Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Παράνομη κρίθηκε η τετραήμερη απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η τετραήμερη απεργία που είχαν εξαγγείλει οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ).
Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν την απεργία τους από αύριο, Δευτέρα, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, που είναι σε εξέλιξη από τον Φεβρουάριο, βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς οι εργαζόμενοι δέχονται μείωση μισθού κατά 20%, ενώ οι ιδιοκτήτες ζητούν μείωση μισθού και επιδομάτων κατά 70%.

Μεταλλευτική δραστηριότητα στη Β.Α. Χαλκιδική: "Δυσμενείς επιπτώσεις σε εδάφη, καλλιεργούμενα φυτά, γεωργία και κτηνοτροφία

Ομιλία του Καθηγητή Κυριάκου Π. Παναγιωτόπουλου
Διευθυντή Εργαστηρίου Εδαφολογίας
Γεωπονικής Σχολής
Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 

Η εργασία αποτελεί ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας που αφορά στις επιδράσεις μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα εκείνων που στοχεύουν στην απόληψη χρυσού, στο ευρύτερο περιβάλλον και ειδικότερα στα εδάφη και στα καλλιεργούμενα φυτά. Οι δραστηριότητες αυτές, οπουδήποτε αναπτύχθηκαν, είχαν ιδιαίτερα αρνητικές και μη αντιστρέψιμες επιπτώσεις στα εδάφη και στις καλλιέργειες ακόμη και σε περιοχές που απείχαν σημαντικά από την περιοχή της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Πιστεύεται επομένως ότι, η σχεδιαζόμενη δραματική επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β. Α. Χαλκιδική θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες στις γεωργοκτηνοτροφικές και συναφείς δραστηριότητες και στον τρόπο ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. 
Η μεταλλευτική δραστηριότητα που αποσκοπεί στην απόληψη χρυσού, γενικά, προκαλεί ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις στο ευρύτερο περιβάλλον (έδαφος, νερά, ατμόσφαιρα) καθώς και σε όλα τα έμβια όντα (Duruibe et al., 2007). Οι επιπτώσεις αυτές καλύπτουν περιοχές πολύ ευρύτερες από την περιοχή στην οποία αναπτύσσονται οι μεταλλευτικές

Εκβιάζουν γυναίκες ότι θα δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες τους σε άσεμνες πόζες

- Εκβιάζουν γυναίκες ότι θα δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες τους σε άσεμνες πόζες
- Δεν διστάζουν μάλιστα να ζητήσουν και σεξουαλική επαφή μαζί τους
- Σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρχαν θύματα ανήλικες κοπέλες
- Ήδη έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις

Σήμα κινδύνου για άγριο κύκλωμα εκβιαστών το οποίο δραστηριοποιείται στο Internet και έχει μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή αρκετών καλλίγραμμων Ελληνίδων. Μάλιστα, για την υπόθεση η εταιρεία του Facebook έστειλε μυστική επιστολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την οποία ενημερώνει για τη δράση της αδίστακτης ομάδας.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στο Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (02.06.2012) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο ημεδαποί 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στο Κιλκίς, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι οι δύο 25χρονοι κατέχουν και καλλιεργούν δενδρύλλια κάνναβης, σε αστυνομικό έλεγχο του σπιτιού τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ληστεία στη Νέα Φώκαια Κασσάνδρας Χαλκιδικής

Χθες (02.06.2012) το πρωί, στη Νέα Φώκαια Κασσάνδρας Χαλκιδικής, όπως καταγγέλθηκε, δύο άγνωστα άτομα έχοντας αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αφού ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού τέσσερις υπαλλήλους καταστήματος Σούπερ Μάρκετ και τον υπεύθυνο του καταστήματος, αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος το χρηματικό ποσό των (10.560) Ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών από το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρειας Χαλκιδικής.

Ληστεία σε βάρος 84χρονου στην Ηράκλεια Σερρών

Σήμερα (03.06.2012) πρώτες πρωινές ώρες, στην Ηράκλεια Σερρών, όπως καταγγέλθηκε, δύο άγνωστοι δράστες, φορώντας κουκούλες, αφού έσπασαν παλιά πόρτα οικίας 84χρονου, εισήλθαν σε αυτήν και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (60) Ευρώ. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας Σερρών.

Συνελήφθη 36χονος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων στον Προμαχώνα Σερρών

Συνελήφθη χθες (02.06.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής φύλαξης Προμαχώνα, ένας ημεδαπός 36 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί όπλων. Ειδικότερα, στον Προμαχώνα Σερρών, σε αστυνομική έρευνα του 36χρονου κατά την είσοδό του στη Χώρα, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς χορεύει στο "ΘΕΑΤΡΟ"

Σας προσκαλούμε στη μουσικοχορευτική βραδιά του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς που θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 και ώρα 20:30 στο κέντρο διασκέδασης "ΘΕΑΤΡΟ".
Τιμή πρόσκλησης 15 Ευρώ (συμπεριλαμβάνει φαγητό και ποτό)

Το 72% των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει "χρησιμοποιήσει γνωριμίες για ευνοϊκή μετάθεση"

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί και τα οποία όπως φαίνεται τα κόμματα και σ΄αυτή την προεκλογική περίοδο …προσπερνούν με “όμορφα λόγια”; Το οικονομικό θέμα δεν υπάρχει αμφιβολία είναι το νούμερο ένα.Και όπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα που έγινε το 2009,πριν ο “κυκλώνας” της οικονομικής κρίσης πλήξει τη χώρα, ήταν από τότε στην κορυφή της λίστας των προβλημάτων των στελεχών των ΕΔ.
Το παράδοξο είναι ότι η έρευνα στην οποία αναφερόμαστε, είχε γίνει από το ΠΑΣΟΚ που τότε κάλπαζε προς την εξουσία και βρισκόταν στον αστερισμό του “λεφτά υπάρχουν”.

Κραυγή απόγνωσης απο καρκινοπαθείς- “Εψαχνα επι ένα μήνα να βρω φάρμακα”

- Η “Οδύσσεια” μιας 35χρονης για να βρει φάρμακα
- 7.000 ευρώ κάθε μήνα χρειάζεται για 2 σκευάσματα
- Μαρτυρίες ασθενών και συγγενών τους που σοκάρουν

Σε άμεσο κίνδυνο τίθεται η ζωή καρκινοπαθών καθώς αναζητούν φάρμακα, απολύτως απαραίτητα για τις θεραπείες τους, απο νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Κάποιοι απο αυτούς δεν βρίσκουν λύση για εβδομάδες ανώ άλλοι προμηθεύονται το απαραίτητο σκεύασμα με αρκετή καθυστέρηση, γεγονός που διαταράσσει την ομαλή εξέλιξη της θεραπείας τους.

Άνθρωπος

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Αν άνθρωπος στ’ αλήθεια θέλεις να ’σαι…
Αγάπησε τους γύρω σου. Μάθε ότι η χαρά η μεγάλη να δίνεις είναι, δίχως αντάλλαγμα κανένα. Κατόρθωσε να χάνεις και να συγχωρείς. Και να κατανοείς. Με τα μικρά κι ελάχιστα να χαίρεσαι. Την ευλογία νιώσε την ασύλληπτη, να είσαι μέσα στους ανθρώπους μα και στη φύση, το έργο του Θεού. Δες πόσο χαριτωμένα όλα γύρω είναι. Αισθάνσου, συγκινήσου, συγκλονίσου…