Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Για νοθεία του αποτελέσματος κάνει λόγο ο Στέφανος Τζουμάκας

Για αντιδημοκρατική παρακμή, μεθοδεύσεις και φούσκωμα του αποτελέσματος έκανε λόγο λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στέφανος Τζουμάκας.
Ο πρώην Υπουργός στις κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη μεταξύ άλλων ανέφερε σε δήλωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα τα εξής:

Διασυλλογικοί αγώνες με τα στυλ Κick boxing, Full contact και Κ1 rule

Διασυλλογικοί αγώνες με τα στυλ Κick boxing, Full contact και Κ1 rules διεξήχθησαν το Σάββατο 17/3/2012 και την Κυριακή 18/3/2012 τα στυλ Kick light, Semi contact και Light contact στην Λάρισα με διοργανωτή τον Γ.Σ. Λάρισας (Μαχητική Λέσχη) υπό την αιγίδα της Π.Ο.Κ. Στόχος της ενέργειας αυτής ήταν η εμπειρία των αθλητών-τριών όλων των επιπέδων αγωνιστικά, νέων και προχωρημένων. Η συμμετοχή σύμφωνα με τον διοργανωτή ανερχόταν στους 200 αθλητές-τριες και το πρόγραμμα αγώνων επέτρεπε έναν αγώνα στον κάθε ένα. Η διαφορά εμπειρίας ήταν μέχρι 3 αγώνες σύμφωνα με την κλήρωση με συμμετοχή συλλόγων από διάφορα μέρη της Ελλάδος. Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία των παγκόσμιων πρωταθλητών Ιωάννη Θεοφάνους και Βασίλη Κακαρίκου στηρίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι διοργανωτές.

Ευχαριστήριο της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κιλκίς

Η Περιφερειακή Εφορεία Κιλκίς εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς τον ιδιοκτήτη του Ξενοδοχείου «Ευρυδίκη» κ. Βασίλειο Χατζηβασιλείου για την προσφορά κρεβατιών για το Κατασκηνωτικό Κέντρο των Προσκόπων στο Καβαλάρι και τον κ. Γεώργιο Δημητριάδη, για την προσφορά του σε υλικά-σιδηρικά. Οι παραπάνω προσφορές αποτελούν πολύτιμη συμβολή στην βελτίωση του προσκοπικού έργου.

Το νέο επιτελείο της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κιλκίς

Χρήστος Τομπουλίδης
Με ομόφωνη απόφαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠ, μετά από εισήγηση των βαθμοφόρων της Περιφερειακής Εφορείας Κιλκίς, ανανέωσε την θητεία για μια ακόμη τριετία στον Χρήστο Τομπουλίδη ως Περιφερειακό Έφορο Κιλκίς, ο οποίος όρισε και τους Εφόρους του Κλιμακίου.  Το νέο επιτελείο της Π.Ε. έχει ως εξής:
Αναπληρωτής Περιφερειακός: Χρήστος Ζώγκας
Έφορος Διοίκησης & Επικοινωνίας: Χρήστος Καναρόπουλος
Έφορος Προσκοπικού Προγράμματος: Αστέριος Κανελής
Έφορος Ανάπτυξης: Σάββας Σερασκέρης
Έφορος Ακίνητης Περιουσίας, Υποδομών & Υλικού: Κώστας Κοκκώνας

Συμμετοχή των Προσκόπων του Κιλκίς στο 17ο Προσκοπικό Συνέδριο

Στο 17ο Προσκοπικό Συνέδριο συμμετείχε Κιλκισιώτικη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Περιφερειακό Έφορο Χρήστο Τομπουλίδη, που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2012 στις εγκαταστάσεις της OTE Academy στην Αθήνα.  Στο συνέδριο συζητήθηκαν τα εξής θέματα: * Νέα Οργανωτική Δομή του ΣΕΠ
* Αξιολόγηση και προοπτικές του Προσκοπικού Προγράμματος
* Η εικόνα του ΣΕΠ

Αλέξανδρος Κιλκίς: Σαββατοκύριακο γεμάτο ποδόσφαιρο

Γεμάτο δράση το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, για 6 τμήματα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς. Ο απολογισμός ήταν 3 νίκες, μία ισοπαλία και 2 ήττες, αλλά κυρίως… μεγάλη διασκέδαση και παιδιά γεμάτα όρεξη για παιχνίδι.
Το… χορό των αγώνων άνοιξε το Σάββατο η ομάδα Προπαίδων, που αγωνίζεται φέτος ως Κιλκισιακός στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κιλκίς. Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι στο Χέρσο, αναδείχθηκε ισόπαλη με την τοπική Ακαδημία με σκορ 3-3. Δύο γκολ πέτυχε ο Τσιμπούκας και ένα ο Μαλάνια, ενώ στο παιχνίδι συμμετείχαν και οι: Δούκας, Κουραλίδης, Μακάριος, Μιχαηλίδης, Μποπότας, Ντράλο, Ξανδινίδης, Παπαελευθεράκης, Παυλίδης, Σακαλής, Σεφερίδης, Φασουλάκος, Φυτανίδης, Χαλκίδης Νίκος και Χαλκίδης Φίλιππος.

Αφιέρωμα στον Γιάννη Κυριακίδη στην 4Ε

Ο Γιάννης Κυριακίδης, ο φωτορεπόρτερ - θρύλος της Θεσσαλονίκης μιλά αυτή την Παρασκευή στην εκπομπή "Με γνώση και μεράκι" της 4Ε. Πως σχολιάζει τις παρελάσεις του σήμερα. Τα ενδεχόμενα επεισόδια. Τα γιαουρτώματα και τις αντιδράσεις.
Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στον Θανάση Κληματσίδα ο μεγάλος αυτός Θεσσαλονικιός μιλά για τη ζωή του, τα παιδικά του χρόνια, το πρώτο του ... <<φωτογραφικό κλικ>>, την εξορία του στην Μακρόνησο ενώ ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας εποχές που μόνο είδαμε σε ...φωτογραφίες. Στις δικές του φωτογραφίες! Μας μιλά για τις παλιές καλές παρέες, για την πολυαγαπημένη του γυναίκα Χρύσα και τις δυο κόρες του. Θυμάται τον αείμνηστο Γιάννη Βελίδη της εφημερίδας "Μακεδονία". Ο Γιάννης Κυριακίδης γύρισε όλο τον πλανήτη και ήταν εκεί σε κάθε σημαντική στιγμή.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την ένταξη επενδυτικών σχεδίων στο Μέτρο 2.1 «Υδατοκαλλιέργειες» Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 .

Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/σης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την 432/29-02-2012 (ΑΔΑ:Β440Φ-Μ2Χ) Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΦΕΚ 604Β΄/05-03-2012) καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων στην Υδατοκαλλιέργεια που δύνανται να υπαχθούν για ενίσχυση-χρηματοδότηση στο Μέτρο 2.1 «Υδατοκαλλιέργειες» του άξονα Προτεραιότητας 2, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 όπως υποβάλλουν Αίτηση Ενίσχυσης-Χρηματοδότησης και το σχετικό φάκελο με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Αλιείας (ΕΥ ΕΦ ΑΛΙΕΙΑΣ) Μιχαλακοπούλου 103, 11572 ΑΘΗΝΑ, μέχρι 31-07-2012.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την ένταξη επενδυτικών σχεδίων στο Μέτρο 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία» Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013

Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/σης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την 433/29-02-2012 (ΑΔΑ:Β440Φ-ΥΧ1) Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΦΕΚ 605Β΄/05-03-2012) καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων στην Μεταποίηση και Εμπορία που δύνανται να υπαχθούν για ενίσχυση-χρηματοδότηση στο Μέτρο 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία» του άξονα Προτεραιότητας 2, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 όπως υποβάλλουν Αίτηση Ενίσχυσης-Χρηματοδότησης και το σχετικό φάκελο με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Αλιείας ( ΕΥ ΕΦ ΑΛΙΕΙΑΣ) Μιχαλακοπούλου 103, 11572 ΑΘΗΝΑ, μέχρι 31-07-2012.

Τελικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών ΠΑΣΟΚ

Η Ε.ΚΑ.Π. μετά την εισαγωγή στο ηλεκτρονικό σύστημα υποστήριξης και την πιστοποίηση των εγγράφων των εφορευτικών επιτροπών, με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών κέντρων, ανακοινώνει τα ακόλουθα αποτελέσματα:  Ψήφισαν: 236.151
Βενιζέλος Ευάγγελος: 230.105
Λευκά: 4.662  Άκυρα: 1.384

Εκπροσώπηση των Τριτέκνων Πολυκάστρου στην Πανελλήνια Ένωση ΠΕΣΠΟ3Τ

Κατά την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του 2βαθμιου Σωματείου της Πανελλαδικής Ένωσης Συλλόγων Πολυτέκνων Οικογενειών Με Τρία Τέκνα (ΠΕΣΠΟ3Τ) στην Αθήνα στις 17 Μαρτίου 2012 όπου συμμετείχε και ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυκαστρου με την εκπροσώπηση του προέδρου και του αντιπροέδρου του. Σε μια Γενική Συνέλευση μαζί με άλλους εκπροσώπους 25 Συλλόγων Πανελλαδικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυκάστρου Κολιώνης Χρήστος εξελέγει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΣΠΟ3Τ.

21η Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα δασοπονίας. Προσωπικό στοίχημα του καθενός μας η προστασία των Δασών

Γράφει ο Ευθύμιος Πολιτίδης
Δασάρχης Κιλκίς 
 
Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της Εαρινής Ισημερίας και την πρώτη ημέρα της Άνοιξης. Η επιλογή της ημερομηνίας, ασφαλώς είναι επιτυχής από πλευράς συμβολισμού. Το ζητούμενο όμως είναι η απόδοση του πραγματικού περιεχομένου στην καθιερωμένη ημερομηνία και ημέρα. Το θέμα είναι να μετατραπεί η 21η Μαρτίου σε ημέρα κορύφωσης μιας διαδικασίας αδιάλειπτης, επίπονης, βιωματικής. Η ημέρα της Δασοπονίας θα πρέπει να είναι απλά η ημέρα απολογισμού της ετήσιας δράσης και συμπεριφοράς του καθενός μας απέναντι στο αξεπέραστο σε αξία δώρο της φύσης που είναι το Δάσος.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας

Την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται η ημερομηνία των εκλογών

Την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε την ακριβή ημερομηνία των εκλογών, δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Κάψης, προσθέτοντας το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης είναι αυτό που θα την καθορίσει. Πάντως, συμπλήρωσε μιλώντας στον Σκάι, «τα δύο-τρία Σαββατοκύριακα, τα οποία είναι υποψήφια, είναι γνωστά».

Ανακοίνωση Τσιτουρίδη για την εκλογή νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Από το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ μας ανακοινώθηκε χθες ότι στις κομματικές του διαδικασίες συμμετείχε κάτι λιγότερο από το 3% του συνολικού εκλογικού σώματος της χώρας. Και δηλώνουν τη χαρά τους για αυτό (!). Ο εκλεγείς, μέσα από σοβιετικού τύπου διαδικασίες, νέος αρχηγός, με όλα αυτά που λέει εμφανίζεται ως εάν είχε προσγειωθεί χτες το βράδυ στον πλανήτη γη. Όλα αυτά βέβαια, μαζί με πολλά άλλα «κατορθώματα» της τελευταίας διετίας θα κριθούν σε λίγες εβδομάδες. Και η κρίση του ελληνικού λαού για το ΠΑΣΟΚ και τα κατάλοιπα του θα είναι αυτή που πρέπει.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας

Στην ΤΕΧΝΗ ‘‘Φευγαλέα όνειρα’’ με κόκκους μελάνης του Δημήτρη Γκιούλτσου

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ‘‘Φευγαλέα όνειρα’’ με κόκκους μελάνης του συντοπίτη μας δασκάλου Δημήτρη Γκιούλτσου. Η Ιστορικός Τέχνης Χρύσα Δανέλλη, αναφερόμενη στις δημιουργίες του Δημήτρη Γκιούλτσου, που για πρώτη φορά εκτίθενται στο κοινό, μεταξύ άλλων, λέει τα εξής: «Ο Δημήτρης Γκιούλτσος είναι ένας καλλιτέχνης από το Κιλκίς που εκθέτει για πρώτη φορά τη δουλειά του στο κοινό, γι΄ αυτό η συγκεκριμένη έκθεση αποκτά ιδιάζουσα σπουδαιότητα για την καλλιτεχνική του πορεία. Η θεματογραφία που παρουσιάζεται, εδράζεται σε τέσσερις άξονες: τοπία, πρόσωπα, τοπία με γυμνά, χαλάσματα και πέτρες.

Συνάντηση την Τετάρτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για την κατάσταση του νοσοκομείου

Την Τετάρτη 21-03-2012 στις 6 μ.μ. το απόγευμα οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Νοσοκομείου Κιλκίς σας καλούμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητήσουμε όλοι μαζί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο μας.
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του Νοσοκομείου τα προβλήματα οξύνονται καθημερινά. Με την συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου (κλείσιμο κλινικών, ελλείψεις υλικών) η περίθαλψη που παρέχεται σήμερα δεν είναι αυτή που αξίζουν και έχουν ανάγκη οι πολίτες του Νομού. Για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ζητάμε την ενεργή συμμετοχή όλων. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

«Βιομηχανία» αναπήρων! Σε ποιες περιοχές πήραν τα περισσότερα επιδόματα «μαϊμού»!

Ένα σκάνδαλο με πολλές διαστάσεις είναι αυτό με τα επιδόματα αναπηρίας. Επί σειρά ετών χιλιάδες άνθρωποι έπαιρναν επίδομα χωρίς να το δικαιούνται. Και το ζήτημα είναι ότι η επίσημη πολιτεία φαίνεται να γνώριζε αλλά δεν έπραττε τίποτε.
Πρωταθλητές μαϊμού επιδομάτων ήταν κάτοικοι της Ζακύνθου, του Ηρακλείου, της Φλώρινας, της Καβάλας αλλά και της Χίου.

Οι ποινές και προτάσεις της "Πειθαρχικής Επιτροπής" της ΕΠΣ Κιλκίς (17-18 Μαρτίου 2012)




Δείτε 

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης σήμερα στο Κιλκίς


Στο Κιλκίς θα βρίσκεται σήμερα Δευτέρα για συναντήσεις και συσκέψεις με τοπικά κομματικά στελέχη ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Πανελλήνιοι Αγώνες Χειροσφαίρισης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων στο Κιλκίς στις 21, 22 και 23 Μαρτίου 2012.

Απέχουν οι δικηγόροι του Κιλκίς από τα καθήκοντά τους

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, συντασσόμενο με την από 17-03-2012 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε διήμερες κυλιόμενες αποχές των δικηγόρων-μελών του από τα καθήκοντά τους την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Μαρτίου, τη Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Μαρτίου και την Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Απριλίου.

Π. Ψωμιάδης: «Είστε υπερήφανοι που μετατρέπετε τους αστυνομικους σε επαίτες;»

Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων για την εξαίρεση των αστυνομικών από τη χορήγηση του εκλογικού επιδόματος, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση Παπαδήμου μέσα στην αγωνία της να παρουσιάσει λογιστικά ταμειακά πλεονάσματα στο διευθυντήριο της τρόϊκα βρήκε για μία ακόμη φορά τα εύκολα θύματα, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακόμη μια μεγάλη εμφάνιση για τον Γιάννη Παπαδόπουλο. 3η θέση στον μεγάλο ημιμαραθώνιο “Θανάσης Σταμόπουλος"

Ακόμη πιο ψηλά έβαλε τον πήχη ο Hμιμαραθώνιος Καλαμπάκας-Τρικάλων "Θανάσης Σταμόπουλος" που κατέγραψε νέα ρεκόρ συμμετοχών, παρουσίας αρκετών κορυφαίων αθλητών της χώρας μας, και πάνω απ´όλα άριστη οργάνωση, αν και οι απαιτήσεις ήταν αυξημένες για να λειτουργήσουν όλα βάσει των υψηλών προδιαγραφών που τέθηκαν.

Από τη πρώτη χρονιά ο αγώνας προσέλκυσε περισσότερους δρομείς αναλογικά με αντίστοιχους αγώνες, με εκατοντάδες αθλητές να έρχονται κάθε χρονιά, και φέτος έγινε το βήμα παραπάνω καθώς υπήρξαν σημαντικές αλλαγές και προσθήκες στη διοργάνωση. Οι αθλητές αντέδρασαν θετικά στις αλλαγές, και το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει εγγραφή 830 αθλητών στον κύριο αγώνα, και 150 στον μικρό.

Συνελήφθησαν στο Πολύκαστρο Κιλκίς τέσσερα άτομα για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών και πλαστογραφία

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, συνελήφθησαν χθες (18.03.2012) το βράδυ, ένας (1) διακινητής και τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες.  Ειδικότερα, στο 537ο χιλ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Ευζώνων (ύψος Ευζώνων Κιλκίς), οι αστυνομικοί εντόπισαν, ένα δημοσίας χρήσεως επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε υπήκοος ΦΥΡΟΜ 42ετών, στο οποίο είχε επιβιβάσει τρεις μη νόμιμους μετανάστες ((2) υπηκόους Σερβίας και (1) υπήκοο Κοσσόβου), με σκοπό να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, έναντι του ποσού των (50) Ευρώ συνολικά. Όπως προέκυψε οι τρεις μη νόμιμοι μετανάστες εισήλθαν στη χώρα νωρίτερα της ίδιας ημέρας από μη νομοθετημένο σημείο.

"Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ"


Ανακοίνωση Γ.Α.Δ.Αττικής σχετικά με τα επεισόδια στον χθεσινό αγώνα στο Ο.Α.Κ.Α.

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο στάδιο Ο.Α.Κ.Α., οργανωμένες ομάδες προσώπων επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα, μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι επιθέσεις άρχισαν τουλάχιστον δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα και συνεχίσθηκαν αυξομειούμενες μέχρι και την οριστική διακοπή του.

Έκκληση Προέδρου ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη να μη δέσουν τα πλοία στα λιμάνια

 «Η ΕΣΕΕ ενόψει της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) κάλεσε όλους τους φορείς της Ελληνικής Ναυτιλίας να συμβάλουν για τη διασφάλιση της μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων από την νησιωτική Ελλάδα στις εγχώριες και διεθνείς αγορές. Το ελληνικό εμπόριο για άλλη μια φορά απευθύνει έκκληση στην ΠΝΟ παρά τα δίκαια αιτήματά της, να περιορίσει τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις και να επιτρέψει από το βράδυ της Τρίτης να γίνουν κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων, από και προς τα νησιά για την μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Η ΠΝΟ έδεσε τα πλοία και ζητά συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Επιπλέον διεκδικεί διατήρηση του καμποτάζ στην ακτοπολοΐα

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη τα πλοία εξαιτίας των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ζητώντας μεταξύ άλλων την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τη διατήρηση του καμποτάζ στην ακτοπλοΐα. Οι ναυτεργάτες είναι συγκεντρωμένοι στο λιμάνι του Πειραιά από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, οι οποίοι ξεκίνησαν τη 48ωρη απεργία που είχαν προαναγγείλει. Εντός της ημέρας θα ενταθούν οι προσπάθειες από την πλευρά της κυβέρνησης ώστε να μην παραταθεί χρονικά η απεργία.

Αγριο έγκλημα στην Κρήτη - Δολοφόνησαν 85χρονη για 2.000 ευρώ

Οι δράστες είχαν βάλει στο μάτι τις 2.000 ευρώ που είχε σηκώσει ηλικιωμένη από την τράπεζα προκειμένου να πληρώσει για το μνημόσυνο του αδικοχαμένου εγγονού της και δε δίστασαν να την σκοτώσουν προκείμενου να κάνουν δικά τους τα χρήματα.

Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και ψήφος επιστροφής από διαγραφέντες

Στις 240.000 εκτιμάται -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το ΠΑΣΟΚ- η συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες της Κυριακής. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην ανάδειξη του νέου προέδρου κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικός από την Ιπποκράτους, ενώ ο ίδιος ο Ευ.Βενιζέλος μίλησε για «συγκινητικά» επίπεδα προσέλευσης. Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο του Κινήματος «τα μέλη και οι φίλοι ήθελαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ». Πράγματι, στο κάλεσμα του κ. Βενιζέλου ανταποκρίθηκαν και στελέχη που διεγράφησαν το προηγούμενο διάστημα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο της επιστροφής τους.