Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: "Ολική απαγόρευση αλιείας σε όλα τα γλυκά ύδατα του νομού Κιλκίς"

Απαγορεύεται την ενάσκηση αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο στους α) ποταμό Αξιό (τμήμα Π.Ε.Κιλκίς), β) κανάλια Αρτζάν-Αιματόβου, γ) ποτάμι Γουμένισσας -Γοργόπης, δ) Κοτζά ντερέ και ε) λοιπούς παραποτάμους του Αξιού ποταμού, ζ) ποταμό Γαλλικό και τους παραποτάμους του και η) γενικώς σε όλα τα γλυκά ύδατα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, από 16 Απριλίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00 π.μ, μέχρι και 31 Μαΐου 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 08:00 π.μ.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής στη δράση «Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή καπνού»

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για συμμετοχή των ενδιαφέρων παραγωγών στην δράση 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Παραγωγή Καπνού» του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις » του ΠΑΑ 2007-2013. Σύμφωνα με αυτή δικαιούχοι μπορεί να κριθούν φυσικά & νομικά πρόσωπα που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Ειδικό τέλος για κτίσματα τα οποία έχουν κατασκευαστεί και χρησιμοποιηθεί ως γεωργικές αποθήκες

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε Κιλκίς ανακοινώνεται ότι σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση κάποιων αγροτών με το «ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών μέσω του λογαριασμού κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος», για κτίσματα τα οποία χρησιμοποιούνται ως αγροτικές αποθήκες, θα πρέπει να εκδοθούν σχετικές βεβαιώσεις μετά από αίτημα των ενδιαφερομένων αγροτών ότι « το συγκεκριμένο κτίσμα – αγροτική αποθήκη χρησιμοποιείται για κύρια αγροτική χρήση».

Εξαίρεση από την κατεδάφιση αυθαίρετων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 339/2/3-1-2012 ενημερώνουμε ότι η υποβολή αιτήσεων των κτηνοτρόφων για να ενταχθούν στη διαδικασία εξαίρεσης από κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων ή κτιριακών εγκαταστάσεων κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων λήγει στις 30-06-2012 χωρίς να δύναται να δοθεί άλλη παράταση . Πληροφορίες δίνονται από το τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς . τηλ. 2341350152

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές»

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη δράση 1.4 “Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές” του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις » του ΠΑΑ 2007-2013.
Δικαιούχοι μπορεί να κριθούν αγρότες, φυσικά & νομικά πρόσωπα που:

Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια

Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, εν όψει των εορτών του Πάσχα, εντατικοποιούν τις δράσεις και τους ελέγχους, σε όλη την επικράτεια, για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών κ.λ.π απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, έχει απευθύνει στις αστυνομικές Υπηρεσίες ειδικότερες εντολές και κατευθύνσεις, για λήψη αυξημένων μέτρων, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου των εορτών του Πάσχα, ώστε να προστατευτούν οι πολίτες και να αποτραπούν ατυχήματα και περιστατικά τραυματισμών.

Συμβουλές όταν λείπετε από το σπίτι

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα 2012, απευθύνει στους πολίτες τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές-οδηγίες:
Φεύγοντας από το σπίτι Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.

Πολιτική δραστηριότητα ΚΚΕ για το επόμενο τριήμερο

Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας του ΚΚΕ η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί:
ΤΡΙΤΗ 10/4: 10:00 περιοδεία στο κτήριο της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ με επικεφαλής τον Κ. Σαρρή, στέλεχος του ΚΚΕ.
10:00 περιοδεία στο νοσοκομείο Παπανικολάου με επικεφαλής τον Θ. Ιγνατιάδη, βουλευτή του ΚΚΕ. 13:00 περιοδεία στο εργοστάσιο Σουρωτή με επικεφαλής τον Σ. Ζαριανόπουλο, μέλος του Γ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Αυτός είναι ο προπονητής που ασελγούσε σε βάρος ανήλικων παιδιών

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία αλλά και φωτογραφίες του 57χρονου προπονητή που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε παιδάκια.
Πρόκειται για τον ΛΙΓΟΜΕΝΟ Δημήτριο του Μιχαήλ και της Δήμητρας, που γεννήθηκε την 10-2-1955 στο Περιστέρι Αττικής, κάτοικος Αθηνών, προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας, για τον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών. Τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από εισαγγελική διάταξη, για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό των αδικημάτων που κατηγορείται, σε βάρος των ανήλικων παιδιών.

Ανακοίνωση σχετικά με την αδειοδοτική εξέλιξη των έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για το 2011

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας Α.Π.Ε., δίνει σε δημοσιότητα τον πίνακα με την κατάσταση της αδειοδοτικής εξέλιξης των έργων ΑΠΕ έως το τέλος Δεκεμβρίου 2011. Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία, οι διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν εντός της χρονιάς απέδωσαν, αυξάνοντας σημαντικά τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ ΑΠΕ στη χώρα μας. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους, επιβεβαιώνοντας ότι οι ΑΠΕ αποτελούν στρατηγική επιλογή για το εθνικό ενεργειακό μας μίγμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς ενισχύθηκε το 2011 κατά 74% σε σχέση με το 2009 και 44% σε σχέση με το 2010, καλύπτοντας τον επιδιωκόμενο στόχο για το εν λόγω έτος.

Ξεκινά το Πρόγραμμα «Χτίζοντας το Μέλλον – Παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας»

Την έναρξη του Προγράμματος «Χτίζοντας το Μέλλον-Παρεμβάσεις Μεγάλης Κλίμακας», που στοχεύει στην εξοικονόμηση ενέργειας στον κτηριακό τομέα, ανακοινώνει το ΥΠΕΚΑ. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται με την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη του ΚΑΠΕ, προβλέπει 150.000 ενεργειακές παρεμβάσεις σε κτήρια (μονοκατοικίες, διαμερίσματα και εμπορικά κτήρια). Με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Χτίζοντας το Μέλλον-Παρεμβάσεις Μεγάλης Κλίμακας»» ο πολίτης θα εξασφαλίζει πιστοποιημένα και υψηλής απόδοσης προϊόντα και συστήματα τεχνολογιών αιχμής, σημαντικές εκπτώσεις, μέσα από εθελοντικές συμφωνίες με τη βιομηχανία και το εμπόριο και, φυσικά, εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Δυνατότητα κατάσχεσης για χρέη στο Δημόσιο άνω των 300 ευρώ

Σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, καταθέσεων κ.λπ.), για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο που υπερβαίνουν τα 300 ευρώ, μπορεί να προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Σε ό,τι αφορά μισθούς και συντάξεις το ακατάσχετο έχει οριστεί στα 1.000 ευρώ.
Αυτά περιλαμβάνονται σε αναλυτικό οδηγό του υπουργείου Οικονομικών, όπου περιγράφονται τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών, καθώς και τα δικαιώματα που έχουν οι οφειλέτες. Αναλυτικά ο οδηγός του υπουργείου, που έχει τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων, έχει ως εξής:

Συνέντευξη Αντώνη Σαμαρά Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην εκπομπή του Mega «Ανατροπή» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας. Φιλοξενούμε σε αυτήν την έκτακτη «Ανατροπή» τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Κύριε Πρόεδρε, με την τρίτη, τρίτη και φαρμακερή. Είχαμε πει να το κάνουμε την Πέμπτη. Απεργούσαν οι τεχνικοί. Το πήγαμε την Παρασκευή, ξανά απεργούσαν οι τεχνικοί. Σήμερα παρόντων των τεχνικών μπορέσαμε να βρεθούμε να κάνουμε αυτή την κουβέντα.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Μπήκαμε στις Άγιες Ημέρες.
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Αυτό έχει ένα καλό, ότι πρόλαβα και σας άκουσα στο Αιγάλεω το Σάββατο. Στο Αιγάλεω είπατε 6 Μαΐου οι εκλογές έρχονται. Δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, είναι κατά τη δήλωσή σας έως τώρα οι εκλογές 6 Μαΐου, και είπατε επίσης «θέλουν - δεν θέλουν κάποιοι». Υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν εκλογές ή μπορεί και να μη γίνουν εκλογές;

Ανακοίνωση της “Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό “ για τις ευαισθησίες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (Κιλκίς) και την κομματική προπαγάνδα στα σχολεία

"Στις 30 Μαρτίου το Λύκειο Ν. Αγιονερίου Κιλκίς επισκέφθηκε, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής με αφορμή την 21η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, το σχολείο μεταναστών "Οδυσσέας" στη Θεσσαλονίκη, ένα σχολείο που λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια στην πόλη, χάρη στην εθελοντική δράση πολλών και με διαφορετικές καταβολές ανθρώπων και με πολύπλευρη παιδαγωγική και κοινωνική προσφορά. Στους μαθητές-τριες μίλησαν δυο δασκάλες εθελόντριες του σχολείου, προβλήθηκε βραβευμένο ντοκιμαντέρ που δημιούργησε μαθητής του "Οδυσσέα" για τις συνθήκες ζωής των μεταναστών-μαθητών και ακολούθησε μια σύντομη συζήτηση. Η γενική αίσθηση καθηγητών και των μαθητών ήταν ότι η επίσκεψη ήταν πολύ διαφωτιστική για όλους, καθώς ανέδειξε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους λόγω φτώχειας και πολέμου, με την άγνοια της ελληνικής γλώσσας να είναι ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.

ΠΑΣΕΒΕ: "Όλοι στο πλευρό των ναυτεργατών. Η απεργία των ναυτεργατών 10 και 11 Απρίλη αφορά όλο το λαό"

"Οι ναυτεργάτες αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει την ανασφάλιστη δουλειά στα πλοία και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Είναι αγώνας για ακτοπλοΐα που θα διασφαλίζει δουλειά με δικαιώματα σε Έλληνες και ξένους ναυτεργάτες. Είναι αγώνας για φτηνή και με ασφάλεια θαλάσσια μεταφορά.
Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των στηριγμάτων της, της ΕΕ, δίνει νέα προνόμια στους εφοπλιστές που ακόμα χρωστάνε μέχρι και το δώρο Χριστουγέννων στους ναυτεργάτες.

Γενικός σημαιοστολισμός για το Άγιο Πάσχα στην Περιφέρεεια Κεντρικής Μακεδονίας

Με απόφαση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη, ορίζεται κατά το φετινό εορτασμό του Πάσχα γενικός σημαιοστολισμός σε όλη τη διοικητική Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων των Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Δημοσίου και των Τραπεζών, από τις 8 το πρωί της 13ης Απριλίου 2012 (Μεγάλη Παρασκευή) μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 16ης Απριλίου 2012 (Δευτέρα της Διακαινησίμου). Οι σημαίες θα υψωθούν μεσίστιες από τις 8 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής μέχρι τις 8.30 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

«Γερά Δόντια, Χαρούμενα Παιδιά» Αγωγή Στοματικής Υγείας σε 800 ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και 150 Σχολεία απομακρυσμένων περιοχών.

Με επιτυχία, ολοκληρώθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα για το Πρόγραμμα Στοματικής Υγείας, που έλαβε χώρα το Σάββατο 7 Απριλίου στο Ξενοδοχείο “The Met”.
Τις εργασίες της Ημερίδας χαιρέτισαν οι κκ Τσιόγκας Γ. (Αντιπρόεδρος Β’ Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας), και ο κος Δεβλιώτης Α. (Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης).

Δήλωση του εκπροσώπου της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο: «Η διαστρέβλωση και η παραπληροφόρηση δεν θα τον σώσουν».

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Βενιζέλος ή έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή σκόπιμα διαστρεβλώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί δεν μπορεί να μην έχει ακούσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα στελέχη του κόμματος για την σφοδρή αντίθεσή μας στην απεργία της Π.Ν.Ο. Η διαστρέβλωση και η παραπληροφόρηση δεν θα τον σώσουν».

Το κύκνειο άσμα της Ελληνικής οικονομίας;

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν. καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Η Coca Cola έφυγε, η Crédit Agricole ετοιμάζεται να φύγει, η οικονομία από εκεί που πήγε να σταθεροποιηθεί παραπαίει και η αποβιομηχάνιση της χώρας έχει πάρει μορφή λαίλαπας –μοναδική σε έκταση στην Ευρώπη. Λύση, σε όλα αυτά, κατά πολλούς, θα δώσουν οι πρόωρες εκλογές!!!.

Κάλεσμα Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας άυριο Μεγάλη Τρίτη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με ομόφωνη απόφαση που έλαβε στην τελευταία συνεδρίασή του, καλεί όλους τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, τους εργαζομένους στους δήμους αλλά και τους πολίτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τη συμβολική κατάληψη του γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η κινητοποίηση διοργανώνεται για αύριο, Μεγάλη Τρίτη, στη 1 το μεσημέρι.

Δήλωση Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, για την απεργία της ΠΝΟ

"Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με την απεργία της ΠΝΟ είναι μικρογραφία του αδιεξόδου, στο οποίο κινδυνεύει να βρεθεί η πατρίδα μας μετά τις εκλογές.
Κόμματα κινούν για καθαρά πολιτικούς λόγους,  τα νήματα μιας απεργίας που πλήττει τους ίδιους τους πολίτες, τον τουρισμό, την οικονομία πολλών περιοχών της χώρας, την εικόνα της χώρας. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν τη διάλυση του τόπου και επιχαίρουν όταν βλέπουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Συνάντηση Λούκας Κατσέλη με Βασίλη Κορκίδη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση ανάμεσα στο προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Βασίλη Κορκίδη και την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας κα Λούκα Κατσέλη. Ο κ. Κορκίδης παρουσίασε τις θέσεις της ΕΣΕΕ σχετικά με τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και συζήτησε με την κα Κατσέλη τις προτάσεις του κόμματός της.

Μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας ΑΝ.ΚΙ. και δήμου Κρούσεβο: "Ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού και προβολή αρχιτεκτονικής κληρονομιάς"

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού και προβολής της κοινής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς υλοποιεί, ως συντονίστρια, η Αναπτυξιακή Κιλκίς σε συνεργασία με το δήμο Κρούσεβο στο πλαίσιο του προγράμματος IPA Cross Border Ελλάδα – Π.Γ.Δ.Μ. 2007-2013.  Η εναρκτήρια συνάντηση εργασίας των δύο εταίρων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 με τη συμμετοχή του προέδρου κ. Χρήστου Γκουντενούδη και στελεχών / συνεργατών της ΑΝ.ΚΙ. καθώς και αντιπροσωπείας του δήμου Κρούσεβο.

. Ψωμιάδης: «Καμία άδικη απόφαση δεν πρόκειται να με κάμψει, να με φιμώσει, να με γονατίσει»

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας και την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείο Θεσσαλονίκης για την υπόθεση των προστίμων, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση
 «Όποιος παρακολούθησε τη δίκη, έβγαλε τα συμπεράσματά του. Συνεχίζουμε στον Άρειο Πάγο μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι να λάμψει η αλήθεια. Καμιά άδικη απόφαση δεν πρόκειται να με κάμψει, να με φιμώσει, να με γονατίσει. Από σήμερα ξεκινάει να γεννιέται το καινούργιο».

Ένοχο έκρινε το Εφετείο τον Παν. Ψωμιάδη

Ένοχος κρίθηκε εκ νέου ο τελών εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης για τη γνωστή υπόθεση μείωσης προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, κατά τη νομαρχιακή του θητεία. Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Γ. Ν. Ραγκούση, σχετικά με τη ρύθμιση για τα οικονομικά των κομμάτων

«Σε πρόσφατη παρέμβασή μου επανέλαβα για πολλοστή φορά μια πάγια προγραμματική θέση του ΠΑΣΟΚ και πάγια θέση μου για την ανάγκη συνολικής εξυγίανσης των οικονομικών των κομμάτων για ουσιαστική διαφάνεια, αποτελεσματικό έλεγχο και δραστικό περιορισμό των δαπανών. Τόνισα ότι υπάρχει έτοιμο νομοσχέδιο ήδη εδώ και έναν χρόνο, που περιλαμβάνει 75 ριζικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων την ανεξαρτητοποίηση των επιτροπών ελέγχου, την κατάργηση των ανώνυμων πηγών χρηματοδότησης και την υποχρεωτική ανάρτηση όλων των στοιχείων στο διαδίκτυο.

«Πολιτική χωρίς πολιτικούς» Πολιτική εκδήλωση της "Δημιουργίας, ξανά" στο Intercontinental

Μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, 1000 συμπολίτες απʼ όλη την Ελλάδα βρέθηκαν την Κυριακή 8 Απριλίου στο Intercontinental για να παρακολουθήσουν την πολιτική εκδήλωση της "Δημιουργίας, ξανά!" αποδεικνύοντας πως το μήνυμα για μια «πολιτική χωρίς πολιτικούς» βρίσκει όλο και περισσότερους αποδέκτες.  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκτός από την κεντρική πολιτική ομιλία του Ιδρυτή και Προέδρου Θάνου Τζήμερου, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και ομιλίες μελών του Πολιτικού Συμβουλίου,του κ. Κωνσταντίνου Λουκόπουλου, Υποστράτηγου ε.α. και Αντιπρόεδρου του κόμματος, του κ. Νίκου Νικολαΐδη, Συμβούλου Εκκίνησης Νέων Επιχειρήσεων, του κ. Αγησίλαου Βερούτη, Μηχανολόγου και επιχειρηματία, του κ. Γιάννη Σιάτρα, Συμβούλου Επενδύσεων και Πρόεδρου του Συλλόγου Ελλήνων Φορολογουμένων, της κ. Μαρίας Καραλή, φοιτήτριας Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών και του κ. Νίκου Γιαννακόπουλου, Συμβούλου Ηγεσίας.

Προσχώρησε στον ΛΑ.Ο.Σ. ο Νίκος Παπαγιαννόπουλος

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε την προσχώρηση του Στρατηγού Ιατρού κ. Νίκου Παπαγιαννόπουλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ. Ανακοινώνοντας τη μετεγγραφή του κ. Παπαγιαννόπουλου, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε: «Με εξαιρετική χαρά θέλω να ανακοινώσω, ότι ο Στρατηγός Ιατρός Νίκος Παπαγιαννόπουλος, Αντιδήμαρχος με τη ΝΔ στη Θεσσαλονίκη θα είναι μαζί μας υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Μία υπέροχη μεταγραφή, ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένας μοναδικός επιστήμων θα είναι κοντά μας για να δώσει τη μάχη με το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό».

Απάντηση Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε δημοσίευμα πολιτικού φορέα με τίτλο «Κομματική προπαγάνδα στα σχολεία»

Σε απάντηση του εν θέματι αναφερομένου σας γνωρίζουμε ότι η Υπηρεσία μας δε συμμερίζεται, αν όντως έχουν επισυμβεί τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα σε σχολείο της ζώνης ευθύνης της, τη στάση εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο εκπ/κος, σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι δημόσιος υπάλληλος και ως εκ τούτου οφείλει να έχει ορθή παιδαγωγική συμπεριφορά απέναντι στους μαθητές του και διέπεται από τις υποχρεώσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ευχές Πάσχα από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς


Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για απάτη στη Βέροια

Συνελήφθησαν χθες (08.04.2012) το μεσημέρι στη Βέροια Ημαθίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας, δύο ημεδαπές 49 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και αντιποίηση στολής.
Αρχικά προηγήθηκε καταγγελία 33χρονης, ότι οι ανωτέρω ντυμένες ως μοναχές και προσποιούμενες καλόγριες της Ιεράς Μονής του Αγίου Ραφαήλ Μυτιλήνης, την προσέγγισαν και την έπεισαν να τους δώσει το χρηματικό ποσό των (10) ευρώ και (1) ασημένιο δαχτυλίδι, για την αγορά μίας εικόνας και ενός σταυρού για τη δήθεν ενίσχυση της Ιεράς Μονής και του Επιταφίου αυτής.

Συγχαρητήρια επιστολή

Θέλω να απευθύνω τα Δημόσια συγχαρητήρια τόσο στον Αστυνομικό Διευθυντή Κιλκίς κο Μπαντουβάκη Νικόλαο, όσο και στα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς για την άψογη τήρηση των μέτρων ασφαλείας και την στάση τους κατά την διάρκεια του αγώνα Χάντμπωλ, μεταξύ των ομάδων: ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ – ΑΕΚ. Επίσης να συγχαρώ την Διοίκηση της ομάδας του ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ, για την άψογη φιλοξενία τόσο της ομάδας μας, όσο και των φιλάθλων, κατά την διάρκεια του παραπάνω αγώνα.
Με εκτίμηση  Μανουσαρίδης Αντώνιος, Πρόεδρος Σ.Φ.ΑΕΚ
Αντιδήμαρχος Κιλκίς

Εξιχνιάστηκε σωρεία κλοπών σε αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας 26, 22, 19 και 17 ετών.
Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει τις 100.000 Ευρώ.

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής εξιχνιάστηκε σωρεία κλοπών σε αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας, της Καβάλας, της Λάρισας και του Βόλου.
Συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής 06.04.2012 από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 26, 22, 19 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Εγκύκλιος Πάσχα Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Γεφύρας, Ἀξιουπόλεως & Πολυκάστρου

Ἀδελφοί μου, «ἀνέστη Χριστός ἐκ νεκρῶν, λύσας θανάτου τά δεσμά. Εὐαγγελίζου γῆ χαράν μεγάλην. Αἰνεῖτε οὐρανοί Θεοῦ τήν δόξαν»! Καί ὅμως, ἡ πατρίδα μας (κι ὅλοι ἐμεῖς) ἀποδύεται σέ ἕναν ὁριακό ἀγώνα οἰκονομικῆς ἀνάνηψης, κοινωνικῆς συνοχῆς, Πνευματικῆς ἀνάστασης. Κάποτε χαιρόμασταν κάθε Πασχαλιά μέ διάρκεια στήν ψυχή μας. Μᾶς σήκωνε τό Πάσχα ἀπό τό λύγισμα τῆς ζωῆς. Τώρα πλέον, τά χειροπιαστά ἀδιέξοδα σπρώχνουν τό χαμόγελο στό ἄπιαστο μέλλον. Θά μοῦ πεῖτε, βέβαια: “ἡ πίστη πῶς νά διώξει τίς δουλωτικές φορολογίες ἀπό τή χώρα καί ἀπό μᾶς;” Γιά μιάν ἀνάσταση συνειδήσεων καί πρακτικῆς στό φευγαλέο παρόν καί στό θεόρατο αἰωνικό μέλλον, “θέλει ἀρετήν καί τόλμην ἡ ἐλευθερία”. Ἀρετή καί τόλμη, χωρίς διαβαθμισμένη καί πολυπρόσωπη ἰδιοτέλεια.

Ευχές Πάσχα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαφειοχωρίου Κιλκίς "Ο Άγιος Γεώργιος"


Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο
του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαφειοχωρίου 
"Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ" 
σας εύχονται
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Εξετάσεις χωρίς πίστωση από τη Δευτέρα, συγκέντρωση των γιατρών έξω από τον ΕΟΠΥΥ

Συνεχίζονται και τη Μεγάλη Εβδομάδα τα προβλήματα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ αφού εκτός από τα φάρμακα από σήμερα, Μ.Δευτέρα, θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους και τις εξετάσεις στα συμβεβλημένα με τον Οργανισμό εργαστήρια.
Οι εργαστηριακοί γιατροί αποφάσισαν να παγώσουν την πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας την αποπληρωμή οφειλών.

Ευχές για το Πάσχα από τον Σύλλογο Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων "Οι Ακρίτες"


Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας: "O Manu Chao για τις Μέγα-εξορύξεις" (Video)


Και ο Manu Chao στηρίζει τον αγώνα κατά των Μέγα Εξορύξεων. Το κίνημα μεγαλώνει!!! Διαδώστε το! Είμαστε ενωμένοι όλοι, και υπερασπιζόμαστε τη Μάνα Γη και το Νερό!!! Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο δεν είναι μόνο η Χαλκιδική και η Β. Ελλάδα. Είμαστε πάνω από όλα πολίτες αυτού του κόσμου, χωρίς έδρες, κόμματα και μίση!!! Είμαστε όλοι αδέρφια και όχι εχθροί! Ας σεβαστούμε το μέλλον όλων γιατί έχουμε όλοι ευθύνη γι΄αυτό.

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων σε πρόγραμμα κατάρτισης για ανέργους. Mε εκπαιδευτικό επίδομα 500 ευρώ

Από σήμερα έως και την Παρασκευή 25/05/2012 άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 100 ωρών, σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται (συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών επιδομάτων) σε 22.000.000 €.

Με τόκο οι επιστροφές της εφορίας

Απόφαση σταθμός αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας που προβλέπει ότι ο πολίτης θα πρέπει να λαμβάνει τόκους από την πρώτη ημέρα για τους παράνομους τόκους που τους έχουν επιβληθεί από το κράτος. Με λίγα λόγια όσοι πολίτες έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και έχουν δικαιωθεί για υπέρογκους φόρους και πρόστιμα και μέχρι σήμερα εισέπρατταν αυτά τα χρήματα ακόμη και 6-7 ή και 10 χρόνια αργότερα χωρίς τον παραμικρό τόκο, τώρα δικαιούνται όλες τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Τίτλοι εφημερίδων Δευτέρα 8 Απριλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Η φοροεπιδρομή συνεχίζεται!.. -25 τέλη – φόροι μόνο από τους Δήμους! – Φορολογούν ακόμη και την…μπίρα!·Η πρώτη μεγάλη και ενθουσιώδης προεκλογική συγκέντρωση – Αντώνης Σαμαράς: «Διώξαμε τον Γ. Παπανδρέου, θα διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ» - «Όχι σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ»…·Από μέρα σε μέρα.. – Ο Παπαδήμος θα ανακοινώσει εκλογές – Σχεδόν βέβαιη η 6η Μαΐου
ΑΥΡΙΑΝΗ · 300.000.000 ευρώ έκαναν φτερά από Ασφαλιστικές – Τα εισέπραξαν οι πράκτορες από τους ασφαλισμένους και δεν τα απέδωσαν στις εταιρείες·Αντώνης Σαμαράς – Απέκλεισε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ – Καθαρή νίκη με αυτοδυναμία·Δεμένα τα πλοία για δύο ημέρες – Άκαρπη η συνάντηση (Διαμαντοπούλου με συνδικαλιστές της ΠΝΟ)

Απολογιστική συνέλευση και εκλογές στο Σύλλογο της Φιλυριάς


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριάς "Η Φιλυριά" ανακοινώνει στα μέλη του τη διενέργεια εκλογο-απολογιστικής συνέλευσης και εκλογών την Δευτέρα 16/4/12 στις 17.00 στην αίθουσα του συλλόγου. Παρακαλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου να προσέλθουν και να συμμετάσχουν στις εκλογές που διεξάγονται για το Σύλλογό μας κάθε χρόνο. Με την τροποποίηση του καταστατικού, στο μέλλον οι εκλογές θα γίνονται κάθε 2 χρόνια.