Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ομιλίες Σοφίας Καλαντίδου και Γιάννη Φαχουρίδη στην συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Ειρήνης στις 27 Απριλίου 2012

Ομιλία Σοφίας Καλαντίδου
Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,
Είναι οι πρώτες εκλογές που τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) αλλά και άλλα που είτε τους έκαναν πλάτες ή που ξεφύτρωσαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές μέσα απ’ αυτά, για πρώτη φορά δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις. Δεν είναι μόνο η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου που κουρελιάζει τις υποσχέσεις τους.
ΤΩΡΑ, ξέρουμε, ξέρουν πια όλοι, με ακρίβεια, τι θα κάνουν μετά τις εκλογές. Κανείς, μα κανείς, δεν θα δικαιολογείται να πει ότι εξαπατήθηκε, ότι προδόθηκε μετά τις εκλογές.
Όλα όσα θα κάνει η νέα κυβέρνηση, όποια κι’ αν είναι, είναι αποφασισμένα,

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτομαγιά 2012, μήνυμα ανατροπής στους δρόμους και στις κάλπες ο ταξικός αγώνας συνεχίζεται

Η φετινή πρωτομαγιά είναι ευκαιρία να θυμηθούμε πως οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, ότι κέρδισαν, το κέρδισαν δίνοντας ενωμένοι σκληρούς αγώνες. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ολόκληρη οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση, επιδιώκουν συνεχώς να μας γυρίσουν σε εργασιακό καθεστώς χειρότερο και από αυτό που κέρδισαν οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ πριν 131 χρόνια.

Γράμμα σε έναν χρυσαυγίτη...

Για τη μεταφορά
Λάζαρος Λαζαρίδης 
Υποψ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Πηγή:  http://thestranger.wordpress.com/2012/04/19/ltagd/ 
"Αγαπητέ χρυσαυγίτη...
απευθύνομαι σε σένα που για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές σκοπεύεις να ψηφίσεις Χρυσή Αυγή. Αν έχεις ψηφίσει και στο παρελθόν Χρυσή Αυγή, τότε δεν απευθύνομαι σε σένα. Θα ήταν χαμένη υπόθεση, γιατί σημαίνει ότι είσαι συνειδητά χρυσαυγίτης, και άρα υποστηρικτής των νεοναζί. Αν όμως για πρώτη φορά φέτος σκέφτεσαι την ψήφο στην Χρυσή Αυγή, απευθύνομαι σε σένα.

Απαντήσεις σε 5 ερωτήσεις από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΚΜ

Αγαθοπούλου Ειρήνη Ελένη
Φαρμακοποιός - Υποψ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ 

1. Ποια είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για έξοδο από την κρίση;
Φυσικά κανείς δε λέει ότι η έξοδος από την κρίση είναι εύκολη και γρήγορη. Αντίθετα, είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Όμως θέλει πραγματικές προτάσεις που να φέρουν αποτέλεσμα και να μειώνουν το χρέος αντί να το αυξάνουν, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.
Εμείς λέμε: 

Επίσκεψη Κώστα Κιλτίδη στην Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης και στην Ανθοέκθεση των Προσκόπων Νεάπολης

Το Σάββατο το πρωί, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κώστας Κιλτίδης επισκέφθηκε την ανθοέκθεση των προσκόπων στο 1ο Σύστημα Νεαπόλεως, όπου έγινε δεκτός με αγάπη από τα ενήλικα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο κ. Κιλτίδης, πιστεύοντας στον παιδαγωγικό ρόλο της Κίνησης αλλά και στην χρησιμότητα του παρεμβατισμού της στην κοινωνία, έχει στηρίξει και ως βουλευτής αλλά και ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τις δραστηριότητες των Προσκόπων, ιδίως στους δασικούς χώρους.
Τα προβλήματα και τις ανάγκες των εμπόρων της Λαχαναγοράς είχε την ευκαιρία να ακούσει και να διαπιστώσει κατ’ ιδίαν, ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στην Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Κιλτίδης, κατά την επίσκεψη του στην Κεντρική Λαχαναγορά.

ΣΤΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ. ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ«ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ» ΤΟΥ ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ. Διακρίθηκαν Καζαντζίδου, Φωτιάδου, Γρηγοριάδου, Κωνσταντινίδου, Γεωργιάδου

Αισιοδοξία σκόρπισαν οι μικροί (δεκατριάχρονοι - δεκαπεντάχρονοι) αθλητές και αθλήτριες του ΓΑΣ Κιλκίς που έλαβαν μέρος στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Παμπαίδων και Παγκορασίδων το Σάββατο στο Δημοτικό στάδιο των Γιαννιτσών. Οι αθλητές του ΓΑΣ Κιλκίς κατέκτησαν 1 πρώτη 3 δεύτερες και 3 τρίτες θέσεις και παρά το γεγονός ότι δε κατάφεραν να συγκεντρώσουν τόσους πολλούς βαθμούς όσους τα προηγούμενα χρόνια, έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.

Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση: Προσκλητήριο αγώνα για τη νίκη του λαού

Αγρότες - αγρότισσες, Τιμάμε την εργατική 1η ΜΑΗ, που συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο , με μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Είναι ευκαιρία οι μικρομεσαίοι αγρότες να δώσουν ισχυρό ράπισμα στις πολιτικές που μας καταστρέφουν, στα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., της τρόϊκας και του Δ.Ν.Τ., καθώς και στα κόμματα – υμνητές της Ε.Ε. Αγωνιστικά παλεύουμε , αγωνιστικά ψηφίζουμε, ενισχύοντας το μέτωπο ανατροπής αυτών των άγριων πολιτικών.
Γι’ αυτό, φέτος, ακόμα πιο πολύ:

Αγωνία λαού, συνείδησης φωνή

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος
Υποψ. βουλευτής ΔΗΜΑΡ ν. Κιλκίς
Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τις εκλογές που θα κρίνουν τις τύχες της ελληνικής κοινωνίας τουλάχιστον για την επόμενη εικοσαετία. Οι υπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημα της χώρας είναι πλέον γνωστοί. Γνωστά και χιλιοειπωμένα τα επιχειρήματα των κατ’ επάγγελμα διαχειριστών της μιζέριας μας. 
Το νέο στοιχείο των επερχόμενων εκλογών είναι ο ξένος παράγοντας. Είναι πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση που η εμπλοκή του ξένου παράγοντα, για τη διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου εκλογικού αποτελέσματος, είναι τόσο εξώφθαλμη και προκλητική.

Συνελήφθη 44χρονη ημεδαπή, μέλος εφορευτικής επιτροπής για νόθευση εκλογικού αποτελέσματος ψηφοφορίας σωματείου

Συνελήφθη μεσημεριανές ώρες της 27ης Απριλίου 2012, 44χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για «Νόθευση εκλογικού αποτελέσματος ψηφοφορίας σωματείου». Ειδικότερα, η 44χρονη, μέλος εφορευτικής επιτροπής του εκλογικού τμήματος ψηφοφορίας σωματείου, κατά τη διάρκεια εκλογών εργαζομένων Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που πραγματοποιούνταν σε αίθουσα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε από δικαστικό αντιπρόσωπο να αφαιρεί υπογεγραμμένους φακέλους με τη σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής και την υπογραφή δικαστικών αντιπροσώπων που συμμετείχαν στη διαδικασία και να τους τοποθετεί στην τσάντα της. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην τσάντα της ανωτέρω βρέθηκαν δεκατρείς (13) φάκελοι με τις σφραγίδες και τις υπογραφές της επιτροπής. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στοιχεία και φωτογραφίες της 21χρονης Ρωσίδας ιερόδουλης

Διαβάστε επίσης  "Σε ομαδική εξέταση για AIDS καλούνται οι πελάτες της 21χρονης Ρωσίδας ιερόδουλης"


Σχετικά με τον εντοπισμό σε οίκο ανοχής, ο οποίος είχε αποσφραγισθεί και λειτουργούσε παράνομα, 22χρονης αλλοδαπής, Ρωσικής υπηκοότητας, για την οποία προέκυψε από τον εργαστηριακό έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι ήταν HIV οροθετική (φορέας του AIDS), δίνονται στη δημοσιότητα, μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, στοιχεία ταυτότητας, καθώς και φωτογραφίες της. Πρόκειται για την BUKHTOYAROVA (επ) TATIANA (ον) του SERGEI και της NADEZA , η οποία γεννήθηκε στις 09-09-1990 στην Ρωσία, κατοικεί στο Γαλάτσι και εκδιδόταν σε οίκο ανοχής της οδού Φώκαιας αριθ. 22, στην Αθήνα.

Αυτόπτης μάρτυς στο νησί Σπιναλόγκα Ελούντα Κρήτη

Ποιος να φανταστεί ότι ο άνθρωπος, κατάφερε να μετατρέψει αυτό το ειδυλλιακό νησί, σε τόπο εξορίας. Τόπος απομόνωσης και εξορίας, για ανθρώπους που απλά ήταν "διαφορετικοί". Στην εμφάνιση και τα προβλήματα υγείας τους. Από το 1905 ως το 1957 ήταν το "Νησί των Λεπρών", αφού εδώ "αποθήκευαν" οι έξυπνοι υγιείς, τους μολυσμένους από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Μάλλον για να έχουν την ησυχία τους...οι πρώτοι. Στην ουσία η Σπιναλόγκα ήταν οχυρό των Ενετών από το 1574 και ονομάστηκε στα λατινικά "spina lunga" (προφορά: σπίνα λούνγκα), που σημαίνει «μακρύ αγκάθι».

Tελεσίγραφο τρόικας: Όλα τα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ έως τον Ιούνιο - 50.000 απολύσεις και άρση μονιμότητας στο Δημόσιο

- Πάρτε πίσω το νόμο για τα ταμεία, λέει σε επιστολή της
- Τέλος σε διπλές συντάξεις και επιδόματα ανεργίας
- Τι περιλαμβάνει η “καταιγίδα” μέτρων του Ιουνίου

Να ενταχθούν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία με υπηρεσίες υγείας στον ΕΟΠΥΥ ζητεί με επιστολή του προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς. Με την επιστολή του ο κ. Μορς ζητεί την απόσυρση των διατάξεων του νόμου, που προβλέπει εξαίρεση όσων Ταμείων δεν χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά του 2012

Η Πρωτομαγιά του 2012 βρίσκει τον εργαζόμενο ελληνικό λαό σε κατάσταση απελπισίας και απόγνωσης. Η πολιτική των μνημονίων και της ανελέητης λιτότητας, που εφαρμόζεται με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχει βυθίσει στην ανέχεια και την ταπείνωση μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας με πρώτους απ’ όλους τη νεολαία και τις γυναίκες.
Η μαζική συμμετοχή μας στον εορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς θα πρέπει να στείλει το μήνυμα της νίκης και της ανατροπής.

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας: «Σκέψεις καθημερινότητας πριν από την ψήφο»

«Ακόμα κι όταν η πατρίδα κινδυνεύει να σκλαβωθεί ή να πέσει στα χέρια ανάξιων κυβερνητών, είναι προτιμότερο να επαναστατήσεις παρά να την εγκαταλείψεις και να καταφύγεις στην εξορία... Είναι προτιμότερο να υποφέρουμε όλες αυτές τις ταλαιπωρίες παρά να δεχτούμε αλλαγή του πολιτεύματός μας με κάποιο άλλο που θα κάνει τους ανθρώπους χειρότερους»
(Πλάτων, «Νόμοι», ΣΤ΄, 770ε)
Σε ερώτηση ποιο κόμμα πρέπει να ψηφίζουν οι χριστιανοί, ο Γέροντας Παΐσιος απάντησε αλληγορικά: «Να προτιμάτε τις ελιές που δεν έχουν δάκο. Αν δεν υπάρχουν τέτοιες, να προτιμάτε εκείνες που έχουν λιγότερο δάκο. Φαίνονται αυτές ποιες είναι».
Είπε άλλη φορά ο Γέροντας:

Μετά βίας έπιασαν τη βάση 4 νοσοκομεία του ΕΣΥ. Σε Κιλκίς, Ρόδο, Δράμα και Καρδίτσα έβγαλαν κίτρινη κάρτα οι ασθενείς

Μόλις ανεκτές υπηρεσίες παρέχουν στους πολίτες τέσσερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, που αξιολογήθηκαν κοντά στη βάση από τους νοσηλευομένους τους ή όσους απευθύνθηκαν στα εξωτερικά τους ιατρεία. Τα νέα για το επίπεδο της παρεχόμενης δημόσιας υγείας δεν είναι καλά για τα Νοσοκομεία Κιλκίς, Ρόδου, Δράμας και Καρδίτσας, τα οποία «έπιασαν» τη βάση της κατάταξης (με βαθμολογίες μεταξύ 5 και 6 με άριστα το 10), την οποία μάλιστα δεν έκανε κάποιος τρίτος φορέας ή οργανισμός, αλλά οι ίδιοι οι αποδέκτες των υπηρεσιών.