Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Στο 20,9% η ΝΔ -13,6% το ΠΑΣΟΚ- Στη Βουλή ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ-Ανεξάρτητοι Έλληνες

Επτά μονάδες μπροστά από το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία.
Την ίδια ώρα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν πολυκομματική Βουλή αφού εξασφαλίζουν την είσοδο τους ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Η δημοσκόπηση έγινε από την ALCO για λογαριασμό του newsit.gr από τις 20 έως τις 28 Μαρτίου σε δείγμα 1.500 ατόμων σε όλη την Ελλάδα.

Υπέκυψε νεαρή Ουκρανή θύμα ομαδικού βιασμού και κακοποίησης

Η Οξάνα Μάκαρ ήταν μόλις 18 ετών  
(Φωτογραφία:  Associated Press )
Υπέκυψε τελικά στα τραύματά της νεαρή Ουκρανή τρεις εβδομάδες αφού τρεις άνδρες –ο ένας εκ των οποίων είναι γιος πρώην αξιωματούχου της τοπικής αυτοδιοίκησης– την βίασαν, την κακοποίησαν και στη συνέχεια την έκαψαν. Η υπόθεση σόκαρε τους Ουκρανούς βγάζοντας χιλιάδες στους δρόμους. Η Οξάνα Μάκαρ πέθανε το πρωί της Πέμπτης από πνευμονική αιμορραγία σε νοσοκομείο της πόλης Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου είχε διακομιστεί..

Θάνατος οπλίτη στο 505 ΤΠΝ Βόλου

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, στις 19:40, ο Στρατιώτης Κ.Π., της δυνάμεως του 505 Τάγματος Πεζοναυτών στο Βόλο, κατά τη διάρκεια ελεύθερου χρόνου στο Στρατόπεδο, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο. Διακομίστηκε άμεσα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου όπου έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, χωρίς αποτέλεσμα. Πιθανή αιτία θανάτου είναι η ανακοπή καρδιάς. Για την εξακρίβωση των συνθηκών θανάτου του οπλίτη διενεργείται έρευνα από τις αρμόδιες αρχές.  Η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Δεν ισχύει πάντα, το "Εσύ ότι πεις", σεβαστή Greenpeace..

Ποιους να στεφανώσουμε
με κλάδο ελιάς;
Τις λεγεώνες των ξένων;
Εν μέσω μίας «εμποροπανήγυρις» λαϊκισμού, φανφάρας και στρατευμένης αρθρογραφίας του ότι να ναι ... και από όποιον να ναι..., είδαμε και μια ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό παράρτημα της greenpeace για το ζήτημα της εξόρυξης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική.
Μίας οργάνωσης την οποία σεβόμαστε για τους αγώνες, που δίνει για το περιβάλλον εδώ και 40 περίπου χρόνια, η οποία όμως σε αυτή της την «παρέμβαση» μας προβλημάτισε αρκετά.

Aποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο

Αύριο, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.649 δικαιούχων αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, περισσότερα από 13 εκατομ. ευρώ. Η καταβολή αφορά ζημιές που προξενήθηκαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια, σε πολλές περιοχές της χώρας το 2011 και παραγωγούς που έχουν υποβάλλει Δήλωση Καλλιέργειας / Εκτροφής, σύμφωνα με το νόμο 3877/2010 και έχουν καταβάλλει την ασφαλιστική εισφορά που προβλέπεται από το νόμο αυτό. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α. με απόφασή του, που ελήφθη στις 27-03-2012, προτείνει την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την παράταση της προθεσμίας καταβολής της εισφοράς μέχρι τις 30 Απριλίου 2012.

Έλεγχοι στην αγορά κρέατος ενόψει του Πάσχα

Συστηματικούς ελέγχους στην αγορά κρέατος ενόψει του Πάσχα αναλαμβάνουν με εντατικούς ρυθμούς από σήμερα οι αρμόδιες κρατικές καθώς και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Στο έργο των ελέγχων λαμβάνουν μέρος :
- Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ)
- Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)
- Η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
- Η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης
- Ο Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ»

Το σχόλιο αναγνωστών της ημέρας

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας

Καλησπέρα.
Από ότι βλέπω οι αναρτήσεις είναι περσινές... ελπίζω να μου απαντήσει κάποιος.
ενδιαφέρομαι να δώσω κατατακτήριες στο συγκεκριμένο τμήμα, αλλά όσο και αν έχω ψάξει δεν μπορώ να βρώ κάποια στοιχεία, ή συζητήσεις.
Από ότι κατάλαβα το τμήμα στεγάζεται στο κτίριο του ΟΑΕΔ και από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να αλλάξει.... επομένως ούτε λόγος για στέγαση.... και είναι και πολύ δύσκολα τα πράγματα πλέον.
Επίσης δεν υπάρχουν και πολλές αγγελίες για σπίτια....τι γίνεται με αυτό το θέμα;
Υπάρχει ενδιαφέρον για το τμήμα από τους καθηγητές και την διοίκηση για εξέλιξη;
Ευχαριστώ...

Μαρτυρίες Μεταλλείων Χρυσού (1)

Σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε τους κατοίκους του νομού για τις καταστροφικές συνέπειες της εγκατάστασης μεταλλείων χαλκού - χρυσού στον νομό μας, έχουμε αρχίσει να συγκεντρώνουμε και να μεταφράζουμε μία σειρά σχετικών με το αντικείμενο άρθρων από διάφορες περιοχές του κόσμου. Στα κείμενα αυτά καταγράφονται από δημοσιογράφους και κατοίκους μεταλλευτικών περιοχών οι εμπειρίες που έχουν τόσο από αυτή καθ' αυτή τη λειτουργία των μεταλλείων όσο και από τη συμπεριφορά των μεταλλευτικών εταιρειών.
Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο

Χωριό Ovacik, κοιλάδα Bergama,

βόρεια ακτή του Αιγαίου Πελάγους, Τουρκία
Από τους Nevena Panayotova, Denis Kuznetsov (από το site http://www.i-scoop.org)
Το νερό είναι το κύριο πρόβλημα εδώ. Δεν υπάρχουν επιφανειακά νερά, κάθε χωριό έχει τη δική του γεώτρηση. Αυτή του Ovacik είναι μόνο 200 μέτρα από το μεταλλείο. Σε πρώτη σκέψη μας φαίνεται αρκετά μακριά για να αποφύγεις τη μόλυνση. Στα επίσημα λεγόμενα, δεν υπάρχουν προβλήματα, ούτε διαρροές βαρέων μετάλλων στο νερό. Όμως το 2004, οι αναλύσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου Τουρκίας έδειξαν ότι τα επίπεδα του αρσενικού στο πόσιμο νερό του Ovacik ήταν 23 φορές υψηλότερα από το επιτρεπτό. Οι αναλύσεις επαναλήφθηκαν – τα αποτελέσματα τα ίδια. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η γεώτρηση νερού ήταν στα 60 μέτρα βάθος, το 2007 πέρασε κάτω από τα 120 μέτρα.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για τη δημιουργία «στρατοπέδων συγκέντρωσης» μεταναστών

"Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων και περιφερειαρχών του κεφαλαίου, σχεδιάζει να δημιουργήσει 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε 10 περιφέρειες της χώρας. Η δημιουργία τέτοιων στρατοπέδων δρομολογείται χρόνια τώρα από τα κόμματα του κεφαλαίου που κυβερνούν τη χώρα. Λειτουργούν ήδη σε μια σειρά κράτη της ΕΕ και άλλες χώρες που χρηματοδοτήθηκαν σχετικά απ' τις Βρυξέλλες.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Γιάννη Μπανιά

Θλίψη για το θάνατο του στελέχους της Ανανεωτικής Αριστεράς και τέως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπανιά, εξέφρασαν με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο ΣYN, η Δημοκρατική Αριστερά, οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Άρμα Πολιτών.
Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει δημοσία δαπάνη η κηδεία του Γιάννη Μπανιά από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων: "Μπήκαν στον Κάκαβο οι οχτροί" (VIDEO)

Πολίτες Αριστοτέλη: "Έχουν τα χρυσωρυχεία στην καρδιά της πόλης.."

"Kρανίου τόπος"...;
Η τόπος  ανάπτυξης...;
"Στον Δήμο Waihi της Νέας Ζηλανδίας δίπλα στο χρυσωρυχείο έχουν γαλακτοκομία, φυτοκομία, φυσικό κάλλος και αυξανόμενο τουρισμό - Εμείς γιατί δεν μπορούμε;
Γιατί οι άλλοι μπορούν κι εμείς όχι; Γιατί σ' ολόκληρη την Ευρώπη λειτουργούν χρυσωρυχεία και εδώ δεν τα θέλουμε; Γιατί η “πράσινη” χώρα, η Σουηδία με τους αυστηρότερους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος έχει έντεκα χρυσωρυχεία και η γειτονική Φινλανδία τέσσερα, χωρίς να διαμαρτύρεται κανείς;

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας: "Εμπρός για νέα Ελντοράντο;"

"Με αφορμή την οικονομική κρίση, έχει ανοίξει ένας μακρύς κατάλογος με θησαυρούς κρυμμένους στα σπλάχνα της ελληνικής γης που εγγυώνται να φέρουν ανάπτυξη, δουλειές και – τελικά – να μας βγάλουν από την κρίση. Το χορό σέρνουν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και ακολουθεί ο χρυσός. Η κρίση είναι ευκαιρία για κάποιους και ο πανικός πολύ κακός σύμβουλος για όλους.
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Μνημόνιο και στο ..σεξ: Η κρίση ρίχνει τις ορμές και φέρνει απιστία

Λιγότερο σεξ μέχρι και κατά 34%, απολαμβάνουν οι Έλληνες την εποχή που ζούμε, την εποχή του μνημονίου. Οι συνέπειες τις κρίσης δεν είναι μόνο στην τσέπη, αλλά και στο κρεβάτι μας. Λιγότερο σεξ, και δραματική μείωση των γάμων, με παράλληλη αύξηση της απιστίας, είναι τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε 22- 29 Φεβρουαρίου 2012, στο λεκανοπέδιο Αττικής. Την έρευνα διεξήγαγε εταιρία δημοσκοπήσεων για λογαριασμό της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, σε δείγμα 600 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 25- 64 ετών, με προσωπικές συνεντεύξεις.

Ξεκίνησε η διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων βουλευτών ΠΑΣΟΚ για τις επικείμενες εκλογές.

H Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς ανακοινώνει ότι η ξεκίνησε,από σήμερα, η διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων βουλευτών για τις επικείμενες εκλογές. Η ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος θα γίνει ως εξής:
Άρθρο 1. Κατάθεση υποψηφιοτήτων
1. Τα Μέλη και οι Φίλοι του Κινήματος, αλλά και άλλοι πολίτες, που θέλουν να είναι υποψήφιοι, καταθέτουν από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, την υποψηφιότητά τους μέσω Διαδικτύου (ypopsifioi.vouleftes2012@pasok.gr) στη Γραμματεία της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, με κοινοποίηση στην Γραμματεία της οικείας Νομαρχιακής Επιτροπής.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα προγράμματα κατάρτισης ΛΑΕΚ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα προγράμματα κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-25/2010-11 του εμπορικού συλλόγου Κιλκίς με θέμα α) «αντιμετώπιση εργασιακού στρες» και β) «πληροφορική». Στα προγράμματα διάρκειας 40 ωρών το καθένα που απευθυνόταν σε 25 εργαζόμενους των επιχειρήσεων-μελών του συλλόγου, αναπτύχθηκαν τα παραπάνω θέματα μετά από επιλογή των ίδιων των καταρτιζομένων και στόχο είχαν την ψυχική ενδυνάμωσή τους για την δύσκολη περίοδο που διανύουμε καθώς και την αναβάθμιση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους στη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Εισηγητές των προγραμμάτων ήταν η Έλλη Φρεγγίδου Msc ψυχολόγος, Βουμβουράκη Καλλιόπη ψυχολόγος και Ηλίας Γκότσικας Msc τεχνικός πληροφορικής και επικοινωνίας.

Άρνηση Περιφέρειας για κατάθεση στεφάνου "Χρυσής Αυγής" την 25η Μαρτίου

"Την 23η Μαρτίου 2012 ο υπεύθυνος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ του ΚΙΛΚΙΣ έκανε αίτημα για κατάθεση στεφάνου στην τελετή που θα γινόταν την 25η Μαρτίου στο Κιλκίς. Υπεύθυνη αρχή για την τελετή ήταν η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γκουντενούδης. Μετά από μιάμιση ημέρα επικοινώνησαν μαζί μας και μας ανέφεραν τα εξής ” Το αίτημα σας μας απασχόλησε πάρα πολύ από εχθές το πρωί, τελικά αποφασίστηκε ότι δεν μπορείτε να καταθέσετε στεφάνι μέσα στην τελετή γιατί δεν ήσαστε επίσημο κόμμα, δηλαδή δεν είσαστε σαν τους άλλους είσαστε κάτι το διαφορετικό.”

Εθελοντική Καλλιτεχνική Ομάδα δημιουργεί ο Δήμος Κιλκίς-ΟΠΟΝΓΑ

Στη σύσταση Καλλιτεχνικής Ομάδας, αποτελούμενης από ανθρώπους με αγάπη για τις καλές τέχνες αλλά και με διάθεση για δημιουργία, προχωρά ο Δήμος Κιλκίς και ο Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. Η Ομάδα, που θα έχει το χαρακτήρα ενός διαρκούς σεμιναρίου επί εικαστικών θεμάτων χωρίς οι συμμετέχοντες να καταβάλλουν κάποιο αντίτιμο για την παρακολούθησή του, θα λειτουργεί εθελοντικά.

Σκοπός της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά τη νέα αυτή πρωτοβουλία, είναι αφενός να αναδείξει αλλά και να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους με καλλιτεχνικές ευαισθησίες και ανησυχίες να εκφραστούν, και αφετέρου να αποκτήσει ο Δήμος Κιλκίς μια ομάδα ατόμων που θα μπορεί να προτείνει και να σχεδιάζει εικαστικές παρεμβάσεις, αλλά και να τις υλοποιεί, ώστε να τις απολαμβάνει η τοπική κοινωνία.

Έγκλημα πάθους στον Πειραιά. Υπάλληλος των ΕΛΤΑ δολοφόνησε εν ψυχρώ γυναίκα συνάδελφό του

Ένας υπάλληλος των ΕΛΤΑ εισέβαλε στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης στο ταχυδρομείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φίλωνος και Τσαμαδού στον Πειραιά, πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ μία συνάλεφό του.
Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που το ταχυδρομείο ήταν γεμάτο κόσμο.
Ο δράστης, ένας 35χρονος ταχυδρομικός διανομέας, συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της άμεσης δράσης, την ώρα που έβγαινε από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ.
Η πρώτη εικόνα που έχουν οι Αρχές είναι ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους.
Ο άνδρας ανακρίνεται από την αστυνομία.
Newsroom ΔΟΛ

Μια κορυφαία σχολική αθλητική διοργάνωση

Έκλεισε η αυλαία των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Χειροσφαίρισης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων Ελλάδας – Κύπρου για το σχολικό έτος 2011-12, αφήνοντας σε όλους τους συμμετέχοντες τις καλύτερες εντυπώσεις και τις ομορφότερες αναμνήσεις.
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Κιλκίς από 21 – 23 Μαρτίου 2012 και διοργανώτρια ήταν η Ο.Ε.Σ.Α Νομού Κιλκίς, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, του Δήμου Κιλκίς, του Επιμελητηρίου Κιλκίς και του Κ.Τ.Ε.Λ. Κιλκίς.

Συλλήψεις ατόμων για αυτόφωρα αδικήματα

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στα Πυργαδίκια Χαλκιδικής, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας, τέσσερις ημεδαποί 27 έως 34 ετών και ένας αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν 25 ετών, διότι αφαίρεσαν έναν γερανό με υδραυλική σφύρα αξίας (30.000) ευρώ ενός 54χρονου και τον φόρτωσαν με γερανούς στο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο ενός εκ των δραστών. Κατασχέθηκαν δύο μεταφορείς – γερανοί, ενώ κατασχέθηκε και ο αφαιρεθείς γερανός και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στις Σέρρες

Χθες (28.03.2012) και ώρα 12:10΄, στο 1ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Σερρών – Νεοχωρίου, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ αγροτικού μηχανήματος που οδηγούσε ένας ημεδαπός 67 ετών και Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας ημεδαπός 33 ετών, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 67χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Σερρών.

Συνελήφθη 21χρονος για εισαγωγή και μεταφορά όπλων στο Σιδηρόκαστρο Σερρών

Συνελήφθη χθες (28.03.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Σερρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας 21 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων. Αναλυτικότερα, στο 6ο χλμ της Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης (διασταύρωση Σιδηροκάστρου), σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ρύθμιση «ανάσα» για 1.000.000 οφειλέτες του Δημοσίου. Προθεσμία μέχρι τις 30 Μαρτίου, που ίσως παραταθεί, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών

Τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση των χρεών που έχουν στην εφορία περίπου 800.000 φορολογούμενοι δίνει το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η Τρόικα αποκλείει να υπάρξει νέα ρύθμιση και μάλιστα είχε θέσει αυστηρούς όρους ακόμη και γι΄αυτή που ψηφίστηκε πρόσφατα και ισχύει με βάση την εν λόγω απόφαση. Οι οφειλέτες έχουν προθεσμία έως τις 30 Μαρτίου 2012, ενώ από το υπουργείο Οικονομικών λένε ότι είναι πολύ πιθανόν να δοθεί και νέα παράταση αφού μόλις χθες πήγε στις εφορίες η σχετική εγκύκλιος.

Οι καπνιστές κινδυνεύουν από σχιζοφρένεια!

Συνεχής είναι το «πρέσινγκ» των ιατρών στους καπνιστές να το κόψουν, επισημαίνοντάς τους τις θανατηφόρες επιπτώσεις του καπνίσματος. Τώρα όμως έρχεται μαζί με τον κίνδυνο του καρκίνου και των αναπνευστικών προβλημάτων, να προστεθεί και ο κίνδυνος της σχιζοφρένειας. Όπως δημοσιεύει το iatropedia.gr, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα Γερμανών και Ελβετών ιατρών, το κάπνισμα θα πρέπει να θεωρηθεί παράγοντας κινδύνου -και μάλιστα σημαντικός- για την εκδήλωση σχιζοφρένειας. Όσο πιο πολύ καπνίζει κανείς, τόσο αυξάνει ο σχετικός κίνδυνος.

«Αδερφός Bουλευτή»: Μην ποινικοποιείτε τη συγγένεια

Επιστολή Γιώργου Παραστατίδη
"Ο τίτλος αναπαράγεται σε όλα τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης με την εξής διατύπωση:
‘’Αδερφός βουλευτή συνελήφθη για χρέη προς το δημόσιο’’.  Εν πρώτοις, οφείλω να σας συστηθώ και συγχωρήστε μου την αγένεια που το πράττω διά επιστολής, μα οι συνθήκες το απαιτούν. Το ονοματεπώνυμό μου δεν είναι ‘’Αδερφός Βουλευτή’’ αλλά Γεώργιος Παραστατίδης του Σωκράτη και της Σοφίας και επαγγέλλομαι γεωργοκτηνοτρόφος. Βεβαίως έχω αδερφό, τον θόδωρο Παραστατίδη, ο οποίος είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου τα τελευταία δύο χρόνια, όπως και μία αδερφή, την Αθηνά Ελευθεριάδου, κάτοχο μικρού καταστήματος τροφίμων, την οποία θα ήταν άδικο να μην αναφέρω, καθώς μπορεί να μην έχει τη φήμη ή το αξίωμα μα παραμένει εξίσου αδερφή μου.

Βασικά κείμενα για τη διδασκαλία της Γενοκτονίας

Του Βλάση Αγτζίδη
Αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει σε αρκετά σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια να προετοιμάζονται οι εκδηλώσεις Mνήμης για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, με αφορμή τη θέσπιση από το 1994 της 19ης Μαϊου, ως επίσημης Εθνικής Επετείου. Η διοργάνωση των εκδηλώσεων βασίζεται στον εθελοντισμό και επαφίεται στον πατριωτισμό και την ευαισθησία των εκπαιδευτικών. Δεν υπάρχει μια συστηματική καταγραφή των αξόνων που πρέπει να παρουσιάζονται, ούτε του εκπαιδευτικού υλικού που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί.

Τελικά καταβάλλεται η Ειδική Εκλογική Αποζημίωση και στους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών περί «Ρυθμίσεων για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ» συμπεριελήφθησαν στους δικαιούχους της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.  Η καταβολή της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού που συμμετέχουν ενεργά στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή των εκλογών αποτέλεσε βασικό αίτημα της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α., η οποία είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών με αποχή από τις επικείμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.

Τίτλοι εφημερίδων Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Ατομικό συμβόλαιο απόδοσης – Πώς θα αξιολογούνται 720.000 δημόσιοι υπάλληλοι·Με τρία πρώρα στην Αττική – Σε ποιες περιοχές τα Κέντρα λαθρομεταναστών·Επέστρεψε στη Ν.Δ . ο Μαργαρίτης Τζίμας – Ανοίγει ο δρόμος και για άλλους διαγραμμένους
ΑΥΓΗ ·»Το Συμφωνητικόν της πωληθείσης Ελλάδος»- Στα μουλωχτά ΠΑΣΟΚ και Ν. Δ. πέρασαν στη Βουλή τροπολογία για την κατά προτεραιότητα εξόφληση των δανειστών και πληρωμή μισθών – συντάξεων απ όσα περισσέψουν·Μεγάλη νίκη η απελευθέρωση χρηματοδότησης των ΑΕΙ·Βουλή – Επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Στην ΤΕΧΝΗ ‘‘Το γύρισμα της μανιβέλας’’ του Ζυλιέν Κιλάνγκα – Μουζέντ/Βιβλιοπαρουσίαση

«’’Γιε μου, πρέπει ν΄ αφομοιώσεις τον δικό σου πολιτισμό, πριν πας να γνωρίσεις τους άλλους’’, είπε ο πατέρας του στον Ζοζουέ, καθώς περπατούσανε μέσα στο δάσος.
‘’Μάθε ν' ακούς τη φωνή των προγόνων σου’’, τον συμβούλεψε η μητέρα του, που δεν ήτανε χριστιανή, όταν έφευγε από το χωριό του για σπουδές.
Σε μία χώρα εμπόλεμη, κάπου στα βάθη της Αφρικής, ένα δωδεκάχρονο αγόρι ανδρώνεται. Νέος πια, ψάχνει ν' ανακαλύψει το ανεξιχνίαστο της ύπαρξής του, το ανεξερεύνητο της αγάπης. Χαρακτήρας ακέραιος, επάξια κατακτά ανώτατα αξιώματα στη χώρα του, μάχεται για τα πιστεύω του, αλλά μέσα από ένα επικίνδυνα ταραγμένο καθεστώς, το πεπρωμένο του τον επαληθεύει επαγγελματικά και κάτω από τον ουρανό της πολύπληθης πόλης του Βουγιέ.

Εγκαίνια της ιματιοθήκης της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης με την επωνυμία «Η γωνιά της ελπίδας»

Την Κυριακή 25 Μαρτίου έγιναν τα εγκαίνια της ιματιοθήκης της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης με την επωνυμία «Η γωνιά της ελπίδας», σε κατάλληλα διαρρυθμισμένη ευρύχωρη αίθουσα στο ισόγειο του ιερού ναού Παναγίας-Άξιόν Εστι Αξιούπολης.
Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δημήτριος. Απευθύνθηκε στους συντελεστές αυτής της συλλογικής προσπάθειας, στην κληρικολαϊκή στελέχωση των τριών μεγάλων Ενοριών, με οργανωτικούς συντελεστές τον Αρχιμ. Δωρόθεο Πάπαρη (ποιμαντικά υπεύθυνο για την Αξιούπολη και το Πολύκαστρο) και ιδιαίτερα τον εφημέριο της Ενορίας π. Ιγνάτιο, που και αυτός ανταποκρίθηκε ολοπρόθυμα στην πρόσκληση. Μεταξύ των παρόντων και ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης.