Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο. Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη διατρανώνει την απόφαση της να συνεχίσει την ηρωική της πορεία ως το τέλος, ως τη νίκη.

Πολιτική χωρίς πολιτικούς!

Γράφει ο  Ανδρέας Ζαμπούκας 
Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας
Πολιτική χωρίς πολιτικούς! Όσο κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση, αποτιμάται το ύφος και η ποιότητα των υποψηφίων. Οι ψηφοφόροι από την άλλη προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ αναγνώρισης και ουσίας, χωρίς, βέβαια να έχουν πολλές δυνατότητες επιλογής. Τέλος, τα ΜΜΕ παίζουν το δικό τους παιχνίδι αντιφάσεων, επιδιώκοντας να χαιδέψουν τη λαική συνείδηση της πολιτικής απαξίωσης αλλά και να εξυπηρετήσουν την, απολύτως βαρετή, παρουσίαση των πολιτικών.

Πώς κατανέμεται ανά παραγωγό η ποσόστωση του αγελαδινού

Γράφει ο Αλεξανδρής Πέτρος
Τον τρόπο με τον οποίο κατανέμεται η ποσόστωση αγελαδινού γάλακτος για την περίοδο 2011-2012 σε τρεις κατηγορίες γαλακτοπαραγωγών ορίζει η απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας.
Σύμφωνα με αυτή, η κατανομή της ποσόστωσης μοιράζεται σε τρεις κατηγορίες γαλακτοπαραγωγών, τους νεοεισερχόμενους στον τομέα, τους επιλέξιμους ενεργούς παραγωγούς με υπέρβαση και τους παραγωγούς με νέα επενδυτικά σχέδια. Να θυμίσουμε ότι απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2891/Β/20 – 12 – 2011, έδινε τη δυνατότητα στους αγελαδοτρόφους να υποβάλλουν τα χαρτιά τους για την κατανομή ποσοτήτων αναφοράς αγελαδινού γάλακτος από το Εθνικό Απόθεμα για το γαλακτοκομικό έτος 2011−2012, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Αλέξανδρος Κιλκίς: Διπλή πρωτιά στα παιδικά της ΕΠΣ Κιλκίς!

Με την κατάκτηση και των δυο πρώτων θέσεων στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κιλκίς συνεχίστηκαν οι επιτυχίες για την Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς. Το Σάββατο 29 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς η περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα παίδων της Ακαδημίας συνέτριψε στον τελικό την ομάδα της Α.Ε Πολυκάστρου με σκορ 5-0. Έτσι, διατήρησε τα σκήπτρα, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων 10 χρόνων οι ομάδες παίδων να στέφονται πρωταθλήτριες του νομού.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας

PRAKSIS ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-32 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-122 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-50 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ-65 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ-100 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΑΛΚΥΟΝΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ-40 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ-50 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ν.ΑΡΤΑΣ-300 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΑΛΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ-40 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ ΣΤΟ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ-50 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΠΙΝΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΜΚΕ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-194 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΕΟΠΥΥ-5.000 Συμβάσεις εργασίας με θεραπευτές Ιατρούς
Αρωγή ΑΜΚΕ Ν.Ηλείας-518 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ν.Φλώρινας-495 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ν.Άρτας-90 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ν.Καρδίτσας-1053 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών-1 θέση Διευθυντή ΚΕΚ, 1 θέση Διευθυντή Κατάρτισης, 1 θέση Συντονιστή Ενεργειών Κατάρτισης, θέσεις Διοικητικού προσωπικού

Στ.Ξαρχάκος Γ.Κοντογιώργης, Ανοιχτή επιστολή προς τους συμπολίτες μας

Αισθανόμαστε ότι έχουμε χρέος ως πολίτες αυτής της χώρας, να απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας, να τους διατυπώσουμε τη γνώμη μας και να τους καλέσουμε να συνειδητοποιήσουν ότι το ελληνικό πρόβλημα έχει ως πρωτογενή αιτία το ιδιοτελές όσο και δυναστικό κράτος, που εγκατέστησε το κομματικό σύστημα στη χώρα από τη δεκαετία του 1980. Ότι δηλαδή η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την άρση των πυλώνων που οδήγησαν στην καταστροφή: Οι οποίοι είναι: η κομματική ιδιοποίηση του πολιτικού συστήματος, το δυναστικό και εκφαυλισμένο κράτος και η νομοθεσία που θεσμοθετεί τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Να αντιληφθούν, επομένως, ότι η λύση δεν βρίσκεται στην εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία, αφού η πολιτική τάξη εξάντλησε τα όριά της: ούτε θέλει ούτε μπορεί να αλλάξει και μάλιστα να υπερβεί τον εαυτό της.

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: "Οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. έχουν αξιοπρέπεια και δεν επαιτούν, διεκδικούν και αγωνίζονται. "

Το 41ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 24 έως τις 27 Απριλίου 2012 αποφάσισε σχετικά με το ζήτημα της εκλογικής αποζημίωσης και ιδιαίτερα μετά το απαράδεκτο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών ότι η 1η Μάη είναι εργάσιμη ημέρα και με την υπό έκδοση κοινή Υπουργική Απόφαση όπου οι δικαιούχοι εργαζόμενοι περιορίζονται στους 6.500 σε όλη την Ελλάδα, τα παρακάτω:

11 οι ιερόδουλες με AIDS - 1000 άνδρες έχουν επικοινωνήσει ήδη με το ΚΕΕΛΠΝΟ – Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε οίκους ανοχής

- 10 Ελληνίδες και μια Βουλγάρα βρέθηκαν οροθετικές μόνο χθες
- Δούλευαν στο πεζοδρόμιο, σε παράνομους οίκους και ξενοδοχεία κοντά στο ιστορικό κέντρο
- Θα επεκταθούν και εκτός Αττικής οι έλεγχοι σε ιερόδουλες
- Διαβάστε στο iatropedia.com όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Aids

Κάθε μέρα που περνά, οι αποκαλύψεις είναι όλο και πιο εφιαλτικές. Γυναίκες με Aids που εκδίδονταν, άνδρες που τις επισκέπτονταν στους παράνομους οίκους ανοχής όπου εργάζονταν, τις «ψώνιζαν» στα πεζοδρόμια, τις έβρισκαν στα κακόφημα ξενοδοχεία κοντά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και για άγνωστους λόγους, κάποιοι από αυτούς, δε χρησιμοποιούσαν προφυλάξεις.

Εντυπωσιακή εμφάνιση των Αθλητών του Αθλου Κιλκίς στους αγώνες Kick Boxing στα Γιαννιτσά

Στις 29/04/2012 πραγματοποιήθηκε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Kick Boxing υπό την αιγίδα της Π.Ο.Κ. στον παλαιό Μυλότοπο στα Γιαννιτσά. Στην διοργάνωση αυτή συμμετείχε από το Νομό Κιλκίς ο Αθλητικός Σύλλογος Athlos Fight Club με τους παρακάτω Αθλητές. Αλεξανδρίδης Μιχαήλ ηλικίας 17 ετων κιλά 76 στο στυλ low kick πραγματοποίησε νίκη, Φωτακης Χρηστός ηλικίας 31 ετών κιλά 81 στο στυλ low kick πραγματοποίησε νίκη, Ανδρεανιδου Μπελα ηλικίας 21 ετών κιλά 53 στο στυλ low kick πραγματοποιώντας δυο αγώνες και δυο νίκες.