Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο: Πρόσκληση στα κόμματα για δημόσια συζήτηση στο θέμα των μεταλλείων στο ν. Κιλκίς

Ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα πολιτικά κόμματα για τη διεξαγωγή δημόσιας συζήτησης με αντικείμενο την εγκατάσταση μεταλλείων στον νομό μας. Εμείς ως Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια - Πάικο είμαστε διατεθειμένοι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε πρόσκληση κόμματος για να παραβρεθούμε σε δημόσια συνάντηση - συζήτηση με θέμα τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τις αρνητικές συνέπειες που η εγκατάσταση των μεταλλείων μπορεί να έχει στην αναπτυξιακή προοπτική του νομού μας.

Περί εύηχων λύσεων για τους μετανάστες

Του Δημήτρη Μάρδα
Αν. καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Οι απόψεις των λεγόμενων κομμάτων εξουσίας για τους μετανάστες είναι εν πολλοίς γνωστές. Παρουσιάζει όμως ενδιαφέρον η θέση για «σταδιακή παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων για το μεγάλο όγκο των μεταναστών που επιθυμούν να αποχωρήσουν από το ελληνικό έδαφος». (Δηλώσεις Α. Τσίπρα της 1/6/2012)

Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί λαμβάνουν μέρος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Είκοσι δύο κόμματα και συνδυασμοί θα λάβουν τελικά μέρος στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Η επίσημη ανακήρυξη των κομμάτων ολοκληρώθηκε -όπως απαιτεί η σχετική νομοθεσία- από τον Άρειο Πάγο. Σύμφωνα με απόφαση του Α' Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν ανακηρύχθηκαν τα κόμματα: α) Λευκό, β) ΕΛΚΣΙ (Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας, γ) ΠΑΜΕ στο ΓΕΣΕΕΠ και δ) Έλληνες (Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση) γιατί αν και είχαν καταθέσει δηλώσεις συμμετοχής, δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις εκλογικών συνδυασμών.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»

Η φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» βρίσκει το φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον στη χώρα μας σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.Τα προηγούμενα χρόνια οι κυρίαρχες μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις κατεδάφισαν κάθε θεσμική περιβαλλοντική κατάκτηση, νομιμοποίησαν αυθαιρεσίες μεγάλης κλίμακας, πρόσφεραν «γη και ύδωρ» σε επίδοξους επενδυτές για να λεηλατήσουν τις πόλεις και την ύπαιθρο. Επεκτάθηκε η δραματική περιβαλλοντική υποβάθμιση και μεθοδεύτηκε η πλήρης εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και η ιδιωτικοποίηση βασικών κοινών αγαθών όπως το νερό και η ενέργεια.

«Διεκδικούμε τους δρόμους της πόλης»

Με στόχο την προώθηση της χρήσης ποδηλάτου και το σύνθημα το «διεκδικούμε τους δρόμους της πόλης για πεζούς και ποδηλάτες», μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς του σχολείου μας αλλά και άλλοι συμπολίτες μας ήρθαν την περασμένη Τετάρτη (30-5-12), ακολουθώντας το κάλεσμά μας. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Δ’ τάξη του σχολείου, αλλά στηρίχτηκε δυναμικά από το σύνολό του.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπές στο Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (03.06.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, τρεις ημεδαποί 26, 29 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απείθεια.  Αρχικά, οι τρεις προαναφερόμενοι και ένας ακόμη συνεργός τους, αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας από σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο 30χρονου ημεδαπού στο Πολύκαστρο Κιλκίς και τις τοποθέτησαν σε δικό τους όχημα. Ακολούθως, με το εν λόγω όχημα διέπραξαν χθες (03.06.2012) το πρωί μία διάρρηξη και μία απόπειρα διάρρηξης σπιτιών στην Αξιούπολη και στη Γοργόπη Κιλκίς αντίστοιχα και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές σε χρυσοχοεία και κοσμηματοπωλεία

- Εξιχνιάστηκαν 12 διαρρήξεις χρυσοχοείων και κοσμηματοπωλείων στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας και της Πέλλας
- Η λεία της οργάνωσης ανέρχεται στις 75.500 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία το τελευταίο πεντάμηνο, τουλάχιστον, διέπραττε, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κλοπές και απόπειρες διαρρήξεων σε χρυσοχοεία και κοσμηματοπωλεία στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας και της Πέλλας. Έχει ήδη συλληφθεί στην Κατερίνη, ένας 18χρονος ημεδαπός – μέλος της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλοι οκτώ συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση «Εγκληματικής Οργάνωσης» και «Διακεκριμένες περιπτώσεις Κλοπών».

Συνεργασία ζητά η κυβέρνηση για τα προβλήματα στην Υγεία

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Χρ.Κίττα του Υπουργού Επικρατείας Αντ. Αργυρού και υπηρεσιακών παραγόντων. Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν λύσεις για την αντιμετώπιση συσσωρευμένων προβλημάτων στο χώρο της Υγείας, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης αφού τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Σ’ αυτό το πλαίσιο ελήφθησαν αποφάσεις για τα εξής θέματα: - Ύστερα από συμφωνία με φαρμακευτικές εταιρείες που επιτεύχθηκε τις προηγούμενες μέρες, η χορήγηση φαρμάκων στους καρκινοπαθείς θα συνεχιστεί από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, των δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Χόρεψαν ελληνικούς χορούς στο κέντρο του Δουβλίνου ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Έλληνες - ΒΙΝΤΕΟ



Η Ελληνική Κοινότητα Ιρλανδίας, με αφορμή τα πρόσφατα απαξωτικά σχόλια του Υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας για τη χώρα μας διογάνωση χορευτική εκδήλωση αλληλεγγύηγς προς τον ελληνικό λαό.

Ομιλίες υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο ν. Κιλκίς

Η εκλογική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς ενημερώνει ότι τις επόμενες μέρες οι υποψήφιοι βουλευτές του συνδυασμού θα πραγματοποιήσουν ομιλίες :
Τρίτη 5 Ιουνίου το απόγευμα στις 20:00 στη Ν. Σάντα
Πέμπτη 7 Ιουνίου το απόγευμα στις 20:00 στο Χωρύγι
Παρασκευή 8 Ιουνίου το απόγευμα στις 20:00 στο Χέρσο
Σάββατο 9 Ιουνίου το πρωί στη Λαϊκή αγορά στο Κιλκίς και το απόγευμα στις 20:00 κεντρική ομιλία - συζήτηση στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παιονίας στο Πολύκαστρο
Δευτέρα 11 Ιουνίου το απόγευμα στις 20:00 στο Π.ΓυναικόκαστροΤρίτη 12 Ιουνίου το απόγευμα στις 20:00 στο Καμπάνη
Τετάρτη 13 Ιουνίου το πρωί στην λαϊκή αγορά της Αξιούπολης
Τετάρτη 13 Ιουνίου το απόγευμα στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση νέων στο Κιλκίς με θέμα: "Συζητάμε για τα προβλήματα της πόλης μας αλλά και για το μέλλον μας" στο Δημοτικό Πάρκο Κιλκίς στο καφέ Space Monkeyz.

Περιοδείες Νέας Δημοκρατίας στο νομό ΚΙλκίς

Στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, μετά την επιτυχημένη επίσκεψη στο νομό μας του επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Βόρεια Ελλάδα κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, κλιμάκιο αποτελούμενο από τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Κιλκίς και άλλα στελέχη του κόμματος περιόδευσαν την εβδομάδα που πέρασε σε χωριά του Νομού μας.
Συγκεκριμμένα το πρόγραμμα είχε ως εξής:

Αυτοκτόνησε επιχειρηματίας στη Σκάλα Κεφαλονιάς

Άλλη ένα θύμα της οικονομικής κρίσης έρχεται να προστεθεί στον θλιβερό κατάλογο αυτοκτονιών που δημιουργείται τους τελευταίους μήνες, στην Ελλάδα και την Κεφαλονιά. Επιχειρηματίας από τη Σκάλα, ιδιοκτήτης μικρής τουριστικής επιχείρησης (ενοικιαζόμενες βίλες), δίπλα στα Αποστολάτα, βρέθηκε απαγχονισμένος σε δέντρο μέσα στα όρια της ιδιοκτησίας του, το πρωί της Κυριακής. Ο αυτόχειρας ήταν 64 χρονών, παντρεμένος και πατέρας 4 παιδιών.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομίας οι λόγοι της αυτοκτονίας ήταν οικονομικοί ενώ ο θάνατος προήλθε από πνιγμό. 

Aρχίζει σταδιακά η χορήγηση φαρμάκων προς τους καρκινοπαθείς

Αρχίζει σταδιακά η χορήγηση των φαρμάκων για βαρέως πάσχοντες, κυρίως καρκινοπαθείς, που αδυνατούν να προμηθευτούν στα δημόσια νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα από τα οποία εξαρτάται η ζωή τους.
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης δήλωσε πως μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του υπουργείου Υγείας και των εταιριών παραγωγής και εισαγωγής φαρμάκων, η κατάσταση έως την Τετάρτη θα έχει ομαλοποιηθεί.

Λαθραίοι αρπάζουν και μαγειρεύουν αδέσποτα

Ένα φωτογραφικό υλικό -γροθιά στο στομάχι- με φρικτές εικόνες ακρωτηριασμένων σκύλων ή γατών και δεκάδες (συγκεκριμένες) καταγγελίες για «λειτουργία» υπαίθριων σφαγείων αδέσποτων σε κεντρικές αθηναϊκές περιοχές, από αλλοδαπούς που σκοτώνουν τα ζώα προκειμένου να τα... φάνε, βρίσκονται στα χέρια της «εισαγγελέως ζώων» Κωνσταντίνας Αγγελοπούλου. Το ανατριχιαστικό υλικό έστειλε, προχθές, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, ζητώντας «παρέμβαση ώστε να σταματήσει ο βάναυσος αφανισμός ζώων προς βρώσιν από αλλοδαπούς».

Τελετή λήξης της Ακαδημίας Μπάσκετ «Οι Ατρόμητοι» Καμπάνη

Η ακαδημία κλείνει με μεγάλη επιτυχία τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας της, διοργανώνοντας μια μίνι γιορτή με φαγητό χορό ποτό και πολλές άλλες εκπλήξεις, προσκαλεί όλο τον αθλητικό κόσμο της περιοχής να παραβρεθεί στο κλειστό του Καμπάνη.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ 10/6/2012 ΩΡΑ 18.00 ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΜΠΑΝΗ
18.00-18.30 ΑΓΩΝΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΕΝ (96-01)
18.30-18.50 ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΜΗΜΑ ΓΕΝ(96-99)
18.50-19.10 ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΜΗΜΑ ΓΕΝ (00-02)
19.10-19.30 ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΜΗΜΑ ΓΕΝ (03)
19.30- 19.50 ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΜΗΜΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
19.50-20.10 ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΜΗΜΑ (04-05)
20.15-20.30 ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΙΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
20.30-21.00 ΦΑΓΗΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΤΟ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΓΟΝΕΙΣ

Μνημόσυνο – εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης, στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου στον Πεντάλοφο Παιονίας ν. Κιλκίς

Πεντακόσια πενήντα ἐννέα χρόνια συμπληρώθηκαν ἀπό τήν ἀποφράδα ἡμέρα τῆς ἁλώσεως τῆς Βασιλεύουσας ἀπό τούς Ἀγαρηνούς. Τό Ἱερό Κοινόβιο τιμᾶ κάθε χρόνο τήν θλιβερή αὐτή ἐπέτειο μέ ἱερό Μνημόσυνο καί ἐπίκαιρη ὁμιλία. Ἔτσι καί φέτος, μετά τήν θεία Λειτουργία, τελέσθηκε ἱερό Μνημόσυνο εἰς μνήμην τῶν σφαγιασθέντων στόν Ναό τῆς ἁγίας Σοφίας καί τῶν θυσιασθέντων ὑπέρ Πίστεως στίς ἀλησμόνητες Πατρίδες, Κωνσταντινούπολη, Πόντο, Καππαδοκία, Μικρά Ἀσία, Ἀνατολική Θράκη, Ἀνατολική Ρωμυλία, Βόρεια Ἥπειρο καί Κύπρο.

Στο Κιλκίς σήμερα ο Π. Καμμένος

Στο Κιλκίς επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Καμμένος.
Στις 12.30μμ ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα εγκαινιάσει το πρώτο εκλογικό γραφείο του Κινήματος στην Αξιούπολη (οδός Μ. Αλεξάνδρου).
Στις 19.30 θα εγκαινιάσει το εκλογικό κέντρο του Κινήματος στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης (κεντρική πλατεία).