Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Νέα παράταση έως τις 16 Ιουλίου για τους οφειλέτες του ΙΚΑ

Παρατείνεται έως τις 16 Ιουλίου, η προθεσμία για την υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής σε καθεστώς ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση με το Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ροβέρτο. Σπυρόπουλο. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω της υποβολής πληθώρας σχετικών αιτημάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενώ διευκρινίστηκε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.

Δήλωση ΛΑ.Ο.Σ. για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Πιστεύαμε ότι η αοριστολογία και η ασάφεια θα είχαν εκλείψει.  Δυστυχώς, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε το γνωστό ρεπερτόριο των προγραμματικών δηλώσεων όλων των αποτυχημένων κυβερνήσεων του παρελθόντος"

Δήλωση του Δ.Παπαδημούλη για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Παπαδημούλης ερωτηθείς στο περιστύλιο της βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά δήλωσε: Υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό επαναδιαπραγμάτευση, αλλά προωθούν τη σκληρή εφαρμογή του μνημονίου. Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί οργανική συνέχεια της κυβέρνησης Παπαδήμου. Το μόνο που άλλαξε, είναι ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος

Δήλωση Λούκας Τ. Κατσέλη για τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού

H Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, που ανέγνωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η προεκλογική δέσμευση των τριών κομμάτων, που συγκροτούν την Κυβέρνηση για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου μπήκε οριστικά στις καλένδες.

Δήλωση Άννας - Μαρίας Γιάντση για τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού

Στις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, ακούσαμε την λέξη «επαναδιαπραγμάτευση» αλλά δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε απ’ όσα ακούσαμε, ότι ήταν μια σύντομη περίληψη των Μνημονίων. Έρχονται αποκρατικοποιήσεις αφού όπως δήλωσε θα δώσουν έμφαση και προτεραιότητα στις αποκρατικοποιήσεις κι όπου χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία για να τις επισπεύσουν, θα την πάρουν. Όχι όμως μόνο εκεί που δεσμεύτηκε η χώρα με τα Μνημόνια, αλλά με πρωτοβουλία της κυβέρνησης για «ανάπτυξη» έρχονται αποκρατικοποιήσεις στον ΟΣΕ , στην ΔΕΗ και στην ΕΥΑΘ, με ότι αυτό συνεπάγεται, με συνοπτικές διαδικασίες καθώς με άμεσες κινήσεις θα παρακάμψει το θέμα της γραφειοκρατίας, γενικώς.

Ομιλία Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στις προγραμματικές δηλώσεις της Νέας Κυβέρνησης

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Θα σας μιλήσω χωρίς περιστροφές. Χωρίς γενικολογίες που καλύπτουν τα πάντα, αλλά δεν λένε τίποτε… Χωρίς εύκολες υποσχέσεις και ακόμα ευκολότερες υπεκφυγές, που συνηθίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις… Ο λαός έχει ανάγκη σήμερα από τέσσερα πράγματα: Από αλήθεια. Από Προοπτική. Από Ελπίδα. Κι από κουράγιο. Από ολόκληρη την αλήθεια, όχι από «μισές αλήθειες»… Από χειροπιαστή προοπτική, όχι από λαϊκίστικες χίμαιρες. Από ρεαλιστική Ελπίδα, όχι από ψεύτικα συνθήματα. Κι από το κουράγιο που μπορεί να εμπνεύσεις μόνο αν δείξεις ότι έχεις πρόθεση να «σπάσεις αυγά».

Συνάντηση προέδρων Δ.Α.Κ.Ε. Κιλκίς και Θεσσαλονίκης με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης

Προγραμματισμένη συνάντηση είχαν χθες (5/7/2012) με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου Θεόδωρο, οι Πρόεδροι της Δ.Α.Κ.Ε Κιλκίς κ. Ηρακλής Χατζηκυριάκος και Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Χαβδούλας, στην οποία τον συνεχάρησαν για την καινούρια θέση που έχει αναλάβει ως Υπουργός Μακεδονίας Θράκης , ενώ συζήτησαν μαζί του σειρά θεμάτων, καθώς και για ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει ο Νομός Κιλκίς: τον επανακαθορισμό των γεωγραφικών ορίων στις παραμεθόριες περιοχές μετά τη συνένωση πολλών δήμων, που προέκυψε από τον «Καλλικράτη», που προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών. Ειδικότερα, με απόφαση της γενικής γραμματέως του υπουργείου κ. Ευστ. Μπεργελέ, συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή από υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να αποτυπωθούν οι αλλαγές στον διοικητικό χάρτη μετά τον «Καλλικράτη», αλλά και να μελετηθεί το ισχύον ειδικό καθεστώς κινήτρων οικονομικών και άλλων.

Τυφλός μαθητής «χτύπησε» 20αρια σε όλα τα μαθήματα των Πανελλαδικών

Αρκετοί ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες ανά τη χώρα που ξεχώρισαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Ιδιαίτερη αναφορά, όμως, αξίζει να γίνει σε έναν, τον Στρατή Εγγλέζο από τη Μυτιλήνη, τυφλό μαθητή του Λυκείου Παμφίλων, που έγραψε 20 σε όλα τα μαθήματα! Ο Στρατής διεκδικεί – είναι σίγουρο ότι θα την έχει δηλαδή – στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. «Θα σπουδάσω Παιδαγωγική. Δεν περιμένω να δυσκολευτώ σε κάτι, αφού ξέρω και άλλα παιδιά σαν εμένα που σπουδάζουν εκεί και τα έχουν καταφέρει», αναφέρει ο ίδιος.

Φιάσκο του υπουργείου Παιδείας με τους κωδικούς κατάθεσης των μηχανογραφικών - Ανάστατοι χιλιάδες μαθητές από τις πλαστογραφίες των δελτίων τους

- Η υπόθεση ανακαλύφθηκε μετά από καταγγελία δύο 18χρονων μαθητών
- Οι περισσότεροι μαθητές έβαζαν κωδικούς είτε το κινητό τους είτε την ημερομηνία γέννησης
- Προς το παρόν υπάρχουν 4 κρούσματα μαθητών με κλειδωμένους κωδικούς - Φόβοι για πολλαπλασιασμό των περιστατικών
- Δύο πατεράδες μαθητών κατηγορούνται ήδη για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή

Μετά το σάλο που προέκυψε στις πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Φυσικής έρχεται άλλη μία αδυναμία του υπουργείου Παιδείας, να προκαλέσει αναστάτωση σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας»

Εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων και ενώ οι εξελίξεις τρέχουν σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κάνει τα δικά του βήματα οργάνωσής του ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες τις κοινωνίας από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Αυτό το συνονθύλευμα ιδεών και απόψεων που έδειξε σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι η πρόταση λιτότητας για έξοδο από την κρίση δεν είναι μονόδρομος, οδεύει να οργανωθεί ως ένα ενιαίο κόμμα, πράγμα που το απαιτούν οι συγκυρίες και που αποφασίστηκε και ομόφωνα από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που έγινε το προηγούμενο σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Αυτό απαιτεί η δεύτερη θέση στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να παίξει ουσιαστικά και  επιτυχημένα το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κοτόπουλα σούβλας OBELIX στο Κιλκίς


Βραδιά αφιερωμένη στο καλό ελληνικό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι στο Φανό Παιονίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φανού, σας προσκαλεί σε μια βραδιά αφιερωμένη στο καλό ελληνικό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι στις 14 Ιουλίου και ώρα 9.00 μ. μ στο δασύλλιο του δημοτικού σχολείου. Στόχος και σκοπός της εκδήλωσης αποτελεί η προσπάθεια διατήρησης στις μνήμες των νεότερων, τραγούδια που η διαχρονικότητά τους είναι αξεπέραστη και σε όλους τους σύγχρονους μουσικούς χώρους ηχούν οι φωνές αυτών των μεγάλων συνθετών και ερμηνευτών. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Στη σύνταξη της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης» προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά στη σύσταση της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης» με στόχο:
· την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των διατροφικών προϊόντων που παράγονται στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
· την παροχή υπηρεσιών τεκμηρίωσης, υποστήριξης και προώθησης των προϊόντων που παράγονται στη Κεντρική Μακεδονία και είναι ενταγμένα στο «καλάθι αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»,

Δώσε ζωή σε δύο σπίτια, που θα φροντίζουν 60 παιδιά


Πρόγραμμα “Πολιτιστικού καλοκαιριού 2012” του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς

Με ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις, αλλά και μουσικές συναυλίες θα λάβει χώρα το φετινό “Πολιτιστικό καλοκαίρι 2012” του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τους επόμενους 2 μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) έχει διαμορφωθεί ως εξής:
6, 7 και 8 Ιουλίου 1η Γιορτή Λίμνης Δοϊράνης “Άλλαξε τη ζωή σου με Αυτοοργάνωση και Αλληλεγγύη”. Τριήμερες εκδηλώσεις με οικολογικές δράσεις, συναυλίες και δρώμενα. Από τις 10 το πρωί έως τις 12 το βράδυ στη λίμνη Δοϊράνη. Διοργανωτές: Όμιλος Φίλων λίμνης Δοϊράνης “Ο Δόβηρος”, Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου, Μέτωπο ενάντια στα Μεταλλεία και Οικοκοινωνική Δράση Κιλκίς.
Τετάρτη 11 Ιουλίου Μουσική Συναυλία από το Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο Κιλκίς «Η πόλις», αφιερωμένη σε τρεις μεγάλους συνθέτες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, τους Σταύρο Κουγιουμτζή, Γιώργο Ζαμπέτα και Απόστολο Καλδάρα, στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς. Ώρα έναρξης 20:30. Η συναυλία θα ανοίξει με ένα μικρό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι από το νεανικό μουσικό σχήμα «ο Τάδε και οι Δείνα». Συνολικά συμμετέχουν 38 καλλιτέχνες της πόλης μας (μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές). Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Για παιδιά μέχρι 12 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.

8η χορωδιακή συνάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η 8η χορωδιακή συνάντηση Πολυπέτρου από το τοπικό πολιτιστικό σύλλογο στο υπαίθριο χώρο του γηπέδου μπάσκετ του χωριού.

Συνάντηση εκπροσώπων δημοσίων υπαλλήλων των νομών Δράμας, Κιλκίς, Σερρών και Πέλλας

Κοινή αντιπροσωπία εκπροσώπων δημοσίων υπαλλήλων των νομών Δράμας, Κιλκίς, Σερρών και Πέλλας συναντήθηκε την Τετάρτη, 4 Ιουλίου με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κύριο Θύμιο Σώκο. Θέμα της συνάντησης ήταν η δρομολογούμενη κατάργηση του χαρακτηρισμού ως παραμεθόριων και προβληματικών των περιοχών μας.

Με “γεύση” θάλασσας η καλοκαιρινή γιορτή του Ε' Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Κιλκίς

Σ' ένα πανέμορφο θαλασσινό τοπίο που διαμορφώθηκε ειδικά από τις παιδαγωγούς στον εξωτερικό χώρο του Σταθμού, πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουνίου 2012 η καλοκαιρινή γιορτή του Ε' Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Κιλκίς στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς.
Στη γιορτή παρευρέθηκαν οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι των παιδιών, καθώς και η Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών-Βρεφονηπιακών Σταθμών, κ. Αικατερίνη Γιαννακούλα Ζιούτα.
Τα παιδιά παρουσίασαν ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα με θαλασσινό περιεχόμενο, δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους μεγάλους, στους οποίους ευχήθηκαν οι ζωές όλων να είναι πάντα “άσπρα καράβια με ούριο άνεμο”.
Στο τέλος της εκδήλωσης μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με τον εμψυχωτή της παρέας, που ήταν ευγενική χορηγία του Προέδρου της ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς και γεύτηκαν τα εδέσματα που προσέφεραν οι γονείς.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας 6 Ιουλίου 2012

ΚΕΘΕΑ στην Αττική-Εκπαιδευτές και Εξωτερικοί Συνεργάτες
ΚΕΘΕΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη-Εκπαιδευτές και Εξωτερικοί Συνεργάτες
ΠΕΨΑΕΕ ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών-36 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
QUALITY NET ΠΕ Νήσων-18 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
QUALITY NET Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών-37 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη-60 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
Περιφερεικές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων-41 θέσεις Παγιδοθετών

Ευχαριστήριο

Φωτογραφίες από τα Παρχάρια που έγιναν στις Μαθητικές Κατασκηνώσεις της Φύσκας στις 23 και 24 Ιουνίου 2012. Όλα πήγαιναν εξαιρετικά, μέχρι τη στιγμή που ο καιρός μας τα χάλασε την Κυριακή 24/6 το απόγευμα στις 5 μ.μ. και έτσι ακυρώθηκαν. 

Αριστερή Πρωτοβουλία: ΠΑΣΟΚ σοσιαλιστικό κίνημα ή σοσιαλδημοκρατικό κόμμα;

Η συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ και καιρό στο ΠΑΣΟΚ οδηγεί στην αναγκαιότητα άμεσης απάντησης σε ένα από το πιο βασικά θέματα που αφορούν τη φυσιογνωμία του.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το αντίστοιχο ερώτημα μπαίνει προς απάντηση. Αντίστοιχο ήταν το ερώτημα κατά την ίδρυση του κινήματος, αλλά και στη συνέχεια όσες φορές οι «δεξιές» πτέρυγες του ΠΑΣΟΚ προσπαθούσαν να αλλοιώσουν την ιστορική του φυσιογνωμία.  '' Η σοσιαλδημοκρατία έχει τόση σχέση με το σοσιαλισμό όση έχει ο Φάντης με το Ρετσινόλαδο'', είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν τα στελέχη της « Δημοκρατικής Άμυνας» έθεσαν το 1975 το θέμα.
Αν για κάποιους το ερώτημα θεωρείται «γραφικό» πιστεύω ότι για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την καρδιά του πολιτικού του προβλήματος .

Του ξερίζωσαν 9 δίμετρα χασισόδεντρα

Συνελήφθη χθες (05.07.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 31 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής, σε αστυνομική έρευνα μέσα σε θερμοκήπιο στον αύλειο χώρο σπιτιού στενού συγγενικού του προσώπου εντοπίστηκαν (9) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως δύο μέτρων. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής. Ο 31χρονος, ο οποίος κρατείται με παραγγελία του κ. Ανακριτή Χαλκιδικής για παράβαση νόμου περί ναρκωτικών, συνελήφθη εκ νέου και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.