Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Πρωτοφανής πρόκληση: Άγγλος άναψε τσιγάρο με την Ολυμπιακή Φλόγα

Μεταδόθηκε προ ολίγου απ΄όλα τα ΜΜΕ, που ασχολούνται με τη σημερινή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, και προκάλεσε οργή και αγανάκτηση σε ολόκληρο τον κόσμο:

Το κουίζ της ημέρας


Πότε έγιναν οι εκλογές με τα ψηφοδέλτια της φωτογραφίας;

Εξιχνιάστηκε η ληστεία που έγινε στο Ηλιόλουστο Κιλκίς

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς υπόθεση ληστείας που είχε διαπραχθεί από τρεις δράστες το μεσημέρι της 24.07.2012 στο Ηλιόλουστο Κιλκίς, σε βάρος 29χρονου υπηκόου. Σε βάρος δύο ομοεθνών του 29χρονου και ενός ακόμα αγνώστου ατόμου, οι οποίοι αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Επίσης την 24.07.2012 είχε συνελήφθη επιπλέον ένας υπήκοος Αλβανίας 21 ετών, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και επί πλέον σχηματίστηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα με τους προαναφερόμενους.

Στην Τράπεζα Πειραιώς το υγιές τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας

Πραγματοποιήθηκε η διάσπαση της Αγροτικής Τράπεζας σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Όπως ανακοινώθηκε, η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας.
Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρει:

Το μήνυμα του Τσακνή στην Παπαχρήστου

Βούλα παιδί μου!Επίτρεψέ μου αρχικά, αυτή την προσφώνηση, γιατί ηλικιακά και μόνο θα μπορούσες να ήσουν. Ο δεύτερος γιος μου άλλωστε, γυμναστής και αθλητής ανήκει κι αυτός στην ΑΕΚ όπως κι εσύ. Εσύ στο τριπλούν, εκείνος στο Handball.

Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Όλες οι τοποθετήσεις Ανωτάτων που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ. Ποιος πάει που

Σε τοποθετήσεις Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων, καθώς και Υποστρατήγων, Υποναυάρχων, Υποπτεράρχων σε θέση Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων,προχώρησε το ΚΥΣΕΑ.
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις:

Την Τρίτη 31 Ιουλίου η νέα πληρωμή αποζημιώσεων ύψους 5,4 εκ ευρώ από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες

Την Τρίτη 31 Ιουλίου 2012 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.756 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 5,4 εκατ. ευρώ περίπου, για ζημιές που υπέστησαν κυρίως το Δεκέμβριο του 2011 και το πρώτο δίμηνο του 2012. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή (ελιές, εσπεριδοειδή, χειμερινά κηπευτικά κλπ.) και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια σε όλη την επικράτεια, αλλά κυρίως στους νομούς Αργολίδας, Άρτας, Αχαΐας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης και Κυκλάδων.

Δημόσια Διαβούλευση επί σχεδίου νόμου με θέμα «Περιστολή δημοσίων δαπανών και ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων»

Με το υπο διαβούλευση σχέδιο νόμου επιχειρείται η ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικού ενδιαφέροντος, που άπτονται αφενός της ταχείας και αποτελεσματικής εφαρμογής των δημοσιονομικών ελέγχων και αφετέρου του δημοσίου συμφέροντος σκοπού της περιστολής των δημοσίων δαπανών, με απώτερη επιδίωξη την ικανοποίηση του επιτακτικού αιτήματος για δημοσιονομική εξυγίανση. Ειδικότερα:

"Λεπτομερής" δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη συνάντηση Σαμαρά με την τρόικα

«Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους αντιπροσώπους της τρόικα για την εξέλιξη των μέχρι τώρα συναντήσεων τους και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, προκειμένου να επανέλθει το ελληνικό πρόγραμμα σε τροχιά».

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 45χρονου ημεδαπού στο Λιτόχωρο Πιερίας

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης Πιερίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου, η ανθρωποκτονία 45χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε την 25.07.2012 το πρωί στο Λιτόχωρο Πιερίας.  Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 40χρονος ημεδαπός ο οποίος αναζητείται.  Όπως προέκυψε από την από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης συνεπλάκη για ασήμαντη αφορμή με τον 45χρονο στο δρόμο και αφού του κατάφερε ένα χτύπημα με μαχαίρι, προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του. Σε αστυνομική έρευνα της οικίας του 40χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τα πάντα έτοιμα για την έναρξη των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο

Μετά από επτά χρόνια προετοιμασιών, η ώρα για το Λονδίνο έφτασε: Η βρετανική πρωτεύουσα παίρνει θέση για την τρίωρη τελετή έναρξης στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο οποίο επί 17 ημέρες οι καλύτεροι από όλο τον κόσμο θα συναγωνίζονται για το «πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά». Η τελετή, υπερθέαμα ολυμπιακού μεγέθους (με ανάλογο κόστος), θα ξεκινήσει στις 21:00 τοπική ώρα, αφού φτάσει η φλόγα περνώντας από τον Τάμεση. Την σκηνοθεσία της τελετής, που θα έχει βρετανικό χρώμα και αποκορύφωμα της οποίας θα είναι η αφή του Ολυμπιακού Βωμού, έχει αναλάβει ο Ντάνι Μπόιλ.

50.000 Ευρώ και χρυσαφικά άγνωστης αξίας η λεία ληστείας σε βάρος 71χρονης στη Βέροια

Χθες (26.07.2012) το απόγευμα, στη Βέροια Ημαθίας, όπως καταγγέλθηκε, ένας άγνωστος δράστης, εμφανιζόμενος ως εκπρόσωπος εταιρείας και προφασιζόμενος ότι ενδιαφέρεται να νοικιάσει γραφείο ιδιοκτησίας 71χρονης, εισήλθε στο διαμέρισμά της, την ακινητοποίησε και μαζί με δύο ακόμα άγνωστους συνεργούς του, με τη χρήση σωματικής βίας της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50.000 Ευρώ και χρυσαφικά άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας και τράπηκαν σε φυγή. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.

Τον συνέλαβαν για 160 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη σήμερα (27.07.2012) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 23 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνιακού κώδικα. Ειδικότερα, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητου που οδηγούσε ο ανωτέρω καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 160 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι δασμοί και φόροι. Τα πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Νέων Μουδανιών για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός στη Χαλκιδική για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (27.07.2012) το πρωί, στην Άφυτο Χαλκιδικής, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 48 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση κατά τη χρονική περίοδο από 29.12.2008 έως 26.06.2010. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (363.984,05) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ. καθώς και του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος επαφών για την «Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΚΜ Δημήτριος Ευθυμιάδης είχε την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 συνάντηση με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και στη συνέχεια με τα Επιμελητήρια. Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 ο κ. Ευθυμιάδης συναντήθηκε με τις ομάδες παραγωγών και την Τρίτη 24 Ιουλίου 2012 με τις Ενώσεις Ξενοδόχων και τους γυναικείους συνεταιρισμούς.

Θανατηφόρος ηλεκτρισμός για τους Δήμους

Αναστάτωση προκαλεί στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης η πρόθεση της κυβέρνησης, σύμφωνα και με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Μάκη Παπαγεωργίου, να βγάλει εκτός λογαριασμού της ΔΕΗ τα δημοτικά τέλη και το τέλος για την ΕΡΤ, που «αντιστοιχούν στο30%» των λογαριασμών. Οι δηλώσεις τους στην aftiodioikisi.gr δε χωρούν καμιά αμφιβολία για το «απαράδεκτο», όπως το χαρακτηρίζουν, της πρόθεσης, καθώς πρόκειται για την «τελευταία κλοτσιά», που «μαθηματικά θα βουλιάξει την Αυτοδιοίκηση», όπως σημειώνει ο Θοδωρής Παπαδόπουλος, δήμαρχος Θέρμης.

Επίκειται δεύτερο «κούρεμα»;

Πηγή: Deutsche Welle
Οι αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους πληθαίνουν. Επανέρχεται έτσι το σενάριο μιας νέας παραγραφής, αυτή τη φορά από κρατικούς πιστωτές. Εμπόδιο η μεταφορά των βαρών στις πλάτες των φορολογουμένων.
Η επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην Αθήνα για συνομιλίες με τον Αντώνη Σαμαρά μόνο ρουτίνας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Η ταυτόχρονη παρουσία στην ελληνική πρωτεύουσα των ελεγκτών της τρόικας, που θα εξετάσουν την πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, είναι ενδεικτική της σοβαρότητας αλλά και του περιεχομένου των συνομιλιών Μπαρόζο-Σαμαρά με σκοπό την εξεύρεση διεξόδων από την δεινή οικονομική συγκυρία.

Τέλος τα δώρα στο Δημόσιο - Κόβονται και από τις επικουρικές

Δεν έχει φύγει απ' το μυαλό της τρόικας το “κόψιμο” των δώρων. Μένει πάντα στο τραπέζι. Οι ελεγκτές των δανειστών μας το επαναφέρουν σε κάθε διαπραγμάτευση
Ένα από τα σχέδια που μελετώνται ώστε να υπάρξει σαφείς μείωση των δαπανών του δημοσίου είναι η πλήρης κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο.
Μετά το ¨κούρεμα” που υπέστησαν τα δώρα που ουσιαστικά έπεσαν στο 50% τώρα μελετάται η πλήρης κατάργηση τους.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Αισιόδοξο μήνυμα Μπαρόζο προς τους Έλληνες: - «Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει» - Απαραίτητη προϋπόθεση η τήρηση των δεσμεύσεων·Μετά τη σύσκεψη Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη – Σκληρά μέτρα με εισοδηματικά κριτήρια·Έκθεση – φωτιά από τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2011- Λερναία Ύδρα η διαφθορά στο Δημόσιο
ΑΥΓΗ ·Τα κυβερνητικά μέτρα – Σκληρότερα, περισσότερα, νωρίτερα- Δραματικές περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών περιλαμβάνει η «λίστα Στουρνάρα» που από χθες συζητούν Σαμαράς- Βενιζέλος- Κουβέλης·Ολυμπιακοί Αγώνες (στο Λονδίνο) – Έναρξη με νέα «απώλεια» (δεν θα αγωνιστεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους Δημήτρης Χονδροκούκης που βρέθηκε «ντοπέ»)·Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών – Κατακραυγή για τη συγχώνευση, σήμα κινδύνου για τον εθνικό πλούτο

Επιστολή βουλευτών ν. Κιλκίς προς ΥΠΕΚΑ για το θέμα των μεταλλείων στο Κιλκίς

"Οι βουλευτές του Νομού Κιλκίς, αισθανόμαστε την ανάγκη να δηλώσουμε με το παρόν, εκ νέου και από κοινού τη θέση μας αναφορικά με το θέμα της επικείμενης μεταλλείας χρυσού στο Νομό μας, έχοντας σαν πρώτο άξονα για τις επιλογές μας την επιθυμία και τη στάση των πολιτών του Κιλκίς.

Θέση εργασίας στο Κιλκίς, 27 Ιουλίου 2012

Ζητείται βοηθός λογιστών
Δείτε ΕΔΩ