Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Ανάκληση πορτοκαλάδας με ανθρακικό από τον ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας αεριούχων ποτών / αναψυκτικών / χυμών «ΖΗΔΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.», για την παραγωγή και διακίνηση πορτοκαλάδας με ανθρακικό, στην οποία παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου για το συντηρητικό σορβικό οξύ. Σημειώνεται ότι επίσημοι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ για το εν λόγω προϊόν ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η νέα ελληνική μετανάστευση στη Γερμανία

Πηγή: Deutsche Welle
«Κρίση και μετανάστευση. Η νέα ελληνική μετανάστευση στη Γερμανία» ονομάζεται το αφιέρωμα του περιοδικού «Μετανάστευση, ενσωμάτωση, διαφορετικότητα», που εκδίδει το πολιτικό ίδρυμα Χάινριχ Μπελ.

Σχόλιο ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία

"Αυτό που πρέπει να φοβάται ο λαός δεν είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ και η μονομερής διαγραφή του χρέους, αλλά οι θυσίες που ασταμάτητα του επιβάλλουν για τα καπιταλιστικά κέρδη, την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ που ταλανίζονται από την κρίση και τις αντιθέσεις."

Συγχαρητήρια Δήμου Κιλκίς στον Κιλκισιώτη Ολυμπιονίκη Βασίλη Τσολακίδη

Με αφορμή την σπουδαία εμφάνιση που πραγματοποίησε ο κιλκισιώτικης καταγωγής Βασίλης Τσολακίδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και ειδικότερα στο αγώνισμα του δίζυγου, η δημοτική αρχή Κιλκίς προέβη στην ακόλουθη συγχαρητήρια ανακοίνωση: “Ο Δήμος Κιλκίς συγχαίρει ολόθερμα τον Βασίλη Τσολακίδη από την Ακροποταμιά του Κιλκίς για την εξαιρετικά σημαντική επιτυχία που σημείωσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Επιστρέφουν οι «Διαδρομές με πυξίδα την Βιβλιοθήκη» στο Κιλκίς

Οι «Διαδρομές με πυξίδα την Βιβλιοθήκη» μετά τις απαραίτητες καλοκαιρινές διακοπές, επιστρέφουν δριμύτερες! Είστε έτοιμοι να μας ακολουθήσετε σε μέρη ανεξερεύνητα και διασκεδαστικά; Εάν ναι, ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες από 20/8/2012 έως 31/8/2012 και δηλώστε συμμετοχή!

Φρίκη! 63χρονος κακοποίησε σεξουαλικά 9χρονη

Με χειροπέδες στα χέρια βρέθηκε ο 63χρονος μετά την καταγγελία της μικρής κοπέλας ότι την κακοποιούσε από τα 6 της χρόνια
Για τρία χρόνια λέει το κορίτσι ότι ο σύζυγος της γιαγιάς της την κακοποιούσε. Προχθές το κοριτσάκι βρήκε το θάρρος και εξιστόρησε όσα του συνέβαιναν στη θεία του. Αμέσως η γυναίκα πήγε και κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία και έτσι ο 63χρονος κατέληξε στο κρατητήριο.

Βίντεο σοκ: Αστυνομικός πυροβόλησε εν ψυχρώ σκύλο άστεγου!



Ένας αστυνομικός πυροβόλησε τον σκύλο – συνοδό ενός άστεγου μόνο και μόνο γιατί ο σκύλος του γάβγισε όταν εκείνος προσπάθησε να τον πλησιάσει.
Στο video που θα δείτε, ακούγονται καθαρά οι φωνές των περαστικών που φωνάζουν πρός τον αστυνομικό “Γιατί το εκανες αυτό; Γιατί σκότωσες τον σκύλο;”

Κύριε Πρωθυπουργέ, αποδυναμώνονται οι μεθοριακοί σταθμοί του ν. Κιλκίς

Επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με την αποδυνάμωση των μεθοριακών σταθμών του παραμεθόριου Δήμου Παιονίας στο νομό Κιλκίς, που εντάθηκε εξαιτίας της ξαφνικής απόσπασης 1.800 αστυνομικών από τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία στη Θράκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

Μέτρα πρόληψης της νόσου των λεγεωναρίων

Από την Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ ανακοινώνεται ότι κλιμάκια υπαλλήλων Εποπτών Δημόσιας Υγείας της υπηρεσίας διενεργούν αυτοψίες/ελέγχους σε μεγάλα δημόσια κτίρια και μονάδες φιλοξενίας ατόμων (ξενοδοχειακές μονάδες, μονάδες υγείας, νοσοκομεία κτλ), με σκοπό την ενημέρωση των υπευθύνων για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την πρόληψη της νόσου των λεγεωναρίων.

Άντε και σε ανώτερα

"Τελικά συνεχίζουν να υπάρχουν αυτοί που όταν καταλαμβάνουν μια θέση, ακόμα και σαν πρόεδρος κοινότητας, πιστεύουν ότι τους ανήκει η περιουσία του δήμου. Είναι προκλητικό σε τέτοιες εποχές ένας πρόεδρος να χρησιμοποιεί για κάθε προσωπική του δουλειά τα οχήματα του δήμου για τραπεζικές συναλλαγές, ψώνια σε λαϊκή αγορά, ακόμα και για τις αγροτικές του δουλειές. Αλλά εδώ είναι το θέμα. Επειδή μάλλον καταπατώντας τις δημοτικές εκτάσεις τις οποίες καλλιέργησε για δικό του όφελος, μπερδεύτηκε και επειδή ήθελε να δει τι θα έλεγαν οι χωριανοί, όπως ο ίδιος καυχιέται. Άραγε δεν υπάρχει κανένας έλεγχο; Ο δήμαρχος δεν έχει ακούσει για την καταπάτηση; Κανένας εισαγγελέας μήπως;  Άντε και σε ανώτερα, γιατί υπάρχει και συνέχεια...."

Ένας αναγνώστης της ΓΝΩΜΗΣ

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Βουλγάρων για κλοπές στα Γιαννιτσά

Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, σε βάρος δύο υπηκόων Βουλγαρίας 39 και 47 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι κατείχαν διάφορα εργαλεία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές και άλλα αντικείμενα χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν τη νόμιμη κατοχή τους. Τα προαναφερόμενα αντικείμενα κατασχέθηκαν. Οι ανωτέρω δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών Πέλλας.

25χρονος άρπαξε από 19χρονη τσάντα με 20 ευρώ

Σχηματίστηκε δικογραφία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, σε βάρος 25χρονου ημεδαπού για κλοπή.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος το Σάββατο 11.08.2012 το απόγευμα, κινούμενος με δίκυκλο αφού πλησίασε 19χρονη ημεδαπή, η οποία ήταν πεζή, της αφαίρεσε την τσάντα η οποία περιείχε διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα και το χρηματικό ποσό των 20 Ευρώ.
Η αφαιρεθείσα τσάντα βρέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.
Ο 25χρονος δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών Πέλλας.

Συνελήφθη για ναρκωτικά στην Ημαθία

Συνελήφθη χθες (16.08.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας, ένας ημεδαπός 53 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στην Πατρίδα Ημαθίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομική έρευνα αποθήκης εντός αγροκτήματος καθώς και του αγροκτήματος και της οικίας του 53χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Με απειλή όπλου του πήραν 33.860 ευρώ

Χθες (16.08.2012) το μεσημέρι, στο Γομάτι Χαλκιδικής, τρεις άγνωστοι δράστες αφού ακινητοποίησαν το Ι.Χ. Φορτηγό που οδηγούσε 49χρονος υπάλληλος εταιρείας τσιγάρων, με την απειλή όπλου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (33.860) ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Εξαφάνιση ηλικιωμένου από την Κόρινθο


Για οποιαδήποτε πληροφορία ΤΗΛ. 1065

Στρατιωτικός ζητά οικονομική βοήθεια ... για να μετατεθεί, γιατί η μονάδα του δεν έχει λεφτά να του δώσει!

Απίστευτες καταστάσεις και περιστατικά αρχίζουν να καταγράφονται στην καθημερινότητα των ΕΔ. Στρατιωτικός ζητά οικονομική βοήθεια για να μπορέσει…να μετατεθεί αφού η ταξιαρχία στην οποία ανήκει του ανακοίνωσε ότι “δεν υπάρχουν χρήματα να του δώσουν” παρά το γεγονός ότι το κονδύλι για τις μεταθέσεις έχει εγκριθεί! Το στέλεχος των ΕΔ έστειλε στον ΣΥΣΜΕΔ ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο αναφέρει:

Ληξιπρόθεσμα σε 48 δόσεις

Σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα ο υφυπουργός Οικονομίας, Γιώργος Μαυραγάνης, έχει έτοιμη νέα ρύθμιση που αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, η εγκύκλιος προβλέπει:

6ο Αντάμωμα Σπουργιτιωτών που θα γίνει το Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Το Διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού συλλόγου Σπουργίτη σας προσκαλεί στο 6ο Αντάμωμα Σπουργιτιωτών που θα γίνει το Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 και ώρα 21:00. Η εκδήλωση θα γίνει στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου.