Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

«Επιχείρηση διαρκείας σχεδιάζεται για την πάταξη του παρεμπορίου»

Σήμερα, 22 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης με θέμα το παρεμπόριο, Ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε από τους φορείς της αγοράς να καταθέσουν εντός μιας εβδομάδος τις προτάσεις τους και τους κάλεσε από παρατηρητές να γίνουν συμμέτοχοι στο συντονισμό και το επιχειρησιακό σχέδιο διαρκείας για την πάταξη του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου.

Συνάντηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι».

Συνάντηση με εκπροσώπους του σωματείου εργαζόμενων «Βοήθεια στο Σπίτι», είχε σήμερα στις 4:30 μ.μ. αντιπροσωπεία βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς.  Συνολικά στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», απασχολούνται 3.800 εργαζόμενοι ενώ οι ωφελούμενοι φτάνουν τους 130.000.

Επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ασημίνας Ξηρότυρη σχετικά με το ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε η επικείμενη αναθεώρηση του ΕΣΠΑ να συμβάλει ουσιαστικά στην επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων

Μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις του Εθνικού σκέλους του ΠΔΕ, το ΕΣΠΑ είναι το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο που έχει στα χέρια της η Κυβέρνηση. Παρόλα αυτά η υλοποίηση του αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα. Οι εξαγγελίες του 2011 για εξυγίανση και επανεκκίνηση των Προγραμμάτων περιορίσθηκαν στο κυνήγι της ετήσιας απορρόφησης και της επίτευξης μνημονικών υποχρεώσεων. Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι (N+3 και Μνημονίου) για το 2011 και να διευκολυνθεί το ταμειακό πρόβλημα της χώρας με εισροή κοινοτικών κονδυλίων, έγινε χρήση χρηματοδοτικών και διαχειριστικών «τεχνικών» που όμως λίγο βοήθησαν στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων.

Από 22 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2013 η 5η πανελλήνια συνάντηση σχολικών χορωδιών στην Καρδίτσα

Μία πολύ σημαντική πολιτιστική και εκπαιδευτική εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια του 31ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας τον προσεχή Φεβρουάριο - Μάρτιο στην Καρδίτσα που αφορά όλες τις σχολικές Χορωδίες της Ελλάδος με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ξεκίνησε την προετοιμασία του ο Κιλκισιακός

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε την προετοιμασία του ενόψει της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικης ο Κιλκισιακός, την περασμένη Δευτέρα 20 Αυγούστου στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς.

Στιγμιότυπα από την 1η Επίδειξη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού το Σεπτέμβριο του 2011 στο πεδίο βολής Αργυρούπολης Κιλκίς

2η Επίδειξη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στις 16 Σεπτεμβρίου 2012 στο πεδίο βολής Αργυρούπολης Κιλκίς

Μετά την επιτυχημένη πρώτη εκδήλωση στις 28 Αυγούστου 2011 οργανώνουμε την 2η Επίδειξη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στις 16 Σεπτεμβρίου 2012 στο πεδίο βολής Αργυρούπολης (δείτε τον χάρτη εδώ: http://goo.gl/uyjlU) με:
* Φιλικό Αγώνα ATV
* Επίδειξη buggy
Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν:
* Κυλικείο
* Δωρεάν πάρκινγκ
* Χημικές τουαλέτες
* Κερκίδα
Σας περιμένουμε για μια αξέχαστη εμπειρία.
Δηλώσεις συμμετοχής στο: 6972700506 ή στο t.s.avramidis@gmail.com

Π. Θεοδόσιος Παρασκευόπουλος, ένας από τους καλύτερους “Ιεροκήρυκες” της Παιονίας

Με ακμαία ψυχή, έστω και λυγισμένη τη σωματική του αντοχή, διηκόνησε την Εκκλησία του Χριστού μέχρι και την Πεντηκοστή του 2012. Ως εκεί στάθηκε η ιερατική προσφορά ενός σώφρονος και ηρωικού ακρίτα Ιερέως, που εξυπηρετούσε για χρόνια και χρόνια μια στενή λωρίδα πατρώας ελληνικής γης, προβολή προς τα Σκόπια.

Το "Άρρωστο" πείραμα συνεχίζεται...

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αυτόχειρες, πεινασμένοι, εξαθλιωμένοι, άνεργοι, μετανάστες, καταχρεωμένοι, καταθλιπτικοί, τρόφιμοι ψυχιατρείων, μερικά μόνο από τα τραγικά αποτελέσματα του πειράματος στο οποίο συμμετέχουμε όλοι οι Έλληνες, ...  από το Μάιο του 2010.

Ήθελε να πουλήσει 19 κιλά χασίσι, αλλά δεν πρόλαβε

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας πέτυχαν χθες (21.08.2012) το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη τη σύλληψη ενός ημεδαπού 51 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πώληση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ξεκινά προπονήσεις ο στίβος του ΓΑΣΚ. Τον Σεπτέμβριο οι πρώτοι αγώνες

Την Δευτέρα 27 Αυγούστου ξεκινούν οι προπονήσεις εν όψει των υποχρεώσεων για την νέα αγωνιστική περίοδο στο τμήμα κλασσικού αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς.
Οι προπονήσεις σε πρώτη φάση γίνονται στις 6.00 το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο του Κιλκίς με την επίβλεψη των προπονητών του συλλόγου Κώστα Μηναρετζή και Φίλιππου Μισαηλίδη

500 προσλήψεις κοινωφελούς χαρακτήρα στο νομό ΚΙλκίς

Πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πεντακοσίων (500) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στη Π.Ε. Κιλκίς.  Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ενημερώνει, ότι το ΙΝ.Ε / Γ.Σ.Ε.Ε ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πεντακοσίων (500) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στο Νομό Κιλκίς, που εντάσσεται στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Πρόσληψη 20 ατόμων στο δήμο Παιονίας

Ο Δήμος Παιονίας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι (20) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της υπηρεσίας καθαριότητας. Αιτήσεις και πληροφορίες στα Δημοτικά Καταστημά του Δήμου Παιονίας. Αιτήσεις από 22/08 έως 31/08

Νέες ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων εξετάζουν οι τράπεζες

Προτάσεις για την ανακούφιση των δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αποπληρωμή του στεγαστικού τους δανείου επεξεργάζονται οι τράπεζες, σε μια προσπάθεια να ευθυγραμμιστούν με την κυβερνητική γραμμή για καθορισμό πλαφόν στη μηνιαία δόση που δεν θα ξεπερνάει το 30% του μισθού του οφειλέτη. Στόχος είναι να διευκολυνθούν οι δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αλλά και να αποτραπεί το ενδεχόμενο μιας νομοθετικής ρύθμισης για το θέμα με κυβερνητική πρωτοβουλία.