου Πέλλας, μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα Β’ Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Πέλλας μεταξύ των ομάδων Ηρακλής Άσπρου-Μακεδονικού Άγρα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, 31χρονος ημεδαπός αρχικά λογομάχησε με 46χρονο ημεδαπό και στη συνέχεια πυροβόλησε τον 46χρονο στα πόδια τέσσερις-πέντε φορές με πιστόλι προκαλώντας του τραύματα και στα δύο πόδια. Ο δράστης διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται να συλληφθεί εντός ορίων του αυτοφώρου.

Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2012 Β΄ ΕΣΣΟ

Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς στρατεύσιμοι με την 2012 Β’/ΕΣΣΟ, από 05 έως 08 Μαρτίου 2012 και την 01 Μαρτίου 2012 όσοι προέρχονται από αναβολή για λόγους υγείας, όπως παρακάτω:
α. Οι στρατεύσιμοι κλάσης 2014 (έτος γέννησης 1993) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Αργολίδας, Αττικής (μόνο της περιφερείας της ΣΥ Πειραιώς και της περιφερείας της ΣΥ Αθηνών με κωδ. Σ.Α. 100), Γρεβενών, Ευβοίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Κοζάνης, Καστοριάς, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Ξάνθης (μόνο των Δήμων Αβδήρων, Μύκης και Τοπείρου), Σάμου, Σερρών και Φωκίδας.

The Artist: Ο μεγάλος νικητής των φετινών Όσκαρ. Απέσπασε πέντε βραβεία στη φετινή τελετή.

Η ταινία The Artist απέσπασε πέντε βραβεία στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, περιλαμβανομένων των γενικά θεωρούμενων ως των σημαντικότερων -της Καλύτερης Ταινίας, της Καλύτερης Σκηνοθεσίας (του Μισέλ Αζαναβισίς) και του Α' Ανδρικού Ρόλου (Ζαν Ντιζαρντέν)- καθώς και της Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής (Λουντοβίκ Μπουρς) και των Καλύτερων Κοστουμιών (Μαρκ Μπρίτζες).
Η ταινία Hugo του Μάρτιν Σκορσέζε απέσπασε ισάριθμα βραβεία Όσκαρ. Η παιδική περιπέτεια πήρε τα βραβεία για την Καλλιτεχνική Διεύθυνση• τη Φωτογραφία• τα καλύτερα Ειδικά Εφέ• τον Καλύτερο Ήχο• και τα Καλύτερα Ηχητικά Εφέ.

Ψηφίζονται μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι ρυθμίσεις για τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Νόμος του κράτους θα γίνουν μέχρι την Τετάρτη οι ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας για τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, τις περικοπές 12% έως 20% σε κύριες-επικουρικές συντάξεις, καθώς και του υπουργείου Υγείας για τα φάρμακα (γενόσημα) και το ωράριο των φαρμακείων. Συγκεκριμένα, την Τρίτη θα ψηφισθούν από την Ολομέλεια της Βουλής τα μέτρα για το «ψαλίδι» σε μισθούς-συντάξεις και τις αλλαγές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, ενώ την Τετάρτη τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, την επέκταση του ωραρίου κειτουργίας των φαρμακείων και την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για την Ελλάδα στη Γερμανία

Στις έξι το απόγευμα καλούνται οι Γερμανοί Βουλευτές να ψηφίσουν “ναι” ή όχι” στη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα την ώρα που οι πιέσεις συνεχίζονται τόσο από τα γερμανικά ΜΜΕ όσο και από πολίτες προς την κατεύθυνση του “όχι” Ωστόσο όλα δείχνουν ότι δεν τίθεται θέμα καταψήφισης καθώς όλα δείχνουν ότι εκτός από τα δυο μεγάλα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, Χριστανοδημοκράτες και και Φιλελεύθερους, υπέρ της ενίσχυσης της Ελλάδας θα ψηφίσουν τόσο οι Σοσιαλδημοκράτες, όσο και οι Πράσινοι της αντιπολίτευσης. 

Ψέματα ειπώθηκαν πολλά αυτούς τους μήνες. Δύο όμως είναι τα μεγαλύτερα. Αποσπάσματα από την συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το θέμα των μεταλλείων στο Κιλκίς

Μεταφορά και επιμέλεια ο αναγνώστης της ΓΝΩΜΗΣ Fokas
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΖΙΜΑΣ (Βουλή 16-02-2012): Θα ήθελα να σας πω, επίσης, ότι πριν φτάσουμε στον καθορισμό της περιοχής αυτής, όλη η επιτροπή που δουλεύει γι' αυτό το σκοπό, που είμαστε, όπως σας είπα, χωρίς καμία ντιρεκτίβα, πήγαμε σε όλες τις περιοχές και ο λόγος που επιλέξαμε αυτή τη συγκεκριμένη περιοχή για να βγάλουμε στο διαγωνισμό ήταν γιατί δεν έχει δάσος. Δηλαδή, η κάλυψη εκεί που εμφανίζονται τα κοιτάσματα δεν έχει δάσος, ενώ η Ποντοκερασιά που είναι επίσης ένα σημαντικό κοίτασμα δεν προωθήθηκε.
-------------
Διευκρίνηση: Στην ίδια δημόσια διαβούλευση υπήρχε και το Πάικο. Και αυτό μάλλον επειδή δεν έχει δάσος το επέλεξαν.
--------------

Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης για την επιβολή τιμωρίας σε μαθητές εξαιτίας της συμμετοχής τους σε κινητοποίηση ενάντια στη δημιουργία μεταλλείου στο Κιλκίς

"Η απόπειρα ξεπουλήματος του ορυκτού πλούτου από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ συναντάει έντονες αντιδράσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην περιοχή του Κιλκίς.
Σε συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων χρυσού και στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Κιλκίς, μαζί με εκατοντάδες Κιλκισιώτες, το αγωνιστικό παρών έδωσαν και 68 μαθητές του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς.