Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Τα προσωνύμια του Ιησού

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Στην Αγία Γραφή, ο Ιησούς Χριστός παρουσιάζεται με διάφορα προσωνύμια, που σκοπό έχουν να δηλώσουν τις ιδιότητές του ως Θεανθρώπου.
Έτσι στην Αποκάλυψη αναφέρεται ως το Άλφα και το Ωμέγα, η Αρχή και το Τέλος, Ο Ων και ο Ην και ο Ερχόμενος, ο Πρώτος και ο Έσχατος. Ακόμη ως Κύριος των Κυρίων, Βασιλεύς των Βασιλέων, Λόγος του Θεού, Παντοκράτωρ, Πρωϊνό Λαμπρό Αστέρι και Αμνός. Ανάλογα όμως προσωνύμια υπάρχουν και στα τέσσερα Ευαγγέλια. Έτσι στου Ιωάννη αποκαλείται Καλός Ποιμένας. Στου Ματθαίου, Υιός του Ανθρώπου. Στου Μάρκου, Χριστός και Υιός του Θεού. Στου Λουκά, τέλος, Κύριος, Υιός αγαπητός και Διδάσκαλος.

Πώς πληρώνονται τα ποιοτικά πριμ στο σκληρό σιτάρι και τα αιγοπρόβατα

Γράφει ο Πέτρος Αλεξανδρής
Στους λογαριασμούς των αγροτών μπήκαν τη Μεγάλη Πέμπτη 17,5 εκατ. ευρώ για τις εξισωτικές αποζημιώσεις του 2009 και του 2010 και μέχρι την Τετάρτη του Πάσχα θα πιστωθούν: Το πριμ στο σκληρό σιτάρι ύψους 8 ευρώ το στρέμμα, η πρόσθετη ενίσχυση για το αιγοπρόβειο κρέας ύψους 3 ευρώ ανά ζώο, τα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης (5,3 εκατ. ευρώ) και άλλα 8 εκατ. ευρώ για τα υπόλοιπα της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος.

Ακριβά φάρμακα και από τα ιδιωτικά φαρμακεία

Και από τα ιδιωτικά φαρμακεία θα χορηγούνται φάρμακα υψηλού κόστους, στην περίπτωση που κάποιο απ΄ αυτά παρουσιάζει έλλειψη στα φαρμακεία των Νοσοκομείων και του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).  Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μετά τις δυσκολίες που παρατηρήθηκαν στη χορήγηση σκευασμάτων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ.

Συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής εκλογών

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, με επιστολή του προς τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων τους καλεί, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαϊου, σε συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών, την Τετάρτη 18 Απριλίου στις 11 το πρωί.Στη συνεδρίαση θα παρευρίσκεται και ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παντελής Καψής.
Θέματα της συνεδρίασης είναι:

Τα πρώτα ψηφοδέλτιά της ανακοίνωσε η Κοινωνική Συμφωνία

Τον πρώτο κατάλογο των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της 6ης Μαΐου ανακοίνωσε η Κοινωνική Συμφωνία την Μ.Πέμπτη.  Στην Α' Θεσσαλονίκης ο Χ.Καστανίδης και η Β.Τεκτονίδου, στην Β' Θεσσαλονίκης ο Λάμπρος Μίχος, στην Αχαΐα οι Μ.Κυριακοπούλου και Ανδρ.Τριανταφυλλόπουλος και στα Δωδεκάνησα ο Γ. Κασσάρας. Στον πρώτο κατάλογο δεν περιλαμβάνεται η Λούκα Κατσέλη. Έκπληξη, τέλος, αποτελεί η υποψηφιότητα του συνθέτη Κώστα Μπίγαλη στη Β' Αθήνας.
Αναλυτικά οι πρώτες υποψηφιότητες:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: "H σιωπή του Άκη ήταν, τελικά, χρυσός..."

Με αδικαιολόγητη καθυστέρηση ετών και με αποκλειστικό, προεκλογικό, σκοπό να ρίξουν “στάχτη στα μάτια” του κόσμου, συνελήφθη χθες ο Άκης Τσοχατζόπουλος, πρωταγωνιστής στο θέατρο της διαφθοράς και του παραλόγου των τελευταίων δεκαετιών.

"Γκρεμίστηκε" η οικοδομή - Πάνω από 50% η πτώση σε νέες οικοδομές

Ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας μειώθηκε κατά -37,7% συνολικά το 2011 σε ετήσια βάση, έναντι μείωσής του κατά -23,7% το 2010 και κατά -26,5% το 2009. Συνεχίζεται η κρίση στον τομέα της οικοδομής, λόγω των γενικότερων επιπτώσεων της δημοσιονομικής κρίσης. Πιο συγκεκριμένα πτώση -50,3% σε ετήσια βάση παρουσίασε ο όγκος των νέων οικοδομών τον Δεκέμβριο του 2011 βάσει αδειών (ιδιωτικών, κατοικήσιμων και μη κτισμάτων), σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.

Πρόστιμο έως 30,000 ευρώ για διακίνηση γεωργικών φαρμάκων χωρίς άδεια διάθεσης

Ανακοινώνεται από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής ότι σύμφωνα με το νόμο 4036/27.1.2012 και συγκεκριμένα στο άρθρο 9, παράγραφος 3, αναφέρεται ότι "όποιος εισάγει, παρασκευάζει προς εμπορία, εμπορεύεται, κατέχει, διαθέτει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, έστω και δωρεάν, ανταλλάσει, χρησιμοποιεί η διαφημίζει μέσα στη χώρα φυτοπροστατευτικό προϊόντα (γεωργικά φάρμακα) για το οποίο δεν έχει χορηγηθεί άδεια διάθεσης στην αγορά ή η άδεια διάθεσης στην αγορά του έχει ανακληθεί, τιμωρείται με πρόστιμο από χίλια (1.000) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ." Επίσης σύμφωνα με το παραπάνω σχετικό, άρθρο 10, αναφέρονται οι ποινικές κυρώσεις επί παραβάσεων σε θέματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Π.Ε. Κιλκίς

Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι έκφραση ηθικού πολιτισμού και για το λόγο αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στην ολοένα και αυξανόμενη οικονομική & κοινωνική κρίση που πλήττει τους κατοίκους του τόπου μας.
Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Χρήστου Γουντενούδη και την καθοριστική συμβολή του Τμήματος Εμπορίου, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη καθαριότητας, βρεφικής φροντίδας και προσωπικής υγιεινής από επιχειρήσεις εμπορίας & διανομής τροφίμων και από παραγωγούς αγροτικών προϊόντων.

Αυτόπτης Μάρτυς στο Eξωκλήσι Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς.

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα, και συνεχίζουμε τη διαδρομή προς την Ανάσταση μέσω του Γολγοθά. Είναι ανάμεικτα τα ανθρώπινα συναισθήματα αυτές τις Άγιες ημέρες. Άλλοι προβληματίζονται που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν έστω ένα κιλό κατσικάκι, άλλοι ετοιμάζονται για μια εκδρομή, και άλλοι είναι προσηλωμένοι στα θρησκευτικά τελετουργικά και έθιμα. Πρόσφατα σε συζήτηση αντροπαρέας, κάποιος είπε το απίστευτο:

Φτωχότερη η φετινή πασχαλινή αγορά

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, όπως κάθε χρόνο, προέβη σε διερεύνηση της κίνησης της πασχαλινής αγοράς κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος και όπως προκύπτει από τα στοιχεία μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι Έλληνες αναγκαζόμαστε να περάσουμε τα φτωχότερο Πάσχα της τελευταίας δεκαετίας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και κυρίως της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών.

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στις Σέρρες

Συνελήφθη χθες (11.04.2012) το βράδυ, στις Σέρρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 29 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου "Περί Ναρκωτικών".  Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 29χρονος κατέχει και διακινεί ποσότητες κάνναβης, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στις Σέρρες και σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους (18) γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο.

Συλλήψεις ατόμων για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών στο Κιλκίς και Σέρρες

Στο πλαίσιο ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών, συνελήφθησαν χθες (11.04.2012), σε Κιλκίς και Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς και του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου Σερρών αντίστοιχα, τρία άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών.

Νέο Δ.Σ. της Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ Πέλλας-Κιλκίς

Το νέο Δ.Σ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας-Κιλκίς που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 8ης Απριλίου 2012, συγκροτήθηκε σε σώμα στις 8 /4/2012 ως εξής :
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Δημητριάδης Γιώργος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ζώτος Κωνσταντίνος
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Μελιτοπούλου Ανθή
ΤΑΜΙΑΣ : Σουγκάκης Πέτρος
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βασιλειάδης Ιωάννης
ΜΕΛΟΣ : Κωνσταντινίδης Γεώργιος (Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων )
ΜΕΛΟΣ : Βαρβάρας Κωνσταντίνος

Επιστολή Δ. Ψωμιάδη προς Λοβέρδο με θέμα τα προβλήματα των φυσικοθεραπευτών

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φυσικοθεραπευτές εξαιτίας των πρόσφατων μεταβολών στην άσκηση του επαγγέλματός τους, όπως διαμορφώνονται στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που προωθείται με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Συνελήφθη 77χρονη ημεδαπή για παράνομη διάθεση και εμπορία βεγγαλικών, κροτίδων και φυσιγγίων

Στο πλαίσιο ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών, συνελήφθη χθες (11.04.2012) το μεσημέρι, στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, μία 77χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και κατοχή ειδών πυροτεχνίας και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Θα μιλήσει ο Τσοχατζόπουλος για όσους όπως είχε πει "δεν θα κρυφτούν πίσω μου";

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου και η πιθανή προφυλάκισή του ικανοποίησαν την κοινή γνώμη που ακόμη ζητά “κάποιος επιτέλους να μπει στη φυλακή”;
Πρώτα απ΄ όλα να διευκρινήσουμε ότι φυλακή μπαίνει όποιος κρίνει η Δικαιοσύνη.Κι αυτή θα αποφασίσει και στη περίπτωση Τσοχατζόπουλου.
Είχε προκαλέσει το “λαϊκό αίσθημα” ο πρώην υπουργός; Δεν πρέπει να τίθεται καν ερώτημα.Το πως θα δικαιολογηθούν τα οικονομικά του ανοίγματα είναι θέμα επίσης της Δικαιοσύνης που το ερευνά εδώ και χρόνια και χθες αποφάσισε τη σύλληψή του.

Για να μη γίνει η χαρά… τραγωδία

Το παιδικό παιχνίδι θεωρείται ένα τυπικό βιομηχανικό προϊόν. Για την επιλογή του, όμως, δεν πρέπει να ακολουθήσουμε τις τυπικές διαδικασίες, που ακολουθούμε, όταν αγοράζουμε ένα άλλο προϊόν. Καθοριστικοί παράγοντες, για την επιλογή του παιχνιδιού, που θα δωρίσουμε, αυτές τις γιορτινές μέρες, στο παιδί μας, είναι η ασφάλεια του παιχνιδιού και η συμμετοχή του, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Για τα παιδικά παιχνίδια υπάρχει τόσο εθνική όσο και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η νομοθεσία καθορίζει, για το σύνολο των παιδικών παιχνιδιών, τις βασικές προδιαγραφές και απαιτήσεις ασφαλείας, που πρέπει αυτά να πληρούν, για να μπορούν να διατίθενται, στην αγορά.

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το Πασχαλινό Τραπέζι

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, με στόχο την ενημέρωση των Καταναλωτών, δίνει, στη δημοσιότητα, πληροφορίες, που αφορούν τα κύρια είδη διατροφής του Πασχαλινού τραπεζιού, για να γνωρίζουν οι Καταναλωτές, όταν προμηθεύονται τα προϊόντα αυτά, τι να αγοράζουν και τι να αποφεύγουν. Το κατάστημα, από το οποίο πραγματοποιούμε τις αγορές των τροφίμων μας, πρέπει να τηρεί τους κανόνες υγιεινής, που αφορούν την καθαριότητα των χώρων, του προσωπικού, των εργαλείων, τις συνθήκες συντήρησης των τροφίμων καθώς και την κατάλληλη επισήμανσή τους.

«Το τάβλι», την Κυριακή 22 Απριλίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς και η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Θέρμης «Θεάτρου Όραμα» παρουσιάζουν στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς το έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη, «Το τάβλι», την Κυριακή 22 Απριλίου 2012 και ώρα 20:30.
Το έργο Ο ένας ιδεολόγος, ο άλλος τυχοδιώκτης.
Συναίσθημα και ραδιουργία. Οικογενειάρχης και τσόγλανος.

Τίτλοι εφημερίδων Μεγάλη Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Μετά από εισαγγελικό ένταλμα για ¨μαύρο χρήμα» - Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος - ..Και πλάκες χρυσού και λίρες σε σπίτια συγγενών του!·Κάλπες 6 Μαΐου οριστικά –Διάγγελμα του Λουκά Παπαδήμου: «Κρίσιμες αυτές οι εκλογές για τις επόμενες δεκαετίες» ·Και προσχωρήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Ν. Δ.! – Ο Αντώνης Σαμαράς καλωσόρισε στο κόμμα του την «πράσινη» Άρια Αγάτσα
ΑΥΓΗ ·Εκλογές στις 6 Μαΐου με.. – Κρυφή ατζέντα και απολύσεις ·Α. Τσοχατζόπουλος – Κατηγορούμενος και κρατούμενος για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος·Ισπανία – Διαρκή σκωτσέζικα ντους