Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Λυκείου Ελληνίδων Θεσ/νίκης και συμμετείχε στην 9η Συνάντηση Προέδρων, Εφόρων και Συνεφόρων Ιματιοθήκης, Εφόρων και Συνεφόρων Χορού και Δασκάλων Χορού (21 – 23 Σεπτεμβρίου 2012, Θεσσαλονίκη) που αυτή τη χρονιά είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, λόγω του ότι συνέπεσε με τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης της Θεσσαλονίκης. Εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, η Πρόεδρός του κ. Νιάκα Δάφνη.

Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ του προϊόντος «7 DAYS CEREAL BARS με σοκολάτα» της CHIPITA

Ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε την παρουσία εντόμων σε προσυσκευασμένες μπάρες δημητριακών με σοκολάτα.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «7 DAYS CEREAL BARS με σοκολάτα», οκτώ τεμαχίων (6+2 δώρο) σε συσκευασία των 200 γραμμαρίων (8x25 g), που διατίθεται στην ελληνική αγορά από την CHIPITA Α.Ε., με τις κάτωθι ενδείξεις:
- στην εξωτερική συσκευασία : «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 18.10.12 21:48 ΥΥ»
- στην εσωτερική συσκευασία : «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 18.10.12 C120520030 B»
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση απόσυρση / ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος και ήδη είναι σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Αναστέλλει την άσκηση των καθηκόντων του ο Β.Μεϊμαράκης - Ζήτησε από τους αντιπροέδρους της Βουλής να τον αναπληρώσουν

- Ο κ. Μεϊμαράκης πήγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά από την πίσω πόρτα
- Ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων
- Δήλωσε: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».
- Μηνύσεις σε όσους τον συκοφαντούν κατέθεσε ο Βουλγαράκης
- Οργισμένη ανακοίνωση για όσους εμπλέκουν το όνομά του εξέδωσε ο Π. Μελάς
- Να δοθούν τα ονόματα στην δημοσιότητα ζήτησε ο Απόστολος Κακλαμάνης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Βουλής και άλλους πρωην υπουργούς και βουλευτές σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος πάνω από 10 δις ευρώ στο εξωτερικό.

Kroussia Open Cup 2012, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012

Το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012 ο σύλλογος μας σε συνεργασία με το Ξενοδοχείο «Τα Κρούσια», τον πολιτιστικό σύλλογο Ποντοκερασιάς και τους αθλητικούς συλλόγους «Ποδηλάτης» και «Αίας» διοργανώνει διήμερο αγώνων ορεινού Τρεξίματος και ορεινής Ποδηλασίας σε ειδικές διαδρομές στο ορεινό όγκο των Κρουσίων στην Ποντοκερασιά Κιλκίς.
Το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο αγώνας τρεξίματος σε ορεινές διαδρομές, με ώρα εκκίνησης τις 16:00.
Το πρωί της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας σε ειδικές χαρτογραφημένες διαδρομές με ώρα εκκίνησης 11:00.
Στον αγώνα μπορεί να συμμετέχει ο καθένας με το δικό του ποδήλατο, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε κατηγορίες ανά ηλικία.
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Συλλόγου: http://oskilkis.webnode.com
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής : 2310727591 - 2341076965

Στο Ξηρολίβαδο ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς

Μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς στο Ξηρολίβαδο
την Κυριακή  23 Σεπτεμβρίου 2012 





     Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2012 ο Ο.Σ. Κιλκίς πραγματοποίησε την προγραμματισμένη εξόρμηση του στο Βέρμιο όρος με τη συμμετοχή 10 μελών του. Η ομάδα ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής από το Κιλκίς και έφτασε μετά από 1,5 ώρα στο πανέμορφο βλαχοχώρι της περιοχής, το Ξηρολίβαδο στα 1.200μ. Από το δασικό δρόμο, στο τέλος του χωριού, ξεκίνησε η ανάβαση, βατή και σχετικά εύκολη, για την κορυφή. Στην κορυφή ήμαστε μετά 2 ώρες περίπου. Η θέα καταπληκτική – σ’ αυτό βοήθησαν και οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Στην επιστροφή, χαλαρωμένοι και με ανεβασμένη τη διάθεση, απολαύσαμε το νόστιμο γεύμα στην ταβέρνα του χωριού. Ο πολύ καλός καιρός, η ηλιοφάνεια, η όμορφη διαδρομή, η εξαιρετική παρέα μας «ανέβασαν» και μας χάρισαν μια υπέροχη ημέρα.

Το Βερολίνο υποβαθμίζει το άρθρο του Spiegel

Μικρής σημασίας χαρακτηρίζει το Βερολίνο τα δημοσιεύματα που θέλουν το ελληνικό έλλειμμα να φτάνει τα 20 δισ. ευρώ. Ανεξαρτήτως του μεγέθους η τρύπα θα πρέπει να κλείσει, δήλωσε ο υφυπ. Oικονομικών Στ. Κάμπετερ.

ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στο Άγιο Όρος για την απομάκρυνση Μοναχών - Θα αντισταθούμε λένε οι γέροντες με όλα τα μέσα

- Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αυτή την ώρα στο Κονάκι στις Καρυές
- Περιμένουν τον εισαγγελέα για να επέμβουν
- Αιτία της διαμάχης μεταξύ των αδελφοτήτων είναι ποιος θα πάρει την ονομασία της Μονής Εσφιγμένου
- Τι λέει στο Newsit o επικεφαλής της μιας αδελφότητας γέροντας Μεθόδιος
- Το 2006 είχαμε πόλεμο μοναχών με σκηνές απείρου κάλλους στο Άγιο Όρος

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αφαίρεσε την ονομασία της Μονής Εσφιγμένου από μια αδελφότητα 115 μοναχών με επικεφαλής τον γέροντα Μεθόδιο και την έδωσε σε μια νέα αδελφότητα που αριθμεί 6 μοναχούς.

Διακοπή εγγραφών σε σχολεία της Τ.Ε.Ε. (ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ.) λόγω έλλειψης κτιριακών υποδομών

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση του μαθητικού δυναμικού των σχολείων της Τ.Ε.Ε., σε αρκετές Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται συνωστισμός στα ΕΠΑ.Λ. και στις ΕΠΑ.Σ. που δέχονται πολύ μεγάλο αριθμό αιτήσεων εγγραφών. Ενδεικτικά αναφέρεται το παράδειγμα του Ηρακλείου Κρήτης, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις το μαθητικό δυναμικό των σχολείων της Τ.Ε.Ε. ξεπερνά τους 450 μαθητές, και φτάνει μέχρι τους 750. Τη φετινή χρονιά σημειώθηκε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση εγγραφών, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γιγαντώνεται.

Τον συνέλαβαν για χρέη 202.883,58 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (24.09.2012) το πρωί, στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας, ένας ημεδαπός 48 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2009 έως τον Ιανουάριο του 2011. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 202.883,58 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ. και 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Σάρωσε το "Ράντσο" Κιλκίς στους ιππικούς αγώνες στις Μηλιές Βόλου

Σάρωσαν για ακόμη μια φορά οι αθλητές του ιππικού ομίλου Ράντσο Κιλκίς στους 4ο αγώνες ιππικής αντοχής που πραγματοποιήθηκαν στης Μηλιές του Βόλου. Οι ομάδα του Κιλκίς συμπεριλαμβανόταν από εννιά αθλητές: Πατσιούρα Σωτήριο – Μητώνα Δημήτριο – Κουκουλεκίδη Δημήτριο – Μητώνα Γιαννούλα – Neli Amarildo – Λάππα Νικόλαο – Μητώνα Ειρήνη – Σχοινά Βικτωρία και Μυλωνά Κωνσταντίνο. Παρά της δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω της βροχής κατάφεραν να διαχειριστούν σωστά τα άλογα και τον χρόνο τους κατακτώντας τις παρακάτω θέσεις.

Τεράστια επιτυχία στους αγώνες για μικρά παιδιά που διοργάνωσε ο ΓΑΣ Κιλκίς - Τιμήθηκαν Σ. Υφαντίδου & Κ. Μηνάς

Με τεράστια επιτυχία έγιναν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο στάδιο του Κιλκίς οι αγώνες στίβου για τις μικρές ηλικίες που διοργάνωσε ο ΓΑΣ Κιλκίς με την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, αφού πάνω από 150 μικροί αθλητές & αθλήτριες, μαθητές δημοτικών σχολείων, κατέκλυσαν το στάδιο και έδωσαν ενθαρρυντικά μηνύματα για την ανάπτυξη και διάδοση του κλασικού αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Ανοικτή λαϊκή συνέλευση από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Κιλκίς

Στo πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης για σύγκληση ανοικτών λαϊκών συνελεύσεων σε όλη την Ελλάδα ενόψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Κιλκίς πραγματοποιεί ανοικτή λαϊκή συνέλευση η οποία απευθύνεται στους κατοίκους του δήμου Κιλκίς και θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς (Βυζαντίου 3 - Κιλκίς) την Κυριακή 30/9/2012 στις 11:00 π.μ .

Τσιτουρίδης: "Να γίνει νέος Δήμος με έδρα τη Γουμένισσα"

Ο πρώην υπουργός. Σάββας Τσιτουρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σύμφωνα με δηλώσεις αρμοδίων υπουργών, η κυβέρνηση φέρεται να ανοίγει το θέμα του «Καλλικράτη». Πέρα από τις μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση- μετά κι από τις εμπειρίες από την πρόσφατη λειτουργία των ΟΤΑ - ήρθε η ώρα στο Κιλκίς να θεραπευθεί ένα λάθος. Στο νομό μας «χωρά» κι άλλος δήμος. Και η ιστορική πρωτεύουσα του Πάϊκου, η Γουμένισσα πρέπει να γίνει η έδρα αυτού του δήμου.

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνελήφθησαν για κλοπή πετρελαίου από αμαξοστοιχία

Συνελήφθησαν χθες (23.09.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, τέσσερις ημεδαποί 54, 49, 46 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ο ένας από τους συλληφθέντες εργάζεται ως μηχανοδηγός του ΟΣΕ.

Συνέλαβαν λαθρομετανάστη

Συνελήφθη χθες (23.09.2012) το πρωί, στο Άσπρο Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Πέλλας, ένας υπήκοος Αλβανίας 43 ετών, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) μπαλτάς και ένα (1) μαχαίρι μήκους 60 εκατοστών. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο προαναφερόμενος διαμένει παράνομα στη χώρα. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας Πέλλας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Έκλεψαν 200 κιλά καυσόξυλα

Συνελήφθησαν χθες (23.09.2012) το βράδυ, στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο ημεδαποί (άνδρας-γυναίκα) 48 και 47 ετών αντίστοιχα, διότι αφαίρεσαν από κτήμα 59χρονου ημεδαπού καυσόξυλα διακοσίων κιλών περίπου. Τα καυσόξυλα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον 59χρονο ιδιοκτήτη. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών.

Θανατηφόρο τροχαίο στη Χαλκιδική

Χθες (23.09.2012) το μεσημέρι, στην Πορταριά Χαλκιδικής, σημειώθηκε πλαγιομετωπική σύγκρουση μεταξύ του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 79χρονος ημεδαπός και της δίκυκλης μοτοσυκλέτας που οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 79χρονου οδηγού του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου και τον ελαφρύ τραυματισμό του 29χρονου οδηγού της δίκυκλης μοτοσικλέτας και της 77χρονης ημεδαπής επιβάτιδας του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

21χρονος νεκρός σε τροχαίο με μοτοσυκλέτα

Χθες (23.09.2012) πρώτες πρωινές ώρες, στην Επαρχιακή οδό Αμφιπόλεως – Νιγρίτας (ύψος Τραγίλου), η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 21χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας της, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νιγρίτας Σερρών.

24ωρη πανελλαδική γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

"Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε, σε συνεννόηση με τη Γ.Σ.Ε.Ε. να προχωρήσει σε 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012.

Κλείνουμε τα καταστήματά μας την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου

Συνάδελφοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές
Και η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ μαζί με την ΕΕ και την τρόικα βάζουν νέους φόρους.
Καταργούν το αφορολόγητο όριο για τους αυτοαπασχολούμενους.
Η επιβάρυνση θα είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 500 ευρώ επιπλέον φόρος.
Ετοιμάζουν νέα δήθεν αντικειμενικά κριτήρια.

24ωρη γενική απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012


Κινητά τέλος στα σχολεία

Αυστηρές εντολές έδωσε το υπουργείο Παιδείας που προβλέπουν ποινές τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς
Αυτή τη φορά ο λόγος δεν είναι τα... παιχνίδια και οι ενοχλητικοί ήχοι, αλλά τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί με καταγραφές εικόνων (βίντεο και φωτογραφίες) από μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίες έχουν πολλές φορές τραγικά αποτελέσματα.

Διαμαρτυρία στο Σϋνταγμα του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 21-9-2012,ημέρα Παρασκευή, η διαμαρτυρία των τρίτεκνων οικογενειών, που διοργανώθηκε από την ΠΕΣΠΟ3Τ και ΟΠΟΤΤΕ, στην Αθήνα/Σύνταγμα. Η συμμετοχή των τριτέκνων και μαζι τους και ο Σύλλογος Τριτέκνων Πολυκάστρου ήταν η μεγαλύτερη έως σήμερα που έδειξε την αποφασιστικότητα και την θέλησή τους να αγωνισθούν ενάντια: