Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

H αβεβαιότητα του πολιτικού σκηνικού τρομάζει την αγορά φωτοβολταϊκών

Γράφει ο Τσατσάκης Γιάννης 
Με έκδηλη ανησυχία παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις η αγορά φωτοβολταϊκών, καθώς εντείνονται οι φόβοι ότι το αβέβαιο πολιτικό σκηνικό θα επιδεινώσει τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Στο επίκεντρο του προβληματισμού βρίσκονται οι αποφάσεις που έλαβε λίγο πριν τη λήξη της θητείας της η απερχόμενη κυβέρνηση προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα της ΔΕΗ και του ΛΑΓΗΕ ώστε να ξεκινήσει η πληρωμή των τιμολογίων και να αποκατασταθεί έτσι η ροή ρευστότητας στην αγορά.

Τοπικός αγώνας ορεινής ποδηλασίας στο Κιλκίς


Πρόγραμμα τουρνουά βετεράνων Grassroots 2012 από 12 έως 26 Μαΐου

1η Αγωνιστική
ΣΑΒΒΑΤΟ 12-05-2012

5:30 μ.μ. : ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ Ν.ΣΑΝΤΑΣ - Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΟΪΡΑΝΗΣ:
6:30 μ.μ. : ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΧΩΡΥΓΙΟΥ - ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ Κ ΦΙΛΟΙ:
7:30 μ.μ. : ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΟ ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ -ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΕ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ:
ΡΕΠΟ: ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΙΩΝ

Σχετικά με το εκλογικό επίδομα για τα Σώματα Ασφαλείας

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών για την καταβολή του εκλογικού επιδόματος στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας Η ειδική εκλογική αποζημίωση θα καταβληθεί στο προσωπικό με τη μισθοδοσία του μηνός Ιουνίου 2012.

Τελικά αποτελέσματα εκλογών 2012 για το νομό Κιλκίς


Δήλωση Σαμαρά μετά τις διερευνητικές επαφές

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τις διερευνητικές επαφές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Όπως είπα και το βράδυ της Κυριακής, δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα ακυβέρνητη. Κι όπως δεσμεύτηκα, προσπάθησα να βρω λύση για μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, με δύο επιδιώξεις: να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να αλλάξει η πολιτική του Μνημονίου, μέσα από επαναδιαπραγμάτευση, με αναπτυξιακά μέτρα, ώστε να σταματήσει η ύφεση και να ανακουφιστεί η κοινωνία.

Ευχαριστήριο μήνυμα προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Κιλκίς

Σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς οι οποίοι ενεπλάκησαν στην εκλογική διαδικασία της 6ης Μαΐου, εκφράζω θερμές ευχαριστίες και δημόσια συγχαρητήρια. Έφεραν σε πέρας με πλήρη επιτυχία ένα τεράστιο έργο, για το οποίο η οικονομική ανταμοιβή τους ήταν ελάχιστη.
Χρήστος Γκουντενούδης
Αντιπεριφερειάρχης

Ευχαριστήριο Αγαθοπούλου Ειρήνης

Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα νοιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους στήριξαν με την ψήφο τους το ΣΥ.ΡΙΖ.Α αλλά και προσωπικά εμένα. Η χαρά μας είναι μεγάλη, γιατί ο κόσμος αποφάσισε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Αριστερή πολιτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και να αποδείξει με αυτόν τον τρόπο ότι η μόνη λύση δεν είναι ο δικομματισμός και το Μνημόνιο. Το έργο μας από εδώ και πέρα είναι πολύ δύσκολο και οι ευθύνες μας πολύ μεγάλες, λόγω της κρισιμότητας της περίστασης. Είμαστε πρόθυμοι να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να δουλέψουμε πολύ σκληρά ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Φιλικός αγώνας "Μακεδονικού Πολυπέτρου"

Το Σάββατο 5 Μαΐου και ώρα 17:00 διεξήχθη φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Μακεδονικού Πολυπέτρου και πρωταθλήτριας γυναικείας ομάδα του ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Πολυπέτρου. Έγινε επίσης η απονομή του κυπέλου πρωταθλητή Β' ερασιτεχνικής κατηγορίας δυτικού ομίλου ΕΠΣ Κιλκίς. Το παιχνίδι έληξε με σκορ 4 - 4. Την απονομή του κυπέλου πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς στην οποία παρεβρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΠΣ ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Λαπόρδας, ο αντιδήμαρχος κ. Γεωργίτσαρος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Αριζάνης και κ. Γαρδάνης.

Γ. Παναγιωτακόπουλος: ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του

2,5 χρόνια μετά τη θριαμβευτική εκλογή του στην Κυβέρνηση το 2009, το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει την απόλυτη πολιτική συντριβή.
Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών αποτελεί μια ξεκάθαρη καταδίκη της πολιτικής που η ηγετική ομάδα ακολούθησε αυτά τα χρόνια. Αποτελεί την έκφραση της οργής, της αγανάκτησης, του θυμού, της απογοήτευσης των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για την πλήρη διάσταση μεταξύ των λόγων και των έργων. Αποτελεί την καταδίκη των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ακολουθήθηκαν αλλά και ενός συστήματος εξουσίας που έβαλε το λαό στη γωνία, που αποφάσισε χωρίς αυτόν, που πρόδωσε τις αξίες και τα οράματά του.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ: «Η παράταση της αβεβαιότητας συνεπάγεται πολλαπλασιασμό των λουκέτων»

Το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα επιτείνει την ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου για τη συνέχιση της αβεβαιότητας που αφορά τη μελλοντική πορεία της χώρας.
Τα προβλήματα είναι πολλά, και οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη ακυβερνησία προφανείς: χρεοκοπία της Ελλάδας, έξοδος από το ευρώ και οικονομική καταστροφή για όλους μας. Γι’ αυτό επιβάλλεται, στις πραγματικά δύσκολες στιγμές για τη χώρα και τους πολίτες της, να υπάρξουν συμφωνίες και συνεργασίες μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την αποτροπή του κινδύνου της εθνικής καταστροφής.

Ευχαριστήριο Αλεξάνδρας Ιωαννίδου


Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
θέλω να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε σε μια εποχή που η εμπιστοσύνη προς τους πολιτικούς έχει κλονιστεί. Σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στις συζητήσεις και στις συναντήσεις μας και για την ειλικρίνειά σας. Σας ευχαριστώ για τη γενναία υποστήριξή σας σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για τη δημοκρατική παράταξη. Η ενθάρρυνση και η ανιδιοτελής στήριξη που μου δώσατε άνθρωποι όλων των ηλικιών και από όλους τους επαγγελματικούς χώρους ήταν το πιο σημαντικό κέρδος για μένα. Έδωσα πολλά σε αυτήν την σύντομη προεκλογική περίοδο, αλλά πήρα ακόμη περισσότερα από εσάς. 

Ευχαριστήριο μήνυμα Γ. Γεωργαντά

Αισθάνομαι τη βαθύτατη υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους πολίτες του ν. Κιλκίς που με τίμησαν με την ψήφο τους. Είναι μια τιμή που την εκλαμβάνω αποκλειστικά ως ρητή εντολή τους να υπερασπιστώ τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους, προτάσσοντάς τα έναντι οποιουδήποτε άλλου συμφέροντος ή σκοπιμότητας.

Δήλωση Γιώργου Φραγγίδη για το εκλογικό αποτέλεσμα

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας όλους τους συμπολίτες μου που στις εκλογές της 6ης Μαΐου με τίμησαν με την ψήφο τους. Επέλεξα εξαρχής να ακολουθήσω τον δύσκολο δρόμο. Εκείνον την συνέπειας λόγου και έργων. Δίχως ούτε λεπτό να περάσει από το μυαλό μου η έννοια του πολιτικού κόστους, προσπάθησα να σταθώ με ειλικρίνεια δίπλα στον κόσμο σταθμίζοντας πάντα τα δεδομένα με καταλύτη το συμφέρον του τόπου ώστε να λάβω τις σωστές αποφάσεις.

Ευχαριστήριο Άννας - Μαρίας Γιάντση

Φίλες και φίλοι, Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς
που εμπιστευτήκατε με την ψήφος σας τόσο έμενα όσο και το κίνημα των « Ανεξάρτητων Ελλήνων». Κατά την προεκλογική περίοδο είχα την ευκαιρία να σας συναντήσω προσωπικά και να αναπτύξουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Την εμπιστοσύνη αυτή θα συνεχίσω να τιμώ και να διεκδικώ μια καλύτερη προοπτική για όλους εμάς, για τον τόπο μας, για την Ελλάδα. 

Με εκτίμηση
Γιάντση Άννα – Μαρία

Πρωταθλητής Ελλάδος Κορασίδων ο "Άγιος Νέστωρας" Γουμένισσας

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων που διεξήχθη στον Ευρωπό Παιονίας κατέκτησε στις κορασίδες ο Άγιος Νέστωρας Γουμένισσας.
Πρώτη ομάδας ήταν ο Άγιος Νέστωρας Γουμένισσας με βαθμολογία 15 βαθμούς, δεύτερη ομάδα ήταν ο Άτλας Καλλιθέας με βαθμολογία 11 βαθμούς και τρίτη ομάδα ήταν το Κίτρος Κατερίνης με βαθμολογία 8 βαθμούς.

Η Βιβλιοθήκη, σας χρειάζεται!!! – Συμμετέχω στο καλοκαιρινό παιχνίδι της ανάγνωσης

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις δράσεις που σχεδιάζουν και διοργανώνουν από κοινού το Future Library και Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας. Η πανελλαδική καλοκαιρινή εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας με θέμα «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» θα λάβει χώρα φέτος το καλοκαίρι στις κατά τόπους Βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στη δράση.

Οι 3 βουλευτές του νομού Κιλκίς: Γεωργαντάς, Παραστατίδης και Αγαθοπούλου

Οι νέοι 3 βουλευτές του νομού Κιλκίς προέρχονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Από τη ΝΔ εκλέγεται ο Γιώργος Γεωργαντάς που σε σύνολο 225 εκλογικών τμημάτων από τα 229 του νομού έλαβε 5.536 ψήφους (ακολουθεί ο Σάββας Τσιτουρίδης με 4.873, ο Πασσαλίδης Θεόδωρος με 3.351, η Δημητριάδου Ελισάβετ με 1.018 και ο Δημήτρης Αιδινίδης με 428).
Από το ΠΑΣΟΚ ο Θόδωρος Παραστατίδης με 3.865 (ακολουθούν οι Φραγγίδης Γιώργος με 3.175, η Ιωαννίδου Αλεξάνδρα με 795, ο Δημητριάδης Λεωνίδας με 544 και ο Αναστασόπουλος Δοξάκης με 391). Από το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται η Ειρήνη Αγαθοπούλου με 2.021 ψήφους (ο Κουλίνας Αναστάσιος 881, ο Λαζαρίδης Λάζαρος με 855, ο Μπίμπασης Χρήστος με 756 και ο Χρονόπουλος Παναγιώτης με 362).

Αποτελέσματα εκλογών για το νομό Κιλκίς


Ρευστότητα και επαναληπτικές εκλογές «βλέπουν» τα διεθνή ΜΜΕ

Τη ρευστή πολιτική κατάσταση που διαμορφώνει το εκλογικό αποτέλεσμα εξετάζουν τα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία στην πλειοψηφία τους «βλέπουν» επαναληπτικές εκλογές στο προσεχές διάστημα.
Στην κεντρική του σελίδα, το αμερικανικό δίκτυο CNN, τονίζει ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι τιμώρησαν τα κόμματα του κέντρου τα οποία«ανατινάχθηκαν», καθώς δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ούτε τα μισά ποσοστά από τις εκλογές του 2009.
«H συγκυβέρνηση χάνει την πλειοψηφία» είναι το σχόλιο του βρετανικού BBC, το οποίο εκφράζει το φόβο ότι η Ελλάδα οδηγείται σε μια περίοδο πολιτικής ρευστότητας και αστάθειας.

ΣΥΡΙΖΑ: ο μεγάλος νικητής και στο Κιλκίς

Στο 99,56% των εκλογικών τμημάτων του νομού Κιλκίς (228/229), η ΝΔ έρχεται πρώτη με 26,63% και 17.395 ψήφους, το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 15,02% και 9.811 ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτος με 10,65% και 6.956 ψήφους. Και τα τρία κόμματα εκλέγουν από έναν βουλευτή. Στις εκλογές αυτές ο μεγάλος νικητής ήταν και στο Κιλκίς ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είδε τα ποσοστά του να εκτοξεύονται θεαματικά από το 2,5% του 2009 στο 10,6%, σπάζοντας έτσι το σερί των 2 εδρών της ΝΔ μέχρι τουλάχιστον το 2009, όπου το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε μετά από πολλά χρόνια 2 βουλευτές και η ΝΔ έναν.
Από τους 107.875 γραμμένους προσήλθαν στις κάλπες οι 67.000 περίπου με το ποσοστό της συμμετοχής να φτάνει το 62%. Τα έγκυρα ήταν 65.333 (97,54%), τα άκυρα 1.244 (1,86%) και τα λευκά 406 (0,61%).

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι σε επίπεδο δήμων, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό στο Δήμο Παιονίας όπου ήρθε τρίτο κόμμα με 10,48% και 2.433 ψήφους. Στο δήμο Κιλκίς ήρθε τέταρτο μετά το ΚΚΕ με 10,70% και 4.453 ψήφους.

Δήλωση Καρατζαφέρη για το αποτέλεσμα των εκλογών

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με σεβασμό στην ψήφο του Ελληνικού λαού ξεκαθαρίζουμε ότι οι θέσεις μας θα παραμείνουν σταθερές και εθνικά φερέγγυες. Η Πατρίδα γι’ εμάς είναι πάνω απ’ όλα και πάνω απ’ όλους. Σε όλες τις πράξεις μας, όπως μέχρι τώρα, έτσι και στο μέλλον, θα είναι η θέση μας αυτή και ο οδηγός μας. Οι όποιες προσπάθειες του πολιτικού κόσμου πρέπει να κινούνται πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε ένα πλαίσιο εθνικής υπευθυνότητας για τη σωτηρία του τόπου».