Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ο τυχερός αριθμός του λαχείου της Γιορτής Κερασιού 2012




Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριάς “Η Φιλυριά” ανακοινώνει ότι 
 τυχερός αριθμός που κερδίζει το ταξίδι, είναι το 44.
Παρακαλούμε ο τυχερός να επικοινωνήσει στο 6978486071

Τέλος ποδοσφαιρικής χρονιάς για τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης

H Ακαδημία ΠΑΟΚ Κρηστώνης ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η ποδοσφαιρική χρονιά 2011-2012 με τη διεξαγωγή της τελετής λήξης την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 στο γήπεδο του ΠΑΟΚ Κρηστώνης. Διεξήχθησαν φιλικοί αγώνες σε τέσσερεις (4) ηλικιακές κατηγορίες, Προτζούνιορ, Τζούνιορ, Προπαίδες και Παίδες. Συμμετείχαν 4 σωματεία στις ανωτέρω κατηγορίες.

Aναστολή κάθε εργασίας από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στο δάσος των Σκουριών με προσωρινή διαταγή του ΣτΕ

Μεγάλη νίκη των κατοίκων της Χαλκιδικής που αγωνίζονται ενάντια στην καταστροφή του μοναδικού αρχέγονου δάσους των Σκουριών από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ.
Με την Προσωρινή Διαταγή 308/2012, που εκδόθηκε την τελευταία μέρα λειτουργίας του Συμβουλίου Επικρατείας πριν από την θερινή διακοπή εργασιών, ο Προέδρος του Ε’ Τμήματος κ. Μενουδάκος ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την αναστολή εκτελέσεως της υπ’ αριθμ. 7633/29-3-2012 Απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κατά το μέρος που συνεπάγεται επέμβαση σε δασική βλάστηση.Τι σημαίνει η απόφαση αυτή; Από τα τέλη Μαρτίου η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, αυθαίρετα και χωρίς να διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες, έχει καταλάβει την περιοχή των Σκουριών στο όρος Κάκαβος, με σκοπό να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής του θηριώδους επιφανειακού μεταλλείου που προβλέπει το “επενδυτικό” της πρόγραμμα. Όλο αυτό το διάστημα, έχοντας την κάλυψη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δασαρχείου Αρναίας, έχει έρθει πολλές φορές αντιμέτωπη με τους κατοίκους της περιοχής που αγωνίζονται για την προστασία του δάσους (δείτε εδώ, εδώ κι εδώ).

Προκήρυξη αγώνων στίβου «Ελευθέρια 2012», Κιλκίς 7 Ιουλίου 2012

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΛΛΑΣ-ΚΙΛΚΙΣ σε συνεργασία με τον ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ και τον ΔΗΜΟ ΚΙΛΚΙΣ, προκηρύσσει και διοργανώνει τους αγώνες στίβου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2012» σε μνήμη της μάχης και απελευθέρωσης του Κιλκίς, με τους εξής όρους :

Πως μπορείτε να μειώσετε τις εισφορές στον ΟΑΕΕ

Η ΕΣΕΕ με εγκύκλιό της ενημέρωσε τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της, για τη δυνατότητα υπαγωγής των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ σε κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Φ80000/10255/334/6-6-2012 του Υπουργείου Εργασίας η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1849Β) και ενεργοποιεί το άρθρο 32 ν. 4075/2012.

Έναρξη θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου Κιλκίς 2012

Καλοκαίρι 2012 και ο Θερινός Κινηματογράφος “Δημήτρης Ζωηρός” του Δήμου Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ, είναι πανέτοιμος να υποδεχτεί για 4η συνεχή χρονιά μικρούς και μεγάλους σινεφίλ.
Όπως κάθε χρόνο, το δημοτικό θερινό σινεμά στην πόλη του Κιλκίς, θα λειτουργήσει κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του στον Λόφο του Αγίου Γεωργίου, σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Έκλεψαν 4200 ευρώ από το ταμείο της ΔΕΥΑ Βέροιας

Σήμερα (28.06.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Βέροια, άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν παράθυρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Βέροιας που ήταν κλειστή, αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό περίπου (4.200) ευρώ και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Βέροια

Χθες (28.05.2012) το απόγευμα, στη Δημοτική Οδό Βέροιας – Ράχης Ημαθίας, σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση μεταξύ δίκυκλης μοτοσυκλέτας που οδηγούσε ένας ημεδαπός 27 ετών και δίκυκλης μοτοσυκλέτας που οδηγούσε ένας ημεδαπός 17 ετών, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 27χρονου και το σοβαρό τραυματισμό του 17χρονου.  Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για διάρρηξη σπιτιού στη Βέροια

Συνελήφθησαν χθες (28.06.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, τρεις ημεδαποί 17, 17 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Ειδικότερα, στη Βέροια, σε αστυνομικό έλεγχο των προαναφερόμενων βρέθηκε στην κατοχή τους σακούλα που περιείχε χρυσαφικά, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα χρυσαφικά είχαν αφαιρέσει οι ανωτέρω από το σπίτι μίας 61χρονης στη Βέροια και η χρηματική τους αξία ανέρχεται στο ποσό των (3.000) ευρώ σύμφωνα με την παθούσα. Τα χρυσαφικά κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην 61χρονη. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

45χρονος καλλιεργούσε ναρκωτικά στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής

Συνελήφθη χθες (28.06.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 45 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο του περιφραγμένου κτήματος του 45χρονου, εντοπίστηκαν (4) δενδρύλλια κάνναβης ύψους (0,70) έως (2,60) μέτρων. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού Χαλκιδικής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Τους καταδίωξαν και τους τσίμπησαν

Συνελήφθησαν χθες (28.06.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής με την άμεση συνδρομή των Αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαποί 23 και 20 ετών, μετά από καταδίωξη σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.
Αρχικά, στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής, οι δύο προαναφερόμενοι και ένας ακόμη συνεργός τους, αφού έθραυσαν παράθυρο σταθμευμένου Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου ενός 67χρονου ημεδαπού αφαίρεσαν από αυτό μία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό και αντικείμενα συνολικής αξίας (1.500) ευρώ περίπου.

Άμεση παράταση προθεσμίας υπαγωγής στην ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ζήτησε η ΕΣΕΕ

"Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υπαγωγή των οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο στην ευνοϊκή ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, η αγορά βρίσκεται ήδη σε πολύ δύσκολη θέση και πολλοί έμποροι δεν μπόρεσαν, αν και το ήθελαν, να κάνουν χρήση της ρύθμισης, με αποτέλεσμα να βρεθούν από αύριο αντιμέτωποι με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων. Ως εκ τούτου, η ΕΣΕΕ απέστειλε σχετική επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την οποία ζήτησε την παράταση προθεσμίας υπαγωγής στην υφιστάμενη ρύθμιση, μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο ειδικό σχέδιο για εισαγωγή γενικής και μόνιμης ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές."

Παράταση τριών μηνών για χρέη πυρόπληκτων

Μέσα στις επόμενες μέρες, με Υπουργική απόφαση θα δοθεί παράταση τριών (3) μηνών για να υποβληθεί φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στους πυρόπληκτους που έχουν κάνει αίτηση αναστολής πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών των δανείων τους.
Η συγκεκριμένη Υπουργική απόφαση αφορά τις επιχειρήσεις των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και πήραν δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Εξετάζεται η επέκταση της συγκεκριμένης Υπουργικής απόφασης και σε αυτούς που δεν πήραν εγγυημένα δάνεια.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη για τους εκλεγέντες βουλευτές

Προς τους εκλεγέντες βουλευτές του νομού μας Γ. Γεωργαντά, Ειρ. Αγαθοπούλου και Θ. Παραστατίδη, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο τους. Τους διαβεβαιώνουμε δε, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα είναι πάντα πρόθυμη γα κάθε συνεργασία προς κάθε κατεύθυνση της αναβάθμισης του τόπου μας και του επιπέδου ζωής των συμπολιτών μας.
Χρήστος Γκουντενούδης Αντιπεριφερειάρχης
Ανδρέας Βεργίδης
Παύλος Θωμαΐδης
Χρήστος Ανθρακίδης
Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Αυτοκτόνησε όταν ο δικαστικός επιμελητής πήγε να του επιδώσει την έξωση

- Ο ηλικιωμένος άνδρας έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο
- "Δεν μπορώ άλλο" φώναζε πριν κάνει το σάλτο μορτάλε
- Παρά τις εκκλήσεις των γειτόνων έβαλε τέλος στη ζωή του
- Τραγικές σκηνές στο Γαλάτσι

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της αυτοκτονίας του ηλικιωμένου άνδρα. Το περιστατικό στην οδό Μπουμπουλίνας στο Γαλάτσι συνέβη λίγο μετά τις έντεκα όταν ένας δικαστικός επιμελητής πήγε στο σπίτι του ηλικιωμένου άνδρα για να του επιδώσει την έξωση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit ο άνδρας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και η ιδιοκτήτρια του ζήτησε να φύγει από το σπίτι.

Ανάρτηση νέας πινακίδας του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης

Τη Δευτέρα, 2-7-2012, και ώρα 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαίρεσης της πινακίδας της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης στην πρόσοψη του Διοικητηρίου και στις 11 το πρωί θα αναρτηθεί η νέα πινακίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, το οποίο έχει επανιδρυθεί με το υπ΄αριθμ. 85 Προεδρικό Διάταγμα του Προέδρου της Κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά. Σχετικές δηλώσεις θα κάνει ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου στις 11 το πρωί στο Υπουργείο.

Συνάντηση Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Εσωτερικών

Με τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη θα συναντηθούν τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012, στις 10 το πρωί, στο γραφείο του Υπουργού, οι 13 αιρετοί Περιφερειάρχες από όλη την Ελλάδα για θέματα των αρμοδιοτήτων τους.
Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εκπροσωπήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Κατασχέθηκαν 46 τόνοι φορτίου μπανάνας

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι κατασχέθηκε φορτίο μπανανών, βάρους 46.422,4 κιλών, προέλευσης Εκουαδόρ, γιατί σε δειγματοληπτικό ποιοτικό έλεγχο που πραγματοποίησαν, στις 28-6-2012, οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης της υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι η συνολική κατάσταση του φορτίου ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε καμιά περαιτέρω μεταχείριση, λόγω της μειωμένης αντοχής του προϊόντος που οφείλεται σε κακές συνθήκες συντήρησης. Με βάση τα παραπάνω, το προϊόν κρίθηκε μη σύμφωνο ως προς τα ελάχιστα ποιοτικά χαρακτηριστικά (Παράρτημα Ι, Εκτελεστικός Κανονισμός ΕΕ αριθ. 1333 της Επιτροπής της 19ης Δεκεμβρίου 2011) και συνεπώς δεν επετράπη η εισαγωγή του στη χώρα μας για εμπορία και νωπή κατανάλωση.

Κλείνει προσωρινά η ‘’Νέα Πορεία’’

Την αναστολή έκδοσης της τοπικής εφημερίδας του νομού μας‘’Νέα Πορεία’’ αποφάσισε για λόγους υγείας ο εκδότης και διευθυντής της Μηνάς Παπαδόπουλος.
Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό ο Μηνάς Παπαδόπουλος έχει περιπέτειες με την υγεία του, παρόλα αυτά συνέχιζε ‘’να τυπώνει φύλλο’’ όπως λέμε στη δημοσιογραφική γλώσσα, αγωνιζόμενος σκληρά,για την ενδυνάμωση και την τελική νίκη της ΝΔ.
Το εκλογικό αποτέλεσμα που σφράγισε τη νίκη της γαλάζιας παράταξης στις 17 Ιουνίου στάθηκε η ανταμοιβή του εκδότη της ‘’Νέας Πορείας’’. Αφού ο αγώνας ήταν επιτυχής, ο πολεμιστής της ενημέρωσης έχει δικαίωμα πλέον να ξεκουραστεί για να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να επανέλθει δριμύτερος στη μάχη του ρεπορτάζ.
Η ‘’Νέα Πορεία’’ θα κυκλοφορήσει και πάλι στα περίπτερα το φθινόπωρο. Ο Μηνάς Παπαδόπουλος απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους αναγνώστες για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία έχουν περιβάλλει την εφημερίδα και ζητά την κατανόησή τους για την προσωρινή αναστολή της έκδοσης.

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

Δωρεάν και πάλι θα παίρνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς το ΔΣ των φαρμακοποιών αποφάσισε να εκτελούν κανονικά τις συνταγές από 1ης Ιουλίου. Μετά τη συνάντηση αυτή ο κ. Λουράντος δήλωσε ικανοποιημένος από την τήρηση των δεσμεύσεων του υπουργού Υγείας και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί άμεσα λύση και για τα χρέη του 2011. Από την πλευρά του, μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος επισήμανε ότι κατανοεί τα προβλήματα των φαρμακοποιών και είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα μπορεί σύντομα να χρηματοδοτείται ώστε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο Ν. Αγιονέρι της Δ.Ε. Πικρολίμνης

Ο Δήμος Κιλκίς με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ''ΜΙΣΤΙ'' Ν. Αγιονερίου σε συνεργασία με την Ιατροκοινωνική ομάδα της Π.Ε.Κ.Σ. (Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων), θα υλοποιήσουν πρόγραμμα παροχής δωρεάν εξετάσεων για άτομα τρίτης ηλικίας (άνω των 60 ετών), το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012. Οι ιατρικές εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Νέου Αγιονερίου και στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΜΙΣΤΙ”, είναι οι εξής: Μέτρηση χοληστερίνης, Τριγλυκεριδία, Σάκχαρο, Γενική Ούρων. Μέτρηση αρτηριακής πίεσης. Οδοντιατρικός έλεγχος. Έλεγχος Ω.Ρ.Λ. Γενική εξέταση από Γενικό Γιατρό για παθολογικά αιτία. Εξέταση από Χειρουργό και Αγγειοχειρουργό με την χρήση μηχανήματος dopler αγγείων. Οφθαλμολογικός έλεγχος. Καταγραφή φαρμάκων.

Προς νέα παράταση η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Η 16η Ιουλίου πιθανή ημερομηνία
Νέα παράταση στη ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και τις 16 Ιουλίου αναμένεται να δώσει σήμερα με απόφασή του ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης. Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Ζανιά στις 11 Ιουνίου παρατάθηκε έως τις 29 Ιουνίου 2012 η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στις 31 Μαΐου είχε δοθεί και νέα παράταση στην ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση οφειλών προς το Δημόσιο.

Θέση εργασίας στο Κιλκίς

Ζητείται αρχιτέκτονας μηχανικός οικοδομών, εξωτερικών χώρων, τοπίων κ.λπ.
Δείτε ΕΔΩ

Εκδήλωση μνήμης και προοπτικής του Ελληνισμού με συμμετοχή του Βλάση Αγτζίδη

Εκδήλωση μνήμης και προοπτικής του Ελληνισμού οργανώνει την Κυριακή 1 Ιουλίου και ώρα 19:30 στο πάρκο Γουδή ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Ζωγράφου, το Σύλλογο Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης» και την Ένωση Κυπρίων Ελλάδος.
Η εισήγηση του κιλκισιώτη Βλάση Αγτζίδη θα έχει ως θέμα: " Η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, το Ολοκαύτωμα της καθ' ημας Ανατολής και οι Λευκές Σελίδες της νεοελληνικής ιστοριογραφίας"
Στόχος της ομιλίας είναι να παρουσιαστούν αυτά που συνέβησαν στο μικρασιατικό Πόντο κατά την περίοδο 1916-1923, στο ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο. Ένα πλαίσιο που σχετιζόταν απολύτως με τις διαδικασίες μετάβασης από την Οθωμανική αυτοκρατορία στα έθνη-κράτη.