Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μεϊμαράκης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Σαμαρά

Την παραίτησή του έθεσε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης μετά τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού.«Θέλω να λάμψει η αλήθεια και δεν είμαι γαντζωμένος σε καρέκλες», τονίζει ο πρόεδρος της βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με την ΝΕΤ.
Ο Πρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους και τους είπε ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεσή τους.
«Δεν μπορεί ο πρόεδρος να είναι υπό ομηρία σε τέτοια περίοδο», λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ομιλία του κιλκισιώτη Βλάση Αγτζίδη με θέμα "Η συμβολή των προσφύγων στην πολιτική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας"


Χείρα βοηθείας σε απόρους και ανασφάλιστους στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Κατά το διάστημα από τις 8 έως και τις 19 Οκτωβρίου θα έχουν τη δυνατότητα οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα να καταθέτουν τις αιτήσεις τους, ώστε να εξυπηρετηθούν μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Θεσσαλονίκης. 
 Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στον τέταρτο όροφο του κτιρίου των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, επί της οδού Μοναστηρίου 53 - 55, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.

Κατά της απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους ψήφισαν οι Ελβετοί

Την πρόταση για πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους απέρριψαν σήμερα σε δημοψήφισμα οι Ελβετοί.
Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η προτεινόμενη απαγόρευση καταψηφίστηκε σε περισσότερα από τα 26 καντόνια της χώρας.

Διαφωνούν Βερολίνο και Βρυξέλλες για την Ελλάδα;

Πολύ μεγαλύτερο από εντεκάμισυ δισεκατομμύρια ευρώ είναι το ελληνικό έλλειμμα, αναφέρει το Der Spiegel, διακρίνοντας διάσταση απόψεων μεταξύ Βερολίνου και Βρυξελλών για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

30 λόγοι για να ξεκινήσετε την άσκηση

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος 
 Πολλοί από εμάς στο παρελθόν πιθανότατα να ασχοληθήκαμε με την άσκηση, αλλά τώρα με τον σύγχρονο αγχωτικό τρόπο ζωής, τον γεμάτο απαιτήσεις,πού να βρεθεί ελεύθερος χρόνος για άσκηση. Το άσχημο με την άσκηση είναι ότι εάν δεν γυμνάζεται κανείς συστηματικά δεν απολαμβάνει τα αναρίθμητα οφέλη της, τα οποία θα αναφέρουμε παρακάτω.

Ορκίστηκαν εννιακόσιοι τριάντα έξι (936) νέοι Αστυφύλακες

Παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα (23-09-2012) στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, η τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων στους νέους Αστυφύλακες.

Τα 24 ονόματα των πολιτικών που ελέγχονται για περίεργο πλουτισμό

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα 24 από τα 32 ονόματα των πολιτικών που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δημοσίευσε τα ονόματα, κάτι το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε με κυβερνητική εντολή.
Όσον αφορά τους χώρους στους οποίους ανήκουν οι πολιτικοί, οι 16 είναι από τη ΝΔ, 5 από το ΠΑΣΟΚ, 1 από ΛΑΟΣ, 1 από ΑΝΕΛ και ένας από ΚΚΕ.
Τα ονόματα είναι:

Ήθελε να αυτοκτονήσει

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απετράπη, σε περιοχή της Αττικής στις 20 Σεπτεμβρίου 2012 το βράδυ, άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας. Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από τηλεοπτικό σταθμό, ότι 33χρονος ημεδαπός, απέστειλε μήνυμα (e-mail) στη θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σταθμού, εκδηλώνοντας την πρόθεση να αυτοκτονήσει, διότι βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας-Αλιείας της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής, Αθανάσιος Τσαυτάρης μεταβαίνει αύριο Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 στις Βρυξέλλες, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρη Μελά, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας-Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ληστεία στο Μαυροβούνι Πέλλας

Χθες (22.09.2012) το βράδυ στο Μαυροβούνι Πέλλας, τρεις άγνωστοι δράστες, με την απειλή όπλων και την χρήση σωματικής βίας, φίμωσαν και έδεσαν ιδιωτικό φύλακα εταιρίας αφαιρώντας του κινητό τηλέφωνο και κλειδιά αυτοκινήτου και αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε κατάστημα σούπερ μάρκετ, πλην όμως ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας.

Προσπάθησαν να φύγουν από τα σύνορα με πλαστά έγγραφα

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα (23.09.2012) στο Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας. Ειδικότερα, οι τρεις συλληφθέντες επιχείρησαν την έξοδό τους από την ελληνική επικράτεια επιβαίνοντας σε τουριστικό λεωφορείο τακτικού δρομολογίου Αθήνα - Σόφια Βουλγαρίας, μέσω του Συνοριακού Σταθμού Προμαχώνα.

Μια διαφορετική βραδιά στο Κιλκίς

Μια διαφορετική μουσική βραδιά είχαν την ευκαιρία να περάσουν χθες όσοι τυχεροί, μικροί και μεγάλοι, βρέθηκαν στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου στο Κιλκίς, στην «Γιορτή Κρουστών» που έλαβε χώρα από την ομάδα του Τμήματος Κρουστών του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς.