Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Κακόγουστη φάρσα η βόμβα στα Δικαστήρια του Κιλκίς





 Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ
Για κακόγουστη φάρσα επρόκειτο τελικά το σημερινό τηλεφώνημα στην Αστυνομική Διεύθυνση του Κιλκίς, σύμφωνα με το οποίο είχε τοποθετηθεί βόμβα στα Δικαστήρια της πόλης του Κιλκίς. Η εκκένωση του κτιρίου από δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έσπευσαν αμέσως στην περιοχή, άρχισε περίπου στις 10:30 σήμερα το πρωί (το τηλεφώνημα έγινε στις 10:20π.μ.), ενώ στο εσωτερικό του κτιρίου εισήλθαν αστυνομικοί με τη συνοδεία εκπαιδευμένου σκύλου μετά από 1 ώρα περίπου, με σκοπό τον εντοπισμό του υποτιθέμενου εκρηκτικού μηχανισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα εκκενώθηκε και ο χώρος του Ειρηνοδικείου.

Παράταση υποβολής δικαιολογητικών διακοπής επαγγέλματος

Με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Ζανιάς, οι φορολογούμενοι που έχουν λάβει ειδοποίηση από τη ΓΓΠΣ για την αναδρομική διακοπή του επαγγέλματος, που φαίνεται ότι ασκούσαν στο παρελθόν, μπορούν να προσέλθουν στις ΔΟΥ, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσής τους (16.07.2012) και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να αποδείξουν τη διακοπή επαγγέλματος, προκειμένου να μη βεβαιωθεί το τέλος επιτηδεύματος. Η διακοπή μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και μετά την υποβολή της δήλωσης των φορολογουμένων και εφόσον αποδειχθεί η διακοπή επαγγέλματος σε προγενέστερο χρόνο, θα επιστραφεί το τέλος επιτηδεύματος.

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε δημοσιεύματα

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αποφάσεις της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φρόσως Κιάου για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο Γραφείου Υπουργού, διευκρινίζονται τα εξής: Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία απόσπαση εκπαιδευτικού από οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία του Υπουργείου από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα Υπουργός. Έγινε, εκ νέου, η απόσπαση δύο εκπαιδευτικών οι οποίοι ήταν ήδη αποσπασμένοι στο Γραφείο Υπουργού από τους προκατόχους της κυρίας Κιάου. Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να παραμείνουν στη θέση τους. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς:

Έλεγχος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε φορτία καρπουζιών – επιβολή χρηματικών προστίμων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του στα σημεία εξόδου της χώρας σε φορτία καρπουζιών με προορισμό τις γειτονικές χώρες της Βουλγαρίας και Ρουμανίας καθώς και Πολωνία, Σλοβενία, διαπίστωσε την έλλειψη συνοδευτικών εγγράφων των διακινούμενων προϊόντων και την μη τήρηση των υποχρεωτικών αναγγελιών προς τις αρμόδιες αρχές ελέγχου.
Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις που δεν τήρησαν τις ισχύουσες διατάξεις υποβάλλονται στη διαδικασία κυρώσεων με επιβολή χρηματικών προστίμων.

Ο ΕΛΓΑ καταβάλλει αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1853 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ περίπου για ζημιές που υπέστησαν κυρίως το γ’ τετράμηνο του 2011. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετό, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα, χαλαζόπτωση κλπ ). Το μεγαλύτερο μέρος αφορά τις ζημιές από τον παγετό του Δεκεμβρίου του 2011 στο νομό Ηρακλείου Κρήτης.
Επισημαίνεται ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός ο ΕΛΓΑ θα έχει ολοκληρώσει την καταβολή των αποζημιώσεων για το έτος 2011 και θα αρχίσει να αποστέλλει πορίσματα εκτίμησης για τις ζημιές του α΄ τετραμήνου του 2012.

Εκτέλεσαν με πέντε σφαίρες 52χρονο φαρμακοποιό στην μέση του δρόμου για να του πάρουν την τσάντα του

- Το περιστατικό έγινε στο Ρέντη - Ο άτυχος Σπύρος Πουκαμισάς αντιστάθηκε και οι αδίστακτοι ληστές τον πυροβόλησαν
- Ήταν κάτοικος της περιοχής και είχε φαρμακείο εκεί κοντά - Πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του
- H δολοφονία έγινε στο ίδιο σημείο που είχαν βρει τον θάνατο από κακοποιούς οι δυο ειδικοί φρουροί

Άλλο ένα περιστατικό βίας και αίματος με θύμα έναν ανυποψίαστο πολίτη έγινε στο Ρέντη.
Στη διασταύρωση των οδών Παντελή Νικολαϊδη και Περικλέους ο 52χρονος φαρμακοποιός Σπύρος Πουκαμισάς δέχθηκε επίθεση από δυο ληστές οι οποίοι του ζήτησαν την τσάντα που κρατούσε.

Τελετή ορκωμοσίας των νέων Υπαστυνόμων Β΄και Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α)

Φωτογραφία αρχείου
Τα ξίφη στους νέους αξιωματικούς επέδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Νικολάου Παπαγιαννόπουλου  Η τελετή ορκωμοσίας των (109) συνολικά νέων Υπαστυνόμων Β΄, αποφοίτων των Τμημάτων Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.), πραγματοποιήθηκε, σήμερα (13.06.2012) το πρωί, στις έδρες των Σχολών Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας της Αθήνας και της Βέροιας.
Στην Αθήνα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, παρουσία του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, επέδωσε τα ξίφη σε εβδομήντα τέσσερις (74) νέους Υπαστυνόμους Β΄, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής.

Επίσκεψη κλιμακίου στελεχών του ΠΑΣΟΚ Νομού Κιλκίς στην Αξιούπολη

Την προγραμματισμένη του επίσκεψη στη Δημοτική Ενότητα Αξιούπολης πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 13/06 κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΣΟΚ Νομού Κιλκίς, στα πλαίσια του προεκλογικού Αγώνα ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Με επικεφαλής τους υποψήφιους Βουλευτές Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, Θόδωρο Παραστατίδη Λεωνίδα Δημητριάδη και Θανάση Τζούρτζο, το κλιμάκιο που απαρτίζονταν από την Κατερίνα Κούπανη Δημοτικό Σύμβουλο Παιονίας, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κιλκίς Χρήστο Ανθρακίδη, τον Κώστα Αριστείδου Γραμματέα Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αξιούπολης τον Πρόεδρο της κοινότητας Χέρσου Φίλιππου Κοτανίδη, τον Πρώην Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Τάκη Ασβεστόπουλο και τα μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Τασούλα Περπερίδου, Γιώργο Παναγιωτίδη και Αλέξανδρο Νικολαϊδη, επισκέφτηκε την Λαϊκή αγορά και τα ΚΑΠΗ Αξιούπολης καθώς και την Ένωση Αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής.

Θετικές οι πρώτες εντυπώσεις για τη "Βόλτα... σαν άλλοτε" του Δήμου Κιλκίς

Θετικά σχόλια απέσπασε η πρωτοβουλία του Δήμου Κιλκίς να αναβιώσει τη θρυλική βόλτα στην 21η Ιουνίου. Μητέρες με καροτσάκια, οικογένειες, νέοι με τα ποδήλατά τους, ζευγάρια όλων των ηλικιών αγκαζέ, φίλοι και παρέες παιδιών, πέρασαν το περασμένο Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 από τον κεντρικό δρόμο της πόλης για μια διαφορετική βόλτα, για μια "Βόλτα... σαν άλλοτε". Όπως αυτή που συνήθιζαν να κάνουν μέχρι τις αρχές του '80 οι κάτοικοι του Κιλκίς. Όταν ακόμη η περαντζάδα στην 21η Ιουνίου αποτελούσε την κύρια έξοδο των Κιλκισιωτών -ελλείψει κέντρων διασκέδασης-, καθώς επίσης και ευκαιρία γνωριμιών μεταξύ των δύο φύλων, φιλικών συναντήσεων και εκτενών συζητήσεων για την επικαιρότητα της κάθε εποχής.

Τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια του Κιλκίς!

Τηλεφώνημα για βόμβα στα Δικαστήρια του Κιλκίς δέχτηκε σήμερα το πρωί πριν από λίγο, στις 10:20 η Αστυνομία Κιλκίς. Αμέσως στον χώρο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις (ασφάλεια, τροχαία) -οι οποίες συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί-, προκειμένου να εκκενωθεί το κτίριο και να διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν στα Δικαστήρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κτίριο εκείνη την ώρα εργάζονταν δικαστικοί υπάλληλοι.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Απύθμενο το θράσος της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) διαπιστώνει το απύθμενο θράσος και το συνεχιζόμενο εμπαιγμό της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών σε βάρος των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. για το θέμα της εκλογικής αποζημίωσης. Ο υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών κ. Αντώνης Μανιτάκης μετά την απόφαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για αποχή και απεργία το Σαββατοκύριακο των εκλογών, 16 και 17 Ιουνίου 2012, δήλωσε ότι θα… βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και θα αυξήσει την εκλογική αποζημίωση μόνο για τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. που θα απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία.

Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια του νομού Κιλκίς

1. Στόχοι
1.1 Το παρόν δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.
1.2 Αφορά το διάστημα μέχρι την εμφάνιση πρώτων χτενιών και τη δημιουργία της μέγιστης αυτοάμυνας της βαμβακοφυτείας για όλη την καλλιεργητική περίοδο.
1.3 Η τακτική παρακολούθηση της καλλιέργειας από τους παραγωγούς και η εφαρμογή των καλλιεργητικών πρακτικών στο σωστό χρόνο, θα συμβάλλουν στην επίτευξη του παραπάνω στόχου.

Συνελήφθη 48χρονος για καλλιέργεια ναρκωτικών στα Γιαννιτσά Πέλλας

Συνελήφθη χθες (12.06.2012) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, ένας ημεδαπός 48 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.  Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά Πέλλας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο του σπιτιού του 48χρονου, εντοπίστηκαν (8) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 20 έως 50 εκατοστών, τα οποία τα καλλιεργούσε σε μπαλκόνι του σπιτιού.  Τα δενδρύλλια κάνναβης κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

23χρονος αλβανός ο δράστης των ένοπλων ληστειών σε υποκατάστημα τράπεζας στον Προβατά Σερρών

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας ο οποίος συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή
Ο 23χρονος εντοπίστηκε στον Προβατά Σερρών, ενώ σχεδίαζε τη διάπραξη και άλλης ληστείας στο ίδιο υποκατάστημα
Η συνολική λεία υπερβαίνει τις 29.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο υποθέσεις ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στον Προβατά Σερρών. Ειδικότερα από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών εκπονήθηκε ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση ληστειών τραπεζικών υποκαταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

36χρονος αυτοκτόνησε στα Σεπόλια

Τραγικό τέλος έβαλε στη ζωή του ένας νέος άνθρωπος πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του στα Σεπόλια.
Οι πληροφορίες μιλούν για ένα 36χρονο πρώην οδηγό ταξί. Ο άνδρας σύμφωνα με τους περίοικους τα δύο τελευταία χρόνια ήταν άνεργος, έμενε με τους γονείς του καθώς, όπως λένε, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Εξεταστικά κέντρα, πρόγραμμα και κατανομή των υποψηφίων για τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων

Από τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς ανακοινώνονται τα εξεταστικά κέντρα, το πρόγραμμα και η κατανομή των υποψηφίων για τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων που αφορούν στους αποφοίτους και τελειοφοίτους Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α και Β) έτσι , όπως έχουν οριστεί από το ΥΠΔΒΜΘ.
Διευκρινίζουμε ότι στις εξετάσεις του κάθε μαθήματος δικαιούνται να λάβουν μέρος ΜΟΝΟ όσοι έχουν δηλώσει το συγκεκριμένο ειδικό μάθημα. Παρακαλούμε οι υποψήφιοι να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μισή ώρα πριν την ώρα έναρξης.

Εθελοντική Ομάδα Παιονίας Κιλκίς: "Παραγγελία και διανομή ελαιολάδου απ' ευθείας από τον παραγωγό"

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Παιονίας Ν. Κιλκίς,
Σας ενημερώνουμε, ότι έπειτα απο την επιτυχή πρωτοβουλία της διάθεσης Αλευριού, Πατάτας και Μελιού, απ'ευθείας απο παραγωγούς, από την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012, ξεκίνησε η διαδικασία των ομαδικών παραγγελιών, αυτή τη φορά για το προϊόν «έξτρα παρθένο Λάδι». Όσοι θέλετε να προμηθευτείτε ποσότητα έξτρα παρθένου ελαιολάδου από τον παραγωγό "Κτήμα Νικολόπουλου" που θα επισκεφτεί το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 την πόλη μας, στις παρακάτω τιμές :
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ένα 5λιτρο: 14,5€
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό ένα 5λιτρο: 18,5€

Ένα διαφορετικό... θαλασσσινό “Κυριακάτικο Μουσικό Ξύπνημα”

Γεύση... θάλασσας και άρωμα... παράδοσης είχε το τελευταίο “Κυριακάτικο Μουσικό Ξύπνημα” του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς, που έλαβε χώρα την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου στην πόλη του Κιλκίς.

Διχασμένοι οι φαρμακοποιοί! Αποφασίζουν σήμερα για κινητοποιήσεις!

Κρίσιμη συνέλευση θα πραγματοποιήσουν σήμερα τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Άλλα 110 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκαν για την αποπληρωμή των χρεών τους.  Οι μισοί (φαρμακοποιοί περιφέρειας) θεωρούν πως ήρθε η ώρα να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις καθώς η υπηρεσιακή κυβέρνηση έδειξε κάθε καλή προσπάθεια μετά μάλιστα και την καταβολή άλλων 110 εκατ. ευρώ που θα φανούν εντός των ημερών στους λογαριασμούς του κλάδου.

Νέα παράταση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων;

Μέσα στις επόμενες ημέρες η υπηρεσιακή κυβέρνηση όλα δείχνουν ότι θα υπογράψει την παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων που λήγει στις 30 Ιουνίου. Εν μέσω φορολαίλαπας και με τους πολίτες να στεγνώνουν από ρευστό όλα δείχνουν ότι θα δοθεί η δυνατότητα (πιθανότατα) τακτοποίησης ως 30 Σεπτεμβρίου, καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των δικαιολογητικών και μελετών της Β' Φάσης.

Τίτλοι εφημερίδων Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·12 μέτρα για ασφάλεια και μεταναστευτικό – Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε όλο το σχέδιο.. – Επιστρέφει ο Αστυνομικός της γειτονιάς – Αλλαγή νομοθεσίας για την ποινική δίωξη κακοποιών – Ενθουσιώδης υποδοχή του Προέδρου της Ν.Δ. στη Χαλκίδα·Και άλλο στέλεχος του Τσίπρα ξεσπά κατά του ΣΥΡΙΖΑ – «΄… Έστω και μια ώρα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφή»! – Ν. Χανιάς: «Αν έλθει στην εξουσία, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!·Κ. Μητσοτάκης – «Πρώτο κόμμα η Ν. Δ. για να σωθεί η Ελλάς»
ΑΥΓΗ ·Κυβέρνηση της Αριστεράς στις 18 Ιουνίου – Τα πρώτα 5 μέτρα·Πανικός στην Ευρωζώνη από τη γερμανική ακαμψία·Πέραμα – Νέο χτύπημα από τη Χρυσή Αυγή.