Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Στην Ισπανία, λουκέτα στους κάδους απορριμμάτων για να μην ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια

Δήμαρχος έβαλε λουκέτα στους κάδους απορριμμάτων έξω απο σούπερ μάρκετ ωστε οι άποροι να μην ψάχνουν φαγητό.

Αναλυτική δήλωση Στουρνάρα μετά τη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών



«Τα εξετάζουμε όλα. Πρέπει να βγάλουμε 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Και θα τα βγάλουμε».

Δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου μετά τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έγινε μία εκτεταμένη ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς για τις τελευταίες εξελίξεις στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα. Στόχος είναι η αναγέννηση αυτού του πλουτοπαραγωγικού τομέα της οικονομίας μας. Περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσουν σε λίγο οι αρμόδιοι υπουργοί.

Δήλωση Κουβέλη μετά τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Φώτη Κουβέλη μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, στο Μέγαρο Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συζητήσαμε και σχεδιάσαμε την αντιμετώπιση του προβλήματος, του υπαρκτού προβλήματος λειτουργίας των ναυπηγείων. Εκεί εργάζονται 2.500 άνθρωποι και οι εμπλοκές που υπάρχουν πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αυτό θα προωθηθεί για να αντιμετωπιστεί άμεσα. Αυτό μας απησχόλησε στη σημερινή συνάντηση που είχαμε με τον κύριο Πρωθυπουργό.

Δήλωση Βενιζέλου μετά τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Το βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. Έχουμε καταβάλει τον προηγούμενο χρόνο μια τεράστια προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανά τα δυο μεγάλα ναυπηγεία, σε συνδυασμό με τα κατασκευαστικά προγράμματα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που καλύπτουν αμυντικές ανάγκες της χώρας. Γιατί εκτός από την οικονομία και την οικονομική κρίση, υπάρχει η εθνική κυριαρχία υπάρχει η υπόσταση του Έθνους. Και πρέπει κι αυτό να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη.

Αποθήκη με προϊόντα μαϊμού εντοπίσθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς»


Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξένιος Ζευς», βρέθηκε σήμερα (7-8-2012) το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Αγίου Πολυκάρπου και Παπαμακαρίου στον Βοτανικό, αποθήκη 800τ.μ. περίπου, με μεγάλο αριθμό παραποιημένων προϊόντων.

Πώς εκδίδεται η άδεια κυκλοφορίας για τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα

Του Γιώργου Ξένου
Για να απογραφεί, δηλαδή να εφοδιαστεί με άδεια κυκλοφορίας, ένα γεωργικό μηχάνημα που θεωρείται όχημα (κυκλοφορεί στους δρόμους) και ένας διαξονικός γεωργικός ή δασικός ελκυστήρας απαιτείται να έχει εγκριθεί ο τύπος του. Ποια είναι τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τις αντίστοιχες εγκρίσεις τύπου, όπως και για την έκδοση Δελτίου Ταξινόμησης αγροτικού μηχανήματος.

Γερμανικός Τύπος: "Η Ελλάδα αρχίζει να κάνει πρόοδο"

Πηγή: Deutsche Welle
Ο γερμανικός τύπος φιλοξενεί πρώτες θετικές αποτιμήσεις για την πορεία του προγράμματος προσαρμογής στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα σχολιάζει τη γεωπολιτική βαρύτητα της προσέγγισης Ελλάδας και Ισραήλ.

Reggae βραδιά το Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 στο Στανό Χαλκιδικής


Ανακαλούνται τα εμφιαλωμένα νερά «AQUARIUS» - «HYDROZYN» - «ΝΕΡΑΚΙ» - «Thassos Crystal Water»

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προέβη σε τέσσερεις (4) δειγματοληψίες επιτραπέζιων νερών, εμφιαλωμένων σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις, που διενεργήθηκαν από τη χημική υπηρεσία Σερρών, σε όλα τα δείγματα ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas aeruginosa / Πυοκυανική Ψευδομονάδα.

«Από τη Σάντα του Πόντου στο Αετοχώρι Έβρου»

Η παρουσίαση του βιβλίου «Από τη Σάντα του Πόντου στο Αετοχώρι Έβρου» για τους Πόντιους της Σάντας που εγκαταστάθηκαν στο Αετοχώρι Έβρου, πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αετοχωρίου «Η Σάντα» στο δημοτικό σχολείο στις 4 Αυγούστου. Την παρουσίαση, την οποία έκαναν οι Ε. Γεωργιάδου και Θ. Μαλκίδης, την παρακολούθησαν εκπρόσωποι της εκκλησίας και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μέλη του συλλόγου και πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού. 

2η συνάντηση της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας που πραγματοποιήθηκε στο Κρούσεβο

Στο πλαίσιο του θερινού φεστιβάλ της βλαχόφωνης κωμόπολης του Κρουσέβου της πΓΔΜ, πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας, με έδρα της χώρα μας, με τους βλαχόφωνους της περιοχής. Στη συνάντηση, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχαήλ Μαγειρία, συμμετείχαν ο Σύλλογος Κρανιάς Γρεβενών, ο Σύλλογος Ηράκλειας Σερρών, ο Σύλλογος Βλάχων Περιβολιωτών Ν. Ημαθίας και ο Σύλλογος Βλάχων Προσοτσάνης Δράμας.

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την πρόληψη των επιπτώσεων λόγω καύσωνα

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την ετοιμότητα της υπηρεσίας λόγω πρόγνωσης έκτακτων θερμοκρασιών: Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από Δευτέρα 06-8-2012 μέχρι και την Παρασκευή 10-8-2012, η θερμοκρασία στη Μακεδονία αλλά και σε όλη τη χώρα θα παρουσιάσει βαθμιαία άνοδο από τη Δευτέρα 6-8-2012 έως και την Παρασκευή 10-8-2012.

Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια του ν. Κιλκίς

1. Στόχοι 1.1 Το παρόν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.
1.2 Αφορά στο διάστημα της ανθοφορίας και της καρπόδεσης και στη δημιουργία της μέγιστης αυτοάμυνας της βαμβακοφυτείας για όλη την καλλιεργητική περίοδο.
1.3 Η τακτική παρακολούθηση της καλλιέργειας από τους παραγωγούς και η εφαρμογή των καλλιεργητικών πρακτικών στο σωστό χρόνο, θα συμβάλλουν στην επίτευξη του παραπάνω στόχου.

Σέρρες:Τους έδωσαν να κηδέψουν λάθος άνθρωπο!

Σε αγανάκτηση και θυμό μετατράπηκε ο πόνος μίας οικογένειας στο Στρυμονοχώρι Σερρών, όταν διαπιστώθηκε ότι στο φέρετρο που παρέλαβε από γραφείο κηδειών δεν βρισκόταν η σορός του 76χρονου συγγενή της, αλλά η σορός ενός άγνωστου άνδρα.Γραφείο κηδειών κλήθηκε από την οικογένεια να παραλάβει το νεκρό συγγενή της από το νοσοκομείο Σερρών και να το μεταφέρει στο Στρυμονοχώρι για την κηδεία. Ωστόσο, όταν οι συγγενείς άνοιξαν το φέρετρο είδαν έναν άγνωστο άνδρα με τα ρούχα του δικού τους ανθρώπου. Μάλιστα, όπως διαπίστωσε ο γιος του θανόντα, ο άγνωστος έφερε «ταμπελάκι» με το όνομα του πατέρα του.

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας: «Η νέα περικοπή κονδυλίων που οδηγεί τους Δήμους σε πτώχευση»

Τον κίνδυνο ότι από το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο πολλοί δήμοι της χώρας θα προχωρήσουν σε στάση πληρωμών αφού θα αδυνατούν να καταβάλουν μέχρι και μισθούς στο προσωπικό τους και οφειλές σε εργολήπτες και προμηθευτές, επισημαίνει το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ μετά τη νέα περικοπή στους τακτικούς πόρους της Αυτοδιοίκησης, που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Κυβέρνηση.

Έκλεψαν υλικά του ΟΣΕ στην Κρηστώνη Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (06.08.2012) το πρωί, στην Κρηστώνη Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Τροχαίας Κιλκίς και του Αστυνομικού Τμήματος Μαυρονερίου, δύο ημεδαποί 39 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Έκαναν έρανο για την τσέπη τους

Συνελήφθησαν χθες (06.08.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας, δύο ημεδαποί μία γυναίκα 49 ετών και ένας άνδρας 64 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για απάτη, πλαστογραφία και παράβαση νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Συνελήφθη ημεδαπός στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής για οφειλές προς το δημόσιο

Συνελήφθη χθες (06.08.2012) το βράδυ, στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας, 67χρονος ημεδαπός για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση κατά το χρονικό διάστημα 30.08.2007 έως 30.03.2010. Το ύψος των οφειλών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 166.315,68 Ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Μασκοφόροι λήστεψαν 48000 ευρώ από σούπερ μάρκετ

Χθες (06.08.2012) το μεσημέρι, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, όπως καταγγέλθηκε, δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με την απειλή πιστολιών, αφού ακινητοποίησαν υπαλλήλους Σούπερ Μάρκετ, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό το οποίο ανέρχεται στις 48000 Ευρώ. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο ανέμεναν δύο ακόμα συνεργοί τους και τράπηκαν σε φυγή. Σε έρευνα του χώρου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλήρες φυσίγγιο 9mm.

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή στις Σέρρες

Συνελήφθη χθες (06.08.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Σερρών, ένας υπήκοος Γερμανίας 22 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.

Ο Γεωργιάδης νέος προπονητής στον Κιλκισιακό

Την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Γεωργιάδη ανακοίνωσε ο Α.Ο. Κιλκισιακός, η διοίκηση του οποίου κινείται με γρήγορους ρυθμούς.
Ως γνωστόν ο κ. Γεωργάδης, κατάγεται από το Χέρσο, στην ομάδα της οποίας πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως προπονητής με αποκορύφωμα την κατάκτηση της τρίτης θέσης από την Δόξα στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Δ’ Εθνικής.
Μετά την ανακοίνωση της ανάληψης των καθηκόντων του προπονητή ο κ. Γεωργιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αναλαμβάνω με μεγάλο αίσθημα ευθύνης την τεχνική ηγεσία του Κιλκισιακού και με κοινή προσπάθεια διοίκησης, προπονητικού επιτελείου, ποδοσφαιριστών και φιλάθλων είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που με ανέδειξε, την Δόξα Χέρσου, και να της ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά.

Τι να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τους 42 βαθμούς Κελσίου

Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Η ζωή μακριά από το air condition, θα μεταβληθεί σε "κόλαση". Η θερμοπληξία καραδοκεί. Ποιες ομάδες κινδυνεύουν και τι πρέπει να κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση; Τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, έχουν εκδώσει χρήσιμες οδηγίες για να προφυλαχτούμε.

Εργασία στο δήμο Παιονίας, 7 Αυγούστου 2012

Τις προσεχείς ημέρες, ο Δήμος Παιονίας θα προκυρήξει είκοσι (20) συμβάσεις 8μηνής διάρκειας ανταποδοτικού χαρακτήρα στην Υπηρεσία καθαριότητας και φωτισμού. Από την επόμενη εβδομάδα ίσως να δημοσιευτεί η προκύρηξη, οπότε οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα Δημοτικά Καταστήμα για περαιτέρω πληροφορίες.

Ελάφρυνση του χρέους από τα δάνεια στήριξης στην Ελλάδα επιδιώκει το ΔΝΤ

Προτάσεις για ελάφρυνση του βάρους στο ελληνικό χρέος από τα δάνεια στήριξης φέρεται να εισηγείται, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται η Wall Street Journal, το ΔΝΤ στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συναντώντας ωστόσο ισχυρές αντιστάσεις.

Θέση εργασίας στο Κιλκίς, 7 Αυγούστου 2012


Ζητείται Οικονομολόγος
Δείτε ΕΔΩ

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Φουλ οι μηχανές για αποκρατικοποιήσεις – Με συμφωνία των τριών αρχηγών – Νέα σύσκεψη σήμερα·Για όσους έχουν εισόδημα μέχρι 60.000 ευρώ – Σε 7 μηνιαίες δόσεις η πληρωμή του Φόρου Εισοδήματος – Όλη η διαδικασία της πληρωμής·Ενθουσιασμένος για τη σύσφιξη των σχέσεων ο Πέρες – «Γάμος Ελλάδας – Ισραήλ» - ¨Η κρίση είναι το ξεκίνημα για κάτι νέο»
ΑΥΓΗ ·Πογκρόμ κατά συνταξιούχων και μεταναστών – Οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις ακόμα και των 600 ευρώ, αναδρομική μείωση του εφάπαξ και σύνταξη στα 66 τα «ισοδύναμα» που συζητεί η κυβέρνηση με την τρόικα…·Χανιά – Το Ειρηνοδικείο «κούρεψε» χρέος κατά 92% (άνεργου οικογενειάρχη) ·67 χρόνια μετά τη Χιροσίμα – Έκκληση για Μέση Ανατολή χωρίς πυρηνικά