Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Μία βραδιά στο HOBBY KILKIS στις 17 Ιουνίου 2006


HOBBY KILKIS από GNOMIKILKIS

Το sex με αριθμούς...

Είναι λίγες οι γυναίκες αλλά και οι άντρες που αποκαλύπτουν τον ακριβή αριθμό των ερωτικών τους παρτενέρ...Οι γυναίκες αποκρύπτουν και οι άντρες υπερβάλλουν. Όλα αυτά, βέβαια, σύμφωνα με την βίβλο του sex. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν οι επιστημονικές έρευνες που έρχονται για να αποκαταστήσουν την αλήθεια.Μια νέα έρευνα, η Βρετανική Έρευνα Υγείας φέρνει στοιχεία και νούμερα στην δημοσιότητα, τα οποία αφορούν στον αριθμό των ερωτικών παρτενέρ, και για τα δύο φύλα.

Συλλυπητήρια από τον Σύλλογο Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων για τον θάνατο του Ντίνου Τριαρίδη

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε το χαμό του πρώην Υπουργού, Βουλευτή και καθηγητή του ΑΠΘ Κώστα Τριαρίδη, ενός εξαίρετου και άξιου πολιτικού, επιστήμονα και ανθρώπου.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα.
Για το Δ.Σ
Β. Κωνσταντινίδης
Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ειρήνη Αγαθοπούλου: Η πιο νεαρή βουλευτής του κοινοβουλίου!

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου είναι μόλις 27 χρονών και κατάφερε να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Γεννήθηκε το 1985, και είναι η πρώτη βουλευτής της Αριστεράς που εξελέγη με το ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Κιλκίς. Προέρχεται από οικογένεια που έχει μεγάλη αγάπη για τις φυσικές-φυτικές θεραπευτικές μεθόδους και δεν είναι τυχαίο που επέλεξε να σπουδάσει φαρμακευτική, μιας και ο μπαμπάς της είναι φαρμακοποιός, ενώ η μητέρα της είναι βιολόγος.

"Η Πόλις" προβάρει!



Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες  από  το Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο Κιλκίς «Η πόλις»,  στο Studio Accordo για την μεγάλη συναυλία  την Τετάρτη 11 Ιουλίου, στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς.

«Το μεγάλο ταξίδι του μικρού πρίγκιπα» από το Θεατρικό Εργαστήρι Αξιούπολης

To Θεατρικό Εργαστήρι Αξιούπολης παρουσιάζει την καινούρια δουλειά του  Συγκεκριμένα το Σάββατο 30 Ιούνιου, την Κυριακή 1 Ιουλίου και την Δευτέρα 2 Ιουλίου του 2012 στις 21:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑΛ Αξιούπολης  «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ». Ένα παραμύθι για μεγάλους μικρούς... και μικρούς μεγάλους.
Ο μικρός πρίγκιπας φεύγει από τον πλανήτη του για να γνωρίσει τον κόσμο και να πλουτίσει τις γνώσεις του. Επισκέπτεται πολλούς πλανήτες προτού φθάσει στη γη.Γνωρίζει βασιλιάδες ματαιόδοξους, μεθυσμένους, επιχειρηματίες, φανοκόρους, γεωγράφους και άλλους πολλούς μέχρι να επισκεφτεί τον πλανήτη γη..Ο μικρός πρίγκιπας για να γυρίσει στον πλανήτη του που είναι ένας αστεροειδής ο Β-612 και έχει το μέγεθος ενός  σπιτιού αποφασίζει να…….και η συνέχεια επί σκηνής

Δ. Ψωμιάδης: "Να λάβει τέλος η «αρχαία τραγωδία» του συγκοινωνιακού αποκλεισμού της Θεσσαλονίκης"

Επιστολή στους Υπουργούς Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής από τα νησιά του Αιγαίου το καλοκαίρι. Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης παρατηρεί ότι παρά την ελάχιστη αύξηση των δρομολογίων προς νησιώτικους προορισμούς του Αιγαίου από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το ενδιαφέρον των Βορειοελλαδιτών να επισκεφθούν τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη για τις θερινές τους διακοπές, «η υποτιθέμενη “συμπρωτεύουσα” παραμένει άγονη γραμμή».

Επιστολή Αντώνη Σαμαρά προς τους Ηγέτες της ΕΕ.

"Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.  Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας 28 Ιουνίου 2012

  1. ΚΜΟΠ "Επόμενη Ημέρα" Ανατολικής Αττικής-37 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
  2. ΚΜΟΠ Ν.Θεσσαλονίκης-585 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
  3. ΚΜΟΠ "Ο ΠΛΑΤΩΝ" ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ-241 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
  4. Λ' ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ-30 θέσεις ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών
  5. Σχολή Αστυφυλάκων Σητείας-Πρόσληψη Διδακτικού προσωπικού
  6. Σχολή Αστυφυλάκων Καρδίτσας-Πρόσληψη Διδακτικού προσωπικού
  7. Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας-Πρόσληψη Διδακτικού προσωπικού
  8. Περιφερειακή Ενότητα Αχαϊας-36 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
  9. Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας-51 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων

Φάρσαλα: 690 χιλιάδες υπεξαίρεσαν οι δύο παπάδες μέσα σε ένα εξάμηνο!

Οι δύο ιερείς ηλικίας 36 και 38 ετών, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση στην Υπηρεσία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης!
Σύμφωνα με την Αστυνομία, υπεξαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 690.000 ευρώ κατά τις μισθοδοσίες του πρώτου εξαμήνου του 2012! Όλα ξεκίνησαν όταν καταγγέλθηκε από την Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλίας του Υπουργείου Οικονομικών, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, ότι κατά τον έλεγχο που έγινε προ δεκαπενθημέρου, στις μισθοδοτικές καταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων που έχουν κοινοποιηθεί στη Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων, βάσει των οποίων καταβάλλονται οι μισθοί του εφημεριακού κλήρου του Δήμου Φαρσάλων, διαπιστώθηκαν ύποπτες παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στα αναγραφόμενα ποσά.

Συλλυπητήριο Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για το θάνατο του Ντίνου Τριαρίδη

Με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του πρώην Υπουργού και βουλευτή ν. Κιλκίς Κωνσταντίνου (Ντίνου) Τριαρίδη, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για το χαμό του, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα μεγάλη απώλεια για τον τόπο. Στη μνήμη του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Ο Ντίνος Τριαρίδης όπως ήταν γνωστός σε όλους, υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Γεννήθηκε το 1938 στο Κιλκίς, στο οποίο και προσέφερε ποικιλοτρόπως, από τις υπεύθυνες θέσεις που ανέλαβε μετέπειτα.

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς για το θάνατο του Κωνσταντίνου Τριαρίδη

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην Βουλευτή Κιλκίς και Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνου Τριαρίδη. Ο εκλιπών ήταν ένας άξιος άνθρωπος, επιστήμονας και πολιτικός. Συνέδεσε τη ζωή του με την προσφορά στον τόπο του και στο κοινωνικό σύνολο. Η απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην τοπική κοινωνία.
Στους οικείους του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια.
Χρήστος Γκουντενούδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς

Διχασμένη πηγαίνει στη σύνοδο η Ευρώπη

Πηγή: Deutsche Welle
Αγεφύρωτες εμφανίζονται οι διαφορές απόψεων εντός της ΕΕ για τον ενδεδειγμένο δρόμο εξόδου από την κρίση χρέους που απειλεί την υπόσταση του ευρώ. Όμως, όλοι γνωρίζουν ότι ο συμβιβασμός είναι μονόδρομος. Η μάχη προμηνύεται σκληρή παρά τις προσπάθειες των κυριότερων μονομάχων να γεφυρώσουν ένα μέρος τουλάχιστον των διαφορών τους και να διασκεδάσουν τις ανησυχίες για το μέλλον του κοινού νομίσματος. Δύο κύριες τάσεις καταγράφονται ενόψει της συνόδου:

Εκδήλωση με θέμα: «Ένας αιώνας μάνατζμεντ στη βιομηχανία της Θεσσαλονίκης»

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και το ICBS THESSALONIKI BUSINESS COLLEGE, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσαν, την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012, εκδήλωση με θέμα: «Ένας αιώνας μάνατζμεντ στη βιομηχανία της Θεσσαλονίκης». Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη των προσπαθειών και δράσεων μάνατζμεντ που έγιναν στη βιομηχανική κοινότητα της Θεσσαλονίκης κατά τα 100 τελευταία χρόνια, όπως τα διηγήθηκαν οι απόγονοι και οι συνεχιστές των πρωτοπόρων επιχειρηματιών, οι οποίοι έδρασαν στη Θεσσαλονίκη από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Κυνήγι ανεξόφλητων οφειλών ξεκινά η ΔΕΗ μέσω τηλεφωνικής υπενθύμισης!

Στην καθιέρωση νέων πρακτικών για την είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών από λογαριασμούς ρεύματος προχωρεί η ΔEH με στόχο να εισρεύσει στα ταμεία της σημαντικό τμήμα από το συνολικό ποσό των 1,1 δισ. ευρώ. Oπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Aρθούρος Zερβός, στο περιθώριο της αναβληθείσας, για τις 12 Iουλίου, γενικής συνέλευσης των μετόχων, η ΔEH έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει την τηλεφωνική ειδοποίηση (call centers) προκειμένου να βελτιώσει τη ροή των εισπράξεων ανεξόφλητων οφειλών.

Αυξήσεις 5% στα τιμολόγια η ΔΕΗ;

Περίπου 1,1 δισ. ευρώλείπουν από τα ταμεία της ΔΕΗ λόγω απλήρωτων λογαριασμών και η διοίκηση της Επιχείρησης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να βάλει στο παιχνίδι και εισπρακτικές εταιρείες.Κι ενώ όμως οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν, η επιχείρηση σχεδιάζει να ζητήσει και νέες αυξήσεις στα τιμολόγια. Το πότε παραμένειαδιευκρίνιστο, ωστόσο σύμφωνα με το μνημόνιο μέσα στον Ιούνιο θα έπρεπε να αρχίσει η αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ ενόψει της πλήρους απελευθέρωσής τους το 2013.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Μεγάλα περιθώρια για παρεμβάσεις υπέρ των νέων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα

Περίπου 240 εκατομμύρια ευρώ μέσω των διαρθρωτικών ταμείων, και συγκεκριμένα από την προτεραιότητα «Πλήρης ενσωμάτωση όλων των ανθρώπινων πόρων σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών» (συνολικός προϋπολογισμός 273 855 563 ευρώ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινων πόρων» για την περίοδο 2007-2013, έχει ακόμα στη διάθεσή της η Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσει την απασχόληση των νέων, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο Επίτροπος για θέματα περιφερειακής πολιτικής, κ. Γ. Χαν, έπειτα από κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Συνελήφθη στους Ευζώνους Κιλκίς 34χρονος πακιστανός για παράνομη διακίνηση τριών λαθρομεταναστών

Συνελήφθη σήμερα (28.06.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στους Ευζώνους Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας υπήκοος Πακιστάν 34 ετών που διευκόλυνε την έξοδο τριών μη νομίμων μεταναστών από την ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο ο 34χρονος είχε επιβιβάσει τρία άτομα ασιατικής καταγωγής που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει πλησίον της ελληνοσκοπιανής μεθορίου ώστε να εξέλθουν από την ελληνική επικράτεια, έναντι αδιευκρίνιστης χρηματικής αμοιβής.
Κατασχέθηκαν:

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο Γ.Σ. ΜΑΝΔΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Χρυσό ο Ζώτος Κυριάκος, αργυρό και χάλκινο η Ζώτου Δήμητρα

Το Σάββατο και την Κυριακή 23 - 24 Ιουνίου στο δημοτικό στάδιο Σερρών διεξήχθησαν οι Πανελλήνιοι αγώνες Παίδων – Κορασίδων . Ο Γ.Σ.ΜΑΝΔΡΩΝ συμμετείχε με τρείς αθλητές .
Τον Ζώτο Κυριάκο , τον Προδανά Αλέξη και την Ζώτου Δήμητρα .Μεγάλη εμφάνιση παρουσίασαν και οι τρεις αθλητές , παρότι οι αθλητές Ζώτος Κυριάκος και Προδανάς Αλέξης έλαβαν μέρος στους αγώνες έχοντας σοβαρούς τραυματισμούς .

Ορκίστηκαν οι 300 βουλευτές που εξελέγησαν στις 17 Ιουνίου

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης η τελετή ορκωμοσίας των 300 βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Την έναρξη της συνεδρίασης για τη σύγκληση της Βουλής σε Σώμα κήρυξε ο Α' αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής Ιωάννης Τραγάκης. Στις πρώτες θέσεις της αριστερής πτέρυγας κάθισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.Ακολούθησε η τελετή αγιασμού, χοροσταντούτος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και των μελών της Ιεράς Συνόδου, και αμέσως μετά ορκίστηκαν οι 300 βουλευτές.

Συλλυπητήρια Χρήστου Ανθρακίδη για το θάνατο του Κώστα Τριαρίδη

Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για το χαμό του Ντίνου Τριαρίδη. Ο πρώην υπουργός υπήρξε ένας έντιμος άνθρωπος, ένας επιστήμονας που έκανε περήφανο τον τόπο μας και ένα λαμπρό στέλεχος της παράταξης μας. Η αγωνιστική και η πολιτική του παρακαταθήκη θα μείνει ως φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του.
Χρήστος Ανθρακίδης,
Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Σε τακτική συνεδρίαση συνέρχεται την ερχόμενη Δευτέρα 2 Ιουλίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Ανάμεσα στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι η ψήφιση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, Κανονισμού Προσωπικού και Έργων και Μελετών της ΠΕΔΚΜ, η δωρεά των αυτοκινήτων των πρώην ΤΕΔΚ σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου, ο ορισμός επιτροπών και εκπροσώπων σε διάφορα όργανα και άλλα.  Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 3 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Π.Ε.Δ.Κ.Μ. και θα μεταδοθεί ζωντανά από την Ιστοσελίδα (www.pedkm.gr).

Εκδήλωση με τίτλο: «Η Καινοτομία στον κλάδο των Τροφίμων ως μοχλός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας»

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.) και το το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΝ.Ε.Β.- Ε.Κ.Ε.Τ.Α.), οργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Η Καινοτομία στον κλάδο των Τροφίμων ως μοχλός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 και ώρα 16.00, στο στο Αμφιθέατρο «Βεργίνα» του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στο 6ο χλμ. Χαριλάου- Θέρμης.

Διαθεση αλευριού και λαδιού χωρίς μεσάζοντες από το Δήμο Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς συμμετέχοντας στο κίνημα διάθεσης φτηνών και ποιοτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες θα προβεί σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χάρακα Κρήτης, στη διάθεση αλευριού και λαδιού την ερχόμενη Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 στο Δημαρχείο Κιλκίς, από τις 10 το πρωί. Η ΕΑΣ θα διαθέτει προς πώληση αλεύρι με τιμή κιλού τα 0,50 ευρώ, ενώ ο Συνεταιρισμός Χάρακα Κρήτης εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο και αγουρέλαιο σε συσκευασίες των 5 λίτρων στην τιμή των 14 και 15 ευρώ αντίστοιχα. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. και το κόστος μεταφοράς και συσκευασίας.

Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Με το Ν. 4056/2012 θεσμοθετήθηκαν βασικές αλλαγές στον τρόπο αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε σχέση με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στα πλαίσια παλαιοτέρων νόμων και διατάξεων. Μεταξύ των αυτών περιλαμβάνεται η δημιουργία αυτοτελούς ηλεκτρονικού μητρώου κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων καθώς και ο έλεγχός τους όχι μόνο κατά την έκδοση της άδειας αλλά και μεταγενέστερα, με υποχρεωτικούς τακτικούς και έκτακτους ελέγχους.

«Οι Άθλιοι»

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Όταν ο Βίκτωρ Ουγκώ διέμενε στις Βρυξέλλες, επισκεπτόταν την περιοχή του Βατερλό ξημερώματα, γιατί ήθελε να φαντάζεται στο ομιχλώδες τοπίο, την εξέλιξη της ομώνυμης μάχης, που οδήγησε στην κατάρρευση του Ναπολέοντα.
Αν ζούσε ο Γάλλος συγγραφέας σήμερα, θα επισκεπτόταν την Ελλάδα στις αρχές του 2012, για να γράψει τη συνέχεια των «Αθλίων» του. Θα παρακολουθούσε λοιπόν σε 24ώρη βάση τoν «πόλεμο των Αθηνών», με αντιπάλους πολιτικούς, που οδήγησαν σε μια περιπέτεια με μεγάλο κόστος, εξαθλιωμένους εν πολλοίς ψηφοφόρους.

«Παιχνίδι, γέλιο και χαρά: συστατικά για τα παιδιά»

Την Τρίτη 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο πάρκο των οδών Βενιζέλου, Αγ. Γεωργίου και Σπάρτης στο Κιλκίς η εκδήλωση με τίτλο «Παιχνίδι, γέλιο και χαρά: συστατικά για τα παιδιά». Κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών το Κέντρο Πρόληψης ΝΗΡΕΑΣ γιορτάζει την πρόληψη έχοντας ως αρχή την αντίληψη ότι η προαγωγή της καλής ψυχοσυναισθηματικής υγείας μικρών και μεγάλων είναι ευθύνη όλων μας και μπορεί να επιτευχθεί με την ενεργή συμμετοχή όλων. Έτσι και φέτος η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία φορέων του νομού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Συγκεκριμένα, το Δίκτυο Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ οργάνωσε δημιουργικά παιχνίδια με καλοκαιρινές κατασκευές και ζωγραφική για παιδιά και εφήβους και ο Ιερός Ναός Γεννήσεως της Θεοτόκου Ευκαρπίας & ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας ετοίμασε και πρόσφερε πιροσκί στους παρευρισκομένους. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε προβολή οπτικού υλικού σχετικά με τις δράσεις και το έργο του Κέντρου Πρόληψης.
Ευχαριστούμε όλους εκείνους που το απόγευμα της Τρίτης μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσε το γεγονός ότι προσήλθαν άνθρωποι που γνώρισαν το Νηρέα μέσα από τις βιωματικές ομάδες για γονείς, εκπαιδευτικούς και εθελοντές.

Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκε εχθές, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki, η Κλειστή Συνεδρίαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, με την παρουσία περισσότερων από 200 βιομηχανικές επιχειρήσεις από το σύνολο του βιομηχανικού τόξου.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Νικόλαος Πέντζος, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Συναντήσεις του δήμου Κιλκίς με φορείς και συλλόγους για τα 100 χρόνια Κιλκίς. Υπόθεση όλων ο εορτασμός του 2013

Με βασική επιδίωξη ο εορτασμός των 100 χρόνων Κιλκίς να αποτελέσει υπόθεση όλων των τοπικών δυνάμεων και να σταθεί αφορμή για μια συλλογική και οργανωμένη προσπάθεια προκειμένου αφενός μεν να τιμηθεί η ιστορική αυτή επέτειος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αφετέρου να αποτελέσει ορόσημο εκκίνησης της ανάπτυξης αλλά και εξωστρέφειας, ο Δήμος Κιλκίς και η Οργανωτική Επιτροπή “Κιλκίς 1913-2013” απηύθυνε την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας στους τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Νεαρός άνδρας σκοτώθηκε πέφτοντας από τον βράχο της Ακρόπολης

- Τραγικές στιγμές μπροστά στα μάτια εκατοντάδων τουριστών
- Ο νεαρός βρήκε φρικτό θάνατο στις κερκίδες του θεάτρου του Διονύσου
- Αποκλεισμένο το σημείο από την αστυνομία

Φρικτές οι εικόνες που αντίκρισαν εκατοντάδες επισκέπτες του Ιερού Βράχου λίγα λεπτά μετά τις εννιά. Ένας νεαρός έπεσε στο κενό από τα τείχη.
Οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες. Παραμένει άγνωστη και η ταυτότητα του άνδρα, αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στο κενό.

26 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών: Ακόμα μια μέρα ΚΑΘΑΡΟΣ

Εξαρτημένοι χρήστες στο δρόμο, στις φυλακές, στο περιθώριο. Οικογένειες σε αδιέξοδο, σχολικές κοινότητες σε κρίση, τοπικές κοινωνίες που ζητούν βοήθεια…
Τους στηρίζουμε και διεκδικούμε μαζί τους το δικαίωμα στη θεραπεία και στην κοινωνική ένταξη. Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.
Στην κρίση είμαστε όλοι μαζί. ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
Για εμάς, ο Ιούνιος έχει δυο σημαντικές ημέρες. Την 21η Ιουνίου ημέρα δημιουργίας του πρώτου προγράμματος για έφηβους χρήστες ναρκωτικών ουσιών του ΚΕΘΕΑ από το 1988, όπου οι άνθρωποι που έχουν διαβεί το μονοπάτι της ΣΤΡΟΦΗΣ από την πρώτη ημέρα έως σήμερα μετρούν τις ημέρες που έχουν γυρίσει τη πλάτη τους στην χρήση και την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, που ενώνουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας σε μια πράξη αλληλεγγύης για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

«Διαδρομές με πυξίδα την Βιβλιοθήκη» στο Πολύκαστρο

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου σε συνεργασία με το Future Library στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας «Διαδρομές με πυξίδα την Βιβλιοθήκη» συνεχίζει τις εκδηλώσεις και για όλη τη διάρκεια του μήνα Ιουλίου.
Στις δύο πρώτες εβδομάδες Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:
- Τρίτη 03/07/2012 Παιχνίδι, τα μονοπάτια των βιβλίων
Μέσα από παιχνίδι γνωρίζουμε τα καινούρια βιβλία της βιβλιοθήκης.
Mε τις βιβλιοθηκονόμους Αθανασία Γιάγκου και την Αναστασία Καμπουρούδη.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας 27 Ιουνίου 2012

Σχολή Αστυφυλάκων Σητείας-Πρόσληψη Διδακτικού προσωπικού
Σχολή Αστυφυλάκων Καρδίτσας-Πρόσληψη Διδακτικού προσωπικού
Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας-Πρόσληψη Διδακτικού προσωπικού
Περιφερειακή Ενότητα Αχαϊας-36 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας-51 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
Δήμος Χαλανδρίου-5 θέσεις ΔΕ Οδηγών, 10 θέσεις ΥΕ Εργατών
Δήμος Χαλανδρίου-15 θέσεις ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων, 30 θέσεις ΥΕ Εργατών Καθαριότητας

"Μη ρεαλιστική η πολιτική ένωση"

Πηγή: Deutsche Welle
"Οι Έλληνες ζητούν χρόνο, αλλά η υπομονή των εταίρων εξαντλείται, η ΕΕ. αγοράζει χρόνο με τα πακέτα διάσωσης, όχι στη κοινή διαχείριση του χρέους, η ειρήνη κινδυνεύει". Ο καθ. Γιόχαν Έκχωφ στη DW. Παιγνίδι με τον χρόνο κάνουν οι αρχηγοί κρατών της Ε.Ε. για να διασώσουν το ευρώ με το να αποφασίζουν συνεχώς πακέτα επί πακέτων διάσωσης, υποστηρίζει ο καθηγητής Γιόχαν ΄Εκχωφ, διευθυντής του Ινστιτούτου πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Υποστηρίζει ότι η Ιταλία και η Ισπανία θα πρέπει να καλύψουν τα χρέη τους εξ ιδίων και ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για το πώς θα καταλήξει το πρόβλημα με την Ελλάδα.

Συγχαρητήρια Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ

Θέλω να συγχαρώ με όλη μου την καρδιά όλους ανεξαιρέτως τους αποφοίτους μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων μας, που επέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις για τις ανώτερες και ανώτατες σχολές. Τους εύχομαι υγεία και φώτιση από τον Χριστό μας, για πρόοδο και προκοπή κατά τις σπουδές τους, αλλά και για καλή αποκατάσταση στο μέλλον, ώστε να προσφέρουν ότι καλύτερο. Πρώτα για την Ελλάδα μας και μετά για τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους.  Με πολλές πατρικές ευχές και την αγάπη του Χριστού μας.
Ο Μητροπολίτης
† ο Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ

Θέση εργασίας στο Κιλκίς

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
Δείτε ΕΔΩ

Τίτλοι εφημερίδων Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Σύμφωνα με στοιχεία – σοκ της Κομισιόν – Κατά 25% αυξήθηκαν οι άστεγοι! – Μεταξύ τους και εκατοντάδες πολίτες υψηλού μορφωτικού επιπέδου!·Με επιστολή που στέλνει ο πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους δια του κ Παπούλια- Επανεξέταση και τροποποίηση του Μνημονίου – Ενώ συνεχίζονται οι τηλεφωνικές επαφές του κ. Σαμαρά με τους ομολόγους του της Ευρώπης·Σύνοδος Κορυφής – Ούτε βήμα πίσω η Μέρκελ για τα ευρωομόλογα!
ΑΥΓΗ ·Εκθέσεις Κομισιόν – ΟΟΣΑ- Φτώχεια και απόγνωση οργώνουν την Ελλάδα·Σύνοδος Κορυφής- Διαπραγμάτευση μέχρι θανάτου…·Ο Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΗ για το χαράτσι: -Να παγώσει αμέσως η διαδικασία διακοπής ρεύματος