Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Η νέα γενιά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΓΙΔΗ,
μαιευτήρα – γυναικολόγου,
πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ

Εχουμε το καλύτερο οικόπεδο στον πλανήτη, το καλύτερο χωράφι της γης. Ευάερο και ευήλιο, το καταλληλότερο για να επενδύσει κανείς στον τουρισμό, την αλιεία, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και σε άριστης ποιότητας προϊόντα αγροτικά και κτηνοτροφικά. Δεν το λέμε μόνον εμείς αλλά η πλειονότητα των επισκεπτών μας και σίγουρα οι γνωρίζοντες δανειστές μας.

«Μπλόκο» σε πλειστηριασμό και για οφειλές από εμπορικές συναλλαγές

Δικαστική απόφαση ανοίγει το δρόμο σε χιλιάδες οφειλέτες να υπαχθούν στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ακόμη και αν έχουν χρέη προς ιδιωτικές εταιρίες και όχι μόνο σε τράπεζες. Με την απόφαση 6203/2012 του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης έγινε δεκτή η ανακοπή πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας του οφειλέτη, έπειτα από διαταγή πληρωμής που είχε εκδοθεί για χρέη προς ιδιωτική εταιρία από εμπορικές συναλλαγές.

Αμνηστία για όσους μπήκαν στον Τειρεσία στον καιρό της κρίσης

Τη χορήγηση αμνηστίας σε όσους εντάχθηκαν στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσίατην περίοδο της κρίσης και έχουν εξοφλήσει την οφειλή τους, προβλέπει η ρύθμιση στην οποία καταλήγουν κυβέρνηση και τράπεζες.
Την ίδια ώρα φαίνεται ότι εγκαταλείπεται η πρόταση για μείωση των δόσεων που πληρώνει ο δανειολήπτης κάθε μήνα στο 30% του μισθού του. Η ρύθμιση θα προβλέπει μείωση της μηνιαίας δόσης κατά 30%.

"Τα "Omorfa Taxidia" στο Συμμαχικό Νεκροταφείο του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου στη λίμνη Δοϊράνη του Ν. Κιλκίς !!



Τα τελευταία χρόνια, οι τάσεις, οι προβλέψεις, αλλά κυρίως οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών, δείχνουν ότι το μέλλον βρίσκεται στο θεματικό τουρισμό. Κάτι που είναι πολύ διαδεδομένο στο εξωτερικό, είναι και ο "Στρατιωτικός Τουρισμός". Χιλιάδες βετεράνοι διαφόρων πολέμων ταξιδεύουν σε μέρη που πολέμησαν οι ίδιοι, ή οι πατεράδες τους, ακόμη και οι παππούδες τους για να τιμήσουν την μνήμη χαμένων συγγενών ή συναδέλφων τους στρατιωτών.

Συνελήφθη 22χρονος Αλβανός για ληστεία

Συνελήφθη χθες (21.09.2012), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ένας υπήκοος Αλβανίας 22 ετών για ληστεία σε βάρος 53χρονης ημεδαπής. Ο 22χρονος ταυτοποιήθηκε ως δράστης δύο ακόμα ληστειών σε βάρος γυναικών στην Αλεξάνδρεια.

Βρήκαν τον ληστή ηλεκτρονικών συσκευών στην Νέα Καλλικράτεια

Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, για κλοπή.  Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανωτέρω, την 30.08.2012 πρώτες πρωινές ώρες, αφαίρεσε από τα γραφεία της εταιρείας ηλεκτρονικές συσκευές.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθη 46χρονος για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (21.09.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης Σερρών, ένας ημεδαπός 46 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο 46χρονος καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του 46χρονου στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (10) συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά (70,9) γραμμάρια κάνναβης.

Δέσμευση 339.559,26 κιλών προϊόντων τομάτας και αναστολή λειτουργίαςτης εγκατάστασης ΝΟΣΤΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.

Στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας της εγκατάστασης επεξεργασίας γεωργικών προϊόντων – ντομάτας «Νόστος Επενδυτική Α.Ε.», που εδρεύει στο 8ο χλμ Σερρών – Θεσσαλονίκης, Π.Ε. Σερρών, από την οποία δεσμεύτηκαν μεγάλες ποσότητες προϊόντων, προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά από επιθεώρηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας.

Από Τετάρτη στους λογαριασμούς η επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο

Υπογράφηκε η απόφαση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή, Αθανάσιο Τσαυτάρη και τους συναρμόδιους Υπουργούς, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάννη, για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, που αφορά τους αγρότες για το έτος 2012.

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μόντι-Σαμαρά

Κλίμα αισιοδοξίας επικράτησε στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι σήμερα στη Ρώμη. Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του ιταλού ομολόγου του Μάριο Μόντι.

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή σε δύο δημοσκοπήσεις

- Η μία δίνει πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη στη ΝΔ
- Στην τέταρτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 7,3%
- Το 57% θέλει άμεση καταγγελία του μνημονίου
- Πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης
Μπροστά κατα μία ποσοστιαία μονάδα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει ο Επενδυτής.