Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Αγαθοπούλου: "Η φωνή της Κοινωνίας πρέπει να ακούγεται δυνατά και υπεύθυνα στο Κοινοβούλιο"

Γράφει η Ειρήνη Αγαθοπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Κιλκίς
Με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ως αφετηρία ξεκινά και το έργο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή καλείται να παίξει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια κυβέρνηση που έκανε από πολύ νωρίς γνωστές και ξεκάθαρες τις προθέσεις της. Χωρίς να θέτει σε κανένα σημείο των προγραμματικών της δηλώσεων ως προτεραιότητα την ανακούφιση και το όφελος του κοινωνικού συνόλου, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπαδήμου.

Τους έπιασαν σε κλεμμένο αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στη σήραγγα Σ 10 της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, τρεις ημεδαποί 24, 25 και 33 ετών, διότι επέβαιναν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο ενός 31χρονου το οποίο είχαν αφαιρέσει νωρίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.

Συνέλαβαν 19χρονο τσαντάκια στην Κατερίνη

Συνελήφθη χθες το πρωί στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 19 ετών, διότι βρισκόμενος ως επιβάτης σε Επιβατική Αμαξοστοιχία του Ο.Σ.Ε. που εκτελούσε δρομολόγιο Αθηνών – Θεσσαλονίκης, αφαίρεσε μια γυναικεία τσάντα μίας 43χρονης που περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ, γυαλιά ηλίου και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα. Σε έρευνα που ακολούθησε στην τσάντα του 19χρονου, βρέθηκαν τα δύο κινητά και το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ τα οποία αποδόθηκαν στην 43χρονη, ενώ σε σωματική έρευνα που του διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (9) ναρκωτικά δισκία άνευ ιατρικής συνταγής. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Απάντηση Βενιζέλου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στη σημερινή πρωτοσέλιδη θέση της εφημερίδας «Καθημερινή», που συμπυκνώνει τα χθεσινοβραδινά σχόλια του τηλεοπτικού σταθμού «Σκάϊ» και σε κάθε άλλο συναφές σχόλιο, που ερμηνεύει ως «υπονόμευση» του Υπουργού Οικονομικών και της Κυβέρνησης συνολικά, τη χθεσινή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, δήλωσε τα εξής:
Η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, αρχής γενομένης από την παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε οι δημοσιονομικοί στόχοι πράγματι να επιτευχθούν, χωρίς να υπονομεύονται από τη διαρκή διόγκωση της ύφεσης και το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα που αυτή προκαλεί, είναι κεντρική προεκλογική και μετεκλογική θέση του ΠΑΣΟΚ και το ρητό θεμέλιο της συμφωνίας προεκλογικής σύγκλισης των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη σημερινή Κυβέρνηση.

Συνεχίζονται οι «Διαδρομές με πυξίδα την Βιβλιοθήκη» στο Πολύκαστρο

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου σε συνεργασία με το Future Library με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας «Διαδρομές με πυξίδα την Βιβλιοθήκη» σας περιμένει, για να περάσετε έναν υπέροχο, ξεχωριστό Ιούλιο.
Και συνεχίζουμε από τις 24 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου με εξής δράσεις:

Η ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Α.Ε. δικαιούχος της πράξης «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων & επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης»

Η επιχείρηση ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Α.Ε. ως Δικαιούχος της Πράξης «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων & επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης» για επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 εργαζόμενους και άνω (Αριθμός Φακέλου: 238), έχει ξεκινήσει την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής στους εργαζόμενους της επιχείρησης, με τη συνεργασία του Κ.Ε.Κ. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. και της EMETRIS Α.Ε., Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Οργάνωσης & Πληροφορικής.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στην Τορώνη Χαλκιδικής

Συνελήφθησαν χθες (10.07.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, δύο ημεδαποί 39 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στην Τορώνη Χαλκιδικής, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε αστυνομική έρευνα των διαμερισμάτων των προαναφερόμενων σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Έπιασαν δύο κλέφτες στο Κιλκίς

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε καταστήματα και καφενεία στο Κιλκίς, ενώ κατασχέθηκε πλήθος συσκευών που ήταν προϊόντα κλοπής.  Αρχικά, χθες (10.07.2012) το μεσημέρι στο Λόφο Αγίου Γεωργίου στο Κιλκίς, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου όπου επέβαιναν δύο ημεδαποί 30 και 34 ετών βρέθηκαν υπολείμματα ηρωίνης λόγω χρήσης λίγη ώρα πριν. Επίσης, εντός του οχήματος βρέθηκε ένα σακίδιο του 30χρονου εντός του οποίου υπήρχαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Ελεύθερη πρόσβαση σε ψηφιακές γεωγραφικές πληροφορίες του αγροτικού τομέα με τη δημιουργία δύο διαδικτυακών κόμβων από το ΥΠΑΑΤ

Η Διεύθυνση Τοπογραφικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) δημιούργησε δύο διαδικτυακούς κόμβους (sites) για την ελεύθερη πρόσβαση των ενδιαφερομένων στα ψηφιακά δεδομένα και στις υπηρεσίες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία Πληροφοριακού Συστήματος για την Οργάνωση και Διάχυση Ψηφιακών Γεωγραφικών Πληροφοριών του Αγροτικού Τομέα».  Η πρώτη διαδικτυακή γεωπύλη (http://geoportal.topographiki.gr) παρέχει σε πολίτες και φορείς, τη δυνατότητα αναζήτησης και θέασης χωρικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου. Τα προϊόντα αυτά δύναται να παραγγελθούν και να διατεθούν εκτυπωμένα ή ψηφιακά. Η διάθεση ακολουθεί τους ισχύοντες όρους και περιορισμούς.
Αναλυτικά τα προϊόντα που διατίθενται είναι :

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Δράσεις εδώ & τώρα για τα άτομα με αναπηρία- επιστολή προς το υπ. Εργασίας

Με επιστολή της στη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, που με τις νέες αρμοδιότητες καθίσταται επιτελικός φορέας σχεδιασμού, συντονισμού, παρακολούθησης, αξιολόγησης και εποπτείας πολιτικών κοινωνικής και εργασιακής ένταξης, καθώς και κοινωνικής προστασίας, η ΕΣΑμεΑ ως κοινωνικός εταίρος της Πολιτείας σε θέματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα στα άτομα με αναπηρία αιτείται την άμεση συνάντηση των εκπροσώπων της με το Υπουργείο, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή ένα συγκεκριμένο σχέδιο προώθησης, εφαρμογής και συντονισμού διακριτών πολιτικών για την στήριξη των ΑμεΑ και των οικογενειών τους σχετικών και με τους τρεις τομείς: εργασία, κοινωνική ασφάλιση πρόνοια.  Στην επιστολή παρατίθεται το σύνολο των αιτημάτων των ατόμων με αναπηρία σχετικά με την εργασία, την κοινωνική ασφάλιση και την πρόνοια.

Συμβουλές όταν λείπετε από το σπίτι

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απευθύνει στους πολίτες τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές-οδηγίες:
Φεύγοντας από το σπίτι - Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.

Παράταση της υποβολής των δηλώσεων έως τις 31 Ιουλίου ζητούν οι φοροτεχνικοί

Αίτημα για ολιγοήμερη παράταση της υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων λόγω πλήθους αντικειμενικών δυσκολιών, οι οποίες δεν επιτρέπουν την εμπρόθεσμη υποβολή τους έως τις 16/07/2012 υπέβαλε στο υπουργείο Οικονομικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών. Σύμφωνα με τους φοροτέχνες ήδη από τις αρχές της εβδομάδος το TAXISNET δέχεται τεράστιο όγκο δεδομένων με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει τη πρόσβαση ή την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεως.

Ξαφνική κακοκαιρία αναστάτωσε τις Σέρρες

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία Σερρών, αλλά και στην Αστυνομική Διεύθυνση του νομού, μετά την ξαφνική κακοκαιρία που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Ο δυνατός άνεμος και η παρατεταμένη νεροποντή έσυραν σπασμένα δέντρα και κλαδιά σε πολλά οδικά περιφερειακά δίκτυα. Μικρές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σημειώθηκαν επί των περιφερειακών οδών Σερρών-Λαϊλιά, Σερρών - Σκουτάρεως, Γαζώρου -Ν. Ζίχνης και στην περιοχή του δήμου Σιντικής.

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας 11 Ιουλίου 2012

EQUAL SOCIETY ΛΕΥΚΑΔΑ-199 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
EQUAL SOCIETY ΚΕΡΚΥΡΑ-337 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ-123 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ-40 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ-Πρόσληψη Διδακτικού Προσωπικού
ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ-Πρόσληψη Διδακτικού Προσωπικού
ΣΧΟΛΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ-Πρόσληψη Διδακτικού Προσωπικού
ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ-Πρόσληψη Διδακτικού Προσωπικού

θέση εργασίας στο Κιλκίς 11 Ιουλίου 2012

Ανειδίκευτος εργάτης
Δείτε ΕΔΩ

Τίτλοι εφημερίδων Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Αντισυνταγματικές οι απολύσεις! – Που προσκρούει η Τρόικα στην επιμονή της να απολυθούν 150.0000! –Το άρθρο 4 και 103 που επικαλούνται τα 3 κόμματα που προστατεύουν το προσωπικό του Δημοσίου ·Τουρισμός για όλους – Θα τονωθεί και η εσωτερική τουριστική κίνηση – Η Όλγα ενεργοποιεί το πρόγραμμα διακοπών για 81.200 άτομα·Μέσα στις επόμενες εβδομάδες.. – Εφαρμογή μέτρων από την κυβέρνηση για 3 δις ευρώ!
ΑΥΓΗ ·Πρόταση νόμου ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ –Αποκατάσταση μισθών, τώρα!·Από Βρυξέλλες – Με νέα μέτρα 3 δις γύρισε ο Γ. Στουρνάρας·Ιός του Δυτικού Νείλου – Δεύτερο κρούσμα στην Αττική!