Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ορθή και διαφανής διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου Κρητών Νομού Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ"


Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Κρητών Νομού Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ" επιθυμεί να ενημερώσει όλα τα μέλη και τους φίλους του ότι σήμερα (15 Μαϊου 2012) ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από την Εξελεγκτική Επιτροπή των βιβλίων του ταμείου του Συλλόγου μας και πιστοποιήθηκε η ορθή και διαφανής διαχείριση των οικονομικών, όπως ακριβώς ανέφερε ο ταμίας μας στον οικονομικό απολογισμό του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των παρευρεθέντων σε απαρτία μελών, στις 29 Απριλίου 2012.

Γερμανική Κυβέρνηση: "Δεν αλλάζει κάτι στο μνημόνιο και με τις νέες εκλογές"

Την λύπη της εξέφρασε η γερμανική κυβέρνηση: "Το πρόγραμμα λιτότητας ο μόνος δρόμος εξόδου από την κρίση".
Σόιμπλε: "Να μάθουν οι Ελληνες στη νέα εκλογική αναμέτρηση περί τίνος πρόκειται".
Η είδηση του οριστικού ναυαγίου σχηματισμού κυβέρνησης μεταδόθηκε αστραπιαία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που μαζί με τους 26 ομολόγους του βρίσκονταν στις Βρυξέλλες, στο Εκοφίν, επανέλαβε ότι παρά την αποτυχία δεν αλλάζει κάτι και ζήτησε την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων – Παράταση προθεσμίας

Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑΣ Β΄ αρχίζουν τη Δευτέρα 21-05-2012.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΟΜΑΔΑ Α΄) αρχίζουν την Τρίτη 22-05-2012, σύμφωνα και με τα συνημμένα αναλυτικά προγράμματα.

Ο γερμανικός τύπος για την Ελλάδα

H αγωνία της Ευρώπης για τις εξελίξεις στην Ελλάδα αντικατοπτρίζεται και σήμερα στο γερμανόφωνο τύπο. Όσο εκκρεμεί ο σχηματισμός κυβέρνησης, τόσο δυναμώνουν οι φωνές που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ.
Δραχμή ή ευρώ; είναι ο τίτλος σχολίου της Süddeutsche Zeitung: «Το ερώτημα τίθεται κυρίως από εκείνους που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη. Οι φωνές αυτές αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής πίεσης των Ευρωπαίων όταν θέλουν να ωθήσουν τα ελληνικά κόμματα σε συμβιβασμό. Ακόμα όμως και αν δεν επικρατήσει σύνεση στην Αθήνα, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει εν τέλει να συνομιλήσουν και πάλι για τις λεπτομέρειες του προγράμματος λιτότητας. Υπάρχουν ακόμα περιθώρια.

Νέες εκλογές τον Ιούνιο. Ναυάγησαν οι προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας

Σε ναυάγιο κατέληξε η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Το μεσημέρι της Τετάρτης, στη 1, θα υπάρξει νέα σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές.
Το κλίμα δυναμιτίστηκε από την κόντρα του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά με τον Πάνο Καμμένο με αφορμή το non paper.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: «Οι επισημάνσεις και τα απαιτούμενα του ελληνικού εμπορίου»

Οι προεκλογικές προσδοκίες για αποκατάσταση του σταθερού κλίματος και της ομαλότητας μετά τις εκλογές, δείχνουν πλέον εξωπραγματικές μπροστά στην ανικανότητα του πολιτικού κόσμου να επιτύχει ένα μίνιμουμ συνεννόησης στις κρισιμότερες στιγμές που περνάει η χώρα στη σύγχρονη ιστορία της. Στο μεταξύ, η βιωσιμότητα της ελληνικής μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας βρίσκεται υπό διαρκή διακύβευση. Οι πολίτες βρίσκονται υπό την μέγγενη της διαρκώς εντεινόμενης ύφεσης και οι ραγδαίες εξελίξεις δημιουργούν αίσθημα αβεβαιότητας και αδυναμίας ελέγχου των μελλοντικών καταστάσεων.

Εκδηλώσεις για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στην Αργυρούπολη

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης της Αργυρούπολης και η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς σας προσκαλούν στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στον οικισμό προς τιμή των Αγίων.
Ειδικότερα, την Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 πανηγυρίζει με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο Ιερός Ναός Κωνσταντίνου και Ελένης Αργυρούπολης. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 20 Μαΐου, μετά την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού θα λάβει χώρα η περιφορά της εικόνας των Αγίων στις 6:30μ.μ. με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Μπάντας του Ακρίτα, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση στο προαύλιο του Ναού.
Ανήμερα της εορτής Δευτέρα 21 Μαΐου, θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Παρουσίαση του βιβλίου «Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ»

Το διδακτικό εγχειρίδιο για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου -από το Σύλλογο Ποντίων Σικάγο ετοιμάζεται και το διδακτικό εγχειρίδιο που θα περιλαμβάνει εκτός από τους Έλληνες του Πόντου και τους Έλληνες της Μικράς Ασίας και της Θράκης και θα εκδοθεί σύντομα στην αγγλική και ελληνική γλώσσα- δημοσιεύτηκε από το Σύλλογο Ποντίων του Σικάγο, «Ξενιτέας», στην αγγλική γλώσσα με τον τίτλο «The Pontian Greek Genocide: A teaching unit».

Το 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης Θεσ/νίκης στην Anatomic Help

H Anatomic Help στα πλαίσια της κοινωνικής της δράσης, φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της 23 μαθητές και 2 συνοδούς-καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Νεάπολης Θεσ/νίκης και συγκεκριμένα του τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής της εταιρείας και να πάρουν μια πρώτη γεύση από το πώς παρασκευάζονται τα προϊόντα της. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για το σύστημα μηχανογράφησης και λογιστικής παρακολούθησης της εταιρείας, εμπλουτίζοντας έτσι ουσιαστικά τις γνώσεις τους γύρω από το αντικείμενο σπουδών τους.

Αποτελέσματα 1ου αγώνα δρόμου Απάν Σο Ρακανόπον

Ήταν μια γιορτή, για τον Επτάλοφο, για τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ακρίτες Επταλόφου και για όλους όσους δούλεψαν για να βγει αυτός ο αγώνας και για να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Πάνω 150 αθλητές που να σημειωθεί ότι ήρθαν και τίμησαν τον αγώνα από πολλά και διαφορετικά μέρη στάθηκαν στην αφετηρία του πρώτου Ποντιακού αγώνα της Ελλάδας Η αυλαία του έπεσε με τις καλύτερες εντυπώσεις και το ραντεβού δόθηκε ήδη για το 2ο Απάν Σο Ρακανόπον 2013.

Εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς


Το Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς καλεί τα μέλη και του φίλους του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου και ώρα 7,30 μ.μ. επί της οδού Μητροπόλεως 2.

Το ΒΙΝΤΕΟ που αξίζει να δούμε όλοι – «Η Ελληνική βοήθεια προς την Γερμανία»


Αξίζει να αφιερώσετε επτά λεπτά για να δείτε αυτό το βίντεο:
Η Γερμανική τηλεόραση έκανε ρεπορτάζ για το πως και με ποιον τρόπο «βοηθά» η χώρα τους την Ελλάδα. Όπως αποκαλύπτουν η Γερμανία επωφελείται απο την κρίση του ευρώ, ενώ η βοήθεια μαμούθ που υποτίθεται μας δίνουν είναι… ψίχουλα!! 

Υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία ( Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία ( Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους (2011-2012) οι μαθητές της τελευταίας τάξης, των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β) καθώς και οι απόφοιτοι των Λυκείων που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, κατέθεσαν το Φεβρουάριο αίτηση-δήλωση στο Λύκειό τους για συμμετοχή στις πρακτικές δοκιμασίες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αρχείο υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ.

Ληστεία στη Σκύδρα Πέλλας

Σήμερα (15.05.2012) τις πρωινές ώρες στη Σκύδρα Πέλλας, πέντε άγνωστοι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού 41 ετών, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από δύο υπαλλήλους διπλανού καταστήματος. Ένας εκ των δραστών απείλησε τους υπαλλήλους με τη χρήση όπλου, ενώ παράλληλα τρεις από τους δράστες αφαίρεσαν από τις προθήκες του κοσμηματοπωλείου χρυσαφικά και κοσμήματα απροσδιόριστης μέχρι στιγμής χρηματικής αξίας. Οι δράστες, αντιλαμβανόμενοι προστρέξαντες αστυνομικούς, τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και ακολούθησε καταδίωξη, αλλά κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ στο σημείο άφησαν ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που αφαίρεσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 15.05.2012 από τη Βέροια. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Σκύδρα Πέλλας.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στον Προμαχώνα Σερρών

Χθες (14.05.2012) το μεσημέρι, στο 20ο χλμ. της Εθνικής Οδού Σερρών – Προμαχώνα, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας 61 ετών και δίκυκλης μοτοσυκλέτας που οδηγούσε ένας ημεδαπός 79 ετών, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 79χρονου.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Σερρών.

Συνελήφθη 53χρονος για λαθρεμπόριο ποτών στον Προμαχώνα Σερρών

Συνελήφθη χθες (14.05.2012) το πρωί, στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 53χρονος, εντοπίστηκε να έχει εισάγει από τη Βουλγαρία και να μεταφέρει εντός του οχήματος (48) φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά (βότκα), για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Το προαναφερόμενο όχημα και οι φιάλες κατασχέθηκαν. Οι φιάλες θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών για τον καταλογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Ταξίδι στην καρδιά της Ηπείρου. Το 6/θ ΔΣ Χέρσου στα Ιωάννινα.

Για 2 ημέρες (12 και 13 Μάη 2012) πολλά παιδιά μας, συνοδευόμενα από γονείς ή κηδεμόνες τους, βρέθηκαν στα Ιωάννινα στα πλαίσια εκδρομής που οργάνωσε και υποστήριξε ο Σύλλογος γονέων του Σχολείου μας.Κατά τη διάρκεια της εκδρομής επισκεφθήκαμε το κάστρο της πόλης (Ιτς Καλέ) το νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας, το μουσείο Βρέλλη (κερινα ομοιώματα εξαιρετικής δημιουργίας) το σπήλαιο Περάματος (με οπτικοακουστική προβολή παράλληλα και τρενάκι μεταφοράς!) την αρχαία Δωδώνη (μαντείο και θέατρο) και φυσικά δεν παραλείψαμε τη νυχτερινή βόλτα-γνωριμία με την πόλη αλλά και τις καθιερωμένες στάσεις σε Κοζάνη (μουσείο λαογραφίας και περιβάλλοντος) και Μέτσοβο (πινακοθήκη Αβέρωφ αλλά και... κοντοσούβλια!!!) Όταν λοιπόν ένας σύλλογος γονέων παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες, του αξίζει στο τέλος ένα μεγάλο μπράβο...

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

Την Δευτέρα 21 Μαΐου ξεκινά μια ακόμη δοκιμασία για τα νιάτα της πατρίδας μας. Σε όλους τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ευχόμαστε καλή επιτυχία, η οποία θα επισφραγίσει τους κόπους και τις θυσίες ετών. Θα είναι το αίσιο τέλος μιας προσπάθειας στην οποία, πλην των μαθητών, έλαβαν ενεργά μέρος οι δάσκαλοί τους και φυσικά οι γονείς.  Οι μαθητές μας, είτε επιτύχουν είτε όχι στις εξετάσεις, θα πρέπει να έχουν πάντα κατά νου, ότι οι Πανελλήνιες είναι απλά μια στάση στην μεγάλη διαδρομή της ζωής τους. Στο σύγχρονο κόσμο μας, ο αγώνας είναι διαρκής και οι εξετάσεις καθημερινές και χωρίς τέλος.

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου με απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθιερώθηκε ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Η εξέλιξη αυτή προήλθε ύστερα από μακροχρόνιους αγώνες προσώπων και συλλόγων.
Η επόμενη κατάκτηση θα πρέπει να είναι η καθημερινή ανάμνηση των προγόνων μας και η απόδοση τιμής σε εκείνους μέσα από τα δικά μας σύγχρονα επιτεύγματα. Μόνον έτσι θα κοιμούνται ήσυχοι και δικαιωμένοι για τους δικούς τους αγώνες και θυσίες, τόσο σε ειρηνικές όσο και σε ταραγμένες περιόδους της μακραίωνης ιστορικής τους πορείας. Ένα πρώτο δείγμα θα είναι η ενωτική μας δράση ως προσώπων και συλλόγων, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων Μνήμης με το κύρος που αρμόζει στους λαμπρούς προγόνους. Κάτι που, ήδη έχουν δρομολογήσει τα τελευταία χρόνια οι ποντιακοί σύλλογοι της Περιφερειακής μας Ενότητας.
Τιμή και δόξα στους προγόνους μας. Αιωνία τους η μνήμη.

Γέννησε on camera στο σπίτι – Video


Το βίντεο έχει διάρκεια 6 λεπτά. Σε αυτό θα δείτε το νεαρό ζευγάρι που η γυναίκα αποφάσισε να γεννήσει στο μπάνιο του σπιτιού τους. Θα δείτε και την μαία που βρίσκεται δίπλα σε όλη τη διάρκεια του τοκετού, έτοιμη να παρέμβει εάν κάτι πάει στραβά. Όταν πλέον οι οδύνες, έχουν φτάσει στο απροχώρητο, όλα είναι έτοιμα για τη γέννηση. Η μητέρα βγαίνει από το λουτρό, και αρχίζει τις εξωθήσεις. Μπορείτε να διακρίνετε το κεφαλάκι του μωρού που ήδη έχει ξεπεταχτεί... Μετά από λίγο μια νέα ζωή έχει γεννηθεί. Δείτε το υπέροχο συναίσθημα που βιώνουν οι 2 νέοι γονείς.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Κινδυνεύει η Θεσσαλονίκη από τη μεταλλευτική δραστηριότητα της Β.Α. Χαλκιδικής;"

«Τέρατα και σημεία», όπως λένε και στην καθομιλουμένη, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του σημερινού δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης. Χωρίς καμία προειδοποίηση και ενταγμένο στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ξεκίνησε, άκουσον-άκουσον, με το θέμα της επένδυσης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική και στο Δήμο Αριστοτέλη ειδικότερα.
Με βάση τα όσα έχουμε πληροφορηθεί και θα σας τα μεταφέρουμε με κάθε ακρίβεια και ειλικρίνεια, αυτό που έγινε το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, αποτελεί μέγιστη προσβολή στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τίτλοι εφημερίδων Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή εκλογές – Νέα συνάντηση των Αρχηγών πλην Μιχαλολιάκου σήμερα στις 2 μ. μ. ·Ν. Δ. κατά της εξόδου μας από την Ευρωζώνη – «Πυρηνικό ολοκαύτωμα θα είναι όσα επακολουθήσουν·Αλλαγή πλεύσης από Μέρκελ – «Ευρώ και ανάπτυξη για τους Έλληνες» δηλώνει η καγκελάριος
ΑΥΓΗ ·Κυβέρνηση προθύμων στο τραπέζι… - Αλ. Τσίπρας: - Δεν θα γίνουμε συνένοχοι, τιμούμε τη λαϊκή εντολή·Λήξη μετενέργειας – Μείωση μισθών 50% για 1.000.000 εργαζόμενους·Μαζικές λαϊκές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Οι πολίτες παραμένουν στο προσκήνιο

Διασυλλογικό πρωτάθλημα Ταε Κβον Ντο παίδων-κορασίδων Β. Ελλάδος της Ένωσης

Διασυλλογικό πρωτάθλημα Ταε Κβον Ντο παίδων-κορασίδων Β. Ελλάδος της Ένωσης (ΕΤΑΒΕ) διεξήχθη στις 12-13 Μαϊου 2012 στο κλειστό γυμναστήριο Στρεμπενιώτη στην Θες/νίκη.
Οι ηλικίες που συμμετείχαν ήταν το Σάββατο γεν. 1999-2000 και 2001 ξεχωριστά, και την Κυριακή 1997-1998 και 2001, ξεχωριστά. Οι δηλωθέντες ανερχόταν στις 280 περίπου σύμφωνα με την Ένωση. Το επίπεδο ήταν αρκετά καλό ειδικά στις κατηγορίες 1997-1998 διότι συμμετείχαν σε πολλές κατηγορίες πρωταθλητές Ελλάδος και με ένα λόγο πλέον παραπάνω αγωνίζονται και στων εφήβων-νεανίδων.