Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Λουκάς Παπαδήμος προς Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία: "Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον "

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την προγραμματιζόμενη απεργία της ΠΝΟ. Στη σύσκεψη μετείχαν οι Υπουργοί: Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παντελής Καψής. Μετά τη σύσκεψη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μερκούριος και Φέστους/Παιδική μετα-συν-γραφική φάρσα για δυο πρόσωπα και δυο κούκλες/Διασκευή πάνω σε μια ιδέα του Σβεν Νόρτκβιστ

Γράφει ο Φώτης Μισόπουλος 
Με τη σειρά που εμφανίζονται:
Σβεν, συγγραφέας-πρόσωπο
Γρηά Αλεπού-πρόσωπο
Μερκούριος, γάτος-κούκλα
Φέστους-κούκλα

Σκηνή. Λιγοστός φωτισμός. Σε μια κουνιστή πολυθρόνα κάθεται αναπαυτικά η Γρηά Αλεπού. Φοράει μάσκα-το πρόσωπο-που την υποδύεται. Κάνει  πως κοιμάτα. Είναι χοντρή και καλοζωισμένη, παραγεμισμένη με πανιά ή/και μαξιλάρια. Πιο εκεί ο συγγραφέας Σβεν Νόρτκβιστ. Το τραπέζι του και μια καρέκλα. Πάνω στο τραπέζι οι δυο κούκλες. Ο Σβεν είναι αυτός που χειρίζεται τις κούκλες αλλάζοντας τη χροιά της φωνής του.

“ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ” γραφείο Κιλκίς: «Καλούμε τους βουλευτές του Νομού να μην ψηφίσουν την τροπολογία που θα κοστίσει στους έλληνες αγρότες 15 εκ. ευρώ»

Τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν πάνω από 200 εκ. Ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα. Με την τροπολογία σκάνδαλο που επιδιώκουν να ψηφίσουν αύριο Δευτέρα η Αγροτική στην οποία έχουν εκχωρήσει τις συγκεκριμένες επιχορηγήσεις έναντι των οφειλών τους, θα χάσει άμεσα πάνω από 15 εκ. Ευρώ, τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν με υψηλότερα επιτόκια και κατασχέσεις οι Έλληνες αγρότες. Καλούμε τους βουλευτές του νομού που ανήκουν στα δύο κόμματα να μην ψηφίσουν την τροπολογία αυτή με την οποία τα δύο κόμματα συνεργάζονται για να χαρίσουν στον εαυτό τους τα δάνεια που χρωστούν εις βάρος των Ελλήνων αγροτών και των Ελλήνων φορολογουμένων..

Απίστευτο! Ενοικιάζεται σε ιδιώτες το προσωπικό και ο εξοπλισμός της ΕΛ.ΑΣ

Την ώρα που η Ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την εγκληματικότητα η κυβέρνηση βάζει «ενοικιαστήριο» και με το νόμο στην αστυνομία καθώς οι «έχοντες» ιδιώτες θα μπορούν έναντι αμοιβής να έχουν τον προσωπικό τους κρατικό αστυνομικό ενώ για την ασφάλειά τους θα μπορούν να ενοικιάζουν ακόμα και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το πρώτο θέμα» με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όλα τα οχήματα και οι μοτοσικλέτες της, ακόμη και τα ελικόπτερα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ., μπορούν πλέον να ενοικιάζονται από ιδιώτες που θέλουν να κοιμούνται ασφαλείς και ήσυχοι τα βράδια.

Στα ίχνη του Θεού

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Αποτελεί το επίκεντρο όλων των θρησκειών. Είναι το υπέρτατο όν. Το άναρχο και αιώνιο Πνεύμα, που δημιούργησε και κυβερνά τον κόσμο. Οι Βοιωτοί, οι Κρήτες και οι Κύπριοι τον είπαν Θιό, οι Λακεδαίμονες Σιό, ενώ από τους Δωριείς απεκαλείτο Θεύς. Είναι ο Θεός, όνομα που προέρχεται, κατά τον Ηρόδοτο, από το θέτω, επειδή τα πάντα θέτει σε τάξη. Από την άλλη μεριά ο Πλάτων υποστηρίζει, ότι αυτό προέρχεται από το ρήμα θέω, που σημαίνει τρέχω, επειδή τα ουράνια σώματα και τα καιρικά φαινόμενα κινούνται πάντα με ταχύτητα.

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας: "Υποστηρίξτε την καμπάνια «Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους». Υπογράψτε τώρα. "

Η καμπάνια «Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους» καλεί τους πολίτες όλου του κόσμου να ενώσουν τη φωνή τους στην κατακραυγή εναντίον της ανάπτυξης νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, εγκατάστασης βαριάς βιομηχανίας χρυσού, χημικών παραπροϊόντων και λιμνών τοξικών αποβλήτων, στην Ιερή γη του φιλοσόφου Αριστοτέλη, που είναι ταυτοχρόνως η φυσική Πύλη του Αγίου Όρους.

Κύρια σημεία ομιλίας του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη τη Χαλκίδα

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο πλαίσιο των περιοδειών του επισκέφτηκε σήμερα τη Χαλκίδα. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μεγαλειώδη συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που τον συνδέουν με την Εύβοια: «Έχω παλιούς δεσμούς με την Εύβοια, όταν πριν 43 χρόνια, νιόπαντρος τότε με την κ. Βέννυ Καρατζαφέρη ήρθαμε στην Ερέτρια.

Το μυστικό του 8χρονου που άφησε άφωνη τη δασκάλα του...

Το μυστικό του μαθητή ανακάλυψε τυχαία η δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο κοινότητας των Κοκκινοχωρίων. Μέχρι εκείνη τη μέρα, το υπέροχο μυστικό, μοιραζόταν ο οκτάχρονος με συνομήλικο συμμαθητή και φίλο του. Ο φίλος του οκτάχρονου, είχε πατέρα άνεργο και η μητέρα του του είπε στεναχωρημένη πριν λίγες μέρες πως δεν θα είχε πλέον υλικά να του φτιάχνει σάντουιτς για το σχολείο.

Θεόδωρος Παραστατίδης: "Κατεβαίνω υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ"

Δήλωση Θ. Παραστατίδη:
"Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βαγγέλη Βενιζέλου για συστράτευση, δηλώνω παρών και με την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ, σε μια εθνική προσπάθεια για οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας, με στόχο μια αυτοδύναμη Ελλάδα."

Συνέντευξη Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην ¨ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών;
ΕΥ: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι οι κρισιμότερες από το 1974 μέχρι σήμερα. Οι εκλογές είναι η ώρα της αλήθειας και για το πολιτικό σύστημα και για τους πολίτες που κρατούν τη φυσιογνωμία της πατρίδας μας και τη μοίρα της για τα επόμενα 20 χρόνια στα χέρια τους.

Δήλωση Χαρακόπουλου για το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες»

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ερωτηθείς σχετικά από τη "ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ", έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης, οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νεοδημοκράτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε ψήφος στο κόμμα Καμμένου είναι και ένα "φιλί ζωής" στο ΠΑΣΟΚ, φιλί νεκρανάστασης στο καταρρέoν ΠΑΣΟΚ. Διότι αφήνει περιθώριο στο κόμμα του "λεφτά υπάρχουν" να έχει μετεκλογικά λόγο και ρόλο, ενώ στερεί τη δυνατότητα να αποδοθούν οι ευθύνες στους πρωταίτιους της ελληνικής τραγωδίας, που φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009 και άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου για την Ελλάδα».

Πρακτικά Διεθνούς Συνεδρίου για τη Γενοκτονία και τον Εκτοπισμό των Ελλήνων (Πόντου, Μικράς Ασίας, Θράκης, Βορείου Ηπείρου, Κωνσταντινούπολης, Ίμβρου, Τενέδου, Κύπρου)

Επιμέλεια: Ιωάννης Σιεκέρσαββας – Θεοφάνης Μαλκίδης
Το Φεβρουάριο του 2011 διοργανώθηκε από το προσφυγικό Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» σε συνεργασία με το Κυπριακό Κέντρο Μελετών το Διεθνές Συνέδριο για τη Γενοκτονία και τον Εκτοπισμό των Ελλήνων με το εξής σκεπτικό: 
· Το Κυπριακό ευρίσκεται σε φάση που κλιμακώνεται η έξωθεν πίεση πάνω στην Κυπριακή Ηγεσία και τον Κυπριακό Λαό να υπογράψουν λύση.
· Η λύση που συζητείται, Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, κάθε άλλο από ικανοποιητική κρίνεται, διότι ουσιαστικά θα νομιμοποιεί, όπως διαπιστώνεται, τα κατοχικά δεδομένα και θα παραχωρεί στην Τουρκία μέσω του Τουρκικού Συνιστώτος Συνεταιρικού Κρατιδίου που θα δημιουργηθεί, στρατηγικό έλεγχο πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο.

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος με την ΑΧΕΠΑ

Τον Ανώτατο Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Δρ Ιωάννη Γροσσομανίδη και υψηλόβαθμα στελέχη της Οργάνωσης από τις ΗΠΑ, συνάντησε στις 4 Απριλίου στην Αθήνα αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της κ. Μάκη Τσιουγκρή, τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτριο Ζέρβα και τον αναπληρωτή υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτριο Μανιάτη.

Δήλωση Βενιζέλου για την χθεσινή ομιλία Σαμαρά στο Αιγάλεω

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στο Αιγάλεω, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ήλπιζα ότι τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών, ο κ. Σαμαράς θα αποκτούσε αίσθηση της κατάστασης. Ότι θα μπορούσε να κινηθεί στο επίπεδο υπευθυνότητας που αρμόζει στην οριακή και κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας. Ήλπιζα ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα επαναλάμβανε την απειλή για συνεχείς διαλύσεις της Βουλής και αλλεπάλληλες εκλογές, δεν θα επαναλάμβανε δηλαδή την απειλή για διάλυση του κράτους και της οικονομίας.

Σύλληψη στους Ευζώνους Κιλκίς 45χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης και Ερυθρά Αγγελία της Interpol

Συνελήφθη χθες (07.04.2012) το πρωί, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων Κιλκίς, ένας υπήκοος Κροατίας 45 ετών σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και ερυθρά αγγελία της Interpol. Συγκεκριμένα, στο Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων Κιλκίς κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του ανωτέρω εκκρεμούσε από τις Κροατικές Αρχές ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και ερυθρά αγγελία της Interpol για υποκίνηση διάπραξης φόνου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

Συλλήψεις ατόμων για αυτόφωρα αδικήματα χθες στις Σέρρες

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα Σερρών, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός 35 ετών, διότι σε έρευνα του Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκινήτου το οποίο οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (30) φυσίγγια διαφόρων εταιρειών και (779) τεμάχια βεγγαλικών – πυροτεχνημάτων και κροτίδων διαφόρων τύπων.

Συνελήφθησαν τέσσερις υπήκοοι Βουλγαρίας στο Πολύκαστρο Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (07.04.2012) το μεσημέρι, στο Πολύκαστρο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κιλκίς και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς τέσσερις υπήκοοι Βουλγαρίας 26, 27, 29 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία και απείθεια. Συγκεκριμένα, σε επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο οχήματα, ένα Ι.Χ. Επιβατηγό και ένα Ι.Χ Φορτηγό τα οποία έφεραν Βουλγάρικες πινακίδες και επιχείρησαν να τα ελέγξουν, πλην όμως οδηγοί ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

"Η Ελλάδα πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη και να ξεγράψουμε τα δάνεια που της δώσαμε"

Σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικογενειακών Επιχειρήσεων Λουτς Γκέμπελ, προβλέπει ότι «η Ελλάδα δεν θα επιβιώσει στην Ευρωζώνη ούτε θα μπορέσει να ορθοποδήσει». Συμφωνα με τον κ. Γκέμπελ, τα συνεχώς νέα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται στο τέλος να λειτουργήσουν, ενώ οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας θα αυξηθούν. Ο ίδιος εμφανίζεται πεπεισμένος ότι στις προσεχείς εκλογές θα επικρατήσουν «εκείνοι, που είναι κατά των μέτρων λιτότητας και των όρων που έχουν τεθεί» και προτείνει, «για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους», η Ελλάδα να αποφασίσει από μόνη της να εξέλθει της νομισματικής ένωσης.

Φανταστικό σποτ για τη ζώνη ασφαλείας

Παράταγε το παιδί της σε ένα πάρκινγκ για να συναντάει τον εραστή της!

Η γυναίκα στάθμευε το αυτοκίνητό της σε πάρκινγκ στο κέντρο της Πάτρας, μετέφερε πάντα το παιδί της και «παρακαλούσε» τον ιδιοκτήτη ή τον υπάλληλο βάρδιας να... προσέχουν το παιδί γιατί έπρεπε να «πεταχτεί» στον γιατρό! Μέχρι εδώ όλα καλά, αφού ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ προθυμοποιήθηκε να κάνει... και την νταντά, σκεπτόμενος πως η γυναίκα μπορεί να μην είχε που να αφήσει το παιδί και ίσως η ασθένειά της να ήταν σοβαρή, οπότε... δεν θα έπρεπε το παιδί να αντιληφθεί το παραμικρό!

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας: "Η πυρπόληση του ΙΧ του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Χ.Α.Πάχτα από «αγνώστους»... βρομάει ύποπτα..."

Όση αντιπάθεια ή συμπάθεια να τρέφει κανείς στο πρόσωπο του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Χ.Α.Πάχτα - σαν μεσίτη της τρόικα και των χρυσοθήρων στη Χαλκιδική ή σαν σωτήρα της περιοχής- είναι γεγονός ότι η πυρπόληση του (σαράβαλου, λένε) ΙΧ του θα χρησιμοποιηθεί για να ηρωοποιθεί στα μάτια, όχι τόσο των κατοίκων του Αριστοτέλη αλλά, κυρίως των πολιτών της χώρας που για διάφορους λόγους δεν γνωρίζουν ούτε για το αμαρτωλό παρελθόν του ούτε για το χρυσοθηρικό παρόν του.