Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ επιθυμούν οι G8

Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και αποκαλούν «επιβεβλημένη» την ανάπτυξη.
Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) δήλωσαν πως είναι «μέλημά» τους να προωθήσουν την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας προκειμένου να αναζωογονήσουν την παγκόσμια οικονομία και έδωσαν την υποστήριξή τους στην παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. «Συμφωνούμε για τη σημασία που έχει μια ισχυρή και συνεκτική [ενιαία] ευρωζώνη για την παγκόσμια σταθερότητα και ανάκαμψη και βεβαιώνουμε το ενδιαφέρον μας για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη με τήρηση των δεσμεύσεών της», ανέφεραν οι ηγέτες σε μία δήλωση μετά τη συνάντησή τους στο προεδρικό θέρετρο του Καμπ Ντέιβιντ στις ΗΠΑ.

Η Βικιπαίδεια σα Ποντιακά, τα Ρωμαίικα τη Πόντονος


Ανοιχτόν εγκυκλοπαίδεια ντο γράφκεται και 
τρανείν ας ατείντς πη θέλνε. 

Πατέστεν

Εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων

Εκδηλώσεις μνήμης και επιμνημόσυνες δεήσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε όλη τη χώρα για την Γενοκτονία των Ποντίων. Στην Αθήνα, με πορεία προς την τουρκική πρεσβεία και θυροκόλληση ψηφίσματος για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας στην πλατεία Συντάγματος. Πλήθος κόσμου σε μία έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, συγκεντρώθηκε μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου κόκκινα τριαντάφυλλα σχημάτιζαν τον αριθμό 353.000 στη μνήμη του αριθμού των δολοφονημένων από την Τουρκία.

Ο Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων για να επιβιώσει έχει την ανάγκη μας - 3η Κυριακή δράσεων

Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια και ακόμη η πολιτεία δεν έχει επιλύσει τα θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα του Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων.
Η Κοινωνία του Κιλκίς αγωνιά και δείχνει το ενδιαφέρον της για την οριστική λύση του προβλήματος και επιδιώκει την επιβίωση του κήπου με κάθε τρόπο. Η συνέχιση της λειτουργίας του είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο και μας αφορά όλους.

Συμπεράσματα της 1ης πανελλήνιας συνάντησης στελεχών της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα οι εργασίες της 1ης πανελλήνιας συνάντησης στελεχών της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου και εξετάστηκε η θέση του κόμματος μπροστά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.  Η συνάντηση στελεχών προχώρησε στα ακόλουθα συμπεράσματα: - Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ συνεχίζει τη λειτουργία της με βάση τις θέσεις της και τις αρχές της αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πολιτικές και οργανωτικές πρωτοβουλίες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πάνος Καμμένος: Το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τιμά τους Πόντιους αδελφούς

Το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τιμά τους Πόντιους αδελφούς, για όσες βαρβαρότητες υπέστησαν στις δυο φάσεις της εθνοκάθαρσης σε βάρος τους.
Στην πρώτη φάση, έγινε πράξη ο βίαιος αφελληνισμός των εδαφών τους, με την αποστολή των ανδρών σε τάγματα καταναγκαστικής εργασίας όπου πέθαιναν από τις κακουχίες, ενώ πίσω τους τα χωριά τους δέχονταν επιθέσεις με δολοφονίες, ληστείες, εμπρησμούς, βιασμούς.
Στη δεύτερη φάση, με πρόφαση την αντίσταση των Ποντίων στα βουνά και το αίτημα για ίδρυση αυτόνομου κράτους, ο Κεμάλ έβαλε εμπρός την «τελική λύση» της 19ης Μαϊου 1919, σε μία μαζική σφαγή που έχει μείνει ανεξίτηλη στα χρονικά της βαλκανικής και ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Μήνυμα Σαμαρά για την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Οι Έλληνες δεν ξεχνούμε! Τιμούμε, στις 19 Μαΐου, τους Εθνομάρτυρες του Πόντου. Τους σφαγιασθέντες και τους διωχθέντες αδελφούς μας. Και αξιώνουμε, από την Τουρκία, να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ως ελάχιστο βήμα στο δρόμο για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της. Είναι, άλλωστε, η Γενοκτονία αυτή ένα από τα πιο στυγνά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

Η Ρωμανία πέρασεν, η Ρωμανία πάρθεν



Η Ρωμανία κι αν πέρασεν,
ανθεί και φέρει κι άλλο

19 Μαίου. Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων (Βίντεο)



Τραγούδι:Αλέξης Παρχαρίδης (Καμπάνα του Πόντου, μοιρολόι)

Προεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η Λούκα Κατσέλη

«Διμερή» συνεργασία της Κοινωνικής Συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, «εάν αυτή είναι εφικτή», εισηγήθηκε η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη στην κεντρική τοποθέτησή της στην 1η πανελλαδική συνάντηση στελεχών της Κοινωνικής Συμφωνίας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τη συζήτηση για τη θέση του κόμματος εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.Σε κάθε περίπτωση, η όποια απόφαση για την πορεία του κόμματος θα ληφθεί το προσεχές διάστημα και αφού τοποθετηθούν τα ιδρυτικά μέλη και τα στελέχη του.

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα έρευνα, άνοδος για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ και άνοδο για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Protagon.gr. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται πρώτος στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.
Η πρόθεση ψήφου καταγράφεται ως εξής:

Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης: "Αίτημα για δημοψήφισμα στην Ελλάδα όχι, συζήτηση για το θέμα ίσως..."

Σύγχυση για τη διαφορετική εκδοχή Αθηνών και Βερολίνου περί αιτήματος Μέρκελ διεξαγωγής δημοψηφίσματος παράλληλα με τις βουλευτικές. Η καγκελαρία το διαψεύδει, αφήνει ανοιχτό το εάν συζητήθηκε.Με κατηγορηματικό τρόπο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διέψευσε σήμερα εκ νέου ότι ή καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ζήτησε κατά την τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις κοινοβουλευτικές εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες την παραμονή στην ευρωζώνη.
Εκδοχή Bild

Όπως γράφει ο δημοσιογράφος της BILD, η κ. Μέρκελ “θέλει να συνομιλήσει μαζί του για το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος για το ευρώ.

ΛΑ.Ο.Σ.: «Κατεβαίνουμε αυτόνομα στις εκλογές του Ιουνίου»

Μετά το τέλος της κοινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας και της πρώην Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑΟΣ, από το Γραφείο Τύπου ΛΑΟΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Με συντριπτική πλειοψηφία η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος σε κοινή συνεδρίαση με την πρώην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ, απεφάσισαν την αυτόνομη κάθοδο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Η πρόταση του κ. Σαμαρά, κρίθηκε προσχηματική, από τη στιγμή που παράλληλα με τον διάλογο σε επίπεδο κορυφής, υπογείως βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση προσεταιρισμού στελεχών του ΛΑΟΣ, έναντι προσωπικών ανταλλαγμάτων».

Ανακοίνωση ΛΑ.Ο.Σ. για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, αποτελεί μια ακόμα «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του ελληνισμού, εξ αιτίας του τρόπου με τον οποίο διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις αντιμετώπισαν το θέμα αυτό. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ήταν και παραμένει το μόνο κόμμα της Βουλής, το οποίο από τις 18 Μαΐου 2011, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση Νόμου με την οποία το ελληνικό Κράτος, αναγνώριζε επιτέλους με σημαντική καθυστέρηση, το θλιβερό αυτό γεγονός. Δυστυχώς όμως, για μια ακόμη φορά, οι μικροκομματικές σκοπιμότητες, οι δουλείες και οι πάσης φύσεως δεσμεύσεις, με πρόσχημα την δήθεν εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, δεν επέτρεψαν στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, να προχωρήσουν και να στηρίξουν μια εθνική, προ πάντων, υποχρέωση, απέναντι στον ελληνισμό του Πόντου.

Γενοκτονία στον Εύξεινο Πόντο ...εκεί Έλλενοι επέθαναν

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
«Αν εξεράθη το κλαδί, πάντα χλωρή ειν’ η ρίζα»
Αριστοτέλης Βαλαωρίτης.

Γενάρης του 1952, πέρα από τον Άγιο Νικόλαο και πάνω στους πρόποδες του Πάικου βρέθηκε μισοφαγωμένη από άγρια θηρία του βουνού η ενενηντάχρονη γριούλα Παλάσα Παχατουρίδου. Κανένας συγχωριανός της δεν παραξενεύτηκε. Γνώριζαν καλά το δράμα της μεγαλοκυράς από την Χαμενία του Καρς πάνω στον Καύκασο. Η δύστυχη έχασε δέκα γιους λεβέντες και τον άνδρα της στην Μικρασιατική Καταστροφή. Τελευταία είχε χάσει και το μυαλό της. Αναζητούσε κάθε μέρα να βρει το δρόμο για την μεγάλη επιστροφή στην “πατρίδα”. Εκείνο το βράδυ έψαχνε το δρόμο για την γη που ήταν σπαρμένη με τα κόκαλα των παιδιών της...

"δημιουργία ξανά": 19η Μαϊου, Ημέρα μνήμης για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού- Ημέρα διδαγμάτων

Η "δημιουργία, ξανά!" με σεβασμό, τιμά τη μνήμη των 350.000 Ποντίων συμπατριωτών μας, θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας. Η Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων, που αποτέλεσε ένα προμελετημένο έγκλημα σε ταραγμένα και δύσκολα για τον ελληνισμό χρόνια, χάραξε για πάντα την πορεία της Εθνικής μας ιστορίας. Ο Ελληνισμός δε θα λησμονήσει ποτέ αυτό το έγκλημα. Θεωρούμε ότι εκτός από μέρα μνήμης και περισυλλογής, η 19η Μαϊου, θα πρέπει να αποτελεί και πηγή άντλησης εθνικών διδαγμάτων: Η Πατρίδα, στις δύσκολες στιγμές, χρειάζεται εθνική ομοψυχία. Η άρνηση και η ανικανότητα των πολιτικών σχημάτων να συνεννοηθούν και να συνεργασθούν, σε πολλές φάσεις της ιστορίας μας, έχει οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες εθνικές καταστροφές. Ας μην υπάρξουν ποτέ άλλες τέτοιες!

Έκλεισε η Βουλή, ξεκινά η νέα προεκλογική περίοδος για την κάλπη της 17ης Ιουνίου

Σε προεκλογική περίοδο βρίσκεται και τυπικά πλέον η χώρα, καθώς το πρωί του Σαββάτου θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο διαλύθηκε η Βουλή της ΙΔ Περιόδου που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και προκηρύσσονται εκλογές στις 17 Ιουνίου.
Το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα συγκληθεί στις 11 π.μ. της Πέμπτης 28 Ιουνίου.

Αγώνες Ποδηλάτου στην Ευκαρπία Κιλκίς

Την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 και ώρα 11:30 θα πραγματοποιηθούν οι Αγώνες Ποδηλάτου 2012 στην πλατεία του χωριού μας. προσκαλούνται όλοι τόσο για συμμετοχή όσο και για να παρακολουθήσετε τους αγώνες. Υπεύθυνες δηλώσεις θα χορηγούνται από το περίπτερο του χωριού και από το site www.inefkarpias.gr έως και την Παρασκευή 25 Μαΐου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977285307.

Της πόλης τα φανάρια

Γράφει ο Χαράλαμπος Μωυσίδης
Μαθητής πρώτης λυκείου

Δωμάτιο άδειο, οι τοίχοι ετοιμόρροποι μα ακόμα χαμογελάνε. Ουρλιάζουν τους στίχους που έχω χαράξει στο κορμί τους και φιλούν την μοναξιά μου. Άλλη μια νύχτα μόνος λοιπόν,κι ας λέω πως έχω συνηθίσει, κάποια πράγματα δεν συνηθίζονται ποτέ.Μέρες που θέλω να σπάσω τις πόρτες και να φύγω δίχως να κοιτάξω πίσω. Δίχως να με στοιχειώνει η σκιά μου.Τα παπούτσια μου να γράψουν χιλιόμετρα σε άγνωστα μέρη και τα μάτια μου να καθρεπτίσουν νέους τόπους, νέα πρόσωπα. Σ'αυτήν την πόλη παίζουμε κρυφτό με το παρελθόν μας και κυνηγητό με το μέλλον μας. Δεν θα με γνωρίσεις ποτέ σ'αυτή τη πόλη. Ό,τι αποφεύγεις θα βρεθεί ακριβώς μπροστά σου, θα σε πάει και πάλι απο την αρχή.

Στο Πολύκαστρο Κιλκίς συνελήφθη διακινητής που μετέφερε τρεις αλλοδαπούς που κατείχαν πλαστά έγγραφα

Συνελήφθη χθες (18.05.2012) το βράδυ, στο Πολύκαστρο Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 50 ετών που διευκόλυνε την παράνομη παραμονή εντός της ελληνικής επικράτειας τριών αλλοδαπών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 50χρονος στο οποίο είχε επιβιβάσει τους τρεις αλλοδαπούς υπηκόους FYROM που κατείχαν πλαστά έγγραφα και τους μετέφερε στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Προανάκριση διενεργήθηκε Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Συνελήφθη 68χρονος για παράνομη οπλοκατοχή στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης

Συνελήφθη χθες (18.05.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας και Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, ένας ημεδαπός 68 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων. Ειδικότερα, στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του 68χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε (1) κυνηγετική καραμπίνα και (10) φυσίγγια του ιδίου διαμετρήματος με (1) φυσιγγιοθήκη, που κατείχε παράνομα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών Πέλλας.

Μετά τις εκλογές η εξέταση Αγγλικών και Αρμονίας



Δείτε 
ΕΔΩ


Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η 18η Χορωδιακή Συνάντηση το Σάββατο στη Γουμένισσα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας “ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας, την 18η Χορωδιακή Συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας. 

Θα λάβουν μέρος οι εξής χορωδίες :
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΟΣ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ

Γενοκτονία Ποντίων: Οι ορδές του Κεμάλ αφανίζουν τον Μικρασιατικό Ελληνισμό

Πρόκειται για μία από τις πιο μαύρες στιγμές της Ιστορίας όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για την ανθρωπότητα ολόκληρη. Με την Γενοκτονία των Ποντίων αφανίστηκε από τις πατρογονικές του εστίες ένα ζωηρό κομμάτι του ελληνισμού που πάλευε για την επιβίωσή του για περίπου 3000 χρόνια.

Προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Ζανιά στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των φορολογουμένων, καθορίζονται οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των παρακάτω υπόχρεων ως εξής:
1.Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ, (Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνίες, κοινοπραξίες, κλπ.), που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 64 του ΚΦΕ, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία λήγει στις 18 Μαΐου 2012, παρατείνεται έως και τις 25 Μαΐου 2012 για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος :