Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Μόνο ο Λόρδος Έλγιν απουσίαζε από το Ολυμπιακό υπερθέαμα

Γράφει ο Απόστολος Παπαγιαννόπουλος
Στην εντυπωσιακή χθεσινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όπου οι ΄Αγγλοι προσέφεραν σε ολόκληρο τον κόσμο σε εποχή κρίσης ένα πανάκριβο και πολύχρωμο πολυθέαμα, διαπιστώθηκε μία παράλειψη την οποία επισήμαναν όλοι όσοι αναζητούν την ουσία πίσω απο τα φαντασμαγορικά ανούσια θεάματα, τις τελετές και τις παράτες.

Κρήτη: Συνέλαβαν 14 άτομα για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Κοντά στην εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας στην Κρήτη βρίσκεται η Αστυνομία, καθώς έχουν γίνει ήδη 14 συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται ένας στρατιωτικός και ένας βρετανός τουρίστας, δύο κομμωτές, ένας τραπεζικός υπάλληλος, ένας δικηγόρος και άλλα οκτώ άτομα. Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής βρέθηκε εδώ και δύο μέρες στο Ηράκλειο Κρήτης, ερευνώντας τις πληροφορίες για την ύπαρξη του κυκλώματος στο νησί.

Ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ σοκολάτα με την εμπορική ονομασία «Balance Belgian chocolate no sugar added 72% cocoa»

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά την διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Έλεγχος παρουσίας αλλεργιογόνων ουσιών» (δειγματοληψία και ανάλυση), και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία σοκολάτας, συσκευασίας 100gr και διαπίστωσε την ύπαρξη καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) χωρίς αυτή να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών της.Συγκεκριμένα, πρόκειται για σοκολάτα, με την εμπορική ονομασία «Balance Belgian chocolate no sugar added 72% cocoa», η οποία εισάγεται από την επιχείρηση «ΣΑΝΤΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» Πλαταίων 12, Κηφισιά). Το προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L491 και ημερομηνία λήξης 04/2013.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις στο ανωτέρω συστατικό, να μην καταναλώσουν το εν λόγω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω.

Ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ σορμπέ βατόμουρο

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά την διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Έλεγχος παρουσίας αλλεργιογόνων ουσιών» (δειγματοληψία και ανάλυση), και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία σορμπέ βατόμουρου, συσκευασίας 550gr και διαπίστωσε την ύπαρξη καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) χωρίς αυτή να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών του.

Ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ σοκολάτα

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά την διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Έλεγχος παρουσίας αλλεργιογόνων ουσιών» (δειγματοληψία και ανάλυση), και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία δειγμάτων σοκολάτας, συσκευασίας 130 και 70gr και διαπίστωσε την ύπαρξη καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) χωρίς αυτή να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών τους.

ΚΕ.Π.ΚΑ: Προσοχή σε ποτ-πουρί που προκαλεί παραισθήσεις!

Τον Ιανουάριο του 2012, το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δέχτηκε καταγγελία καταναλωτή ότι, από κατάστημα ψιλικών, πωλούνταν αρωματικά «ποτ πουρί», τα οποία αγόραζαν έφηβοι και τα κάπνιζαν, ως παραισθησιογόνες ουσίες.
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ενημέρωσε, αμέσως, τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, η οποία ζήτησε, από το Γενικό Χημείο του Κράτους να εξετάσει τέτοια προϊόντα.

Σήμερα, είμαι ρατσιστής

Tου Σταύρου Βιτάλη,
Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου
Σήμερα, ο υπογράφων, αισθάνεται και είναι ρατσιστής. Το δηλώνει δε δημοσίως και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, επαφιόμενος στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια του εισαγγελέα, ο οποίος μπορεί να ενεργοποιήσει τον σχετικό νόμο «περί εχθροπάθειας» και να προχωρήσει στα δέοντα.  Μπορεί η «μπάλα» να πιάνει και τον σεβαστό δάσκαλο Νίκολας Χάμοντ, τον Σαίξπηρ, τον Μπάϋρον και πολλούς ακόμη σπουδαίους Εγγλέζους επαναστάτες και διανοητές, αλλά το συναίσθημα είναι βαρύ, πολύ βαρύ και δεν μπορεί παρά να ξεχειλίσει.

ΠΑΙΟΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: "Ανυπαρξία έργου, οράματος και αναπτυξιακής προοπτικής της σημερινής διοίκησης του Δήμου Παιονίας"

Στη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, παρουσιάστηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων του 2011 από την δημοτική αρχή με δώδεκα καλογραμμένες ομιλίες που κράτησαν περισσότερο από 2 ώρες, αλλά δεν μπόρεσαν να καλύψουν την ανυπαρξία έργου, οράματος και αναπτυξιακής προοπτικής της σημερινής διοίκησης του Δήμου.

Έκλεψε 5 μπαλαντέζες και ένα χαλί

Συνελήφθη χθες (27.07.2012) το πρωί στις Καλύβες Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 32 ετών, διότι αφαίρεσε από την αυλή 41χρονου ημεδαπού πέντε μπαλαντέζες συνολικής και ένα χαλί συνολικής αξίας (350) ευρώ. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον 41χρονο ιδιοκτήτη. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Συνέλαβαν τον ένα από τους δύο μπουκαδόρους στην Πέλλα

Συνελήφθη σήμερα (28.07.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Λάκκα Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 33 ετών, διότι μαζί με έναν άγνωστο ομοεθνή του, που δε συνελήφθη και αναζητείται, αφού παραβίασαν τη σήτα μπαλκονόπορτας του σπιτιού ενός 34χρονου εισήλθαν εντός της κρεβατοκάμαρας και αφαίρεσαν δυο πορτοφόλια που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή στην Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν σήμερα (28.07.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, ύστερα από μεθοδικές ενέργειες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας Χαλκιδικής, δύο ημεδαποί 59 και 46 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για πώληση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου του 59χρονου όπου επέβαιναν οι προαναφερόμενοι και σε αστυνομική έρευνα του σπιτιού του 59χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Συνελήφθησαν δύο άτομα για απόπειρα ληστείας σε βάρος 58χρονου στην Ορμύλια Χαλκιδικής

Συνελήφθησαν σήμερα (28.07.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ορμύλιας Χαλκιδικής, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας 41 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και οπλοχρησία κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, στην Ορμύλια Χαλκιδικής, οι προαναφερόμενοι εισήλθαν στο σπίτι 58χρονου ημεδαπού και με την απειλή σπαθιών αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν διάφορα χρυσαφικά και τιμαλφή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν από τον 58χρονο και τελικά συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Συνελήφθη 47χρονος υπήκοος Πακιστάν που μετέφερε εντός της ελληνικής επικράτειας έξι μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη σήμερα (28.07.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ύψος Λεπτοκαρυάς), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πιερίας, ένας υπήκοος Πακιστάν 47 ετών που μετέφερε έξι μη νόμιμους μετανάστες εντός της ελληνικής επικράτειας. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο ο 47χρονος είχε επιβιβάσει έξι μη νόμιμους μετανάστες (τρεις άνδρες, μία γυναίκα και δύο ανήλικα αγόρια) με προορισμό την Αθήνα έναντι αμοιβής, το ύψος της οποίας θα καθορίζονταν με την άφιξή τους.

Συνελήφθη 24χρονος για ναρκωτικά στην Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη χθες (27.07.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 24 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομική έρευνα του σπιτιού του 24χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Επισκόπηση γερμανικού τύπου: "Ακριβή η ελληνική χρεοκοπία"

Πηγή: Deutsche Welle
Η χθεσινή δήλωση ετοιμότητας του επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική σταθεροποίηση της ευρωζώνης σχολιάζεται ποικιλοτρόπως από το γερμανικό τύπο. «O Μ. Ντράγκι και οι συνεργάτες του έχουν επενδύσει ήδη 210 δισ. ευρώ σε επικίνδυνα κρατικά ομόλογα. Με πενιχρά αποτελέσματα. Το κάλεσμα των πολιτικών προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι κατανοητό, καθώς αυτή έχει θεωρητικά στη διάθεσή της απεριόριστα οικονομικά μέσα. Αυτό την κάνει στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία τόσο ισχυρή και ταυτόχρονα τόσο αδύναμη. Ισχυρή γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να σβήσει τη φωτιά που φουντώνει στις χρηματαγορές. Αδύναμη, επειδή αυτό δεν θα έλυνε κανένα πρόβλημα. Ακριβώς το αντίθετο: στις χώρες που πλήττονται από την κρίση θα μπορούσε εξαιτίας της διαδικασίας πυρόσβεσης, να υποχωρήσει ο ζήλος για μεταρρυθμίσεις» σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung.

Η Ελλάδα μπαίνει στη «μάχη» του Λονδίνου με 12 αθλητές σε τέσσερα αθλήματα

Ο Γιάννης Ταμουρίδης κάνει την αρχή για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στις 12 το μεσημέρι συμμετέχει στον αγώνα αντοχής της ποδηλασίας δρόμου, με στόχο μία αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι σε «μεγαθήρια» του αγωνίσματος. Την ίδια ώρα στο «Ακουάτικς Σέντερ» αρχίζουν τα προκριματικά της κολύμβησης, όπου υπάρχουν αύριο συνολικά τέσσερις ελληνικές συμμετοχές. Ο Γιάννης Δρυμωνάκος επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από οκτώ χρόνια και «πέφτει» στα 400μ. μικτή ατομική, με στόχο την πρόκριση στον βραδινό (22:09) τελικό.

Προσοχή καύσωνας: χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τη θερμοπληξία

Από σήμερα αλλα πολύ περισσότερο αύριο οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν: Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, έχουν εκδώσει χρήσιμες οδηγίες για να προφυλαχτούμε αλλά και να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση θερμοπληξίας.

Το σχόλιο αναγνώστη της ημέρας

Ο ΛΕΟΝΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Το μήνυμα του Τσακνή στην Παπαχρήστου":

Μπράβο στο Διονύση Τσακνή που βάζει τα πράγματα με τον πιο γλυκό και πατρικό τρόπο στη θέση τους. Πιστεύω ότι μιλάει σε ψυχές. Φτάνει η ανθρωποφαγεία σ' αυτόν τον τόπο, και η ακύρωση των κόπων μιας ζωής έστω αυτής της μικρής ζωής των 20 χρόνων. Αν μετρήσει κανείς τους κόπους αυτών των παιδιών (που μετά το ταλέντο που πρέπει να έχουν)χρειάζονται πολλές ζωές άλλων για να προλάβουν να τους καταβάλουν.