Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

«H ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ» για τους Κύπριους Συνεργατιστές από την NOTESIS

Ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος «29+1», με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός χρόνου δραστηριοποίησης της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και δημοσίων σχέσεων «Μαρία Ν. Παρδάλη & συνεργάτες» στην Κύπρο.  Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο θεματικούς άξονες. Ο 1ος απευθύνεται στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο 2ος στα Συνεργατικά Ιδρύματα, περιλαμβάνοντας 29 προγράμματα κατάρτισης και μία ημερίδα παρουσίασης & αξιολόγησης των αποτελεσμάτων στο τέλος της χρονιάς.

Καθορισμός Εκλογικών Τμημάτων Δήμου Κιλκίς - Μάθε που Ψηφίζεις

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2012 θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 07:00 και θα λήξει στις 19:00 της ίδιας ημέρας. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που: Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Ανοικτές για το κοινό κατά το τριήμερο της Παρασκευής 4, Σαββάτου 5 και Κυριακής 6 Μαΐου 2012 οι υπηρεσίες του δήμου Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς ενημερώνει ότι οι υπηρεσίες του Δημοτολογίου, των Εκλογικών Καταλόγων και του Μητρώου Αρρένων θα είναι ανοιχτές για το κοινό κατά το τριήμερο της Παρασκευής 4, Σαββάτου 5 και Κυριακής 6 Μαΐου 2012. Οι παραπάνω υπηρεσίες θα εξυπηρετούν τους ενδιαφερόμενους για την έκδοση πιστοποιητικών ταυτοτήτων, ταυτοπροσωπίας, βεβαιώσεων παραληφθέντων εκλογέων και γενικά θα διευκολύνουν και θα ενημερώνουν δημότες και ετεροδημότες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Κιλκίς.

Αϊδινίδης: «Σταυρός εμπιστοσύνης στον πρώτο του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας»

Συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης παρεχώρησε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για το νομό Κιλκίς Δημήτρης Αϊδινίδης.

Χάρης Καστανίδης από το Κιλκίς:"ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είπαν τυφλά το ναι της υποταγής"

«Εμείς κρατάμε τις αρχές της κεντροαριστεράς και τις προοδευτικές ιδέες με τις οποίες μεγάλωσε ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα η ηγεσία του σημερινού ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα των τελευταίων δύο ετών, είναι εκείνη που μετέτρεψε το κόμμα σε ένα κλασικό νεοφιλελεύθερο συντηρητικό πολιτικό μόρφωμα». Τάδε έφη ο Χάρης Καστανίδης απαντώντας στο ερώτημα που ο ίδιος έθεσε «γιατί από το ΠΑΣΟΚ στην «Κοινωνική Συμφωνία», κατά την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στην πόλη του Κιλκίς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γιορτάζει την ανατροπή στον Πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου στο Κιλκίς

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Ν. Κιλκίς θέλοντας να κλείσει την σύντομη αλλά πολύ γεμάτη προεκλογική περίοδο καλεί όλους τους φίλους και φίλες του σε μια εκδήλωση την Παρασκευή 4 Μάη στις 20:00 το απόγευμα στην συμβολή του πεζόδρομου της 25 Μαρτίου με την 21 Ιουνίου (κάτω από το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ) για να χαλαρώσουμε με ζωντανή μουσική με τους "Μουσηγέτες" και σύντομες τοποθετήσεις από τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ν. Κιλκίς. Φυσικά από μία γιορτή δεν μπορεί να λείπουνοι μεζέδες και το κρασάκι. Σας περιμένουμε όλους.

Τρέμουν το Λαό

Γράφει ο Χρονόπουλος Παναγιώτης
υποψ βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Κιλκίς
Το υπηρετικό προσωπικό της τρόικας αναγκάστηκε να προσφύγει σε εκλογές μέσα σε κλίμα λαικής κατακραυγής και απονομιμοποίησης του μνημονιακού καθεστώτος. Δεν μπορούσαν άλλο να πορεύονται παριστάνοντας ότι έχουν δήθεν τη λαική εντολή απο τη στιγμή που απροκάλυπτα τσαλαπάτησαν τη γνώμη, την άποψη και τους πόθους του λαού και της πατρίδας μας. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε κάθε ευκαιρία εξέφρασε την αντίθεσή της και την οργή της απέναντι στο σάπιο πολιτικό σύστημα, την τρόικα και τα μνημόνια. Στις διαδηλώσεις, τις πλατείες, τις παρελάσεις αλλά και μέσα από το καθημερινό ξεφωνητό απέναντι σε όλους αυτούς που ξεπουλάνε την πατρίδα μας και καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια μας, τους νέους Εφιάλτες, τους εθνικούς μειοδότες.

«Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Δημητρίου Ευθυμιάδη ανακοινώνονται τα εξής:  Ξεκίνησε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 η δημόσια διαβούλευση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  Στο πλαίσιο εκπόνησης τόσο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσο και της επιλογής των προϊόντων που θα αποτελέσουν το «καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Ευθυμιάδης απέστειλε σχετικό κείμενο εργασίας για διαβούλευση, προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της Περιφέρειας.

«Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Δημήτριος Ευθυμιάδης, σας ενημερώνει ότι στο αρ. 66 Φ.Ε.Κ. τεύχος Α΄ της 22ης Μαρτίου 2012 δημοσιεύθηκε ο Νόμος 4061 «Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις». Μεταξύ των πολλών εποικιστικών θεμάτων που ρυθμίζονται με το Νόμο αυτό, κρίνουμε αναγκαίο να σας ενημερώσουμε για εκείνες τις διατάξεις που αναφέρονται στην άσκηση δικαιωμάτων από ενδιαφερόμενους πολίτες μέσα σε συγκεκριμένες προθεσμίες. Ειδικότερα παραθέτουμε τα άρθρα 23 και 24 που έχουν ως κατωτέρω:

Αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 41ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) με την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής, Αντιπροσώπων στα Ταμεία (Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., Τ.Π.Δ.Υ.-Τ.Α.Δ.Κ.Υ. και Τ.Ε.Α.Δ.Υ.-Τ.Α.Δ.Κ.Υ.) και στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Το 41ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διεξήχθη από τις 24 έως τις 27 Απριλίου 2012 στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχουν ως εξής:

Δυναμικό παραγωγής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου – Έλεγχος αμπελουργικού μητρώου

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Κιλκίς ανακοινώνεται ότι:
Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση 286839/02-04-2009 άρθρο 6 που αφορά εκτάσεις που έχουν φυτευθεί κατά παράβαση των υφισταμένων περιορισμών φύτευσης.
Παράνομες φυτεύσεις άρθρο 85 & 86 του Καν (ΕΚ) 479/2008 είναι οι εκτάσεις που φυτεύτηκαν με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου, χωρίς δικαίωμα φύτευσης πριν ή μετά την 31η Αυγούστου 1998 και για τις οποίες ισχύουν τα εξής:

Εξιχνιάσθηκαν περιπτώσεις διαρρήξεων περιπτέρων, Ιερών Ναών και οικιών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και στους Νομούς Χαλκιδικής και Κιλκίς.

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος τριών (3) ομογενών και ενός (1) άγνωστου συνεργού τους, για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, το χρονικό διάστημα από Αύγουστο του 2010 έως και Φεβρουάριο του 2012, διέρρηξαν:

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων, κατά το διήμερο διεξαγωγής των Βουλευτικών εκλογών, για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Από την Αστυνομική Δ/νση Κιλκίς ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως: - Το Σάββατο (05.05.2012) κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00 και 
- Την Κυριακή (06.05.2012) κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00. 

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη εισαγωγή φυτοφαρμάκων στον Προμαχώνα Σερρών

Συνελήφθησαν χθες (29.04.2012) το μεσημέρι, στον Προμαχώνα Σερρών, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, δύο ημεδαποί 56 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί διάθεσης γεωργικών φαρμάκων.

Σύλληψη 28χρονου για παράνομη αλιεία στη λίμνη Δοϊράνης Κιλκίς

Συνελήφθη σήμερα (30.04.2012) στη λίμνη Δοϊράνης Κιλκίς, από περιπολούντες Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς και του Αστυνομικού Τμήματος Δοϊράνης Κιλκίς, ένας ημεδαπός 28 ετών, για παράνομη αλιεία.
Στο πλαίσιο ελέγχων για την εν γένει προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία του οικοσυστήματος της λίμνης Δοϊράνης Κιλκίς από την παράνομη αλιεία, εντοπίστηκε από τους Αστυνομικούς ο προαναφερόμενος να έχει αλιεύσει με τη χρήση απαγορευμένων αλιευτικών εργαλείων ένα ψάρι και χωρίς να έχει σχετική άδεια.

Κλειστά τα δικαστήρια έως τις 9 Μαϊου

Αναβάλλονται λόγω εκλογών όσες δίκες και πλειστηριασμοί είχαν προγραμματιστεί για να γίνουν από 2 έως 9 Μαΐου. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Δικαιοσύνης,το πρωτοδικείο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό από τις 2 Μαΐου έως τις 11 Μαΐου και όσες ποινικές δίκες αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από τις 2 Μαΐου και δεν θα περαιωθούν την ίδια ημέρα, θα συνεχιστούν και την επομένη.

Εκλογοαπολογιστική τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων

Χθες 29 Απριλίου 2012 στα γραφεία του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμος απαρτία, εκλέχθηκε το προεδρείο της Γ.Σ. με πρόεδρο τον κο. Αχιλλέα Μουρατίδη, γραμματέα την κα. Αναστασία Νάκα και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Τα θέματα ήταν: Απολογισμός του Δ.Σ.
Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής
Προϋπολογισμός της επόμενης χρήσης
Εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.

Ήθη και έθιμα της Πρωτομαγιάς

Γράφει ο Κώστας Μπούζας 
Τον περιμένουν όλοι σαν τον καλύτερο μήνα του χρόνου. Γι’ αυτό τον είπαν και Καλομηνά και Πράσινο. Στην Μακεδονία, Κερασάρη απ’ τα φημισμένα κεράσια της εποχής και στην Ήπειρο Λούλουδο. Στην Κάλυμνο, Θερισμό και στην Κύπρο, Πεντεφά, λόγω της μεγάλης διάρκειας της ημέρας. Δεν είναι άλλος από τον Μάιο, που οφείλει το όνομά του στη θεά Μαία, μητέρα του Ερμή, σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία.

Τίτλοι εφημερίδων Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) · Έρευνα του «Αδέσμευτου Τύπου»- ΣΕ κάθε μία από τις 56 εκλογικές περιφέρειες .. – Με πόσους ψήφους μπορεί να εκλεγεί κάποιος βουλευτής·Από φόβο μήπως διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ… - «Την ψήφο κάθε πικραμένου» ζητά ο Ευ. Βενιζέλος·»Μπούσουλας» η μελέτη του ΟΟΣΑ για τις περικοπές – Έρχονται πιο αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για όλα τα επιδόματα!
ΑΥΓΗ ·Προσκλητήριο Τσίπρα – Κυβέρνηση της Αριστεράς για ακύρωση του Μνημονίου και ανασυγκρότηση της κοινωνίας ·Γλέζος: Σταματήστε… Ακολουθεί ο ελληνικός λαός ·Μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων (10 π. μ.) αύριο στην Ομόνοια

Γ. Γεωργαντάς: Δεν θα σας κάνω να αισθανθείτε ντροπή

Για 2 πολύ συγκεκριμένα πράγματα -για τα οποία και καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριό του- δεσμεύθηκε χθες το πρωί Κυριακή 29 Απριλίου, από την κατάμεστη "Αρένα" στο Κιλκίς, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στην κεντρική προεκλογική του ομιλία. Απευθυνόμενος στο κοινό του τόνισε ότι εφόσον εκλεγεί : "1ον Δεν θα σας κάνω να αισθανθείτε ντροπή και να απολογηθείτε για μένα. 2ον Εάν η παρουσία μου δεν είναι ωφέλιμη για τον τόπο μου και κανείς δεν αφουγκράζεται τις αγωνίες και τα προβλήματα του νομού μου θα σας απαλλάξω από την παρουσία μου. Θέλω στο τέλος της τετραετίας να μπορώ να κάνω απολογισμό έργων και πράξεων ενώπιον σας. Και αν ο απολογισμός δεν είναι ικανοποιητικός δεν μπορώ να καταλάβω ποια η σκοπιμότητα του να είμαι βουλευτής".