Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Φλωρίδης: Όλο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ έχει πάει στον ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως «όλο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ έχει πάει στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Γιώργος Φλωρίδης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και επεσήμανε πως «εάν πάρει κάποιος το πρόγραμμά του για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και όλα όσα συμπυκνώνουν αυτά που μας χρεοκόπησαν, βλέπουμε ότι όσοι πήγαν να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ, βλέπουν ότι όλο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ».

Αντίο στη φωνή των 70's. Πέθανε η «βασίλισσα της ντίσκο» Ντόνα Σάμερ

Η διάσημη τραγουδίστρια Ντόνα Σάμερ, που σφράγισε τη μουσική σκηνή των 70's, κερδίζοντας τον τίτλο της βασίλισσας της ντίσκο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, έπειτα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο. Αφήνει πίσω της μεγάλες επιτυχίες όπως τα I Feel Love, Love To Love You Baby, Last  Dance, Hot Stuff καιLove's Unkind.
Μεγάλοι σταρ, από την Μαντόνα έως τον Ντέιβιντ Μπάουι και τον Μπρους Σπρίνγκστιν ήταν μεγάλοι θαυμαστές της βασίλισσας της ντίσκο.

Ανοδος και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρωτιά στη ΝΔ με 23,1% δίνει νέα δημοσκόπηση

Άνοδο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για τον Alpha, με τη ΝΔ να διατηρεί το προβάδισμα, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 13,2%. Τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων υποχωρούν με τις κυριότερες απώλειες σε αυτά που έδιναν μάχη για να μπουν στη Βουλή στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 23,1% και ακολουθεί με διαφορά δύο μονάδων ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%.

Και τον γλύπτη συνώνυμο του γλείφτη

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
«Όπου γλώσσα πατρίς» (Ελύτης) 
Είναι αποδεκτό απ’ όλους ότι η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια, αρχοντική. «Εδώ και 3.000 χρόνια ο ίδιος λαός στην ίδια γη εξακολουθεί να ομιλεί την ίδια γλώσσα», όπως έλεγε ο Ελύτης. Είναι μία γλώσσα όμορφη, με πολύμορφο, πολύχρωμο και πολυδύναμο λεξιλόγιο, που καλύπτει όλες τις αποχρώσεις του λόγου. Είναι η μόνη γλώσσα στην οποία η λέξη «ξένος» δεν σημαίνει «εχθρός», αλλά «φίλος» («Ξένιος Ζευς»). Απ αυτήν την γλώσσα γεννήθηκε και η λέξη «φιλότιμο», που δεν μπορεί να αποδοθεί σε καμμιά άλλη γλώσσα. «Για ένα φιλότιμο», λέμε κι εννοούμε ψυχικά αθλήματα απροσμέτρητα και κακουργήματα δυσπερίγραπτα.

Το σχόλιο αναγνωστών της ημέρας

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Επικοινωνία": 
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ
Ζητείται υπευθυνότητα, στιβαρότητα, διαύγεια, αποφασιστικότητα, ζητείται ΕΛΛΗΝ ισχυρός άνδρας, ο οποίος θέλει και μπορεί να επανιδρύσει το ταλαίπωρο τούτο κράτος το οποίο εμπλέκεται για μια ακόμη φορά σε περιπέτειες, εκ των ων ουκ ανευ.
Ζητείται φως, ζητείται ελπίς, ζητείται άδολος νους και ισχυροπράγμονας ηγέτης που θα σταθεί έμπροσθεν των εμποδίων και κάθε λογής αρνήσεων, χωρίς να ιδρώνει, χωρίς να μέμφεται, αναδεικνύοντας πως το γένος τούτο το ελληνικό παρέμεινε ΟΡΘΙΟ πολλάκις στο διάβα της ιστορίας (για την οποία τοποθετούμαι σθεναρά στην αξία της και στην ανάγκη γνωσιακής σχέσης ώστε να στηρίζουμε όλοι το ανάστημά μας σε επίδοξους κλέφτες και διαστρεβλωτικές σελίδες της).

Γραφείο Πρωθυπουργού: «Αυτά είπαμε στο υπουργικό συμβούλιο»

Παναγιώτης Πικραμμένος,  ο νέος Πρωθυπουργός
Με αφορμή πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ως προς τα λεχθέντα κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζονται τα εξής:
Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε πράγματι συζήτηση για την κατάσταση της Οικονομίας και για την πορεία των δημόσιων οικονομικών. Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα ενημερώσει λεπτομερώς, σύντομα, για την πορεία των εσόδων και των δαπανών, αφού προηγουμένως λάβει αναλυτικά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Επισημάνθηκε επίσης ότι ο εισπρακτικός μηχανισμός δεν πρέπει να δείξει σημάδια χαλαρότητας –όπως συνήθως συμβαίνει σε προεκλογικές περιόδους– ειδικά στις παρούσες συνθήκες.

Οι αλαζόνες που καβάλησαν το καλάμι

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ραμπίδης
Αποσβολωμένοι παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες αγωνιστές, διανοούμενους, οικονομολόγους, ειδήμονες επί παντός επιστητού να κατακλύζουν τους τηλεοπτικούς δέκτες (πανελλήνιας και τοπικής εμβέλειας) και να προσπαθούν να μας πείσουν - άλλοτε φωνάζοντας και άλλοτε χειροδικώντας- να τους ακολουθήσουμε στο καλάμι που καβάλησαν με αέρα 16,8 μποφόρ. Φανταστείτε τι πρόκειται να συμβεί αν αυξηθεί η ένταση του αέρα και ανέβουν τα μποφόρ. Τότε ίσως οι φωνές, οι χειροδικίες και οι εντάσεις να μετατραπούν σε ξυλοδαρμό. Αυτά είναι τα νέα ήθη. Είναι τα ήθη που πηγάζουν από μια βαθιά ριζωμένη «προοδευτική» αντίληψη που θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι χώρα που ανήκει στη μεγάλη πλάκα της Αφρικής από την οποία αποκόπηκε κατά τη διάρκεια της έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Το μόνο που δεν μας έταξαν ακόμη είναι ένα καλό και φτηνό «Σολάριουμ» για όλο τον πληθυσμό (έτσι να μην ξεχωρίζουμε από μετανάστες «συμπατριώτες» μας).

Χρήσιμα τηλέφωνα

Τηλέφωνα νέων υπουργών
Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Παύλος Αποστολίδης

2131313506
2131313502 - 210 3641048
Εσωτερικών
Αντώνιος Μανιτάκης

210 3744904-5,6 - 210 3744401

17 Μαΐου, παγκόσμια ημέρα γραμμών βοήθειας για τα παιδιά

Διεθνώς 28.000.000 κλήσεις από παιδιά σε Γραμμές Βοήθειας σε όλο τον κόσμο!
Ελλάδα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: 264.375 κλήσεις το 2011 (724 κλήσεις την ημέρα) στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
5.965 κλήσεις το 2011 στην 116000 Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

Με αφορμή την 17η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Τηλεφωνικών Γραμμών Βοήθειας, ανακοινώνουμε τα παραπάνω στοιχεία, που αποδεικνύουν την τεράστια σημασία που διαδραματίζουν οι Τηλεφωνικές Γραμμές Βοήθειας σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί από το 1997 την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμής για Παιδιά SOS 1056, που σήμερα λαμβάνει καθημερινά κατά μέσο όρο 724 κλήσεις! Η Γραμμή είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Γραμμών Βοήθειας για Παιδιά (Child Helpline International - http://www.childhelplineinternational.org), από όπου λάβαμε και τα διεθνή στοιχεία, που παρουσιάζουμε.

Ψηφίσματα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

1) Το 41ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας αλλά και των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των παραμεθορίων περιοχών που βιώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό την εξαθλίωση του βιοτικού τους επιπέδου, λόγω της γεωγραφικής τους ιδιαιτερότητας, διεκδικώντας:
1. Διατήρηση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών.
2. Διατήρηση του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. (για τους Νησιωτικούς Δήμους).

Υπουργείο Εσωτερικών: 10 000 προσλήψεις για να μην κλείσουν οι Δήμοι της Χώρας

Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr για τη δυσλειτουργία στους δήμους εξαιτίας της απαγόρευσης στις προσλήψεις ελέω... ακυβερνησίας και παρατεταμένης εκλογικής περιόδου*, το υπουργείο Εσωτερικών διά του υφυπουργού ΠάρηΚουκουλόπουλου, κινήθηκε προς την κατεύθυνση της επίλυσης αυτού του προβλήματος μέσα από ένα «παραθυράκι» του νόμου.

ΝΟΔΕ ΚΙΛΚΙΣ: "Ανασυντάσσεται στον νομό η ΝΔ"

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαϊου σε τοπικό και εθνικό επίπεδο συζήτησαν τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής της ΝΔ κατά την διάρκεια ειδικής συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής Κιλκίς την Τετάρτη 16.5.12.  

Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς

Η Πρόεδρος κ. Αικατερίνη Γιαννακούλα- Ζιούτα και το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών- Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς, ανακοινώνει ότι οι εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς- βρεφονηπιακούς σταθμούς του έτους 2012-2013, ξεκινούν την Δευτέρα 21 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 15 Ιουνίου 2012.
Οι αιτήσεις εγγραφής που αφορούν τους βρεφ/κους σταθμούς της πόλης του Κιλκίς και της ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου γίνονται δεκτές στα γραφεία του Ν.Π. στο κτίριο του Δημαρχείου στο Κιλκίς (Γ. Καπέτα 17, Τ.Κ. 61100 Κιλκίς, τηλ. 23413 52173 και 23413 52193).

Η “δημιουργία, ξανά!” για τη “Βουλή των δύο ημερών”

Θάνος Τζίμερος
Η Βουλή που ορκίστηκε σήμερα, είναι το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας του Ελληνικού λαού, στις εκλογές της 6ης Μαϊου. Η διάρκειά της, δύο μόλις μέρες, είναι το αποτέλεσμα της ανευθυνότητας πολιτικών αρχηγών, που υλοποιούν μικροκομματικές τακτικές, σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και των Θεσμών. Η συγκρότηση της Βουλής, θέτει ορισμένα ζητήματα, τα οποία δεν έχουν αποσαφηνισθεί πλήρως: Τί θα γίνει τελικά με τις διεκδικούμενες αμοιβές από τους “βουλευτές των δύο ημερών”; Πώς θα προσμετρήσει η ΙΔ’ Κοινοβουλευτική Περίοδος (η συντομότερη στην κοινοβουλευτική ιστορία της Ελλάδας) σε τυχόν συνταξιοδοτικά δικαιώματα των βουλευτών; Με τη λήξη αυτής της διήμερης Κοινοβουλευτικής Περιόδου, θα παραγραφούν και τυχόν αδικήματα υπουργών που θήτευσαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Κοινοβουλευτικής Περιόδου (Οκτ. 2009 - Απρ. 2012);

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (Μιλώντας στην ΚΩ): «Ιστορικό αίτημα η επαναθεμελίωση του δημόσιου πολιτικού χώρου. Έχουμε τα υπολείμματα μιας αριστεροδεξιάς κακιστοκρατίας που παίζει την κολοκυθιά»

Η χώρα ανακτά μια σχέση με την πολιτική. Με την αληθινή, την καλή πολιτική. Η σχέση αυτή διακόπηκε εδώ και χρόνια. Έχει σημασία να κατανοήσουμε τα αίτια, τις στιγμές της καταστροφής, της δολοφονίας της πολιτικής στην χώρα. Αυτό που κάνω στο βιβλίο μου. Λόγω αδυναμίας του Πανεπιστημίου, του καθηγητικού προσωπικού η δολοφονία αυτή δεν ερμηνεύεται σοβαρά, δομικά. Πολύ περισσότερο δεν ερμηνεύεται με δημοσιογραφικού τύπου άρθρα που επαναλαμβάνονται. Παραδείγματος χάριν πολλοί γράφουν για την κομματοκρατία σήμερα. Πρόκειται για μεγάλο λάθος που αποπροσανατολίζει, καλύπτει άλλες δομές εγχώριες και ξένες. Η κομματοκρατία είναι φαινόμενο της δεκαετίας του 80’ όχι του 90’ και πολύ περισσότερο του 2012.

Ευχαριστήρια Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Η Πρόεδρος, το προσωπικό, οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς, «βηματίΖΩ», ευχαριστούν τον ηλεκτρολόγο κο. Αναστασιάδη Γιάννη για την δωρεάν παροχή εργασίας με σκοπό την αλλαγή του ηλεκτρολογικού πίνακα, τον ιδιοκτήτη του αρτοζαχαροπλαστείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» κο. Σπάρτακο Μπεζανίδη για την καθημερινή παροχή μικρών γευμάτων προς τους ωφελούμενους του Κέντρου και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ηλεκτρολογικού υλικού κο. Σταμπουλή Παναγιώτη για την δωρεάν παραχώρηση ηλεκτρολογικού πίνακα καθώς και των υλικών για την αντικατάσταση του παλιού.

Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών στο ΤΕΙ Κιλκίς


Την Τετάρτη 16 Μαίου 2012 διεξήχθησαν οι φοιτητικές εκλογές σε όλες τις σχολές ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας. Στο ΤΕΙ Κιλκίς ψήφισαν 31 σπουδαστές και το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΠ-Ανεξάρτητοι Συνεργαζόμενοι έλαβε 31 ψήφους.

Υποδοχή της ιερής εικόνας της Αγίας Τριάδας στο Πολύκαστρο

Το Σάββατο, 12/5, στο Πολύκαστρο ο ιερός κλήρος και ο λαός με επικεφαλής το Σεβ. Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου κ. Δημήτριο υποδέχθηκαν στο Πολύκαστρο την ιερή εικόνα της Αγίας Τριάδος, σέμνωμα των προσφύγων της Ανατολικής Ρωμυλίας από το Καβακλί, όπου ανήκει και το Σιναπλί, που οι κάτοικοί του εγκαταστάθηκαν και συνδημιούργησαν το Πολύκαστρο. Η ιερή εικόνα κοσμούσε το ομώνυμο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος και μεταφέρθηκε στην Ελλλάδα, αρχές της δεκαετίας του 1990. Θα παραμείνει στο φερώνυμο κεντρικό Ναό του Πολυκάστρου μέχρι και την 21η Μαΐου, σε καθημερινό προσκύνημα και ευλογία της ενορίας και της περιοχής.

Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς ζητούνται συνοδοί

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» ζητά συνοδούς (σχετικούς με τον τομέα της αναπηρίας, με ειδικότητες όπως φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, γυμναστές, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς και φροντιστές υγείας κ.τ.λ.) για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ατόμων με αναπηρία για την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2012.
Θα συνεκτιμηθούν τα παρακάτω κριτήρια:

Συνελήφθη 31χρονος για ναρκωτικά στην Κερκίνη Σερρών

Συνελήφθη χθες (16.05.2012) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κερκίνης Σερρών, ένας ημεδαπός 31 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στην Κερκίνη Σερρών, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 31χρονος κατέχει ποσότητες κάνναβης, σε αστυνομικό έλεγχο του 31χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· (1) συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους (36) γραμμαρίων και
· (1) δενδρύλλιο κάνναβης ύψους (25) εκατοστών, το οποίο καλλιεργούσε σε γλάστρα.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στο Μακρυχώρι Λάρισας. Κατασχέθηκαν πάνω από δύο κιλά κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς πέτυχαν χθες (16.05.2012) το απόγευμα τη σύλληψη, δύο ημεδαπών 27 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πώληση ναρκωτικών ουσιών και για αντίσταση κατά της αρχής. Ειδικότερα, στο Μακρυχώρι Λάρισας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι οι προαναφερόμενοι διακινούν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε άτομα του Κιλκίς και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί αρχικά συνέλαβαν τον 27χρονο τη στιγμή που επιχειρούσε να πουλήσει ποσότητα κάνναβης περίπου δύο κιλών.

Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας των μελών της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί η τελετή ορκωμοσίας των μελών της υπηρεσιακής κυβέρνησης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Σε λίγη ώρα, στις 11 το πρωί, αναμένεται η ορκωμοσία στη Βουλή των βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.
Μετά τη λήξη της συνεδρίασης θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων.

Κατ' οίκον εξετάσεις για AIDS με 47 ευρώ

Πολύ κοντά σε ένα νέο τεστ για το AIDS, που ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να το αγοράζει μόνος του και να το κάνει στο σπίτι του, είναι έτοιμοι να διοχετεύσουν στην αγορά Αμερικάνοι επιστήμονες. Το ατομικό τεστ θα δείχνει με ακρίβεια αν κάποιος είναι θετικός ή αρνητικός στον ιό HIV.

Μαθητεία για Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί πρόγραμμα υποτροφιών επαγγελματικής εμπειρίας για αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους», συγχρηματοδοτούμενο από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, το οποίο απευθύνεται σε νέους αλλά και σε επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα εξάωρης μαθητείας ημερησίως με ανάληψη ασφαλιστικής κάλυψης από το Υπουργείο Παιδείας. Έτσι, από τη μια οι απόφοιτοι της Τεχνικής Εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία αμέσως μετά την αποφοίτησή τους να γνωρίσουν την εργασιακή πραγματικότητα, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν και να προετοιμαστούν ουσιαστικά για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Από την άλλη, οι επιχειρήσεις που θα προσφέρουν τις θέσεις μαθητείας θα έχουν τη δική τους ευκαιρία να εκπαιδεύσουν με πραγματικούς επαγγελματικούς όρους αλλά και να αξιολογήσουν πιθανούς συνεργάτες χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.

«Ένα τρισ. δολάρια θα κοστίσει η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» γράφει ο Guardian

Σε ένα τρισεκατομμύριο δολάρια τοποθετεί η εφημερίδα The Guardian το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν το κόστος μιας πιθανής χρεοκοπίας της Ελλάδας.Η εφημερίδα αναφέρει ότι η βρετανική κυβέρνηση λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την περίπτωση της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, μετά τη δήλωση του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Σερ Μέρβιν Κινγκ, ότι η Ευρώπη «κατασπαράσσει τον εαυτό της».
Ο Guardian αναφέρεται και σε δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον:

Πρωτιά για τις Παγκορασίδες Β' του ΓΑΣ Κιλκίς στα πολύαθλα του Στίβου

Με μεγάλη επιτυχία , διεξήχθη το Σάββατο 12 Μαΐου στο δημοτικό στάδιο του Κιλκίς , το διασυλλογικό πρωτάθλημα των πολύαθλων (τρίαθλα) της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας – Κιλκίς της κατηγορίας Παμπαίδων και Παγκορασίδων Β', με τη συμμετοχή των σωματείων του στίβου του ν. Κιλκίς. Τα κορίτσια του ΓΑΣ Κιλκίς πραγματοποίησαν καταπληκτική εμφάνιση κερδίζοντας την ομαδική βαθμολογία με 321 βαθμούς σημειώνοντας μια από τις υψηλότερες βαθμολογίες ομάδας σε όλη την Ελλάδα. Ατομικά ο ΓΑΣ Κιλκίς κατέκτησε την 1η , 2η & 3η θέση στα κορίτσια με την Ελένη Κωνσταντινίδου, Σταυρούλα Γρηγοριάδου και Ελένη Φωτιάδου αντίστοιχα, ενώ κατέκτησαν και τη 2η θέση στα αγόρια με του Δαμιανό Μεγαλομουστάκη.

Οι επιστροφές στη Ν.Δ. και το παρασκήνιο

Η φημολογία για επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ν.Δ. αν και παραμένει φημολογία καθώς από καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό όσο περνούν οι ώρες γίνεται όλο και πιο έντονη.
Πολλοί είναι εκείνοι που μετά την επικοινωνία μεταξύ Σαμαρά-Μπακογιάννη μιλούν με όρους και ονόματα π[ου τίθενται και από τις δύο πλευρές.
Έτσι όλα δείχνουν πως από τη στιγμή που υπήρξε απευθείας επικοινωνία Σαμαρά-Μπακογιάννη η πρόταση πήρε συγκεκριμένη μορφή.

Τσίπρας: Το μνημόνιο τελείωσε - Πρώτα μισθοί και συντάξεις και μετά πληρωμή του χρέους

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι το μνημόνιο έχει τελειώσει εκτός εάν οι πολίτες επαναφέρουν Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
Να τελειώσει η κινδυνολογία των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων ήταν η φράση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μιλώντας στη ΝΕΤ δήλωσε πως εάν κινδυνεύει από κάτι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι από την κινδυνολογία των πολιτικών δυνάμεων της Ελλάδας και από ένα τραπεζικό λόμπι.

Τίτλοι εφημερίδων Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Κι άλλη πολιτική… «πίκρα», έπειτα από διαφωνίες… - Κυβέρνηση Πικραμμένου αποφάσισαν οι Αρχηγοί (Ορκίστηκε ως Πρωθυπουργός ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας)·Για την Ντόρα και τον Καρατζαφέρη.. – Τις πόρτες της Ν. Δ. άνοιξε ο Αντώνης Σαμαράς·Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για 26η χρονιά!! (φοιτητικές εκλογές)
ΑΥΓΗ ·Στο κενό η σπέκουλα – Ξεδιάντροπη προπαγάνδα περί… δήμευσης καταθέσεων σε περίπτωση νίκης της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές·Σήμερα οι υπουργοί – Υπηρεσιακή κυβέρνηση π. Πικραμμένου· Πάγωσαν οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά όχι τα μέτρα για μισθούς – συντάξεις