Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Τσιτουρίδης από Πολύκαστρο: "Δεσμεύομαι για τα δύσκολα. Θα τιμήσω την ψήφο των Κιλκισιωτών"

Μια μοναδική πολιτική συγκέντρωση στο νομό Κιλκίς πραγματοποίησε σήμερα στο Πολύκαστρο ο Σάββας Τσιτουρίδης. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι το μέλλον, στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας, ανήκει σε αυτούς που δε συμβιβάστηκαν σε μια οικονομική και μιντιακή εξουσία η οποία, επί πολλά χρόνια, πλούτιζε από σχέσεις αλληλεξάρτησης αλληλοεξυπηρέτησης με κάποιο πολιτικό δυναμικό που ανήκει σε όλες τις παρατάξεις.

Καταβολή 2ης δόσης ενίσχυσης σε δικαιούχους καπνοπαραγωγούς

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – Διοικητικός Τομέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών/Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ, ανακοινώνει την πληρωμή της δεύτερης ετήσιας δόσης σε 5.705 καπνοπαραγωγούς-δικαιούχους του Μέτρου 144 «Εκμεταλλεύσεις υπό αναδιάρθρωση λόγω μεταρρύθμισης Κοινής Οργάνωσης Αγοράς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».Το συνολικό ποσό της δεύτερης δόσης που θα πιστωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους λογαριασμούς των καπνοπαραγωγών-δικαιούχων ανέρχεται στα 10.099.371,59 € και αφορά στην ενίσχυσή τους με τη δεύτερη ετήσια δόση που προκύπτει από την ένταξη στο συγκεκριμένο Μέτρο.

Οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας προς τους υποψηφίους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το Υπουργείο Παιδείας θα υλοποιήσει και φέτος την ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου (ΜΔ). Με αυτή την εφαρμογή μπορείς να πληροφορηθείς, να επεξεργαστείς και τελικά να οριστικοποιήσεις το ΜΔ, μέσω διαδικτύου. Όλα αυτά από τον υπολογιστή σου ή αν δεν έχεις, από το σχολείο σου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr. Για να ετοιμαστείς, διάβασε τις επόμενες οδηγίες, ώστε να καταλάβεις πόσο εύκολα θα φτιάξεις το μηχανογραφικό σου, αφού πρώτα δημιουργήσεις προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
Α. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΠΟΛΥ;

Ευχαριστήριο Συλλόγου Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ διοργάνωσε την Τετάρτη 2 Μαϊου επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Πρώτες βοήθειες και ποδήλατο». Ευχαριστεί θερμά τους δύο εισηγητές και εκπαιδευτές του Ε.Κ.Α.Β Βαμβακά Αναστάσιο και Ναστούλα Αντρέα για την παρουσίαση καθώς και το Ε.Κ.Α.Β το οποίο επέτρεψε τους εν λόγω εισηγητές να πραγματοποιήσουν το σεμινάριο. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους κυρίους Τονικίδη Παύλο και Ηλιάδη Γιώργο πρόεδρο και διευθυντή του επιμελητηρίου αντίστοιχα, για την παραχώρηση της αίθουσας που πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο.

Μεγάλη Ποντιακή Συναυλία στην Δράμα

Με την παρουσία 50 αναγνωρισμένων Ποντίων καλλιτεχνών που ευγενικά προσεφέρθηκαν αφιλοκερδώς, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την μεγάλη συναυλία με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας Διεθνοποίησης της Γενοκτονίας στο κλειστό στάδιο Κραχτίδη στην Δράμα την Κυριακή 29 Απριλίου 2012.
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Παρχαρίδης αναφέρθηκε στον αέναο αγώνα του Ποντιακού Ελληνισμού σε συνεργασία πλέον με Αρμενίους και Ασσυρίους για την διεθνή αναγνώριση των Γενοκτονιών.

Διήμερες εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Σάντας Κιλκίς καλεί όλους στις διήμερες εκδηλώσεις του Σάββατο 12 Μαΐου και Κυριακή 13 Μαϊου για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Σάββατο 12 Μαϊου θα γίνει ο Κανόνας ( Κόλλυβα) στα γραφεία του Συλλόγου Ποντίων Νέας Σάντας και μετά το πέρας θα ακολουθήσει λαμπαδηφορία με ενδιάμεσες στάσεις στην Πλατεία των Παλληκαριών της Σαντάς του Πόντου και τα Κοιμητήρια. Επιστροφή στα γραφεία.
Κυριακή 13 Μαϊου θα γίνει το Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Νέας Σάντας, πομπή προς την Πλατεία των Παλικαριών, χαιρετισμοί Προέδρου του Συλλόγου και επισήμων, ομιλία από τον Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνο Φωτιάδη και καταθέσεις στεφάνων. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα προσφερθούν σε όλους Παραδοσιακά Ποντιακά Εδέσματα στα γραφεία του Συλλόγου.

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς την Τετάρτη 9 Μαΐου





Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 9 Μαΐου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

"Το μεγάλο δεν είναι καλό, το καλό είναι μεγάλο".

Γράφει η 
Αλεξάνδρα Ιωαννίδου
Υποψ. Βουλευτής 
ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
εμφανίζομαι για πρώτη φορά στην πολιτική σκηνή σε αυτές τις κρίσιμες για την Ελλάδα εκλογές, ως υποψήφια στο νομό Κιλκίς με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Όλοι αισθανόμαστε την κρισιμότητα της κατάστασης και τη δυσκολία του εγχειρήματος, αλλά πιστεύω ότι σε εποχές κρίσης δεν πρέπει να κρυβόμαστε, να φοβόμαστε ή να φυγομαχούμε αλλά να τολμούμε να εκθέτουμε τις προτάσεις μας και να αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό.

Επαφές και δραστηριότητες Κιλτίδη

Ο Βουλευτής-Ιατρός Κώστας Κιλτίδης και υποψήφιος του ΛΑ.Ο.Σ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε τις επισκέψεις του και τις συναντήσεις του με φορείς της Θεσσαλονίκης.
Επισκέφθηκε το Ίδρυμα «Άγιος Στυλιανός» του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Οι επισκέψεις στα Νοσοκομεία της πόλεώς μας και στους επαγγελματικούς-εργασιακούς χώρους και η εν γένει αποτύπωση της κοινωνικής κατάστασης, οδηγεί τον Κώστα Κιλτίδη σε συμπεράσματα προαναγγελθέντα από τον ίδιο, εδώ και δύο χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γιορτάζει την ανατροπή σήμερα στον πεζόδρομο του ΚΙλκίς








Σήμερα το βράδυ μετά τις 20.00 μαζευόμαστε στον πεζόδρομο του Κιλκίς για να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα. Ένα μήνυμα ανατροπής στη σημερινή πραγματικότητα. Βροντοφωνάζουμε ότι το μέλλον μας ανήκει και είμαστε εδώ για να το εκμεταλλευτούμε κατάλληλα! Λέμε ΟΧΙ σε Μνημόνια και Τραπεζίτες και παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!!

Από τη νέα σχολική χρονιά στο Νέο Αγιονέρι το Γενικό Λύκειο θα είναι ανεξάρτητο με δική του Διεύθυνση

Γιώργος Κωνσταντινίδης
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης Κιλκίς
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες της Υπηρεσίας μας, του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Κιλκίς καθώς και του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πεντζερετζή Προδρόμου, με την υπ. αριθμ. πρωτ. Δ4/41650/11-4-2012(ΦΕΚ 1283/Τβ’/11-4-2012) απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κας Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή οι Λυκειακές Τάξεις του Γυμνασίου Ν. Αγιονερίου μετετράπησαν σε αυτοτελές ΓΕΛ . Από τη νέα σχολική χρονιά το εν λόγω Γενικό Λύκειο θα είναι ανεξάρτητο με δική του Διεύθυνση. Ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νιώθω υπερήφανος, γιατί σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς της εκπαίδευσης πετύχαμε να έχουμε ίδρυση σχολείου και όχι συγχωνεύσεις σχολείων στα δύο χρόνια της θητείας μας."

Εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών ποδηλάτων και ανταλλακτικών αυτών καθώς και μία (1) διάρρηξη καταστήματος στην περιοχή των Σερρών Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές σε βάρος τριών ατόμων

Σχηματίσθηκε δικογραφία, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, σε βάρος τριών ημεδαπών 20, 20 και 21 ετών για κλοπή κατά συναυτουργία. Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε αστυνομικούς ελέγχους σε αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιούσαν οι προαναφερόμενοι, βρέθηκε πλήθος ποδηλάτων, ανταλλακτικών αυτών καθώς και λοιπά αντικείμενα, την νόμιμη κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις δράστες, κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου 2011 – Απριλίου 2012, αφαίρεσαν (4) τουλάχιστον ποδήλατα και διάφορα ανταλλακτικά αυτών και διέρρηξαν ένα ψητοπωλείο και αφαίρεσαν μία ηλεκτρονική συσκευή στην περιοχή των Σερρών. Η συνολική αφαιρεθείσα λεία ανέρχεται στο ποσό των (5.800) ευρώ. Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος διακινητή ο οποίος προωθούσε στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες Ο διακινητής διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός αγνώστου διακινητή, ο οποίος αναζητείται, διότι σήμερα (04.05.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, προώθησε στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες ασιατικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας. Συγκεκριμένα, στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης (πλησίον του κόμβου Λεπτοκαρυάς Πιερίας), από αστυνομικούς σταθμεύθηκε ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και ο οδηγός του ανωτέρω οχήματος τράπηκε σε φυγή σε παρακείμενο ρέμα και εξαφανίστηκε εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής. Σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν πέντε αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πιερίας.

Θανατηφόρα τροχαία στην Πλάκα Λιτοχώρου Πιερίας και στο Στayρό Ημαθίας

Χθες (03.05.2012) το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό στην Πλάκα Λιτοχώρου Πιερίας, σημειώθηκε πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ. Φορτηγών αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός 76χρονου οδηγού του ενός εκ των δύο οχημάτων. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου Πιερίας.
Επίσης σήμερα (04.05.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Σταυρό Ημαθίας, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 68χρονος ημεδαπός με κατεύθυνση προς Βέροια, εξετράπη δεξιά της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Τίτλοι εφημερίδων Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) · · · (δεν εκδόθηκε σήμερα)
ΑΥΓΗ ·Λαός – Αριστερά για τη νέα Ελλάδα – Εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς από τον λαό της Αθήνας (ομιλία Τσίπρα χθες στην Αθήνα)·Μήνυμα νίκης σήμερα στις 7.30 μ. μ. από τη Θεσσαλονίκη (Πλ. Αριστοτέλους) – Η μετάδοση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα θα γίνει στις 8.30 από την ΕΤ3 ·Μανιφέστο για την επανίδρυση της Ευρώπης – 57 προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών και της πολιτικής καλούν τις πολιτικές ελίτ της Γηραιάς Ηπείρου «να ακούσουν τη νεολαία», ώστε «να ανοικοδομηθεί η Ευρώπη από τα χαμηλά»
ΑΥΡΙΑΝΗ ·Απορρίπτει ο Αντώνης Σαμαράς τα σενάρια συνεργασίας – Αυτοδύναμη πλειοψηφία ή προσφυγή σε νέες εκλογές·Υπ. Οικονομικών – Αστυνομική πρόσβαση στα φορολογικά αρχεία·Έκθεση του Οίκου FITCH – Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, μεταξύ πιθανών σεναρίων για την Ευρωζώνη

Στοιχεία και φωτογραφίες ακόμη 5 ιερόδουλων φορέων του AIDS

Σχετικά με πραγματοποίηση κοινής δράσης Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) στο κέντρο της Αθήνας, κατά την οποία σχηματίσθηκε δικογραφία κατά πέντε (5) εκδιδομένων γυναικών για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος αγνώστου αριθμού προσώπων, καθότι βρέθηκαν HIV οροθετικές, δίνονται στη δημοσιότητα, μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφίες των πέντε (5) αυτών γυναικών.