Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Εκλογές τον Μάιο με καταλόγους Φεβρουαρίου

Με τις μεταβολές στους εκλογικούς καταλόγους που έγιναν έως το τέλος Φεβρουαρίου 2012 θα διενεργηθούν οι εκλογές της 6ης Μαΐου. Αυτό σημαίνει πως όσοι είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου για εγγραφή στους καταλόγους ετεροδημοτών, θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Το ίδιο ισχύει και για όσους είχαν υποβάλει αίτηση για μεταδημότευση. Στο μεταξύ, εγκύκλιο για το διορισμό των δικαστικών αντιπροσώπων στις εκλογές της 6ης Μαΐου εξέδωσε ο Αρειος Πάγος.

33χρονος έβγαλε τα μάτια της μητέρας δύο παιδιών – Σοκ και οργή στο δικαστήριο

Ο 33χρονος παραδέχθηκε την ενοχή του στο δικαστήριο. “Δεν θα ξαναδώ τα παιδιά” μου φώναζε η ίδια απαρηγόρητη που είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών Ένας άνδρας παραδέχτηκε σήμερα, ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου, ότι έβγαλε τα μάτια της συντρόφου του και την κακοποίησε σε σημείο που η γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, παραμορφώθηκε.

Στο εξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς


Το μικρό εξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου απέχει 3-4 χιλιόμετρα από την πόλη του Κιλκίς. Δεν είναι ούτε ιδιαίτερα γνωστό, ούτε είναι τοποθετημένο σε υπέροχη φύση μέσα στα βουνά ή με απέραντη θέα, αλλά ούτε και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και επιβλητικό. Και το σημαντικότερο; Δεν υπόσχεται θαύματα.... Είναι ένας απλός, μικρός, ταπεινός, θρησκευτικός λατρευτικός χώρος που προσφέρει την αναγκαία απομόνωση και ησυχία που όλοι έχουμε ανάγκη. Τέτοιες Άγιες ημέρες, οι περισσότεροι από εμάς αποζητούμε την ηρεμία, την απομόνωση, την περισυλλογή, για να γαληνέψουν οι "ταραγμένες μας" ψυχές, από τα τρελά που ζούμε σήμερα. Υπάρχουν εκατοντάδες άγνωστα παρόμοια μέρη στην πατρίδα μας σαν τον Άγιο Νεκτάριο Κιλκίς. Ψάξτε τα, ανακαλύψτε τα. Επισκεφτείτε τα μόνοι, με το σύντροφο, το παιδί, ή το φίλο σας. Σιωπήστε για λίγο εσείς και η παρέα σας. Μη μιλήσετε. Αν θέλετε μόνο σκεφτείτε, η αν νιώσετε την ανάγκη προσευχηθείτε. Κάντε μια "ανασκόπηση" για το τι λάθη κάνατε, ποιους πικράνατε, ή αδικήσατε ηθελημένα ή όχι. Ακόμη και τον ίδιο σας τον εαυτό... Αν έχετε το κουράγιο ή τη δύναμη, ζητήστε τους συγνώμη. Είναι σίγουρο, ότι όχι μόνο δεν θα "πέσετε στα μάτια τους", αλλά αντίθετα θα σας αγκαλιάσουν και θα ζητήσουν και αυτοί συγνώμη !! Οι συμβολικές "εξελίξεις" των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, δεν είναι καθόλου τυχαίες: Προδοσία, Σταύρωση, Θάνατος, Ανάσταση. Ας γίνουν μάθημα γνώσης και ελπίδας, στη ίδια μας τη ζωή. Καλό Πάσχα !!

Πηγή: Omorfa Taxidia facebook

Ευχές Πάσχα από την Χρύσα Αράπογλου


Με Κοινωνική Συμφωνία ο Σωκράτης Εδίρνελης

Υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Κοινωνικής Συμφωνίας (Κατσέλη - Καστανίδης) θα είναι όπως φαίνεται στο νομό Κιλκίς το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Εδίρνελης.
Ο Σωκράτης Εδίρνελης κατάγεται από το Ανθόφυτο της Δημοτικής Ενότητας Πικρολίμνης. Στις πρώτες αυτοδιοικητικές εκλογές του Καλλικράτη υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη "Κοινωνίας της Δημιουργίας" του Νίκου Αφεντουλίδη.

Αποφάσεις γενικής συνέλευσης των γιατρών της ΕΝΙΚ

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου Κιλκίς προέβη στις παρακάτω διαπιστώσεις και αποφάσεις.
1. Βάσει του νόμου 39/84 ο αριθμός των επιτρεπόμενων εφημεριών ανά βαθμίδα είναι ο εξής:
Διευθυντής: 4 ενεργές και 3 ετοιμότητος,
Επιμελητής: Α και Β: 5 ενεργές και 2 ετοιμότητος
Ειδικευόμενοι: 7 ενεργές,
Βάσει των παραπάνω, τα οποία δεν επιδέχονται οποιαδήποτε μεταβολή, ορίζεται με ακρίβεια ο ανώτατος αριθμός των εφημεριών που θα πληρώνονται. Με δεδομένη την απόφαση της κυβέρνησης στην κατά γράμμα τήρηση αυτών των ορίων ανακύπτουν δύο αντικειμενικά και ουσιώδη προβλήματα:

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής: "Τουρισμός και μεταλλεία, δύο ασυμβίβαστες δραστηριότητες"

Χωρίς την ύπαρξη κάποιας εμπεριστατωμένης μελέτης η εταιρεία El Dorado, η Κυβέρνηση και η Δημοτική αρχή προσπαθούν να πείσουν την τοπική κοινωνία ότι ο τουρισμός και οι επιχειρούμενες τεραστίου μεγέθους μεταλλευτικές δραστηριότητες (εξόρυξη-μεταλλουργία χρυσού) μπορούν να συνυπάρξουν στην Χαλκιδική. Η πρώτη μελέτη ενός ανεξάρτητου επιστημονικού φορέα που ασχολείται με το θέμα είναι του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Η μελέτη αυτή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η εξορυκτική-μεταλλευτική δραστηριότητα θα έχει καταστροφικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στον τουρισμό της Χαλκιδικής. Τα συμπεράσματα της μελέτης παραθέτουμε αυτούσια:

Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός για αρχαιοκαπηλία στον Προμαχώνα Σερρών

Συνελήφθη χθες (12.04.2012) το πρωί, στον Προμαχώνα Σερρών, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας 40 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάση του Νόμου «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».  Συγκεκριμένα, στο Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα Σερρών (σημείο εισόδου) σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκαν στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 40χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σύλληψη δύο (2) ατόμων για λαθρεμπόριο ποτών στον Προμαχώνα Σερρών

Συνελήφθησαν χθες (12.04.2012) το μεσημέρι, στον Προμαχώνα Σερρών, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο ημεδαποί 51 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου του 51χρονου όπου επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, εντοπίστηκαν να έχουν εισάγει και να μεταφέρουν στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος (83) φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά και (24) αλκοολούχες μπύρες, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Ευχές Πάσχα από το RANCHO Κιλκίς


Ανάκληση μπύρας αββαείου Carrefour από τον ΕΦΕΤ


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την εταιρεία «Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε.» για τη διακίνηση μπύρας, στην οποία δεν επισημαίνονταν οι αλλεργιογόνες ουσίες θειώδη ως όφειλαν. Πρόκειται να τα κάτωθι προϊόντα:
α) Μπύρα αββαείου Carrefour κουτί, 500ml, με αριθμό γραμμοκώδικα 3560070209187, όλοι οι αριθμοί παρτίδας,
β) Μπύρα αββαείου Carrefour, 6x250ml, με αριθμό γραμμοκώδικα 3560070138500, όλοι οι αριθμοί παρτίδας, τα οποία έχουν διακινηθεί από την Γαλλία στην Ελλάδα μέσω της εταιρείας «Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε.».

Προς νέα παράταση στην προθεσμία για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Νέα παράταση στην προθεσμία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών φέρεται να εξετάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών. Κανονικά η προθεσμία λήγει στα τέλη Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για την παράταση δίνει η διεξαγωγή των εκλογών, ωστόσο η πραγματική αιτία είναι η ανάγκη του κράτους να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Η ρύθμιση των χρεών περίπου 1.000.000 ληξιπρόθεσμων οφειλετών με χρέη έως 10.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και 75.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα μπορεί να δώσει ανάσα στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού.

Χορεύει η Δόξα Χέρσου το βράδυ της Ανάστασης


Τον ετήσιο χορό της διοργανώνει η Δόξα Χέρσου το Μεγάλο Σάββατο, μετά την Ανάσταση, στο Κτήμα των Ευχών στο Κιλκίς.

Το πρόγραμμα θα είναι λαϊκοποντιακό, με πρωταγωνιστές τους Πουταχίδη, Ιντζεβίδη και αδερφούς Σαλονικίδη.

Η τιμή της πρόσκλησης είναι 15 ευρώ και περιλαμβάνει ποτό.

Έκανε τέσσερα παιδιά με την... αδερφή του και το θεώρησε φυσιολογικό!

Ήταν υιοθετημένος, βρήκε την αδερφή του μετά από 23 χρόνια, έκανε σχέση μαζί της και απέκτησαν συνολικά τέσσερα παιδιά! Τα δικαστήρια της Γερμανίας τους αφαίρεσε τις κηδεμονίες και καταδίκασε τους αιμομίκτες γονείς. Ο ίδιος κατέφυγε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, αλλά ούτε εκεί βρήκε «δικαίωση».

Το ωράριο των καταστημάτων σήμερα Μ.Παρασκευή και αύριο Μ.Σάββατο

Στη 1 το μεσημέρι θα ανοίξουν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, τα εμπορικά καταστήματα  και θα λειτουργήσουν ώς τις 7 το απόγευμα.  Αύριο  Μεγάλο Σάββατο τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 3 το μεσημέρι.
Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα 16 Απριλίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
Από την Τρίτη 17 Απριλίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο.

Τι προβλέπει το Σύνταγμα σε περίπτωση ΜΗ αυτοδυναμίας

Το 10ήμερο που θα ξεκινήσει μόλις κλείσουν οι κάλπες είναι το πιο κρίσιμο. Με τις εκλογές να γίνονται στις 6 Μαίου, η σύγκλιση της νέας Βουλής ορίσθηκε για τις 17 του μήνα.
Σ΄αυτό το διάστημα, είτε θα ορκισθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε θα «τρέξουν» τα τριήμερα των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος:

Π.Ψωμιάδης: "Δεν θα υποστείλω τη σημαία της ανθρωπιάς. Καλό Πάσχα σε όλους!"

Ανοιχτή επιστολή στα μέλη και στους φίλους του Δικτύου ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Αγαπητοί φίλοι,
Ο πόλεμος λάσπης στο πρόσωπό μου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Όμως ο λαός έχει καταλάβει πολύ καλά ότι η φωνή μου και οι θέσεις μου ενοχλούν. Αντιλαμβάνομαι ότι ορισμένοι δεν μπορούν να μου συγχωρήσουν ότι έβαλα υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΝΔ, διεκδικώντας να φτάνει η φωνή του απλού νεοδημοκράτη, του απλού πολίτη, στα κέντρα των αποφάσεων.