Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Τσίπρας: Να πώς θα χτίσουμε τη νέα Ελλάδα

Το δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» έθεσε για τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του κόμματός του που χαρακτήρισε «επεξεργασμένο πολιτικό σχέδιο» της Αριστεράς για «την έξοδο της χώρας από την κρίση, και την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας με παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Μιλώντας στην παρουσίαση του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «καταθέτουμε το πρόγραμμα μας στην κρίση του λαού και όχι προς έγκριση στην Τρόικα», χαρακτηρίζοντάς το την μόνη αξιόπιστη πρόταση που αποδομεί στην πράξη το νεοφιλελεύθερο υπόδειγμα.

Τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας


MKO PRAKSIS-27 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
Όμιλος για την Unesco Ν.Πειραιώς και Νήσων για Νομό Κορινθίας-70 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
Πολιτιστικός Οργανισμός "Δρόμοι της Ελιάς"-630 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ν.Κυκλάδων-155 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ν.Καστοριάς-411 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
PRAKSIS ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-32 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-122 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-50 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ-65 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ-100 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΑΛΚΥΟΝΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ-40 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ν.ΑΡΤΑΣ-300 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΑΛΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ-40 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ ΣΤΟ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ-50 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΠΙΝΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΜΚΕ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-194 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
Αρωγή ΑΜΚΕ Ν.Ηλείας-518 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ν.Φλώρινας-495 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ν.Άρτας-90 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ν.Καρδίτσας-1053 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου και το νόημά τους

Γράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Υποψ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς

Ένα μήνα μετά από τις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι πλέον φανερές οι παρενέργειες της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, που ανάγκασαν σε επαναληπτικές εκλογές στις 17 Ιουνίου. Η ύφεση, τα μέτρα του μνημονίου, η αβεβαιότητα ως προς το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη που παρέχει την ευκαιρία σε διάφορους να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της, είναι οι πρώτες και εύχομαι να είναι και οι τελευταίες παρενέργειες τις οποίες σίγουρα δεν αντέχει η πατρίδα μας.

Προσφορά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στη μνήμη του εκλιπόντος Σωτήριου Λιάρα προσέφερε το ποσό των 150 ευρώ στο ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου.

Ευχαριστήριο Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυκάστρου θα ήθελε να ευχαριστήσει τις 40 και πλέον καινούριες επιχειρήσεις της πόλης του Κιλκίς που μαζί με τις παλαιότερες 80 του Πολυκάστρου και τις 40 της Γουμένισσας στηρίζουν με την παρουσία τους το πρόγραμμα του Συλλόγου μας << Στηρίζω τις Τρίτεκνες Οικογένειες >> με την ανάλογη ανάρτηση της αφίσας μας στις βιτρίνες τους που ευελπιστούμε να γίνουν περισσότερες καθώς επίσης και τους αντίστοιχους Εμπορικούς Συλλόγους Κιλκίς – Πολυκάστρου – Γουμένισσας που βοηθούν στην προσπάθεια μας να στηρίξουμε την αγορά του Νομού μας

Υπουργική απόφαση για εισαγωγές μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων

Σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική απόφαση  "Τροποποίηση της υπ’αριθμ.οικ.11337/Γ3Β/2365/27-05-2009 (ΦΕΚ 1146/Β’/09) απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Απογραφή αγροτικών μηχανημάτων", όπως τροποποιήθηκε από την απόφαση υπ’αριθμ.οικ.14924/Γ3Β/3789/23-12-2010 (ΦΕΚ 2231/Β’/10), επιτρέπεται η εισαγωγή καθώς και η ταξινόμηση μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων – με άδεια κυκλοφορίας από άλλη χώρα μέλος της Ε.Ε., ήδη εγκεκριμένου τύπου από την Α.Ε.Ε. &Μ.Ε., χωρίς κινητήρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, μέχρι τις 31-12-2012.

Κοινωνική προσφορά των τμημάτων της Α΄και Β΄ κομμωτικής της ΕΠΑΣ Κιλκίς

Την Τετάρτη, 09/05/12 οι μαθήτριες των τμημάτων της Α΄και Β΄ κομμωτικής της ΕΠΑΣ Κιλκίς επισκέφθηκαν για τελευταία φορά πριν αρχίσουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, τον Ιερό ναό της Παναγίας, στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς.  Οι μαθήτριες με συνοδό την καθηγήτριά τους κ. Κάππα Κορίνα και σε συνεργασία με τον εφημέριο πατέρα Απόστολο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους 130 περίπου άπορους που σιτίζονται καθημερινά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο κάτω από τον ναό.

Εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) & Μ-Λ ΚΚΕ: "Όχι στους εκβιασμούς και στις αυταπάτες"

"Στις 6 Μάη ο λαός έδωσε ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα στις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας, σε όλους αυτούς που σχεδίασαν, προώθησαν και στήριξαν τη βάρβαρη πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της καταστολής και της υποδούλωσης.
Οι εκλογές της 6ης Μάη βύθισαν, ακόμη περισσότερο, το αστικό μπλοκ εξουσίας στην αστάθεια. Ταρακουνήθηκαν συθέμελα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τα δυο βασικά πολιτικά στηρίγματα της άρχουσας τάξης, που για χρόνια υπηρέτησαν αυτήν και τους ξένους πάτρωνές της πιστά και με το αζημίωτο.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ.

- ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
- ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
- ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΤΣΑΡΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
- ΙΟΡΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΜΑΡΚΟΥ
- ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
- ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του ΑΧΙΛΛΕΩΣ
- ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
- ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΙΟΜΗΔΗ
- ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ
- ΚΑΡΟΥΝΤΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
- ΚΑΨΟΚΑΒΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
- ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

«Ζωή χωρίς κάπνισμα» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό της Θεσσαλονίκης την εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής, με θέμα «Ζωή Χωρίς Κάπνισμα» που είχε στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος που είναι η 31η Μαΐου.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε μέρος της διήμερης καμπάνιας που οργανώθηκε στην πόλη με διανομή εντύπων από εθελοντές, με τη συμμετοχή της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη».

Σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για τις προγραμματικές θέσεις που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε ότι πρώτα θα καταγγείλει μονομερώς το μνημόνιο και μετά θα προτείνει διάλογο με την ΕΕ. Δηλαδή προτείνει πρώτα ρήξη και μετά διαπραγμάτευση.
Ο δρόμος που προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά για τη σωτηρία της χώρας είναι ακριβώς ο αντίθετος. Μέσα στο ευρώ και σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ουσιαστικά άνοιγμα της πόρτας για επιστροφή στη δραχμή.
Και η μεγάλη αντίφαση : Ενώ οδηγεί με την πρότασή του στο κενό, παράλληλα θέλει τα κονδύλια της σύμβασης για να υποσχεθεί παροχές.
Ο λαός μας δεν αντέχει νέες αυταπάτες που οδηγούν σε ήττες. Πρέπει με την ψήφο του να πει ένα δυνατό όχι στο απομονωτισμό και το λαϊκισμό . Ένα δυνατό ναι και εντολή για λύση στην υπεύθυνη Αριστερά.

Ενδιαφέρουσα έκθεση σκιτσογραφίας στην οδό 21ης Ιουνίου στο Κιλκίς

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και άκρως επίκαιρη έκθεση σκιτσογραφίας φιλοξενεί ο Δήμος Κιλκίς και ο ΟΠΟΝΓΑ. Μια πρώτη γεύση της έκθεσης –που θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες σε συνεργασία κυρίως με τα σχολεία του δήμου- θα πάρουμε το ερχόμενο Σάββατο 9 Ιουνίου στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του Δήμου Κιλκίς που ακούει στο όνομα «Βόλτα... σαν άλλοτε» (στην κεντρική οδό της πόλης την 21η Ιουνίου, από φανάρι σε φανάρι, κατά τις ώρες από 7 έως 11μ.μ.).
Η έκθεση με τίτλο «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Αξία δημοκρατίας και πολιτισμού», εντάσσεται στο πλαίσιο του κινήματος “ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ” και έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την EduCartoon-η γελοιογραφία στην εκπαίδευση- και τον σκιτσογράφο Μιχάλη Κουντούρη, και φιλοξενεί έργα σκιτσογράφων από όλο τον κόσμο (Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Φινλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κούβα, Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή, Η.Π.Α. και άλλες χώρες).

"Βόλτες... σαν άλλοτε" ξεκινά ο Δήμος Κιλκίς

Με σκοπό να επαναφέρει όμορφες και νοσταλγικές συνήθειες του παρελθόντος στο σήμερα ώστε να τις γνωρίσουν και οι νεότεροι, ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τον Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. και τη Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς ξεκινάει μια νέα πρωτοβουλία με τίτλο “Βόλτα... σαν άλλοτε”. Η Βόλτα θα "αναβιώνει" στην οδό της 21ης Ιουνίου κάθε Σάββατο για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο 9 Ιουνίου 2012, από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, από φανάρι σε φανάρι (από τη διασταύρωση των οδών 21ης Ιουνίου, 25ης Μαρτίου και Σόλωνος έως το φανάρι του πεζοδρόμου της Καλούδη).

Πολιτική εκδήλωση στο Κιλκίς με την Έλενα Κουντουρά

Στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και ειδικότερα την Τρίτη 5 Ιουνίου πολιτική εκδήλωση στο Κιλκίς, με κεντρική ομιλήτρια την Έλενα Κουντουρά. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 12.30μμ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς (Στενημάχου 2).

ΕΣΕΕ: «Τι σημαίνει για το ελληνικό εμπόριο η διακοπή ασφάλισης παραγγελιών προς την Ελλάδα»

Σε αχαρτογράφητα νερά εισέρχεται πλέον το ελληνικό εμπόριο, μετά και την απόφαση του πολυεθνικού ομίλου “Euler Hermes”, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος στον κλάδο του, να διακόψει την ασφάλιση των πιστώσεων των εξαγωγών προς την Ελλάδα. Σημειώνεται πως η “Euler Hermes” είναι η δεύτερη εταιρεία, μετά την “Coface” που προχωρεί σε διακοπή των ασφαλίσεων των πιστώσεων προς τη χώρα μας. Η “Euler Hermes” δικαιολόγησε την απόφασή της, εξαιτίας της μεγάλης αβεβαιότητας για την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, ενώ δεσμεύτηκε να επανεξετάσει τη θέση της μόλις η κατάσταση βελτιωθεί.

Έκλεψαν από το αμαξοστάσιο του Δήμου Πέλλας σιδερένια αντικείμενα αξίας 200 ευρώ

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στα Γιαννιτσά Πέλλας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, δύο ημεδαποί 19 και 22 ετών, διότι αφαίρεσαν από αποθηκευτικό χώρο αμαξοστάσιου του Δήμου Πέλλας διάφορα σιδερένια αντικείμενα συνολικής αξίας (200) ευρώ, τα οποία μεταφόρτωσαν και μετέφεραν με ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο με τρέιλερ. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν σε νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου Πέλλας.  Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Κλοπή στο Λιθωτό Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο Λιθωτό Κιλκίς, δύο ημεδαποί 40 και 52 ετών, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δροσάτου Κιλκίς, διότι αφαίρεσαν από εγκαταλελειμμένη κτηνοτροφική μονάδα 50χρονου διάφορα σιδερένια και μεταλλικά αντικείμενα αξίας (500) ευρώ, τα οποία μεταφόρτωσαν και μετέφεραν με το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο του 40χρονου. Σε αστυνομική έρευνα του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και ένα μαχαίρι. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.  Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δροσάτου Κιλκίς.

Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας για λαθρεμπόριο ποτών στον Προμαχώνα Σερρών

Κατασχέθηκαν πάνω από (6.500) φιάλες διαφόρων ποτών, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι
Η ζημία σε βάρος του Δημοσίου ανέρχεται στο ποσό των (10.500) ευρώ

Συνελήφθησαν χθες (31.05.2012) το μεσημέρι, στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 33, 38 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας.

Ημερίδα με θέμα «Πρωτογενής τομέας και περιβάλλον»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δημήτριος Ευθυμιάδης σας προσκαλεί στην ημερίδα εργασίας, με θέμα «Πρωτογενής Τομέας και Περιβάλλον», που διοργανώνουν η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού - Λουδία – Αλιάκμονα, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Καταστήματος Κυμίνων (πλατεία Κυμίνων).

Προκήρυξη θέσεων πρακτικής άσκησης (internships) στο Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση


Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προκηρύσσει δύο (2) θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης (internships) διάρκειας τριών (3) μηνών με έναρξη την 2α Ιουλίου 2012 και λήξη την 30η Σεπτεμβρίου 2012. Η προκήρυξη απευθύνεται σε νέους από 23 έως 27 ετών πτυχιούχους ή κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Υποβολή αιτήσεων έως 15 Ιουνίου 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.latsis-foundation.org.

Δημοσκόπηση Public Issue: Πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ με 31,5%, ΝΔ 25,5% - ΠΑΣΟΚ 13,5%

Ξεφεύγει με έξι μονάδες στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνει ποσοστό 31,5%, ενώ του Αντώνη Σαμαρά 25,5%. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 13,5%. Το βαρόμετρο της Public Issue που πραγματοποιήθηκε για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ δείχνει επτακομματική Βουλή και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι :

Εργασία στο Κιλκίς

ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ
ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

Δείτε ΕΔΩ

Τίτλοι εφημερίδων Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Τα 18 μέτρα του οικονομικού προγράμματος που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς – «Έτσι θα βγούμε από την κρίση»- Επίκεντρο η ανάπτυξη, η στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων και η αντιμετώπιση της ανεργίας·Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων – Δραματική η κατάσταση στον Τουρισμό! ·Πικραμμένος προς ΣΕΒ: Σταματήστε τις απολύσεις και κρατήστε τις επενδύσεις σας στη χώρα
ΑΥΓΗ ·Μνημόνιο με «Θα» από Σαμαρά..·Δημοσκοπήσεις – Όλα ανοιχτά για Ν. Δ. - ΣΥΡΙΖΑ ·Στο «κόκκινο» δάνεια 41,6 δις ευρώ
ΑΥΡΙΑΝΗ · Στην τσέπη της Τρόικας επιστρέφει ολόκληρο το δάνειο που έδωσαν στην Ελλάδα – Η NEW YORK TIMES» ξετινάζει τους τοκογλύφους των Βρυξελλών και αποκαλύπτει την αλήθεια για τη δανειακή σύμβαση ·Αντώνης Σαμαράς: - Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη μείωση μισθών, συντάξεων και αύξηση των φόρων·Κρούγκμαν: -Έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ σε δύο χρόνια

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για τις προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Ζανιά, στο πλαίσιο διευκόλυνσης των υπόχρεων σε υποβολή φορολογικών δηλώσεων:
1. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 για όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα της παρ.1 του άρθρου 101 του Κ.Φ.Ε.( ΑΕ, ΕΠΕ κ.λπ.) παρατείνεται έως και τις 8 Ιουνίου 2012 ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του νομικού προσώπου.

Ανοιχτό σε συζήτηση εναλλακτικών προτάσεων εμφανίζεται το ΔΝΤ

Πρόθυμο να συζητήσει εναλλακτικές προτάσεις για την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου εμφανίζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων μετά και το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Λαγκάρντ.
Ο κ. Ράις απεκάλυψε πως η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για τις δηλώσεις της στην εφημερίδα Guardian για την Ελλάδα, λέγοντας πως η επικεφαλής του Ταμείου εξέφρασε τις απολογίες της για όσα μεταδόθηκαν, υποστηρίζοντας πως οι αναφορές της παρερμηνεύτηκαν.