Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Συζήτηση με τους υποψήφιους βουλευτές του ΛΑΟΣ ν. Κιλκίς την ερχόμενη Παρασκευή

Την ερχόμενη Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς "Βασίλης Σεργιαννίδης" θα διεξαχθεί ανοικτή για το κοινό συζήτηση μεταξύ των υποψήφιων βουλευτών του ΛΑΟΣ με τους πολίτες του Κιλκίς. Στον διάλογο θα συμμετέχει και ο Κιλκισιώτης βουλευτής ΛΑΟΣ Κώστας Κιλτίδης.

ξJεκίνησε η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2012 για αγρότες

Από την ΕΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2012 και οι αγρότες – παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται καθημερινώς τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα κεντρικά γραφεία (οδός: Θεσσαλονίκης 20 στο Κιλκίς) προκειμένου να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία των δηλώσεων.

Συγχαρητήρια δημοτικής αρχής Κιλκίς στον αθλητή Γιάννη Παπαδόπουλο

Η δημοτική αρχή Κιλκίς με αφορμή τη συνολική εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Κιλκισιώτης Γιάννης Παπαδόπουλος στις διοργανώσεις του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μαραθώνιου Δρόμου και του 25ου Διεθνούς Μαραθωνίου Βελιγραδίου που έλαβαν χώρα στις 22 Απριλίου 2012 στο Βελιγράδι, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Για την πολύ σημαντική επιτυχία που σημείωσε και μάλιστα με νέα ατομική του επίδοση (2.29'.47'') κατακτώντας τη 2η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου και την 7η συνολικά στον 25ο Διεθνή Μαραθώνιο Βελιγραδίου, η δημοτική αρχή Κιλκίς απευθύνει τα θερμότερα συγχαρητήριά της στο άξιο τέκνο του Κιλκίς, τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

Συγχαρητήριο του Τμήματος Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς για τον αθλητή του, Γιάννη Παπαδόπουλο

Η “οικογένεια” του τμήματος κλασσικού αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς , συγχαίρει θερμά τον αθλητή του συλλόγου μας Γιάννη Παπαδόπουλο για την παρουσία του στους Βαλκανικούς αγώνες Μαραθωνίου δρόμου που διεξάχθηκαν στο Βελιγράδι και την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου που συνοδεύτηκε από μια μεγάλη ατομική επίδοση. Η επιτυχία αυτή του Γιάννη, που είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες αθλητών του ΓΑΣ Κιλκίς και μας έκανε για ακόμη μία φορά να αισθανθούμε ως Κιλκισιώτες υπερήφανοι για τα παιδιά μας.Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι, εκτός από το δυναμικό παρόν, το μέλλον για τον Κιλκισιώτικο κλασσικό αθλητισμό προδιαγράφεται ευοίωνο, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν εξαιτίας των σημερινών οικονομικών δυνατοτήτων της πατρίδα μας. Ταυτόχρονα όμως, επιβεβαιώνει την αξία του ελληνικού αθλητισμού και τονίζει την συμβολή του στην ανάδειξη διεθνώς μιας Ελλάδας, που παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, επιμένει, αγωνίζεται και πετυχαίνει.

Στο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου του Βελιγραδίου 2ος Βαλκανιονίκης ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, το Κιλκίς και τον ΓΑΣΚ

Μια μεγάλη επιτυχία για τον Ελληνικό κλασσικό αθλητισμό, το Κιλκίς και τον ΓΑΣ Κιλκίς, επιφύλασσε ο 25ος διεθνής Μαραθώνιος της πρωτεύουσας της Σερβίας που διεξήχθη την Κυριακή στο Βελιγράδι. Στο το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου, που έγινε ταυτόχρονα με τον διεθνή Μαραθώνιο, με την ομάδα της Εθνικής μας αγωνίστηκε ο Κιλκισιώτης αθλητής Γιάννης Παπαδόπουλος που κατάφερε να κερδίσει το αργυρό μετάλλιο κάνοντας μάλιστα ατομική επίδοση με 2 ώρες 29'47'', καταλαμβάνοντας και την 7η θέση στην γενική κατάταξη του διεθνούς Μαραθωνίου.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ έχει ως εξής:
ΚΥΡΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Στην τελευταία εβδομάδα έχει εισέλθει η σχετική προθεσμία υποβολής αιτήσεων δικαιούχων παραγωγών καπνού του Μέτρου 144

Στην τελευταία εβδομάδα έχει εισέλθει η σχετική προθεσμία υποβολής αιτήσεων δικαιούχων παραγωγών καπνού του Μέτρου 144 του ΠΑΑ 2007 – 2013 για την β΄ δόση της οικονομικής ενίσχυσης που προκύπτει από την ένταξη τους στο εν λόγω μέτρο.
Υπενθυμίζεται ότι η χρονική προθεσμία υποβολής της αίτησης θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2012 και για το λόγο αυτό καλούνται οι καπνοπαραγωγοί (οι οποίοι έχουν λάβει την α΄ δόση) να προσέλθουν στα γραφεία της Ενωσης Κιλκίς και αφού αρχικά ενημερωθούν ακολούθως να υποβάλλουν την νέα αίτηση προκειμένου να λάβουν την β΄ δόση της αναλογούσας ενίσχυσης.

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012, στις 13:00 στην αίθουσα 6 του Συνεδριακού Κέντρου « Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ », με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο: 8η Τροποποίηση Προϋπολογισμού της Π.Κ.Μ. οικονομικού έτους 2012.
Εισηγητής:Διονύσιος Ψωμιάδης, Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ.Μ., Αντιπεριφερειάρχης, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής.

Συνελήφθησαν επτά (7) άτομα για κλοπή στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής

Συνελήφθησαν χθες (22.04.2012) το βράδυ, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Παναγίας Χαλκιδικής και του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού Χαλκιδικής, επτά αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας 17 έως 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές. Ειδικότερα, στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, σε αστυνομικό έλεγχο δύο οχημάτων με βουλγάρικες πινακίδες όπου επέβαιναν οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο ένα από αυτά διάφοροι σωλήνες και μεταλλικά πλαίσια, τα οποία αφαίρεσαν από ιδιωτική εταιρεία.

Γιώργος Γεωργαντάς: "Μπήκαμε στη τελική ευθεία για τη νίκη αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας"

Με την καταλυτική παρουσία και ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο την Κυριακή μπήκαμε στη τελική ευθεία για τη νίκη αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 6ης Μαίου.
Η παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας εγγυάται τρία βασικά αιτήματα ολόκληρης της κοινωνίας:
Α. Την ασφαλή και γρηγορότερη δυνατή έξοδο από την κρίση.
Β. Την επούλωση των κοινωνικών τραυμάτων που επέφερε η ανάλγητη πολιτική του ΠΑΣΟΚ των κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πληθυσμού με τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Ελληνικό παραδοσιακό Πάσχα το 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Την Παρασκευή 6 Απριλίου το ελληνικό παραδοσιακό Πάσχα αναβίωσε στο 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς. Αρχικά η Διευθύντρια του Σχολείου αναφέρθηκε στη Μεγάλη Εβδομάδα και το βαθύτερο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης παρουσίασαν παραδοσιακά έθιμα για την Ανάσταση του Λαζάρου ( οι Λαζαρίνες) και απέδωσαν εκκλησιαστικούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Ακολούθησαν δημοτικά τραγούδια για το Πάσχα, χοροί και παραδοσιακά παιχνίδια από τη λαογραφική συλλογή του Σχολείου όπως τσέρκι, κότσι, μπίλιες κ.ά.

Γιατί να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο

Του Λάζαρου Λαζαρίδη
Υπ. βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ - EKM Ν. Κιλκίς

Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο για να ανατρέψουμε την κρυφή ατζέντα που αποτελεί την ρητή δέσμευση των ηγεσιών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προς την Τρόικα για πιστή, μετεκλογική εφαρμογή του νέου Μνημονίου. Το ΔΝΤ, η ΕΚΤ η Τρόικα και το Συνδικάτο των τραπεζών και των μεγαλοκεφαλαιούχων θέλοντας να μιμηθούν παλιές, δυστυχώς πετυχημένες στρατηγικές και τακτικές – σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας επέβαλλαν την θεραπεία – ΣΟΚ , πράγμα που είχαν κάνει οι ανάλογες χουντικές κυβερνήσεις της Νότιας Αμερικής (Αργεντινή, Βολιβία, Βραζιλία) σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και χρεοκόπησαν τις χώρες τους, τσάκισαν τις οικονομίες τους, εφαρμόζοντας τις θεωρίες του Φρίντμαν (αμερικάνος νεοφιλελεύθερος οικονομολόγος ιδρυτής της οικονομικής σχολής στο Σικάγο, εμπνευστής της χρεοκοπίας της Αργεντινής κλπ).

3η Ανθολομική Έκθεση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο ΚΙλκίς


Ψήφισμα Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς μετά από την θλιβερή αγγελία του θανάτου της συζύγου του μέλους τού Διοικητικού Συμβουλίου Παπαδόπουλου Κωνσταντίνου, συνήλθε σήμερα Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 σε τακτική συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στο εκλεκτό του μέλος και στην οικογένεια του.
2. Να παραστεί σύσσωμο στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνό της.
3. Αντίγραφο του παρόντος ψηφίσματος να επιδοθεί στην οικογένεια της εκλιπούσης.
4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Σάββας Τσιτουρίδης: Ξανακάντε με παίκτη

Για όλους και για όλα μίλησε χθες το πρωί Κυριακή 22 Απριλίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς ο πρώην βουλευτής και Υπουργός της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος Σάββας Τσιτουρίδης, σε μια εκδήλωση που παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατεί για την πολιτική και τους πολιτικούς, χαρακτηρίστηκε δυναμική και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε, και λόγω περιεχομένου και συγκινησιακής φόρτισης, καθώς και εξαιτίας της επιλογής σε αυτήν να συμμετάσχουν και οι πολίτες, οι οποίοι με το πέρας της ομιλίας του μπορούσαν να του θέσουν ερωτήματα προκειμένου να λάβουν απαντήσεις σε πολιτικό επίπεδο.

Τίτλοι εφημερίδων Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Εντυπωσιακή ομιλία Σαμαρά στο Ζάππειο… - «Έτσι θα βγούμε από την κρίση¨!.. – Τι περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο της Ν. Δ. για την Οικονομία. ·Έτοιμα στα σχέδια των τραπεζών – Μετά τις εκλογές η ανακεφαλαιοποίηση ·Προεκλογικά φληναφήματα του Ευάγγελου Βενιζέλου – «Χωρίς πρωτιά του ΠΑΣΟΚ, θα υπάρξει πολιτικό αδιέξοδο»!...
ΑΥΡΙΑΝΗ ·Το σχέδιο Σαμαρά για την οικονομία – Μείωση φόρων, εγγύηση 13ου και 14ου μισθού, αποκατάσταση πολυτεκνικών επιδομάτων, ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΟ και φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών ·Έρευνα του Ευρωβαρόμετρου- Οι μισοί  Έλληνες δεν έχουν να φάνε ·Αναδιάρθρωση φορέων – Λουκέτα και απολύσεις μετά τις εκλογές

Επίσκεψη "Κοινωνικής Συμφωνίας" στην λαϊκή αγορά του Κιλκίς

Το παρόν στην λαϊκή αγορά του Σαββάτου στο Κιλκίς έδωσαν στελέχη της "Κοινωνικής Συμφωνίας" (το κόμμα των Κατσέλη-Καστανίδη). Ειδικότερα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στο νομό Κιλκίς βρέθηκαν στον χώρο της λαϊκής το Σάββατο 21 Απριλίου και συνοδευόμενα από τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματος στο νομό Σωκράτη Εδίρνελη συνομίλησαν με τον κόσμο για τις θέσεις του κόμματος και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια.

Δηλώσεις Νίκου Τσιαρτσιώνη για Σάββα Τσιτουρίδη

Τον Σάββα Τσιτουρίδη στην χθεσινή του ομιλία προλόγισε ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης και βουλευτής Κοζάνης ΝΔ Νίκος Τσιαρτσιώνης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η απόφαση να μην συμπεριληφθεί το όνομά του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ το 2009 ήταν άδικη, ότι ο Σ. Τσιτουρίδης μπήκε στο μάτι του αθηναϊκού κατεστημένου, ενώ όπως δήλωσε "εύχομαι και ελπίζω να είναι και πάλι βουλευτής του Κιλκίς".

Εκλογές 2012: 36 κόμματα κατεβαίνουν υποψήφια

Στον Άρειο Πάγο έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων για τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Συνολικά κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής 36 κόμματα, συνδυασμοί κομμάτων και μεμονωμένοι. Το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ελέγξει τη νομιμότητα των δηλώσεων τους και θα προβεί στην ανακήρυξή τους. Τα 36 κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές είναι:

Σύνεση και Γενναιότητα

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Ο Πλάτων, τον τέταρτο αιώνα προ Χριστού, στο έργο του «Πολιτικός», παραθέτει τις δύο βασικές αρχές που διέπουν τους ανθρώπινους χαρακτήρες: Σύνεση και Γενναιότητα. Ο φιλόσοφος, επεκτείνοντας τον συλλογισμό του, θεωρεί ότι οι ίδιες αρχές διέπουν και τις ανθρώπινες κοινωνίες. Μάλιστα υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητη η συνύπαρξη και των δύο, για τη δημιουργία υγιούς και ευνομούμενης πολιτείας. Αυτό γιατί, η σύνεση από μόνη της οδηγεί στην μοιρολατρία και στην σήψη, ενώ αντίθετα η γενναιότητα στην παραφροσύνη. Μάλιστα θεωρεί ότι η σύνθεση των δύο αυτών τάσεων αποτελεί το κατ’ εξοχήν έργο του άρχοντα. Και προκειμένου αυτή να επιτευχθεί, προτάσσει ο Πλάτων την αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων.