Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Μεταξύ σφύρας και Αλιάκμονος- Πλεόνασμα μεταφοράς

Γράφει ο Φώτης Μισόπουλος 
Η γραφή απαιτεί προκλητικά την αποκρυπτογράφησή της. Επιζεί σαν παλίμψηστο μέσα σε μια ατελεύτητη μεταφορολογία γεννώντας τη λευκή μυθολογία, που σβήνει μέσα της τη μυθική σκηνή (1): Ο κατακερματισμός επεξηγεί το όλον. Το κάθε τι- το κάθε διήγημα, μετέχει μιας συνολικής κραυγής, όπως “η ψυχή κατέχει τον Θεό κατά το μέτρο που μετέχει του απολύτου”(2): Αισθάνθηκα το χρέος της σύνθεσης μιας ιδέας που διαποτίζει το σύνολο, την εσωτερική μυστική κλωστή του βιβλίου, κάτι σαν από το λεξικό του Πολύφιλου στον “Κήπο του Επίκουρου”: θα μπορούσε να αναγνωσθεί, ένας “κέντρωνας” [ένα ποίημα απ' τα ποιήματα άλλων ποιητών], ένα ποίημα, από φράσεις κλειδιά μιας “προσωπικής εκδοχής” των διηγημάτων του συγγραφέα:

Πολίτες Αριστοτέλη: "Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη νύχτα της ντροπής στην Ιερισσό"

Γύρισαν τούμπα τη δημοκρατία...
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθές στην Ιερισσό. Δεν είμαστε ειδικοί, ούτε συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις, ούτε επομένως διεκδικούμε το αλάθητο ως προς την ερμηνεία, κάποιων σημείων της.
Πάντως μας προκαλούν περιέργεια τα εξης: α) η ανακοίνωση δεν αναφέρει ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν απο κατοίκους της Ιερισσού, αλλά όπως θα δείτε από "ομάδες ατόμων", κάτι που δικαιώνει τόσο εμάς, όσο και πάρα πολλούς κατοίκους της Ιερισσού αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που από την πρώτη στιγμή λέμε και ισχυριζόμαστε, ότι αυτά τα θλιβερά επεισόδια τα προκάλεσε η γνωστή μειοψηφία των οικολογούντων του τόπου μας και τα υλοποίησε με ανατριχιαστική ακρίβεια η ξενόφερτη "λεγεώνα των μαύρων ακτιβιστών", που οι συντοπίτες μας επιδιώκουν να έχουν στο πλευρό τους, εξαιτίας της έλλειψης ερισμάτων και στήριξης στα Μαδεμοχώρια.

Εκλογές Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας: Πρόεδρος ο Κ. Μίχαλος και μέλος Δ.Ε. ο κιλκισιώτης Παύλος Τονικίδης

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Προέδρου και Διοικητικής Επιτροπής στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος με 63 ψήφους. Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Παύλος Ραβάνης που διεκδίκησε την προεδρία έλαβε 50 ψήφους, ενώ υπήρξε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.
Ως μέλη της Διοικητικής Επιτροπής της Κ.Ε.Ε.Ε., εξελέγησαν οι κ.κ.:

11717 η γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών του ΕΦΕΤ

Στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, ο ΕΦΕΤ προχώρησε στη λειτουργία της γραμμής 11717, η οποία λειτουργεί παράλληλα με το νέο κέντρο λήψης αναφορών. Η λειτουργία του κέντρου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2011 και η μέχρι τώρα πορεία του δείχνει ότι αποτελεί ακόμα ένα ισχυρό εργαλείο στη διάθεση των καταναλωτών. Το κέντρο λήψης αναφορών στεγάζεται στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΦΕΤ και δέχεται αναφορές ηλεκτρονικά (μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του φορέα www.efet.gr), αυτοπροσώπως (στα γραφεία του φορέα) και μέσω του νέου πανελλήνιου πενταψήφιου αριθμού κλήσης του ΕΦΕΤ 11717. Η χρέωση για την κλήση προς τον πενταψήφιο αριθμό κοστίζει μία αστική μονάδα ανεξάρτητα από την περιοχή του καλούντος.

Και στις σχολικές εκδρομές ..Πάμε Ελλάδα

Στο πλαίσιο της δράσης «Και στις σχολικές εκδρομές .. Πάμε Ελλάδα» το Υπουργείο Παιδείας δημιούργησε την ψηφιακή διαδραστική πλατφόρμα πληροφόρησης και επικοινωνίας ανάμεσα στα σχολεία και τους μαθητές για την προώθηση εκπαιδευτικών επισκέψεων στην Ελλάδα με τίτλο «Πάμε Ελλάδα». http://schools-go-Greece.sch.gr
Στην ιστοσελίδα αυτή αναρτώνται όλες οι οργανωμένες δράσεις από το Υπουργείο Παιδείας, θα διενεργούνται διαγωνισμοί και επιβραβεύσεις, θα οργανώνονται συναντήσεις και κοινές δράσεις και ανταλλαγές σχολείων και μαθητών στην Ελλάδα.

Ο Συμπιλίδης... φεύγει, η Ντόρα έρχεται;

Τι συμβαίνει με την υποψηφιότητα του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, στον νομό Κιλκίς
Δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ, στον νομό Κιλκίς, ο Γιώργος Συμπιλίδης, όπως πληροφορείται η Voria.gr, παρότι η συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του κόμματος εθεωρείτο δεδομένη για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Ανακοίνωση Αστυνομίας για τα επεισόδια στην Ιερισσό Χαλκιδικής

Χθες (30.03.2012) το απόγευμα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη στην Ιερισσό Χαλκιδικής, ομάδες ατόμων, που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή ¨Σκουριές¨ Χαλκιδικής, προκάλεσαν επεισόδια, φθορές και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Τροχαίας για τον αυριανό Μαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη

Ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή (01-04-2012) λόγω διεξαγωγής του 7ου Διεθνούς Μαραθώνιου δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος θα ξεκινήσει από την Παλαιά Πέλλα και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, του δρόμου 10 χλμ., ο οποίος θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, του δρόμου 5 χλμ., ο οποίος θα ξεκινήσει από την Πλατεία Αμπελοκήπων (οδός Μεγ. Αλεξάνδρου) και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο καθώς και δρόμου 1000 μέτρων για μαθητές δημοτικών σχολείων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Λεωφόρο Νίκης, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή τους και την ασφάλεια των δρομέων, από ώρα 06.00΄ θα απαγορευτεί η στάθμευση και από ώρα 08.00΄ η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων, όπως αυτό αναφέρεται παρακάτω:

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω 36χρονος ημεδαπός και 26χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ληστείας σε υπεραγορά τροφίμων

Περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντόπισαν μεσημεριανές ώρες χθες (30-03-2012), 36χρονο ημεδαπό και 26χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι μετέβησαν με δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του 36χρονου, σε υπεραγορά τροφίμων στην περιοχή της Καλαμαριάς με σκοπό την τέλεση ένοπλης ληστείας. Στη θέα των αστυνομικών οι ανωτέρω τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν λίγο αργότερα.

Την ερχόμενη Παρασκευή εγκρίνονται τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Σε πυρετώδεις ρυθμούς κινείται το ΠΑΣΟΚ ενόψει της επίσημης έναρξης της προεκλογικής περιόδου ενώ αύριο ολοκληρώνεται η συλλογή υποψηφιοτήτων από την αρμόδια επιτροπή που σύστησε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, ώστε την προσεχή Παρασκευή, οπότε και συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, να εγκριθούν τα ψηφοδέλτια.

Οι «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» στην έναρξη των πανελλήνιων σχολικών αγώνων ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» συμμετείχε στην έναρξη των πανελλήνιων σχολικών αγώνων ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ γενικών & επαγγελματικών λυκείων ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ 21,22,23 ΜΑΡ 2012. Ο σύλλογος πήρε μέρος με το εφηβικό τμήμα χορευτικού που διαθέτει και μαζί με άλλα χορευτικά συλλόγων πλαισίωσαν μία πολύ καλή έναρξη, ανάλογη της μαζικότητας των αθλητών.

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας: "Η επανάσταση του 1821, έδειξε τους αγώνες για την απελευθέρωση της Χαλκιδικής από τους Γενίτσαρους των Μεταλλευτικών Πολυεθνικών"

Χθες το βράδυ λοιπόν ζήσαμε την συνέχεια της επανάστασης που ξεκίνησε την 25 Μαρτίου και επίσημα του 2012 στην Χαλκιδική. Μια επανάσταση που πρέπει πλέον να φοβίσει όχι μόνο τους χρυσοθήρες αλλά και το σάπιο πολιτικό σύστημα που κυβερνά την χώρα μας. Το σύστημα αυτό που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι πως θα ξεπουλήσει τα πάντα όπως έκανε και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ανακαλούνται επικίνδυνα γλυκίσματα για παιδιά

Επικίνδυνα γλυκίσματα για παιδιά ανακαλεί ο ΕΦΕΤ μετά την ανακάλυψη ότι περιείχαν ακατάλληλες χρωστικές ουσίες που μπορεί να έχουν επιβλαβείς συνέπειες σε όσους τα καταναλώσουν. Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής μετά από έλεγχο της επιχείρησης UNISON HELLAS M. ΚΟΤΣΙΦΑΚΟΥ ΜΟΝ. ΕΠΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ- ΕΞΑΓΩΓΕΣ- ΕΜΠΟΡΙΟ, στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη ανακαλεί άμεσα τα παρακάτω προϊόντα:1. YUMMY GUMMY MEYVELER (γλύκισμα ) διότι περιέχει χρωστικές Ε102 , Ε104, Ε129, οι οποίες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και στην προσοχή στα παιδιά.
2. YUMMY GUMMY HOT DOG (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε102, Ε104, Ε110 και Ε129 , οι οποίες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Και με τη σφραγίδα της Περιφέρειας Κ.Μ. συνεχίζονται οι εργασίες της Ε.Χ. "

Και όμως γίνεται...
Κάποιοι βιάστηκαν για να πανηγυρίζουν... Κάποιοι άλλοι πάλι βρήκαν την ευκαιρία να λοιδωρήσουν και να πούν τα δικά τους τροπάρια... Τελικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διέψευσε όλες τις Κασσάνδρες, οι οποίες χθές έστησαν χορό σε βάρος όλης της τοπικής κοινωνίας των Μαδεμοχωρίων και των 603 εργαζομένων στα Μεταλλεία.  Με χθεσινή απόφαση της, την οποία κοινοποίησε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, έδωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο, το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών της εταιρείας Ε.Χ., μέσω των σχετικών δασικών παραχωρήσεων στις Σκουριές. Μην σπεύσει εδώ κανένας παπαγάλος να πεί, ότι το δάσος ανήκει στον κ. Τίποτα και στην παρέα του...