Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση στην «παρούσα φάση» λέει ο Ευ.Βενιζέλος

«Η διευρυνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα λάβω αύριο αποκτά νόημα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος μετά την συνάντηση με τον Αλ.Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι στην «παρούσα φάση» δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι εντολή του λαού αποτελεί η συγκρότηση κυβέρνησης και η ύπαρξη κυβερνητικής σταθερότητας, γιατί η παράταση της αβεβαιότητας πλήττει την οικονομία και τους πλέον αδύναμους. Εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας αποτελεί ακόμη η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ, πρόσθεσε.

Μηνιαίος απολογισμός Απριλίου 2012 της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου του 2012, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Κατά τη διάρκεια του μηνός Απριλίου του έτους 2012, από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ήτοι: Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -791- άτομα και ειδικότερα:
-     Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -76-
-      Για εγκληματική οργάνωση: -1-
-      Για επικίνδυνες σωματικές βλάβες: -1-
-      Για κλοπές-διαρρήξεις: -70-

Καβάλα: Το ειρηνοδικείο της διέγραψε όλο το χρέος!

Στη διαγραφή χρέους 61.600 ευρώ καταναλώτριας προχώρησε το Ειρηνοδικείο Καβάλας. Είναι η πρώτη φορά που διαγράφεται εξ ολοκλήρου χρέος στην Περιφέρεια ΑΜΘ, και όπως εξηγεί ο κος Γιώργος Πασχαλίδης, οικονομολόγος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας «η συγκεκριμένα κυρία ήταν χήρα και έπαιρνε μόνο μια σύνταξη 420 ευρώ. Κατέθεσε αίτηση να μπει στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τη δόση της».

Δηλώσεις προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη μετά τη συνάντηση φορέων με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα

«Με την ευκαιρία της πρόσκλησης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, το ελληνικό εμπόριο εξέφρασε για άλλη μια φορά την αγωνία του, ενώ η ΕΣΕΕ έχει ήδη απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για εξεύρεση λύσης.  Οι άνθρωποι της αγοράς βαρεθήκαμε τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά τις θεωρίες άρνησης των κομμάτων. Κουραστήκαμε να ακούμε συνεχώς τα «δεν» τους, τα «όχι» τους και τους «εγωιστικούς» όρους για συνεργασία και μάλιστα με αδύναμα, φοβικά και άτολμα επιχειρήματα.

Αναπόφευκτες πια οι εκλογές - Κλειδώνουν για 10 Ιουνίου; - Οι σχεδιασμοί Σαμαρά - Βενιζέλου

- Ο Σαμαράς έκανε κάλεσμα σε Ντόρα, Μάνο, Καρατζαφέρη
- Ο Τσίπρας εμμένει στην ρητορική εναντίον ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
- Ο Βενιζέλος αποφάσισε να προτείνει Κουβέλη για πρωθυπουργό
- Ο Καμμένος στην γραμμή Τσίπρα για δηλώσεις μετάνοιας
- Το απόγευμα οι τρεις συναντήσεις Τσίπρα με Καμμένο, Βενιζέλο, Σαμαρά

Μιάμιση διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά, και η Ελλάδα παραμένει μια χώρα που είναι ακυβέρνητη και όπως όλα δείχνουν οδηγείται και πάλι στις κάλπες. Και εκείνοι που το έχουν καταλάβει περισσότερο απ' όλους είναι οι αρχηγοί των κομμάτων οι οποίοι ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα.
Ψάχνουν συμμαχίες που θα τους οδηγήσουν σε ισχυρές πλειοψηφίες και ίσως σε κυβερνητικό σχήμα όταν ξαναγίνουν εκλογές. Και οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι 10 ή 17 Ιουνίου. Όλα θα εξαρτηθούν από το πότε θα λήξει το γαϊτανάκι των διερευνητικών εντολών και πότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει διάσκεψη Προέδρων.

Πρόσκληση σε συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς καλεί όλα τα μέλη, τους ψηφοφόρους και φίλους του σε μια ανοιχτή διευρυμένη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα δημοτικού συνεδρίου του Δήμου Κιλκίς με θέμα τον απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα και την Ευρώπη.

Θα επιστρέψει αμέσως την εντολή ο Βενιζέλος;

Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο και είναι πολύ πιθανό να συμβεί εαν υπάρξει αδιέξοδο στις αποψινές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με Σαμαρά, Βενιζέλο και Καμμένο.
Ο κ.Βενιζέλος θα είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα ο τρίτος που παίρνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ο κ.Τσίπρας αναμένεται απόψε ή αύριο το πρωί να εσπιτρέψει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού όπως όλα δείχνουν τα κουκιά δεν βγαίνουν. Η πληροφορία που κυκλοφορεί είναι ότι ο κ.Βενιζέλος βλέποντας ότι ο κύκλος επι της ουσίας έχει κλείσει και δεν υπάρχει δρόμος συνενόησης θα παραδώσει την εντολή πίσω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως θα την παραλάβει.
Εκτός και αν....

Μια γιορτή της Άνοιξης, μια γιορτή για τη Μητέρα.

Γράφει η
Συμεωνίδου-Τσιβρεμετζή Κωνσταντία
Υπεύθυνη Γυναικών  Ν.Ο.Δ.Ε. Ν. Κιλκίς
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη Μητέρα, μια γιορτή η οποία έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα, στη γιορτή της Γαίας αλλά και στη θρησκευτική παράδοση με τη γιορτή της μητέρας – Εκκλησίας.  Σήμερα τιμούμε τη μητέρα, τον άνθρωπο που μας χαρίζει ζωή και μας συμπαραστέκεται καθ’ όλη τη διάρκειά της, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για το ιερό έργο που επιτελεί, για τις θυσίες που κάνει και γι’ αυτά που συμβολίζει. 

Αριστερή Πρωτοβουλία: "Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μπορεί Συνέδριο Επανίδρυσης Εδώ και Τώρα"

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου ήταν για το ΠΑ.ΣΟ.Κ οδυνηρό. Η δημοκρατική παράταξη συρρικνώθηκε στο εύρος της εκλογικής επιρροής του 1974. Στην πλειοψηφία του το εκλογικό σώμα μέσα από την επιλογή του μεταχειρίστηκε κυρίως τα κόμματα της λαϊκίζουσας αριστεράς για να στείλει ένα ύστατο και ηχηρό μήνυμα, για να δηλώσει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ των τελευταίων χρόνων δεν πείθει και δεν είναι ελκυστικό.

Ευχαριστήριο Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Κιλκίς


Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Κιλκίς ευχαριστεί τον Δ/ντη του γραφείου Υπηρεσίας Εφέδρων του Νομού Κιλκίς Σχη εα Βαρδάκα Γεώργιο και τον βοηθό του εφ. Ανθλγό Γραμματικόπουλο Όθωνα για την χρηματική και εθελοντική προσφορά τους για την αποψίλωση και ευπρεπισμό του χώρου της εστίας μας.

«Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαΐου

Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!
Η είσοδος είναι δωρεάν.

Συνελήφθη 30χρονος για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή στη Δάφνη Αγίου Όρους Χαλκιδικής

Συνελήφθη χθες (08.05.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους Χαλκιδικής με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός 30 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου "Περί Ναρκωτικών" και του Νόμου "Περί Όπλων" . Ειδικότερα, στη Δάφνη Αγίου Όρους Χαλκιδικής, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο του 30χρονου, κατά την απόβασή του από πλοίο της γραμμής Ουρανούπολης – Δάφνης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σύλληψη πέντε (5) ατόμων για παράνομα τυχερά παίγνια στην Κατερίνη. Κατασχέθηκαν (16) Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές.

Συνελήφθησαν χθες (08.05.2012) το απόγευμα, στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 48 ετών, υπεύθυνος καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, και τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 40 έως 73 ετών, πελάτες του καταστήματος, για παράνομο «τζόγο». Ειδικότερα, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης για παράνομα παίγνια, στο συγκεκριμένο κατάστημα κατελήφθη ο 48χρονος ιδιοκτήτης να έχει επιτρέψει στους τέσσερις συλληφθέντες παίκτες τη συμμετοχή στο τυχερό και απαγορευμένο ηλεκτρονικό παίγνιο «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ».

Στη Φλώρινα η ΣΤ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου...

Φιλοξενούμενη του ΚΠΕ Φλώρινας ήταν για 2 ημέρες η ΣΤ τάξη του ΔΣ Χέρσου την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Μάη 2012. Η όλη ενέργεια έγινε στα πλαίσια της διεξαγωγής του εκπ/κού - περιβαλλοντικού προγράμματος "ταξίδι στις λίμνες". Την 1η ημέρα (και αφού έγινε και το κλασικό πέρασμα από τους καταρράκτες της Έδεσσας) τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη μικρή και μεγάλη Πρεσπα αλλά και για τα γενικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της Φλώρινας στις εγκατάστάσεις του ΚΠΕ στη Βεύη Φλώρινας. Το απόγευμα ξεναγήθηκαν στην πόλη της Φλώρινας και επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Α. Παντελεήμονα και την παλιά πόλη με τον ποταμό Σακουλέβα (φυσικά η διανυκτέρευση για τα παιδιά στο ξενοδοχείο θα μείνει αξέχαστη).

Ελληνόπουλο με "χρυσή" βαλκανική διάκριση στα μαθηματικά

Μία ακόμα διεθνή επιτυχία κατέγραψε στον κατάλογο των διακρίσεών του ο μαθητής της Β' Λυκείου ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων των Τρικάλων Παναγιώτης Λώλας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην 29η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας, από 26 Απριλίου έως 2 Μαΐου. Ο Παναγιώτης Λώλας την περασμένη χρονιά, αν και μαθητής μόλις της Α' Λυκείου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 28η Βαλκανιάδα που διεξήχθη στη Ρουμανία, αλλά και χάλκινο μετάλλιο στην 52η Διεθνή Ολυμπιάδα στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, όπου συμμετείχαν 105 χώρες με τις αποστολές τους.

Επιστρέφει την εντολή ο Τσίπρας - Νέες εκλογές προ των πυλών

Σήμερα το βράδυ, μετά την ομιλία του ενώπιον της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, καταθέτει ο Αλέξης Τσίπρας την διερευνητική εντολή. Η απόφαση για την επιστροφή της διερευνητικής εντολής ελήφθη χθες κατά την διάρκεια μακράς σύσκεψης που έγινε στην Κουμουνδούρου και πριν από την συνάντηση του κ. Τσίπρα με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι αν δεχτούν ψήφο ανοχής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα στρέψουν εναντίον τους, τούς πολίτες που ψήψισαν την συμμαχία στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Τίτλοι εφημερίδων Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Κάντε πρωθυπουργό τον… Τσίπρα – Όλη η κίνηση και το παρασκήνιο για τις χθεσινές διαβουλεύσεις·Άρχισαν οι προσπάθειες από τον Αντώνη Σαμαρά – Επανένταξη στελεχών για συσπείρωση της Κεντροδεξιάς – Πρόσκληση σε Ντόρα, Καρατζαφέρη και ΣΤ. Μάνο να επιστρέψουν στη Ν. Δ. ·Μπαρόζο και Σόιμπλε επιμένουν – Υποχρεωτικά τα μέτρα λιτότητας!
ΑΥΓΗ ·Πέντε όροι για αλλαγή σελίδας – Τις ελάχιστες προϋποθέσεις για τη συγκρότηση αριστερής – προοδευτικής κυβέρνησης παρουσίασε ο ΑλέξηςΤσίπρας ο οποίος έλαβε διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας·Κρίσιμο το πρώτο ραντεβού Μέρκελ- Ολάντ ·Σφοδρή κριτική σε Μέρκελ για τα ευρωπαϊκά ναυάγια

Ο τοίχος έχει την δική του ιστορία