Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Δήλωση Κατσέλη για το εκλογικό αποτέλεσμα

«Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ένα ηχηρό ράπισμα στην πολιτική του μνημονίου και του «ναι σε όλα». Είναι μια κραυγή οργής ενός λαού που έχει υπερβεί τις αντοχές του.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, αν και το πιο νέο κόμμα απ όλα, προτάξαμε μια αξιόπιστη πορεία διεξόδου από την κρίση. Μια υπεύθυνη προοδευτική εναλλακτική σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν στον αγώνα μας και μας τιμούν με την ψήφο τους. Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση αγωνιζόμενοι για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού, προοδευτικού χώρου».

Δήλωση Σαμαρά για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ζήτησα ισχυρή εντολή.
Ο λαός αποφάσισε διαφορετικά.
Σέβομαι το μήνυμά του…
Το σημερινό αποτέλεσμα εκφράζει την απογοήτευση του Ελληνικού λαού για τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής που εξάντλησε τα όρια της αντοχής του, μια που δεν περιελάμβανε τις αναγκαίες πολιτικές Ανάπτυξης.

Από 2,5% στο 10% ο ΣΥΡΙΖΑ στο ν. Κιλκίς

Ακολουθώντας την θεαματική άνοδο των ποσοστών του ανά την Ελλάδα, σημαντική επιτυχία καταγράφει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και στο νομό Κιλκίς κατακτώντας - μέχρι στιγμής τουλάχιστον- την τρίτη θέση εκλέγοντας μάλιστα και βουλευτή, μετά από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. "Ξεκόλλησε" από το 2,5% των προηγουμένων εκλογικών αναμετρήσεων και φαίνεται να ξεπερνά το 10%.

Δήλωση Βενιζέλου για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ο Ελληνικός λαός σήμερα άλλαξε ριζικά το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Σεβόμαστε την επιλογή του. Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού δεν σημαίνει όμως και τέλος της κρίσης. Γιατί η κρίση δεν προσδιορίζεται από τους εσωτερικούς πολιτικούς συσχετισμούς, αλλά από την κατάσταση της οικονομίας και τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς. Η κρίση βρίσκεται δυστυχώς σε πλήρη εξέλιξη.

Η σειρά κατάταξης των πολιτικών κομμάτων στο νομό Κιλκίς μέχρι στιγμής

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΛΑΟΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., ΔΡΑΣΗ-ΦΙΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Αυτή είναι η σειρά κατάταξης των κομμάτων στο νομό Κιλκίς στο 43,23% των εκλογικών τμημάτων (99/229).

Βουλευτές από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εκλέγει ο νομός Κιλκίς

Στο 40,61% (σε 95 εκλογικά τμήματα από τα συνολικά 229 που έχουν στηθεί στο νομό Κιλκίς) ο νομός Κιλκίς εκλέγει 3 βουλευτές. Πρόκειται για τον Γιώργο Γεωργαντά από τη ΝΔ ο οποίος πρέπει να θεωρείται σίγουρα βουλευτής, τον Θόδωρο Παραστατίδη από το ΠΑΣΟΚ και την Ειρήνη Αγαθοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς να αποκλείονται αλλαγές της τελευταίας στιγμής).
Ειδικότερα τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα 3 πρώτα κόμματα (μέχρι στιγμής) στο νομό Κιλκίς είναι: ΝΔ 26,32% (6.970 ψήφοι), ΠΑΣΟΚ 15,22% (4.032 ψήφοι) και ΣΥΡΙΖΑ 10,96% (2.904 ψήφοι).
 

Έκλεισαν οι κάλπες - ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Κοινό exit poll: Πρώτο κόμμα η ΝΔ -Μάχη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την 2η θέση - Μπαίνουν Χρυσή Αυγή, Καμμένος, Κουβέλης

- Τσουνάμι καταδίκης του δικομματισμού - Επτακομματική Βουλή
- Τέλος της μεταπολίτευσης - Νέα αρχή με ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ, ΚΑΜΜΕΝΟ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
- Η ακροδεξιά στο ελληνικό κοινοβούλιο
- Εκτός προς το παρόν Καρατζαφέρης, Μπακογιάννη και Μάνος
- Ψήφισαν το κόμμα της καρδιάς τους
- Διαβάστε: Τα αποτελέσματα του κοινού exit poll - Την εκτίμηση της Public Issue για τον ΣΚΑΙ - Του in.gr και της Kapa Research - Το δεύτερο κύμα exit poll στις 20.00
Τα μικρά ποσοστά των 2 μεγάλων κομμάτων αλλά και το πολύ μεγάλο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που ξεχωρίζει από τα πρώτα exit poll που δόθηκαν στην δημοσιότητα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EXIT POLL

Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπή πετρελαίου στο Κιλκίς

Συνελήφθη σήμερα (06.05.2012) πρώτες πρωινές ώρες, στο Κιλκίς, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 50 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή πετρελαίου. Συγκεκριμένα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, ο 50χρονος εντοπίστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς την στιγμή που επιβιβαζόταν στο Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητό του και σε αστυνομική έρευνα του οχήματος βρέθηκαν δύο ελαστικοί σωλήνες και εννέα μπιτόνια τα οποία περιείχαν (130) λίτρα πετρέλαιο τα οποία είχε αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από τη δεξαμενή καυσίμων Δ.Χ. Φορτηγού ιδιοκτησίας ημεδαπού. Τα προαναφερόμενα μπιτόνια και οι ελαστικού σωλήνες κατασχέθηκαν, ενώ η ποσότητα πετρελαίου αποδόθηκε στον παθόντα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για αρπαγή τσάντας στο Κιλκίς

Συνελήφθησαν σήμερα (06.05.2012) πρώτες πρωινές ώρες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στην Αξιούπολη Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αξιούπολης Κιλκίς, ένας υπήκοος Αλβανίας 19 ετών και ένας ημεδαπός 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή τσάντας. Συγκεκριμένα, χθες (05.05.2012) το απόγευμα στην Αξιούπολη Κιλκίς, οι δύο συλληφθέντες επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα αφού πλησίασαν 72χρονη ημεδαπή η οποία ήταν πεζή, της αφαίρεσαν την τσάντα η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (25) Ευρώ. Κατά την αρπαγή της τσάντας, έριξαν την παθούσα στο έδαφος προκαλώντας της ελαφρύ τραυματισμό.

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Καρράς

Έφυγε σε ηλικία 76 ετών από καρκίνο ο γνωστός ηθοποιός που είχε εκλεγεί και βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κώστας Καρράς γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1936 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Λονδίνο και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Είναι απόφοιτος της Royal Academy of Arts του Λονδίνου. Το 1963 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στην "Ποντικοπαγίδα" της Αγκάθα Κρίστι. Τότε ξεκίνησε την επιτυχημένη του συνεργασία με την Έλλη Λαμπέτη και εμφανίστηκε μεταξύ άλλων και σε έργα όπως "Γυμνοί στο Πάρκο" του Νιλ Σάιμον και στο "Λεωφορείον ο Πόθος" του Τένεσι Ουίλιαμς. Από τότε δημιούργησε δικά του θεατρικά σχήματα και σημείωσε προσωπική επιτυχία στο "Ημερολόγιο ενός τρελού" του Γκόγκολ και στο "Blithe Spirit" του Νόελ Κάουαρντ.

Αφιερωμένο στις ελληνικές εκλογές το σημερινό doodle της Google


Πέθανε η Μαρίκα Μητσοτάκη

Την τελευταία της πνοή άφησε στις τρεις τα ξημερώματα η Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία νοσηλεύοταν τις τελευταίες εβδομάδες στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο.
Η σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα με την υγεία της εδώ και πολλά χρόνια, μια σειρά από παθήσεις που της είχαν προκαλέσει και κινητικά προβλήματα. Τις τελευταίες ημέρες όμως η κατάσταση της είχε επιδεινωθεί.