Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Εθιμοτυπική επίσκεψη του κ.Παναγιώτη Ψωμιάδη στο Υ.ΜΑ.-Θ.

Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου δέχτηκε, σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012, στο Διοικητήριο, τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο κ. Ψωμιάδης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Υπουργό στο δύσκολο έργο που ανέλαβε και τόνισε ότι η ανασυγκρότηση του ΥΜΑΘ ήταν πάγιο αίτημα που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Βόρειας Ελλάδας και στους Εθνικούς στόχους. Παράλληλα διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι θα είναι στη διάθεση του για την προώθηση των αναπτυξιακών δράσεων του ΥΜΑΘ.

Ο Α. Σ. ΑΘΛΟΣ στις εξετάσεις μαύρων ζωνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ (ΕΛΟΤ)

Στις 23/06/2012 ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιες εξετάσεις μαύρων ζωνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο (ΕΛΟΤ). Η συμμέτοχη από σωματεία της βόρειας Ελλάδος ήταν αρκετά ικανοποιητική. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από την ομοσπονδία δυο φορές τον χρόνο υπό την εποπτεία της ομοσπονδίας ΕΛ.Ο.Τ και της Ε.ΤΑ.Β.Ε (Ένωσης Ταεκβοντο Βόρειου Ελλάδος). Από τον Αθλητικό Σύλλογο Άθλο Κιλκίς συμμετείχαν οι Αθλητές Νικόλαου Παναγιώτης για τον βαθμό του 2 Dan, Πανταζης Σπύρος, Κυριακίδης Κλέοβουλος, Μαργαριτόπουλος Δημήτρης, και Ζάρπας Ανδρέας για τον βαθμο του 1 Dan.

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς για το θάνατο του Κώστα Τριαρίδη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του πρώην Βουλευτή Κιλκίς και Υπουργού Μακεδονίας Θράκης, Κωνσταντίνου Τριαρίδη. Ο Κώστας Τριαρίδης ήταν ένας γνήσιος δημοκράτης και ένας άξιος άνθρωπος, ο οποίος έχαιρε του σεβασμού και της αναγνώρισης από όλους τους πολιτικούς χώρους. Έδωσε αγώνες και προσπάθησε για το καλό της Βόρειας Ελλάδας και του νομού μας. Εκφράζουμε Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς για το θάνατο του Κώστα Τριαρίδη

Με μεγάλη οδύνη το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς πληροφορήθηκε το χαμό του πρώην Υπουργού και συναδέλφου Κώστα Τριαρίδη, ενός εξαίρετου και άξιου πολιτικού, ιατρού και ανθρώπου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα. Στη νεκρώσιμη ακολουθία θα παραστεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος και ο Γραμματέας κ. Βαβάκας Αναστάσιος.

Δήλωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς για το θάνατο του Κώστα Τριαρίδη


Η είδηση της απώλειας του πρώην υπουργού Μακεδονίας Θράκης και βουλευτή ν. Κιλκίς Κώστα Τριαρίδη μας θλίβει και στερεί από την πολιτική σκηνή της χώρας έναν αγωνιστή ο οποίος έδωσε μάχες για την περιοχή της Μακεδονίας και Θράκης. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Δ. Ψωμιάδης: "Να καταργηθεί η βίζα για επισκέπτες από Κίνα, Ρωσία, Ουκρανία και βαλκανικές χώρες"

Επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, με κοινοποίηση στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με την κατάργηση της βίζας για την επίσκεψη τουριστών από την Κίνα, τη Ρωσία και την Ουκρανία στην Ελλάδα.

Δήλωση Παραστατίδη για το θάνατο του Ντίνου Τριαρίδη

Οι πολίτες του ν. Κιλκίς κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στη μνήμη του Κώστα Τριαρίδη, του πολιτικού που σφράγισε με τους αγώνες και την προσφορά του στον τόπο μας, την πολιτική ζωή του νομού στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα.  Ο Κώστας Τριαρίδης με τη στάση ζωής συνέδεσε άρρηκτα τους πολιτικούς του αγώνες ως προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Πολλά από όσα απολαμβάνουμε σήμερα στο νομό φέρουν τη σφραγίδα του, καθόσον τιμήθηκε με το αξίωμα του Υπουργού, πρώτος αυτός στην ιστορία του ν. Κιλκίς.  Ειδικότερα ο δημοκρατικός λαός του νομού, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη δημοκρατική παράταξη στην χώρα μας, εμπνέεται από τους αγώνες του Κώστα Τριαρίδη, τόσο πριν όσο και μετά την μεταπολίτευση, όταν πρωταγωνίστησε στην αυτό - οργάνωση του ΠΑΣΟΚ.
Οι αγώνες και η προσφορά του θα μας εμπνέουν πάντα. Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.  Tα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Δήλωση Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου για το θάνατο του Κώστα Τριαρίδη

"Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του καθηγητή ιατρικής, πρώην υπουργού Μακεδονίας Θράκης και βουλευτή του νομού Κιλκίς Κώστα Τριαρίδη. Ο Κώστας Τριαρίδης, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, συνελήφθη, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για την αντιδικτατορική του δράση. Ως Υπουργός Μακεδονίας Θράκης αγωνίστηκε με ιδιαίτερο σθένος και πάθος για την επίλυση των προβλημάτων της βόρειας Ελλάδας  Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του."

Δήλωση Τσιτουρίδη για το θάνατο του Ντίνου Τριαρίδη


Για την απώλεια του Ντίνου Τριαρίδη, ο π. Υπουργός Σ. Τσιτουρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Έφυγε ένας άξιος άνθρωπος, που υπήρξε χρήσιμος για τον τόπο μας. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ρύθμιση οφειλών δημοτών προς το δήμο Κιλκίς

Με σκοπό να διευκολύνει του δημότες του να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο Δήμο, και σε εφαρμογή πρόσφατων σχετικών διατάξεων, ο Δήμος Κιλκίς δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες του να ρυθμίζουν και να εξοφλούν τις οφειλές τους σε δόσεις και με σημαντική (έως 100%) έκπτωση των προσαυξήσεων. Η οφειλή μπορεί να αφορά σε πρόστιμα, τέλη, φόρους ή και εισφορές. Για τη ρύθμιση των οφειλών τους ο Δήμος Κιλκίς καλεί τους δημότες του όπως προσέλθουν άμεσα στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου ή στις Δημοτικές Ενότητες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2341352181, 100, 103, 148, 191, 118.

Ανακοίνωση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Με το ψήφισμα 42/112 της 7ης Δεκεμβρίου 1987 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να εορτάζεται η 26η Ιουνίου κάθε έτους ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης τους. Στον ΟΗΕ το γραφείο για τα Nαρκωτικά και το Έγκλημα UNODC (United Nations Office on drugs and Crime) δημιουργήθηκε το 1997 από την συγχώνευση του αντίστοιχου γραφείου του ΟΗΕ και του Κέντρου για την Πρόληψη του Διεθνούς Εγκλήματος. Λειτουργεί σε όλο τον κόσμο μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου γραφείων.

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

"Αποτελεί, δυστυχώς, κοινή διαπίστωση πως το ζήτημα των ναρκωτικών συνιστά, πλέον, μείζον πρόβλημα στην εποχή μας και διαχρονική ανοιχτή κοινωνική πληγή. Η ευρύτατη διάδοση της χρήσης των ναρκωτικών και γενικά των εξαρτησιογόνων ουσιών έχει λάβει το χαρακτήρα κοινωνικής απειλής, η οποία υπονομεύει τον κοινωνικό ιστό, αντιμάχεται την πρόοδο και την ανάπτυξη και οδηγεί στην παρακμή, στην περιθωριοποίηση και εντέλει στον φυσικό αφανισμό σημαντικό αριθμό συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα νέων. H καλλιέργεια – παρασκευή, η οργανωμένη διακίνηση και η εμπορία ναρκωτικών, συνθέτουν τη χρονική ακολουθία μιας άκρως προσοδοφόρας εγκληματικής δραστηριότητας, ενός εμπορίου «θανάτου», στο οποίο κάθε οργανωμένη Πολιτεία αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένος και υπεύθυνος πολίτης, οφείλουν να αντιδράσουν και να αντιταχθούν.

Οι «Διαδρομές με πυξίδα την Βιβλιοθήκη» συνεχίζονται!

Οι «Διαδρομές με πυξίδα την Βιβλιοθήκη» ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζονται! Είστε έτοιμοι να μας ακολουθήσετε σε μέρη απίθανα και διασκεδαστικά; Εάν ναι, ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες από 2/7/2012 έως 13/7/2012 και δηλώστε συμμετοχή!
1. Τρίτη 3/7/2012, ώρα 20:00-21:00
Ένα βιβλίο την εβδομάδα!
Διαβάζουμε το παραμύθι «Όταν ο λύκος πεινάει»
Με την Μαρία Παπαδοπούλου, Σύμβουλο Προσχολικής Κιλκίς και την Ερατώ Παπαδοπούλου, Δασκάλα
Για παιδιά από 5 έως 7 ετών

Μια υπέροχη συναυλία παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Με μια εκδήλωση γεμάτη παράδοση, ιστορικές μνήμες και συναισθήματα, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Κιλκίς τίμησε τους ιερούς προγόνους μας οι οποίοι έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος και οι οποίοι με την θυσία τους μας χάρισαν το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας, πραγματοποιώντας με εξαιρετική επιτυχία την συναυλία παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών, η οποία ήταν αφιερωμένη στα ελευθέρια της πόλης του Κιλκίς.

Ετήσια εκδήλωση «Αντάμωμα των επαναπατρισμένων πολιτικών προσφύγων»

Την Κυριακή 1η Ιούλη στη Νάουσα ξαναδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Επιτροπή της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση «Αντάμωμα των επαναπατρισμένων πολιτικών προσφύγων», αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, απογόνων και φίλων που συγκεντρώνονται από όλες τις γωνιές της χώρας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, όπως και πολλά παραρτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, δρομολογεί, για τη Θεσσαλονίκη, Πούλμαν για την εκδήλωση που θα ξεκινήσουν από το Άγαλμα του Βενιζέλου στις 08:30 το πρωί.  Για κρατήσεις θέσεων τηλέφωνα: 2310225250, 6976749302 και τα κατά τόπους παραρτήματα.

Δήλωση Βενιζέλου για το θάνατο του Ντίνου Τριαρίδη

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για το θάνατο του Ντίνου Τριαρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα το θάνατο του Ντίνου Τριαρίδη, αγωνιστή της Δημοκρατίας, λαμπρού στελέχους της δημοκρατικής παράταξης, εκλεκτού επιστήμονα και πολύ αγαπητού φίλου. Έδωσε και στην τελευταία φάση της ζωής του μια σκληρή μάχη, όπως ήξερε να δίνει πάντα, υπερήφανος και αυθεντικός. Οι φίλοι του και η παράταξή του θα τον θυμόμαστε πάντα."

Έκλεψαν 1400 ευρώ από 78χρονο

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στις Σέρρες, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας 20 και 32 ετών, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, διότι προσποιούμενοι τους πελάτες και εκμεταλλευόμενοι το συνωστισμό σε χώρο λαϊκής αγοράς, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (1.400) ευρώ από έναν 78χρονο. Το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. 

"Έφυγε" ο Κώστας Τριαρίδης

Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 75 ετών, ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο, ο πρώην βουλευτής Κιλκίς και υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Κώστας Τριαρίδης. 
Είχε διατελέσει στέλεχος της ΕΔΗΝ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ και υπήρξε από το 1993 έως το 1996 υπουργός Μακεδονίας - Θράκης.

Τους τσάκωσαν την ώρα που έκλεβαν μεταλλική γέφυρα στο Μικρόδασος Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στο Μικρόδασος Κιλκίς, δύο ημεδαποί 48 και 44 ετών, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, διότι εντοπίστηκαν να προβαίνουν με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος στην αφαίρεση μεταλλικής γέφυρας ιδιοκτησίας της εταιρίας «ΕΡΓΟΣΕ». Η γέφυρα είναι διαστάσεων 17 επί 5 μέτρα και βάρους 15 τόνων, ενώ χρησιμοποιούταν υποβοηθητικά για την κατασκευή νέας γέφυρας στην περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Πολυκάστρου Κιλκίς.

«Χρυσή» συνταγογράφηση: Έδιναν viagra ακόμη και σε 10χρονα!

«Μαργαριτάρια» κάθε λογής συγκεντρώνουν καθημερινά οι υπεύθυνοι της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ) καταγράφοντας τα φάρμακα που χορηγούνται σε ασφαλισμένους όλης της χώρας. Τι είδαν τα μάτια τους; Από συνταγές με …σεξουαλικά ενισχυτικά φάρμακα προς ανήλικα, μέχρι παπάδες που έκαναν …ορμονοθεραπεία. Δείτε τη λίστα με τους πρωταθλητές γιατρούς της συνταγογράφησης.  Τους γιατρούς που δείχνουν …υπερβάλλοντα ζήλο στο να χορηγήσουν φάρμακα στους ασφαλισμένους τους θα κληθεί πολύ σύντομα η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει.

Θέση εργασίας στο Κιλκίς

Τίτλοι εφημερίδων Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Για κάθε μικρό μαγαζί που βάζει λουκέτο.. – 285.000 ευρώ χάνει το κράτος! – Άμεσα μέτρα ζητούν οι έμποροι, όπως ρύθμιση χρεών, μείωση ΦΠΑ, και φόρου εισοδήματος, κατάργηση έκτακτων εισφορών κ. α.·ΜΕ απόφαση του Αντ. Σαμαρά και με «βαριά καρδιά» του Ευ. Βενιζέλου – Νέος «Τσάρος» ο Γ. Στουρνάρας! ·Αισιόδοξος ο Κάρολος Παπούλιας για τις διαθέσεις της Συνόδου Κορυφής – Αναμένονται θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα
ΑΥΓΗ ·Υπουργός υφέσεως και εκποιήσεως – Αυτοπροσώπως η τρόικα στην κυβέρνηση με την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Γ. Στουρνάρα·Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας: 23% έπεσαν οι μισθοί μετά το Μνημόνιο 2·Υπ. Υγείας – Βρέθηκαν 125 εκατ. Ευρώ για τους φαρμακοποιούς

Γιορτές στην Παλιά Καστανούσα από 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2012


Διήμερο πανηγύρι στην Ευκαρπία Κιλκίς


Πανελλαδικές: Παράταση έως τις 29/06 για τον κωδικό για τα μηχανογραφικά

Παράταση έως την Παρασκευή 29 Ιουνίου, για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού (password) και για την υπαγωγή σε ειδικές περιπτώσεις σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, αποφάσισε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.
Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο, όλοι οι υποψήφιοι από Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι και τις 5 Ιουλίου. Όπως είναι γνωστό, για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου απαιτείται ο οκταψήφιος κωδικός εξετάσεων και ο προσωπικός κωδικός ασφάλειας (password), που δημιούργησαν οι ίδιοι οι υποψήφιοι στο λύκειό τους. Επειδή κάποιοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν ή έχασαν τον προσωπικό τους κωδικό, μπορούν μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιουνίου να απευθυνθούν στο ίδιο Λύκειο για να αποκτήσουν (νέο) προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password).