Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Συνάντηση γνωριμίας με την Ομάδα Κρουστών του Δήμου Κιλκίς

Με σκοπό τη δημιουργία νέας ομάδας και την ενδυνάμωση της υπάρχουσας, η Ομάδα Κρουστών του Δήμου Κιλκίς-ΟΠΟΝΓΑ διοργανώνει συνάντηση γνωριμίας για νέα μέλη, την ερχόμενη Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 20:30 στον Δημοτικό Κήπο. Στην συνάντηση, που απευθύνεται σε όσους ενήλικες ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να ταξιδέψουν στον κόσμο των κρουστών, θα λάβει χώρα και το πρώτο μάθημα το οποίο θα είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία της Ομάδας Κρουστών, στην γραμματεία των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. στον Δημοτικό Κήπο (τηλ. 23410 23530), Δευτέρα-Παρασκευή από 15:00 έως 20:30 και Σάββατο από 9:00 έως 12:30.

Εντοπίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κακόβουλο λογισμικό στο διαδίκτυο για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και υπολογιστών

Εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει το χρήστη πως για την απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή αντιτίμου των 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας.
Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζεται μήνυμα, για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και αντίστοιχα των χρηστών των σελίδων αυτών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρεται πως για την απεμπλοκή απαιτείται η αποστολή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe ή Ukash), προκειμένου να επανέλθει ο υπολογιστής στην κανονική του λειτουργία.

Ιωάννα Καρυστιάνη, Κουστούμι στο χώμα - Η εκδίκηση, σαν εκκάλυψη του ιερού στο μύθο

Γράφει ο Φώτης Μισόπουλος                                                      -Μόνο το κουστούμι είναι στο χώμα.Το σώμα το παίρνει η ψυχή μαζί της στον ουρανό.Τα οστά είναι ένα ενθύμιο, είπε κι έχυσε στα βότσαλα απ' την τσικουδιά του αδερφού του (1)
Με αφορμή τον “Μυστικό λόγο” του Πλωτίνου ο Camus αντιστοιχεί στην “μοίρα της ψυχής” μια γλωσσική εικονοπλαστική που συμπίπτει με το μυθιστόρημα: "Αν θέλεις να κάνεις φιλοσοφία, γράψε μυθιστόρημα” (2). Μέσα στον μυθιστορηματικό λόγο, κατά τον Camus,οι έννοιες αποκτούν λειτουργικότητα και οργανικότητα στις διαστάσεις ενός ιστορημένου πραγματισμού(3). Ο μυθιστορηματικός λόγος διαμορφώνει ιδανικά πλαίσια για την ανάπτυξη φιλοσοφικών σκέψεων: γίνεται λόγος εξομολογητικός-στοχάζομαι πάνω στο μυθ-ιστορικό γεγονός σημαίνει τοποθετούμαι απέναντι στο παράλογο,στην εξέγερση και στο ιερό (4), περνώ από περιοχές φιλοσοφιών του άμορφου, στη διαλεκτική των φιλοσοφιών του μύθου. Άλλωστε κάθε φιλοσοφία δεν είναι παρά μια δικαίωση αυτής της ίδιας (5).

Μια γλώσσα με μέλλον

Γράφει ο Κώστας Μπούζας                                                              Είναι η γλώσσα μας. Αυτή που οδήγησε έναν ολόκληρο πολιτισμό, των Αρχαίων Ελλήνων, στο απόγειο της ακμής των Γραμμάτων και των Τεχνών. Και είναι η μόνη που χαρακτηρίζεται ως «νοηματική». Στην οποία, με άλλα λόγια, «σημαίνον» και «σημαινόμενο» -δηλαδή απ’ τη μια η λέξη κι από την άλλη η έννοια που αυτή εκφράζει- έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση (π.χ. Γεωμετρία = γη+μετρώ). Όλες οι υπόλοιπες είναι «σημειολογικές». Αυτό σημαίνει ότι οι ονομασίες δίνονται αυθαίρετα και χωρίς κάποια λογική.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου για το θάνατο της Δόμνας Σαμίου

"Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον θάνατο της Δόμνας Σαμίου η οποία επί δεκαετίες ταύτισε τον εαυτό της με την διάσωση και την προβολή της μουσικής μας παράδοσης. Έφερε στο φώς κρυμμένους λαϊκούς θησαυρούς και τους γνώρισε στις νεώτερες γενιές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτιστικής μας ταυτότητας. Στους οικείους της θερμά συλλυπητήρια."

Πολίτες Αριστοτέλη: "Η μονόπλευρη ενημέρωση της ΕΤ3 - Τρίτο και τελευταίο μέρος"

Κυάνιο μπλά μπλά,
καρκίνος μπλά μπλά,
θάνατος μπλά μπλά... 
Σήμερα σας παρουσιάζουμε το τελευταίο μέρος της σειράς μας για τη μονόπλευρη πληροφόρηση της ΕΡΤ 3. Αργήσαμε, ομολογουμένως, να το δημοσιεύσουμε .. Ίσως...
Πιστεύουμε όμως, ότι τα «επιχειρήματα» που προβάλλονται από τους πολέμιους της μεταλλευτικής επαναλαμβάνονται στερεότυπα, οπότε δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο που και πότε απαντώνται.Σημαντικό για εμάς είναι να ακούγεται και η άλλη άποψη...

Δήλωση Ε. Βενιζέλου μετά την ανακήρυξη του ως υποψηφίου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ: "Αρχίζουμε"

Αμέσως μετά την ανακήρυξη του ως υποψηφίου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Ευχαριστώ θερμά το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που μου έκανε την πολύ μεγάλη τιμή να με ανακηρύξει σήμερα υποψήφιο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Γύρω από την υποψηφιότητά μου συσπειρώνεται όλη η δημοκρατική προοδευτική παράταξη που την εξέφραζε, την εκφράζει και θα την εκφράζει το ΠΑΣΟΚ.

Μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία του ΠαΣοΚ ο Βενιζέλος. Η υποψηφιότητα του κ. Παπουτσή συγκέντρωσε μόλις 10 ψήφους, εκείνη του κ. Τζουμάκα τρεις


Δια βοής, έπειτα από πολλές διαδικαστικές συζητήσεις και σε μία συνεδρίαση που διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, ανακηρύχθηκε πριν από λίγη ώρα ο κ. Ευ. Βενιζέλος ως μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του ΠαΣοΚ. Στην ψηφοφορία που εν τέλει πραγματοποιήθηκε, η υποψηφιότητα του κ. Παπουτσή συγκέντρωσε μόλις 10 ψήφους, εκείνη του κ. Τζουμάκα τρεις, ενώ βάσει των 189 υπογραφών που είχε συγκεντρώσει εκ των προτέρων, μοναδικός υποψήφιος ανακηρύχθηκε και από το Εθνικό Συμβούλιο ο κ. Βενιζέλος.

Η θέση της Ελλάδας στο Συμβούλιο Περιβάλλοντος της Ε.Ε. για την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών

Ένα από τα σημαντικά θέματα του Συμβουλίου Περιβάλλοντος της 9ης Μαρτίου 2012 ήταν και η προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας επί πρότασης Οδηγίας, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στα Κράτη Μέλη να περιορίζουν ή να απαγορεύουν την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στο σύνολο ή μέρος της επικράτειάς τους. Με το σημερινό καθεστώς, δημιουργείται συνεχώς έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της πλειοψηφίας των κρατών που αντιτίθενται στην καλλιέργεια των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και όσων την υποστηρίζουν, δεδομένης της ευκολίας με την οποία η Ευρ. Επιτροπή αποφασίζει την έγκρισή τους που αφορά, πάντα, στο σύνολο της ΕΕ.

«Άλωσε» την Πόλη. Παγκόσμιος πρωταθλητής στο ύψος ο Χονδροκούκης

Στην κορυφή του κόσμου πέταξε την Κυριακή ο Δημήτρης Χονδροκούκης, ο οποίος αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο ύψος, ξεπερνώντας τα 2,33μ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση αυτή αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τον Χονδροκούκη, καθώς το προηγούμενό του ήταν 2,29 (σ.σ. το ισοφάρισε στον προκριματικό). Αυτό ήταν το τέταρτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας για το θάνατο της Δόμνας Σαμίου

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια της Δόμνας Σαμίου: «Μία μεγάλη φωνή του δημοτικού μας τραγουδιού σίγησε. Ζωντάνεψε τη δημοτική μας παράδοση με τρόπο κλασσικό και απαράμιλλο, συνδυάζοντας φωνητικά τις καταβολές της Ιωνίας με αυτές της "παλιάς" Ελλάδας. Η Δόμνα Σαμίου βρίσκεται τώρα μαζί με τους μεγάλους του αθάνατου αυτού είδους. Η μνήμη της ιδιαίτερης και μοναδικής φωνής της, θα ηχεί στα αυτιά μας για πάντα….».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το θάνατο της Δόμνας Σαμίου

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο της Δόμνας Σαμίου: "Η Δόμνα Σαμίου ερεύνησε, ερμήνευσε και συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε να νιώσουμε όλοι μας την αξία και τη σημασία της λαϊκής μας παράδοσης, της παραδοσιακής μουσικής. Εξέφρασε με τρόπο γνήσιο και μοναδικό ό,τι η ίδια βίωσε μέσα από την παράδοση και το κυριότερο, θέλησε και πέτυχε να μεταδώσει αυτή την εμπειρία και στις νεότερες γενιές. Με τη στάση της επιβεβαίωσε ότι, κάθε τι αυθεντικό είναι και σύγχρονο. Θα αποτελεί πάντα ανεκτίμητο κεφάλαιο της λαογραφίας μας. Στους οικείους της εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια."

Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού για το θάνατο της Δόμνας Σαμίου

Πληροφορούμενος τον θάνατο της Δόμνας Σαμίου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα χάθηκε μια σπάνια γυναίκα, η οποία προσωποποίησε τη βαθιά αγάπη για τη λαϊκή παράδοση της χώρας μας, την ακούραστη και ενθουσιώδη έρευνα, το πάθος για τη διάσωση και προβολή ενός σπουδαίου -όσο και παραμελημένου- κεφαλαίου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Για την προσφορά της Δόμνας Σαμίου στην ελληνική κοινωνία μπορεί κανείς να μιλήσει μόνο σε υπερθετικό βαθμό. Το έργο της και το ήθος της αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας. Της οφείλουμε πάρα πολλά και είναι βέβαιο πως ένα «ευχαριστώ», όσο εγκάρδιο κι αν είναι, δεν είναι αρκετό για να περικλείσει την ευγνωμοσύνη ενός ολόκληρου λαού. Καλοτάξιδη, και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.»

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στο Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (10.03.2012) το απόγευμα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, τρεις ημεδαποί 61, 44 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών και νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, στο Τέρπυλο Κιλκίς, εντοπίστηκε ο 61χρονος, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, να σταθμεύει μπροστά από την οικία του 44χρονου και μετά την ολιγόλεπτη παραμονή του εντός της οικίας να αποχωρεί. Ακολούθησε έρευνα του 66χρονου στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ποσότητα κάνναβης (4,5) γραμμάριων, την οποία όπως δήλωσε είχε προμηθευτεί από τον 44χρονο έναντι του πόσου των (30) ευρώ.

Συλλήψεις για αυτόφωρα αδικήματα

Συνελήφθη χθες το βράδυ, στην αγροτική περιοχή Πετραία του Δήμου Σκύδρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Πέλλας, ένας υπήκοος Αλβανίας 36 ετών, διότι ενώ οδηγούσε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του πεζού και κατόπιν εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος. Ακολούθησαν αστυνομικές αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 36χρονου.

Καλό ταξίδι Δόμνα Σαμίου

Έφυγε η αρχόντισσα του Δημοτικού τραγουδιού Δόμνα Σαμίου

Φτωχότερη είναι από σήμερα η μουσική μας καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών η ερμηνεύτρια και ερευνήτρια της παραδοσιακής μας μουσικής και του δημοτικού μας τραγουδιού, Δόμνα Σαμίου. Η μεγάλη μας ερμηνεύτρια νοσηλευόταν εδώ και καιρό στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, καθώς υπέφερε από λευχαιμία. Η Δόμνα Σαμίου είχε ιδρύσει το 1981 τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με κύριο στόχο τη διάσωση και διάδοση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Που πήγε το 1 δις που λένε οι Ευρωπαίοι ότι δώσαμε για όπλα το 2010

Τελικά τι αγορές αφορούσε αυτό το 1 δις ευρώ που η ιστοσελίδα της ΕΕ έγραψε ότι πληρώσαμε για όπλα μέσα στο 2010; Άνθρακες ο θυσαυρός ,αφού όπως ήταν αναμενόμενο επρόκειτο για πληρωμές δόσεων για παλαιότερα προγράμματα. Όπως έγραψαν τα ΝΕΑ, επικαλούμενα την Διεύθυνση Ενημέρωσης του ΥΕΘΑ πρόκειται για πυρομαχικά, ανταλλακτικά κ.λπ. αξίας 43,4 εκατ. ευρώ. Επίσης πληρώθηκαν δόσεις για αγορές όπλων που είχαν γίνει από το 2001 έως το 2009 συνολικής αξίας 665 εκατ. ευρώ, παρότι ο προϋπολογισμός είχε εγγραφές 1,8 δισ ευρώ.

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο χωριό Μυριόφυτο του δήμου Κιλκίς

Συνελήφθη 49χρονη γιατί χρωστούσε στο Δημόσιο 6,9 (ούτε 7) εκατομμύρια ευρώ

Χθες (9-3-2012) το απόγευμα συνελήφθη στο Βύρωνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής 49χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος των οφειλών της ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 6.931.755,77 ευρώ. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.