Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η «ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ» με τις μουσικές του κόσμου αύριο στον "ΚΗΠΟ" Κιλκίς



Η Διεύθυνση και οι σπουδαστές του Πολυάνειου ωδείου 
Ι. Μητροπόλεως Κιλκίς ,σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο «ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ» με τις μουσικές του κόσμου, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 και ώρα 8.00μ.μ. στο χώρο του αναψυκτηρίου «ΚΗΠΟΣ» 
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας τα ΠΑΡΧΑΡΙΑ στη Φύσκα

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και της έντονης χαλαζόπτωσης στην περιοχή, οι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα εκδηλώσεις στο πλαίσιο των "ΠΑΡΧΑΡΙΩΝ" 2012 στις παιδικές κατασκηνώσεις της Φύσκας αναβάλλονται. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Δεν πάει ο Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Σίμος Κεδίκογλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο πρωθυπουργός, μετά τη ρητή απαγόρευση του θεράποντος ιατρού, καθηγητή, κ. Θεοδοσιάδη, να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου, ορίζει ως επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο, τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.  Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν: ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Ζαννιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας».

Μήνυση στη Βρετανία για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Έτοιμοι να καταθέσουν μήνυση σε βάρος της Βρετανίας, προκειμένου να υποχρεωθεί να επιστρέψει στην Ελλάδα τα μάρμαρα του Παρθενώνα, είναι οι ομογενείς της Αυστραλίας σε συνεργασία με επιτροπές, που δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο με αυτό τον στόχο.
Την κοινοποίηση έκανε ο Εμμανουήλ Κόμηνος, που ηγείται της πρώτης επιτροπής Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αυστραλία, μιλώντας σε σχετική ημερίδα στο Λονδίνο, όπου παρουσιάστηκαν άγνωστα αποδεικτικά στοιχεία, που ενισχύουν ηθικά και νομικά επιχειρήματα υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα. Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη βρετανική επιτροπή, την αμερικανική και την αυστραλιανή επιτροπή υπέρ της επιστροφής των γλυπτών.

Στο δρόμο προς Αργυρούπολη Κιλκίς


Συλλήψεις για διάφορα αδικήματα σε Χαλκιδική και Σέρρες

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας χθες το απόγευμα στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, τρεις ημεδαποί 67, 18 και 13 ετών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής, διότι διέρρηξαν το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο 43χρονης που ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης beach bar και αφαίρεσαν μία τσάντα της. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στην παθούσα. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω διέπραξαν άλλη μία κλοπή σε βάρος ημεδαπής στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής.

Λαθρεμπόριο ποτών στον Προμαχώνα Σερρών

Συνελήφθησαν χθες (23.06.2012) το απόγευμα, στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο ημεδαποί 47 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνιακού κώδικα. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου του 45χρονου όπου επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, εντοπίστηκαν να έχουν εισάγει από τη Βουλγαρία φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (72) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, οι οποίες θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών για καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Αύριο στα λύκεια οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

Η αγωνία των υποψηφίων φτάνει στο τέλος της! Το αργότερο έως τη Δεύτερα θα έχουν αναρτηθεί στα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των πανελλαδικών.
Από την ερχόμενη Δευτέρα, στη μία μετά το μεσημέρι, θα αναρτηθούν σε όλα τα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από το υπουργείο Παιδείας για τις βαθμολογίες των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-Β').

Άψογος ο αγώνας Junior ορεινής ποδηλασίας του Συλλόγου Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς

Έναν άψογο από όλες τις απόψεις αγώνα Junior ορεινής ποδηλασίας (για ηλικίες από 9 έως 16 ετών) διοργάνωσε χθες Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 ο Σύλλογος Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς. Επρόκειτο για μια εξαιρετική διοργάνωση από ένα νέο σύλλογο, αλλά πολλά υποσχόμενο.
Ο αγώνας έλαβε χώρα στο δάσος πίσω από τα σφαγεία Κιλκίς σε μια κυκλική διαδρομή μήκους 4.5 χλμ. που έχουν διαμορφώσει με προσωπική τους εργασία τα μέλη του Συλλόγου και η οποία περνά μέσα από δασικά μονοπάτια και δασικούς δρόμους.


Ισπανία: «Να σώσουμε τους ανθρώπους, όχι τις τράπεζες»

Οι Ισπανοί βράζουν από οργή. Η Bankia, την οποία οι «Indignados» (Αγανακτισμένοι) έχουν κατονομάσει ως την «πρώτη τράπεζα από άποψη εξώσεων», θα λάβει 19 δισ. ευρώ από το κράτος. Η Ισπανία θα ενισχύσει με 100 δισ. ευρώ που έλαβε από την ΕΕ όλες τις τράπεζές της αλλά την ίδια στιγμή κόβει 10 δισ. ευρώ από την παιδεία και την υγεία. Η Μαρία Μπενίτεθ έλαβε έναν μήνα παράταση προκειμένου να βρει μια λύση προτού κάνει έξωση στην ίδια και στην οικογένειά της η Bankia, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας που λαμβάνει βοήθεια ύψους 19 δισ. ευρώ από το κράτος επειδή είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Η 42χρονη Μπενίτεθ ζει σε ένα ταπεινό σπίτι στην κωμόπολη Μοντόρο με τον σύζυγό της, τα τρία τους παιδιά ηλικίας από 17 ως 20 ετών, την 84χρονη μητέρα της και την 52χρονη ανάπηρη αδερφή της.

Πέθανε η γνωστή πιανίστρια Μπριζίτ Ανζερέ σε ηλικία 59 ετών


Η διάσημη Γαλλίδα πιανίστρια Μπριζίτ Ανζερέ πέθανε το Σάββατο στο Παρίσι σε ηλικία 59 ετών. Γεννημένη στις 27 Οκτωβρίου του 1952 στην Τύνιδα, η Ανζερέ ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία τεσσάρων ετών ενώ στα 11 της χρόνια ξεκίνησε να σπουδάζει στο Ωδείο του Παρισιού.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ: "Ο δικός μας πλούτος"


Συναυλία παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών

Η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς διοργανώνει Συναυλία παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών από όλη την Ελλάδα με συνοδεία οργάνων την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 και ώρα 8:00 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Τα τραγούδια θα συνοδεύσει χορευτικό σχήμα. Η Εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην απελευθέρωση της πόλεώς μας.

«Ημερίδα Μαθηματικών Ιούνιος 2012»

Σας γνωστοποιούμε ότι το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο Κιλκίς, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Σχολικό Σύμβουλο του Νομού κ. Θωμαΐδη Ιωάννη, διοργανώνει ημερίδα επιμόρφωσης με θέμα:
«Τα Μαθηματικά στα νέα Προγράμματα Σπουδών Γυμνασίου & Λυκείου» Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 με ώρα έναρξης 09:30.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής: