Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Έπεισε 23χρονη, να έρθει στην Ελλάδα για εργασία αλλά...

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών (2 άνδρες-2 γυναίκες) και δύο ημεδαπών, για «Σωματεμπορία από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από την προαναφερόμενη Υπηρεσία και με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, έπειτα από καταγγελία 23χρονης αλλοδαπής, 31χρονη ομοεθνής της, εκμεταλλευόμενη την ευάλωτη οικονομική κατάσταση της 23χρονης, την έπεισε να έρθει στην Ελλάδα για εργασία. Αλλοδαπός συνεργός της 31χρονης μετέφερε την παθούσα στη χώρα μας, μέσω μη ελεγχόμενης μεθοριακής διάβασης, το Φεβρουάριο του 2010.

Ανακοίνωση ΛΑ.Ο.Σ. για την παραίτηση Νικολόπουλου

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Σε δύο εβδομάδες παραιτήσεις τριών υπουργών, δημιουργούν παγκόσμιο ρεκόρ, άξιο να καταγραφεί στα ρεκόρ Γκίνες.  Αν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, είναι εύκολο να φανταστεί ο οποιοσδήποτε τι έχει να γίνει στην Κυβέρνηση το απομεσήμερο."

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Ν.Νικολόπουλος - Αντικαταστάτης ο Ν.Παναγιωτόπουλος

Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρωθυπουργό τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση από τη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος. Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει ότι διαφωνεί με την μη διαπραγμάτευση εξ αρχής με την τρόικα των εργασιακών ζητημάτων, ωστόσο συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι ο κ. Νικολόπουλος είχε διαμαρτυρηθεί για τις αρμοδιότητές του, κάτι που εξόργισε τον κ. Σαμαρά. «Λογική εξήγηση δεν υπάρχει» δήλωσε επισήμως ο Σ.Κεδίκογλου. Αντικαταστάτης του κ. Νικολόπουλου ορίστηκε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Αποφάσεις Σαμαρά

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, νέος υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ορίζεται ο βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. Επίσης νομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού ορίζεται ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Καρακώστας. Οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού ορίζεται ο καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Ιωάννης Μουρμούρας, πρώην υφυπουργός οικονομικών.

Μέτρα προστασίας των πολιτών από τον καύσωνα

Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής μέτρα προστασίας των πολιτών από τον καύσωνα:  Κατά τους θερινούς μήνες είναι δυνατόν να δημιουργηθούν συνθήκες καύσωνα, ιδιαίτερα στις πόλεις όπου το φαινόμενο επιτείνεται από τη ρύπανση του περιβάλλοντος.
Θερμοπληξία είναι η ανύψωση της θερμοκρασίας του σώματος η οποία προέρχεται από πολύ υψηλή σχετική υγρασία(πάνω από 70%), θερμοκρασία πάνω από 35ο C και νηνεμία του περιβάλλοντος.

Εεκδήλωση παρουσίασης του νέου αγωνιστικού μονοθεσίου της ομάδας formula student του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


Επιστολή του ΣΒΒΕ προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την επανασύσταση της ΕΜΑ και δημιουργία «Ταμείου» επιδότησης εργοδοτικών εισφορών

Σήμερα Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 και μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση, ο ΣΒΒΕ απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας με την οποία ζητά την επανασύσταση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης (ΕΜΑ) και τη συμπερίληψή της στο νέο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ενώ παράλληλα προτείνει τη δημιουργία ειδικού «Ταμείου» επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων κατά 30% τα επόμενα χρόνια, από τους αδιάθετους πόρους του ΕΣΠΑ για τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους και τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Γιορτάζουν οι αρτοποιοί του νομού Κιλκίς

Η Συντεχνία Αρτοποιών Ν.Κιλκίς ''Ο Προφήτης Ηλίας'' σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στην εορτή του προστάτη μας Προφήτη Ηλία την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 και ώρα 19:30 (παραμονή) στον ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στο Κιλκίς όπου θα πραγματοποιηθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄Άρτοκλασίας.
Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.
Ο Πρόεδρος Χατζηευφραιμίδης Νικόλαος
Ο Γεν.Γραμματέας Φωτιάδης Περικλής

ΕΣΕΕ για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης: «Το μήνυμα της αγοράς έφτασε στη Βουλή, αλλά ο σκεπτικισμός συνεχίζεται»

Το ελληνικό εμπόριο παρακολούθησε με μεγάλη αγωνία το τριήμερο της Κοινοβουλευτικής παρουσίας της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα μετά από αναμονή δύο μηνών. Είναι γεγονός ότι, οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, παρά τα θετικά τους σημεία, εξακολουθούν να αποτελούν περισσότερο έναν κατάλογο επιθυμιών, παρά μια συνεκτική δέσμη δράσεων με προοπτική πολιτικής συναίνεσης. Θα λέγαμε ότι συνιστούν ένα προσεκτικό και μετρημένο συνδυασμό της τρικομματικής προγραμματικής συμφωνίας αλλά και των σκληρών μηνυμάτων που εξέπεμψε η Τρόικα κατά την παρεμβατική επίσκεψή της στην Αθήνα.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συβμουλίου Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2012, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο: Επικύρωση Πρακτικών 11ης/24-05-2012 Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου.
ΘΕΜΑ 2ο: 12η Τροποποίηση Προϋπολογισμού της Π.Κ.Μ. οικονομικού έτους 2012.
Εισηγητής:Διονύσιος Ψωμιάδης, Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ.Μ., Αντιπεριφερειάρχης, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής.

Τσάκωσαν δύο 19χρονους αλβανούς για κλοπές

Συνελήφθησαν χθες (08.07.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας Χαλκιδικής, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές. Ειδικότερα, στην επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών – Παλιουρίου Χαλκιδικής (ύψος Κρυοπηγής), κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο όπου επέβαιναν οι προαναφερόμενοι και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος και στην κατοχή του ενός από αυτών βρέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τα χρηματικά ποσά των (2.001) δολαρίων Η.Π.Α., (2.120) ευρώ και (4.890) δηναρίων Σερβίας και διάφορα αντικείμενα και έγγραφα.

Έκλεψε συνταγολόγια για ηρεμιστικά και σφραγίδες γιατρών

Συνελήφθη χθες (08.07.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 39 ετών, για κλοπές σε τρία ιατρεία.  Αναλυτικότερα, στα Γιαννιτσά, ύστερα από μεθοδική έρευνα και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών ο 39χρονος ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δύο δράστες τριών κλοπών σε τρία ιατρεία εντός της ίδιας οικοδομής.

«Μαχαίρι» 12% στις αποδοχές 200.000 εργαζομένων από τον Ιούλιο ζητά η τρόικα

Από τα ειδικά μισθολόγια 200.000 ένστολων, γιατρών του ΕΣΥ, δικαστικών, αρχιερέων, πανεπιστημιακών και διπλωματικών υπαλλήλων ξεκινά το πρώτο μεγάλο παζάρι κυβέρνησης-τρόικας, καθώς το μνημόνιο προβλέπει περικοπές 12% στις αποδοχές τους από τον Ιούλιο. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ φέτος και και 400 εκατ. ευρώ το 2013. «Η τρόικα θέλει να γίνουν όλα όσα προβλέπονται για το 2012» δήλωσε στα «Νέα» κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με 17 εκπροσώπους της τρόικας.

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθεροχωρίου Κιλκίς


Η Θεατρική μας ομάδα θρηνεί
για τον άδικο χαμό του συναδέλφου,
φίλου μας Τριαντάφυλλου Τσιρέλη (παλαιστής).
Η προγραμματισμένες παραστάσεις του Ιουλίου

 έχουν αναβληθεί...

Καλό ταξίδι Τριαντάφυλλε, θα είσαι πάντα στις καρδιές μας.

Αξέχαστε Τριαντάφυλλε..... 
Η απροσδόκητη είδηση του ξαφνικού θανάτου σου, συγκλόνισε την οικογένεια σου, τους συγγενείς, τους φίλους, και συναδέλφους σου.... Γιατί κανείς δεν την περίμενε...
Ο αιφνίδιος χαμός σου, έπεσε κυριολεκτικά ως «κεραυνός εν αιθρία» και προκάλεσε τόσο πόνο στους ανθρώπους που είχαν την ευτυχία να σε γνωρίσουν κα να σε αγαπήσουν...
- Για τον φίλο μου τον Τριαντάφυλλο, τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος; Υπέροχος φίλος αφού στην φιλία πίστευες άδολα.

Τίτλοι εφημερίδων Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε σκόνη τη «μαύρη προπαγάνδα» του Τσίπρα και επανέλαβε ότι θα βγούμε από την κρίση με… - Αποκρατικοποιήσεις , επενδύσεις και ανάπτυξη ·Νόμος και τάξη στο Ασφαλιστικό – 10 τομές ανακοίνωσε ο Γ. Βρούτσης – ΣΕ ένα Ταμείο όλοι οι μισθωτοί! ·Από το 2013 – Ενιαίος φόρος ακινήτων – Με ταυτόχρονη κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ
ΑΥΡΙΑΝΗ ·Φυγή προς τα εμπρός με κύμα ιδιωτικοποιήσεων και επανεκκίνηση των έργων – Πρώτα οι διαρθρωτικές αλλαγές και μετά η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου·Επενδύσεις και ανάπτυξη ο μόνος δρόμος για να ξεφύγουμε από την κρίση – Σαμαράς: Το πάρτι των ανεύθυνων συντεχνιών τελείωσε·Υπ. Εργασίας – 150 εκατ. Ευρώ για στήριξη 80.000 ανέργων

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα πρόσληψης άνεργων πτυχιούχων έως 35 ετών

Ξεκίνησε  η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση επιχειρήσεων αναφορικά με την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ως 35 ετών. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέργων έως 24 ετών και 25 ευρώ για άνω των 24 ετών. Το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση 5.000 νέων και οι επιχειρήσεις που θα τους προσλάβουν δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας για 27 μήνες.