Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Στη ΔΟΥ θα απευθύνονται όσοι αδυνατούν να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων

Στην οικεία ΔΟΥ θα απευθύνονται οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος ακινήτων, προκειμένου να διεκδικήσουν, εφόσον συντρέχουν οι λόγοι, να αυξηθούν οι δόσεις ή και να μειωθεί το λεγόμενο «χαράτσι». Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη στις εφορίες ο προϊστάμενος κάθε εφορίας θα μπορεί να αποφασίσει -εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος- «είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε και τον περιορισμό του τέλους μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ίδιου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά».

Συμφωνία μεταξύ Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκισίου και Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Υπογράφτηκε συμφωνία μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και του Λυκείου Ελληνίδων (παράρτημα Κιλκίς) για την παραχώρηση του 3ου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως προκειμένου να στεγάσει τις δραστηριότητες του Συλλόγου.  Η συμφωνία προβλέπει την παραχώρηση με συμβολικό μηνιαίο μίσθωμα των 50 ευρώ και αύξηση κατά 10 ευρώ ανά πενταετία με την προϋπόθεση και τον όρο της ανακαίνισης του ορόφου με δαπάνες του Λυκείου Ελληνίδων, σύμφωνα με τις ανάγκες του.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε μετά από συζητήσεις αρκετών μηνών και υπογράφτηκε την Παρασκευή 2 Μαρτίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ και την πρόεδρο του ΛΕΚ κ. Δάφνη Νιάκα παρουσία και του μέλους του ΛΕΚ κ. Χρύσα Χατζηβασιλείου.

Επωνύμως

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Στην ονοματοποίηση των πραγμάτων εφαρμόζεται η αφαιρετική ιδιότητα του νου, καθώς προτιμάται το επικρατέστερο χαρακτηριστικό γνώρισμα ή ιδιότητα του αντικειμένου. Έτσι, για παράδειγμα, ο ζωμός ονομάστηκε έτσι γιατί ζέει, δηλαδή είναι θερμός, βράζει και κοχλάζει. Η λαμπάδα γιατί λάμπει. Η θερμάστρα, επειδή θερμαίνει και το ψυγείο, επειδή ψύχει. Η ίδια διαδικασία εφαρμόστηκε και για την δημιουργία των κυρίων ονομάτων (ή επιθέτων, ή επωνύμων) των ανθρώπων. Έτσι πολλά απ’ αυτά προέρχονται από τα επαγγέλματα που ασκούσαν οι αρχικοί κάτοχοί τους (π.χ. Σιδεράς, Σαμαράς, Μαραγκός, Μπακιρτζής, Παπάς, Χασάπης, Καμπανάς κλπ). Άλλα, από τίτλους, αξιώματα και βαθμούς (π.χ. Βασιλιάς, Έξαρχος, Στρατηγός, Δούκας κλπ). Πολλά, τέλος, από χαρακτηριστικά γνωρίσματα (π.χ. Κοντός, Μαύρος, Χονδρός, Κωφός, Γαλανός κλπ).

Maria's Hair Resort

Συνέντευξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Καλημέρα»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έρευνα ΣΔΟΕ στο Στρατό για τα νοθευμένα καύσιμα. Αν έφτασε και η νοθεία καυσίμων στο στράτευμα, αλλοίμονο μας. Τον ξύπνησα από τις 5 το πρωί τον Δημήτρη τον Αβραμόπουλο. Είναι στην τηλεφωνική γραμμή. Καλημέρα σας κ. Αβραμόπουλε.
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Καλημέρα κ. Αυτιά, Καλημέρα και στην συντροφιά σας και σε όσους μας ακούνε.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι κάνετε; Καλά είστε;
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ είμαι μια χαρά. Τα θέματα που κυλάνε γύρω μας, μας προβληματίζουν. Έμαθα και για αυτό για το οποίο με αναζητήσατε. Είναι ένα παλιό θέμα, προέκυψε περίπου πριν δύο-τρία χρόνια. Με ενημερώσανε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Στρατού μόλις ανέλαβα τα καθήκοντα μου και βέβαια εμείς υποστηρίζουμε κυρίως και βοηθάμε το ΣΔΟΕ στην έρευνά του, που αφορά όχι μόνο μονάχα στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας. Δεν ξέρουμε ακόμα ποιο είναι το πόρισμα.

Δράσεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

ΚΟΙΝΕΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς επισκέφτηκαν το σχολείο μας για μια κοινή δράση, που έφερε τα παιδιά πιο κοντά. Όλες οι τάξεις φιλοξένησαν παιδιά από το Ειδικό σχολείο κι έφτιαξαν μαζί αποκριάτικες μάσκες, τραγούδησαν, χόρεψαν, κεράστηκαν και γνωρίστηκαν καλύτερα. Ήταν μια εξαιρετική ιδέα και μια θαυμάσια μέρα για όλους μας!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Στα πλαίσια προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, που εκπονούν οι Ε1, Ε2 και Α1, Α2 τάξεις του σχολείου μας, καλέσαμε την διαιτολόγο κα Χαϊδεμένη Γουζούνη για μια ημερίδα διατροφής. Τα παιδιά παρακολούθησαν μια παρουσίαση σχετικά με την Υγιεινή Διατροφή, η οποία ήταν πολύ κατάλληλα προσαρμοσμένη στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, απόλυτα κατανοητή και περιεκτική. Οι απορίες των παιδιών διευκρινίστηκαν και μετά έφτιαξαν σαλάτες με φρούτα, αλλά και με λαχανικά, οι οποίες καταναλώθηκαν επί τόπου, με μεγάλη ευχαρίστηση.

Ο Γκοντό δεν θάρθει κι απόψε \ Συν-γραφικό δρώμενο σε τρεις Πρόβες

Του Φώτη Μισόπουλου

Τα πρόσωπα με την σειρά που εμφανίζονται Άνδρας 1, κ. Γκ., Άνδρας 2, Σκηνοθέτης, Γυναίκα, Επισκέπτης, Νοέλ Ντεβώ, Άνδρας 3 με στολή των ΜΑΤ, Άνδρας 4, Σάμουελ Μπέκετ
Πρόβα Α (Σκηνή. Σκοτάδι. Επί ποδός όλος ο θίασος. Ο σκηνοθέτης δίνει οδηγίες. Φωνή που ακούγεται πριν να υπάρχει ακόμα φως στο χώρο. Θόρυβοι, ήχοι, ομιλίες, έπιπλα που μετακινούνται καθώς σύρονται. Ξαφνικά ησυχία.Φως. Απ την πλατεία ανεβαίνει κάποιος στην σκηνή φορώντας σμόκιν και ημίψηλο, κομψός, με αγέρωχο ύφος. Αφήνεται στην εξέλιξη των διαλόγων, να υπονοηθεί πως ειναι ίσως ο Γκοντό-χωρίς και νάναι απαραίτητο- και το όνομά του είναι θεληματικά απρόφερτο, ως ιδιαίτερα ιερό. Επιφωνήματα θαυμασμού απ τον θίασο,ζητωκραυγές. Ο Άνδρας 4 ειναι σκυμμένος στα τέσσερα φορώντας περιλαίμιο, τον κρατάει ο Άνδρας 3 των ΜΑΤ- (έχοντας κράνος και ασπίδα) -με αλυσίδα, σαν σκύλο. Όλη τη διάρκεια της σκηνικής του παρουσίας, ο Άνδρας 4, μιλάει όντας στα τέσσερα, αρκουδίζοντας, ξαπλωμένος ή καθιστός, ουδέποτε όρθιος).

Συνελήφθησαν ένας αστυνομικός και δύο ιδιώτες για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, υπεξαγωγή εγγράφων, υπεξαίρεση στην Υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 41χρονου Αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετεί σε Yπηρεσία της Αττικής, καθώς και δύο ιδιωτών, ηλικίας 46 και 47 ετών, αντίστοιχα, που κατηγορούνται για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής, της υπεξαγωγής εγγράφων, της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία και της παράβασης καθήκοντος.

Εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση αρχαιοκαπήλων

Η εγκληματική οργάνωση δρούσε σε (13) νομούς της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας και ιδίως σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και Φθιώτιδα.
Συνελήφθησαν ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης και (43) κύρια και περιφερειακά μέλη.

Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός, για εξαπάτηση ηλικιωμένων, με το πρόσχημα γνωριμίας του με συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων.

Εξιχνιάστηκαν (2) περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες ο δράστης απέσπασε χρυσαφικά και αποκόμισε παράνομα το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ.
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αναλήψεως, 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος με τεχνάσματα και απατηλές υποσχέσεις, προσέγγισε και κατάφερε να εξαπατήσει ηλικιωμένες γυναίκες.

Προγράμματα 52 εκατ. ευρώ για Αλιεία και Υδατοκαλλιέργειες

Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και, θα τεθούν σε ισχύ οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τα δύο προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων στις Υδατοκαλλιέργειες και τη Μεταποίηση Αλιευτικών Προϊόντων.
Πρόκειται για τα Μέτρα 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια» και 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007 – 2013 στα οποία έβαλε την υπογραφή του την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Πρωτάθλημα Ανδρών: ΓΑΣ Κορινός - "ΑΕΤΟΣ" Κιλκίς 68-70

Μία δύσκολη νίκη, φτάνοντας τις 18 σε 19 παιχνίδια, πρόσθεσε η ομάδα μας στον εκτός έδρας αγώνα της μέσα στην Κατερίνη απέναντι σε μία πολύ "επικίνδυνη" ομάδα που βρίσκεται πολύ κοντά στην ζώνη υποβιβασμού στην Β΄Κατηγορία και παλεύει να τον αποφύγει. Η ομάδα μας αγωνίστηκε και πάλι με πολλές απουσίες και με συνολικά οκτώ παίκτες, κάτι που και πάλι επηρέασε το αγωνιστικό της πρόσωπο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού με τους γηπεδούχους να βρίσκουν τις κατάλληλες λύσεις με πολλά εύστοχα σουτ και την κακή άμυνα μας να είναι το κύριο χαρακτηριστικό στα πρώτα λεπτά.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ 6 ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: «Οι εκλογές θα πολτοποιήσουν το ανίκανο πολιτικό σύστημα»

«Οι εκλογές που έρχονται θα αποτελέσουν την πρώτη φάση αποδόμησης, πολτοποίησης ενός ανίκανου πολιτικού συστήματος, αυτού που αποτελεί τον κύριο υπεύθυνο της κρίσης». Αυτό υποστηρίζουν μεταξύ άλλων σε κοινή τους διακήρυξη 6 βουλευτές που έχουν διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ και -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- οδεύουν προς τη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Οι κύριοι Ηλίας Θεοδωρίδης (Πέλλας), Γιάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Θεόδωρος Παραστατίδης (Κιλκίς), Τσετίν Μουχαμέρ Μαντατζή (Ξάνθης), Γεώργιος Παπαμανώλης (κυκλάδων) και Γιάννης Αμοιρίδης (Πιερίας) σημειώνουν ότι «η πρωτοφανής μετατόπιση των κοινωνικών στρωμάτων και η κατάρρευση της μεσαίας τάξης άδειασε τις κομματικές πυραμίδες από την κοινωνική τους αναφορά και εκπροσώπηση και οδηγεί αναπόφευκτα στην ανασύνθεση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας».

48ωρες πανελλαδικές αποχές από τους δικηγόρους

Δεν θα ασκήσουν τα καθήκοντα τους την Δευτέρα και Τρίτη 5 και 6 Μαρτίου 2012, όπως και την Πέμπτη και Παρασκευή 15 και 16 Μαρτίου 2012.
Παράλληλα, η Ολομέλεια αποφάσισε τη διενέργεια συμβολικού αποκλεισμού του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 16 Μαρτίου 2012 και τη διοργάνωση επιστημονικής ενημερωτικής ημερίδας στην Αθήνα, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών καθηγητών και λοιπών νομικών, με θέμα «Το "παρασύνταγμα" της τρόικας». Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας στη Θεσσαλονίκη, υιοθετήθηκε το από 16-2-2012 ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, το οποίο έχει ως εξής:

Απόπειρα ληστείας σε βάρος 46χρονου στην Κατερίνη Πιερίας

Σήμερα (04.03.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κατερίνη Πιερίας, δύο άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλων και με χρήση σωματικής βίας, επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν 46χρονο ημεδαπό, ο οποίος επέστρεφε στην οικία του, απαιτώντας να τους παραδώσει χρηματικό ποσό, πλην όμως αυτός αντέδρασε, με αποτέλεσμα οι δράστες κατά τη συμπλοκή να πυροβολήσουν μια φορά πιθανότατα για εκφοβισμό στον αέρα και να διαφύγουν και αναζητούνται. Από το σημείο κατασχέθηκε ένας κάλυκας. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Συνελήφθησαν στην Τέρπυλλο Κιλκίς δύο άτομα για κυκλοφορία παραχαραγμένου χαρτονομίσματος

Συνελήφθησαν χθες (03.03.2012) το απόγευμα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο αλλοδαποί 14 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος. Ειδικότερα, στην Τέρπυλλο Κιλκίς, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους προαναφερόμενους στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, διότι την προηγούμενη ημέρα προέβησαν σε συναλλαγή με 53χρονο ημεδαπό που διατηρεί πρατήριο υγρών καυσίμων και του παρέδωσαν χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας (500) ευρώ αμφίβολης γνησιότητας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν χθες (03.03.2012) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας, δύο ημεδαποί 42 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών. Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι οι ανωτέρω κατέχουν και διακινούν σημαντικές ποσότητες κάνναβης σε τοξικομανείς της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας, σε αιφνιδιαστικό αστυνομικό έλεγχο του σπιτιού τους σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα για διενέργεια τυχερών – απαγορευμένων παιγνίων στην Κατερίνη Πιερίας

Συνελήφθησαν χθες (03-03-2012) το μεσημέρι, στην Κατερίνη Πιερίας, κατόπιν ελέγχου αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πέντε (5) άτομα, για διενέργεια τυχερών – απαγορευμένων παιγνίων.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εργαζόταν ως υπεύθυνος του καταστήματος, είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία δεκαεπτά (17) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπου διενεργούνταν τυχερά παίγνια από τέσσερις παίκτες - θαμώνες. Κατασχέθηκαν συνολικά πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ιδιοκτήτη.

Το σχόλιο αναγνώστη της ημέρας

Του αναγνώστη kostas efkarpia 
Η εικόνα που έχω σχηματίσει και η άποψη που έχω διαμορφώσει για το θέμα το μεταλλείων Κιλκίς ταιριάζει με αυτήν του χρήστη Fokas. Έχω παρακολουθήσει από το κανάλι της Βουλής την συνεδρίαση της 16-02-12. Η πολιτική που ασκείται στη χώρα τα τελευταία είκοσι χρόνια που έχω την δυνατότητα να έχω μνήμες, διαμόρφωσε (καλώς ή κακώς) ένα τέτοιο status στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου η αποδοχή και η ενσωμάτωση ανθρώπων από την περιφέρεια γίνεται με κριτήρια και προυποθέσεις που δεν μπορούμε όλοι να πληρούμε ή δεν επιθυμούμε, άρα πολλοί από εμάς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να στραφούμε στον τόπο μας και στο φυσικό μας περιβάλλον.

Στις Βρυξέλλες «κλείδωσαν» οι εκλογές για 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου 2012

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μπαρόζο ότι υπάρχει συμφωνία να διεξαχθούν στις 29 ΑπριλίουΑντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τη διεξαγωγή των εκλογών, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ενημέρωσε την περασμένη Τετάρτη στις Βρυξέλλες τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο ότι έχει συμφωνηθεί από τον ίδιο και τους πολιτικούς αρχηγούς η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου.