Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Εξαφάνιση ηλικιωμένης από την Κέρκυρα

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς: «Αποσπάσεις μυστήριο για τους αστυνομικούς»

Το προεδρείο της ένωσής μας την 21 και 22 Αυγούστου 2012, επισκέφτηκε και συναντήθηκε με τους συναδέλφους - μέλη μας, τόσο στο Διδυμότειχο όσο και στην Κομοτηνή και Ορεστιάδα.
- Κατά τις συζητήσεις κατέγραψε όλα τα θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους της Διεύθυνσής μας τα οποία και σας εκθέτουμε παρακάτω:

Μουσικό Φεστιβάλ στο Μπέλλες Κιλκίς

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κιλκίς διοργανώνει το προσεχές τριήμερο Παρασκευή 31 Αυγούστου, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 το μουσικό φεστιβάλ με την ονομασία «Kavalari Music Festival- Mountain Mpeles, Kilkis» στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Καβαλάρι Κιλκίς.
Το πανέμορφο Κατασκηνωτικό (βρίσκεται δίπλα στον οικισμό Καβαλάρι Μουριών) ανοίγει τις πόρτες του για να μας υποδεχθεί, να μας φιλοξενήσει για τρεις ημέρες για να απολαύσουμε μουσικές rock, hip hop reggae, metal και έντεχνο ελληνικό από δέκα μπάντες εντός και εκτός νομού Κιλκίς.

Ξεκινάει η αθλητική περίοδος για τον Αίαντα Κιλκίς

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 2009 με στόχο να μυήσουμε τα παιδιά στη χαρά της άθλησης έτσι ώστε να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να τον κάνουν κομμάτι της ζωής τους. Ειδικότερα αποσκοπούμε στην βελτίωση των φυσικών ικανοτήτων (αντοχή, δύναμη, ταχύτητα, ευλυγισία κ.α.) ικανότητες που καλλιεργούνται πλέον ελάχιστα στον ελεύθερο χρόνο αλλά και στο σχολείο.

Ιδρύεται Ακαδημία Βόλεϊ στον Αθλητικό Σύλλογο «Αίας» Κιλκίς

Με την τεχνική υποστήριξη των καταξιωμένων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής με εξειδίκευση στο Βόλεϊ (με άδεια προπονητή από Γ.Γ.Α.) Αλατζόγλου Σάκη και Μουρατίδου Ελένης, η Ακαδημία θα λειτουργήσει από 10-9-12 έως 30-6-13 με τα παρακάτω τμήματα:
Α) ΔΥΟ (2) ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ με στόχο την αθλητική εξέλιξη των αθλητών /τριών και γι αυτό διαρθρώνεται σε δύο τμήματα σύμφωνα με τον παρακάτω μακροχρόνιο προγραμματισμό:

Τι πρέπει να προσέχουν οι ιδιοκτήτες αγροτικών μηχανημάτων

Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά κλοπών γεωργικών μηχανημάτων και γεωργικού εξοπλισμού, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας κρίνει σκόπιμο να υπενθυμίσει μερικές απλές, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές προς τους ιδιοκτήτες αυτών: · Να μην αφήνουν τα εργαλεία – μηχανήματά τους εκτεθειμένα σε αφύλακτα και ερημικά σημεία από τα οποία είναι εύκολη η αφαίρεσή τους.
· Να τοποθετήσουν στις εγκαταστάσεις και στα μηχανήματά τους συναγερμούς ή άλλες τεχνικές λύσεις (π.χ. GPS) που θα αποτρέπουν ή θα δυσκολεύουν τους δράστες.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 31 Αυγούστου 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Ευχαριστήριο Τοπικής Κοινότητας Βαπτιστή Κιλκίς

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαπτιστή Ματθαίλης Ανέστης, το Τοπικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι του οικισμού απευθύνουν τις ολόθερμες ευχαριστίες τους στο Διοικητή και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς για την άμεση ανταπόκριση και παρέμβασή τους, σε ότι αφορά την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 20 Αυγούστου στο δασάκι της εισόδου του χωριού (Προφήτης Ηλίας).

Συγχαρητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων κλείνει ένας κύκλος στον αγώνα της νεολαίας μας για ένα μέλλον αντάξιο των προσπαθειών τους.  Σε όσους πέτυχαν την είσοδο σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, εύχομαι καλές σπουδές και γρήγορη επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων. Όσοι δεν πέτυχαν το στόχο για φέτος, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η διαδικασία των Πανελλαδικών είναι απλά ένας σταθμός στην πορεία της κατάρτισης και της επιμόρφωσης με τελικό στόχο την μορφωτική τους θωράκιση ώστε να είναι άρτια προετοιμασμένοι για τον δύσκολο αγώνα της ατομικής και συλλογικής επιβίωσης στο πλαίσιο της ανόρθωσης της πατρίδας μας.
Χρήστος Γκουντενούδης Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς

Κλειστή από αύριο έως και Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Κιλκίς

Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Κιλκίς θα παραμείνει κλειστή για το κοινό από την Τετάρτη 29.08.2012 έως και την Παρασκευή 07.09.2012 λόγω μεταφοράς της Υπηρεσίας στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας (Ανδρέα Παπανδρέου 3).

Αρχίζουν οι εγγραφές στον Οργανισμό Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 ξεκινούν οι εγγραφές για εκδήλωση ενδιαφέροντος των δημοτών (παιδιών και ενηλίκων) για παρακολούθηση καλλιτεχνικών σεμιναρίων (εικαστικών, μουσικών, θεατρικών) και ειδικότερα στους τομείς της ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΚΡΟΥΣΤΩΝ, ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, ΧΟΡΟΥ (τάνγκο), ΚΙΘΑΡΑΣ, ΑΡΜΟΝΙΟΥ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ, ΣΚΑΚΙ, ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα γίνεται στα γραφεία των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας, στο Δημοτικό Κήπο και στο τηλέφωνο 2341023530 στις εξής ημέρες και ώρες:
Δευτέρα - Παρασκευή από τις 15.00 έως 20.30
Σάββατο από τις 9.00 έως τις 13.00
Υπεύθυνη εγγραφών: Ελένη Χριστοφορίδου

Τα ονόματα των επιτυχόντων του ν. Κιλκίς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Άρχισαν οι εγγραφές στα τμήματα της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 αρχίζουν οι εγγραφές στα τμήματα της ΤΕΧΝΗΣ.
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν τη φετινή χρονιά, με την ευθύνη έμπειρων και καταξιωμένων δασκάλων, είναι:
1. Ζωγραφικής, Σχεδίου, Χαρακτικής
2) Δημιουργικής Γραφής - Ζωγραφικής για μικρές ηλικίες (3,5 - 7 ετών)
3) Αγιογραφίας

Χρυσή Αυγή: "Μέρκελ υμνεί Σαμαρά"


"Οι ύμνοι της Μέρκελ στον Σαμαρά αποδεικνύουν την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης στην ανθελληνική πολιτική των τοκογλύφων. Η Χρυσή Αυγή θα αντισταθεί δυναμικά στο οργανωμένο σχέδιο ξεπουλήματος της χώρας."

Γεωργαντάς και Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Κιλκίς της Ν.Δ. Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Η διασφάλιση της χρηματοδότησης και κατά συνέπεια η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης ήταν ένα από τα πρώτα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε με την επανεκλογή του ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς. Μάλιστα η επίσκεψή του στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης και η συνεργασία του με την πρόεδρο του εκεί φορέα κ. Καράμπαγλη τον περασμένο Ιούνιο συνέβαλε στην πλήρη και σε βάθος ενημέρωσή του.

Παραμονή στο Ευρώ: Ένας στόχος με αυτονόητες προϋποθέσεις

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Οι συζητήσεις για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη καλά κρατούν. Κάποιοι συνδέουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ με την τιμωρία που επιφυλάσσουν οι αγορές και ο σκληροί της ΕΕ στο τόσο «άταχτο» αυτό μέλος της Ένωσης. Κάποιοι άλλοι συνδέουν την παραφιλολογία περί παραμονής ή μη στο ευρώ με σκοπιμότητες και πιέσεις, που οδηγούν στην περαιτέρω απαξίωση της δημοσίας περιουσίας, στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων που μεθοδεύονται.

Εκμάθηση ξένων γλωσσών από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας "Μέγας Αλέξανδρος"

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας "Μέγας Αλέξανδρος" στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του οργανώνει:
1) Την εκμάθηση ξένων γλωσσών με σκοπό την απόκτηση πτυχίου. Το πρόγραμμα αφορά την Ιταλική, την Ισπανική, την Γαλλική και την Αγγλική γλώσσα. Τα μαθήματα θα γίνονται στο Δημαρχείο της Αξιούπολης στο 2ο όροφο.
2) Την εκμάθηση υπολογιστών με σκοπό και στόχο την απόκτηση πιστοποίησης. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβρη και θα γίνονται στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης κάθε Τρίτη.

«Εργαστήρι Φωτογραφίας για ΑμεΑ» στο Κιλκίς

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν.Κιλκίς «βηματίΖΩ» με χαρά ανακοινώνει πως ολοκληρώθηκε η δράση με τίτλο «Εργαστήρι Φωτογραφίας για ΑμεΑ» που υλοποιούσε στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γένια Σε Δράση» κατά τη διάρκεια του οποίου παραδίδονταν μαθήματα φωτογραφίας σε νέους με αναπηρία αλλά και σε νέους τυπικής ανάπτυξης.

Τον συνέλαβαν την ώρα που προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά σε κρατητήριο

Συνελήφθη χθες (26.08.2012) το απόγευμα, στα Γιαννιτσά Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος προσπάθησε να εισάγει ναρκωτικά στα κρατητήρια της Αστυνομικού Τμήματος Γιαννιτσών. Ειδικότερα, ο 31χρονος επιχείρησε να προμηθεύσει σε 40χρονο ημεδαπό κρατούμενο στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Γιαννιτσών δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν τριμμένα δισκία ναρκωτικού φαρμάκου συνολικού βάρους 0,5 γραμμαρίων, τις οποίες είχε αποκρύψει εντός παντελονιού. Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Προσπάθησαν να κλέψουν όχημα αλλά δεν τους έκατσε

Συνελήφθησαν χθες (26.08.2012) το βράδυ στη Βέροια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, δύο ημεδαποί 33 και 38 ετών, για απόπειρα κλοπής οχήματος. Ειδικότερα, στη Βέροια, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Βέροια – Ο.Σ.Φ.Π., οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού αφού διέρρηξαν το Ι.Χ. Φορτηγό αγροτικό αυτοκίνητο ενός 68χρονου, προσπάθησαν να το αφαιρέσουν, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενο πολίτη και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς σε παρακείμενους δρόμους. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Λήστεψαν και απήγαγαν με απειλή όπλων 36χρονη

Σήμερα (27.8.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, όπως καταγγέλθηκε, πέντε άγνωστοι δράστες, τρεις εκ των οποίων επέβαιναν σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και δύο πεζή, ακινητοποίησαν μοτοποδήλατο που οδηγούσε 36χρονη υπήκοος Τσεχίας και με την απειλή δύο όπλων και την χρήση σωματικής βίας την επιβίβασαν στο όχημά τους.

Ήρθαν 4 από το Μπαγκλαντές για να ληστέψουν άλλους 4 από το Μπαγκλαντές

Συνελήφθησαν χθες (26.08.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Μπαγκλαντές 28 έως 35 ετών, για ληστεία σε βάρος τεσσάρων ομοεθνών τους.
Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται να συλληφθούν άλλοι τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές.

Φραγγίδης: «Η κρίση στην Ελλάδα και ο ευσυνείδητος δημόσιος υπάλληλος»

Δημόσιος υπάλληλος… ο φταίχτης για πολλούς… αυτός που δημιούργησε το δημοσιονομικό πρόβλημα … ο στόχος που χρησιμοποιήθηκε για να αποδείξουν τα «ανεξάρτητα» ΜΜΕ ανά τον κόσμο πόσο τεμπέλικος λαός είμαστε και πόσο φταίμε εμείς οι ίδιοι για ότι μας έχει συμβεί αλλά μήπως δεν είναι έτσι; Δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι χρειάζεται μια τόσο μικρή χώρα τόσο μεγάλο δημόσιο τομέα αλλά ποιος τον δημιούργησε;

Ευχαριστήριο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς ευχαριστεί θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε) για τη δωρεά 267 νέων βιβλίων, ποιοτικών εκδόσεων και ποικίλης θεματολογίας, που συμβάλλουν σημαντικά στην ανανέωση και τον εμπλουτισμό της συλλογής της Βιβλιοθήκης.

1ο Ποντιακό Συναπάντεμα στο Μικρόδασος Κιλκίς στις 31 Αυγούστου 2012


Σχόλιο ΚΚΕ για τις δηλώσεις Σαμαρά - Ολάντ

"Αυτό είναι το νέο κλίμα που έλεγαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερνε ο Ολάντ. Η Γαλλία και η Γερμανία, όπως όλα τα καπιταλιστικά κράτη, τρώγονται μεταξύ τους για τη λεία, αλλά είναι όσο ποτέ άλλοτε συντονισμένες κατά των λαών, και του ελληνικού. Το μήνυμά του γαλλογερμανικού άξονα είναι ξεκάθαρο: Ο λαός να καταδικαστεί μόνιμα στην εξαθλίωση. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να διαλέξουν από ποιο δρόμο θα οδηγηθούν στην απόλυτη χρεοκοπία, εντός ή εκτός ευρωζώνης, αλλά να συστρατευτούν για τη μόνη διέξοδο: Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία."

Η Χρύσπα στις 27 Αυγούστου στην Αξιούπολη


Σε λίγες ώρες ανακοινώνονται οι βάσεις- Πού πέφτουν, πού ανεβαίνουν

- Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων- Στις 10 το πρωί η ανακοίνωση των βάσεων
- Αναμένεται εκτίναξη σε σχολές των αστικών κέντρων
- Πτώση στα περιφερειακά ιδρύματα
- Δείτε εκτιμήσεις για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Στο “κόκκινο” η αγωνία 110.000 υποψηφίων που περιμένουν τις βάσεις εισαγωγής για 76.094 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Έλα στην μεγάλη μας παρέα και γίνε και εσύ "ΑΕΤΟΣ"..!

Οι εγγραφές στα τμήματα των Ακαδημιών μας ξεκινάνε την
ΔΕΥΤΕΡΑ 3-9-2012 στο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς..!
Κάθε απόγευμα περιμένουμε τους φίλους και τις φίλες του μπάσκετ για να ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ και να ΠΑΙΞΟΥΜΕ μπάσκετ.....!
Ελάτε στην παρέα μας γιατί εμείς δεν αφήνουμε ούτε λεπτό να χαθεί από το Παιχνίδι Μας...!

Πιάστηκε 19χρονος που έκλεψε μοτοσυκλέτα από 23χρονο

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στον Λευκώνα Σερρών, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός 19 ετών, διότι τις βραδινές ώρες αφαίρεσε την δίκυκλη μοτοσυκλέτα ενός 23χρονου που ήταν σταθμευμένη στις Σέρρες. Η μοτοσυκλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 23χρονο.  Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Τσάκωσαν δύο ρουμάνους για κλοπή 200 ευρώ από ηλικιωμένο

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην Κατερίνη, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας 21 και 15 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από την τσέπη παντελονιού ενός 72χρονου που προπορεύονταν το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) Ευρώ, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενο που τους ακινητοποίησε και συνελήφθησαν από προστρέξαντες Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης. Το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 72χρονο. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.