Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Επαφή με τη γερμανική γλώσσα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών! Πρώτη επαφή με τη γερμανική γλώσσα, τον πολιτισμό και τη χώρα για την Ε' τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς. Εξαιρετική συνεργασία των εκπαιδευτικών των τμημάτων με τις δασκάλες των Γερμανικών! Παρόντες ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Κ. Ραμπίδης, η Σχολική Σύμβουλος και ο Πρόξενος κ. Ευθυμιάδης που συζήτησε με τα παιδιά για το Βερολίνο και τη Γερμανία!

Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς: "Αλλάζουμε τη γειτονιά μας"

Σε μια εποχή που η Ελλάδα βιώνει δύσκολες καταστάσεις και η Πολιτεία αδυνατεί να παρέχει στην κοινωνία έστω και τα βασικά, αποφασίσαμε ως νέοι άνθρωποι να κινητοποιηθούμε και να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις. 

Το 2ο Σύστημα Προσκόπων Κιλκίς ξεκίνησε το όμορφο ταξίδι!

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και την ευλογία του αρχιμανδρίτη πατέρα Επιφάνιου, ξεκίνησε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012, η λειτουργία του 2ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Κιλκίς, με την συμμετοχή λυκοπούλων, προσκόπων, ανιχνευτών, βαθμοφόρων, μελών Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης (Ε.Κ.Σ.) και γονέων. 

«Η Μέρκελ δεν θα μιλήσει για τα θέματα της Τρόικας»

Μπαράζ δηλώσεων με παραινέσεις, προειδοποιήσεις αλλά και κριτική σήμερα από κορυφαίους γερμανούς πολιτικούς, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα.

Η Αφροδίτη της Μήλου και τα "τσόκαρα" από την Ουκρανία


ΓΕΝΟΠ: Κατάληψη στο κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ - "Σκάνδαλο! Το χαράτσι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα οι φτωχοί"

Σε κατάληψη του κτιρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ, στην οδό Μεσογείων 190-194, προχώρησε απόψε η ΓΕΝΟΠ, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρός της κ. Ν. Φωτόπουλος.
Ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος τα οποία κατά τον κ. Φωτόπουλο "συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό. Στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα".

Καλό ταξίδι Λάκη

Η εφημερίδα μας εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για τον ξαφνικό
θάνατο του 57χρονου κιλκισιώτη Απόστολου Τσιουτσιουλίτη. 
Χάσαμε έναν πολύ καλό φίλο, έναν αγωνιστή με αρχές και αξίες.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

57χρονος προσέφερε προς ενοικίαση 22 ξένα διαμερίσματα

Συνελήφθη, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, πρωινές ώρες της 05-10-2012, 57χρονος ημεδαπός, για «Απάτη κατ΄ εξακολούθηση».

ΕΟΠΥΥ τέλος από Δευτέρα! - Εξυπηρέτηση μόνο με μετρητά για γιατρούς και εξετάσεις

Σε επίσχεση προχωρούν από Δευτέρα 8 Οκτωβρίου οι βασικοί πάροχοι υγείας του ΕΟΠΥΥ (κλινικοί ιατροί, εργαστηριακοί ιατροί, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές), μετά την παραδοχή του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά ότι ο ΕΟΠΥΥ χρεοκόπησε και αδυνατεί να φανεί συνεπής στην σύμβαση που έχει υπογράψει μαζί τους. Τι σημαίνει αυτό για τους ασθενείς. 

«Ένδειξη αλληλεγγύης η επίσκεψη Μέρκελ»

Να επιδείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα κατά την επικείμενη επίσκεψή της στην Αθήνα καλούν κορυφαίοι γερμανοί πολιτικοί την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Απορρίπτουν εκ νέου τρίτο πακέτο βοήθειας οι Χριστιανοδημοκράτες

Επαναφέρουν τις εξετάσεις για τους μαθητές του Δημοτικού

Το ενδεχόμενο της επαναφοράς των εξετάσεων στο Δημοτικό εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα «κενά» στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά. Οι εξετάσεις θα είναι διαγνωστικού χαρακτήρα με στόχο να λειτουργούν ως συναγερμός για επεμβάσεις ενισχυτικής διδασκαλίας και θα διεξάγονται στη Γ' και στη ΣΤ' τάξη,

Τρεις ισχυροί τραπεζικοί όμιλοι - Πως διαμορφώνεται σήμερα ο νέος τραπεζικός χάρτης

Προς την δημιουργία τριών ισχυρών τραπεζικών Ομίλων κινείται η εγχώρια τραπεζική αγορά, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο τομέα των εξαγορών και συγχωνεύσεων στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.
Στην περίπτωση που η προαιρετική δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας για την απόκτηση της Eurobank ολοκληρωθεί με επιτυχία δημιουργείται μακράν ο ισχυρότερος τραπεζικός όμιλος στην Ελλάδα και μια υπολογίσιμη δύναμη ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπέροχα, νηστίσιμα κουλουράκια λαδιού

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Σήμερα, Κυριακή που υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χρόνος σκέφτηκα να σας παρουσιάσω μια πολυαγαπημένη μου συνταγή ,η οποία δεν θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα διαιτητική, υπάρχουν και πιο ελαφριές, ωστόσο είναι ιδιαίτερα υγιεινή και πεντανόστιμη. Τι θα λέγατε να την δοκιμάσετε και να ετοιμάσετε ένα υγιεινό σνακ για τα παιδιά σας, για το ξεκίνημα της εβδομάδας στο σχολείο;

Δεν είναι 36 - Είναι 60 οι πολιτικοί που ελέγχει το ΣΔΟΕ

- Οι 29 εκλέγονται στην Αττική
- Τρεις εν ενεργεία κυβερνητικοί παράγοντες, νυν και πρώην βουλευτές
- Για 21 έχει διαταχθεί το άνοιγμα λογαριασμών

Έγγραφη αναφορά για περίπου 60 πολιτικά πρόσωπα για τα οποία γίνεται εκτενής έλεγχος παρέδωσε το ΣΔΟΕ στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.

Η εμμονή του κ. Τόμσεν

Του Γιάνη Βαρουφάκη 
Προς τι αυτή η εμμονή του κ. Τόμσεν (του εκπροσώπου του ΔΝΤ ο οποίος ηγείται της αντιπροσωπείας της τρόικας στην Ελλάδα) να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί; Γιατί απορρίπτει τις προτάσεις του υπουργείου οικονομικών για «ισοδύναμες» περικοπές, π.χ., στις αμυντικές δαπάνες, και επιμένει ότι οι μειώσεις δαπανών πρέπει να προέλθουν από μειώσεις στα εισοδήματα και επιδόματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανάπηρων ακόμα;

Παίζοντας με τις σκέψεις ...

Της Βούλας Ιωαννίδου
Επειδή απ΄ότι φαντάζομαι δεν πρόκειται ούτε ν΄αφήσουν διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, τουλάχιστον σε κοντινή ακτίνα γύρω από την Βουλή (βλέπε παρέλαση 25ης Μαρτίου) ούτε στο αεροδρόμιο, θα πρότεινα μια άλλου είδους διαμαρτυρία για την άφιξη της Μέρκελ στην Ελλάδα.

ΠΑΣΥ: "Όχι στο πετσόκομμα της Αγροτικής σύνταξης"

"Το «πετσόκομμα» κι αυτής ακόμα της εξευτελιστικής σύνταξης του ΟΓΑ, των 360 ευρώ/μήνα, από την αντιδραστική και αντιλαϊκή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που σπρώχνει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους αγρότες σε πλήρη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, δεν πρέπει να περάσει. 

Με το δεξί ο Γ.Α.Σ. Κιλκίς

Με το δεξί ξεκίνησε ο Γ.Α.Σ.Κ. τις υποχρεώσεις του για την αγωνιστική χρονιά 2012-2013 αφού επιβλήθηκε του Φιλίππου Βέροιας με 21-20. Το παιχνίδι ήταν δυνατό και θύμισε ντέρμπι παλαιότερων εποχών, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και όμορφο χάντμπολ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν για τη νίκη όμως τελικά χαμογέλασαν οι Κιλκισιώτες με σουτ του Δημάκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο! Άπαντες έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουν τη νίκη και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Οι παίχτες που αγωνίστηκαν και τα τέρματα που πέτυχαν είναι: Δεληγιάννης 4, Κυπραίος 3, Γρηγοριάδης 2, Δημάκης 3, Πίτος 3, Λασκάκης, Σκάρλος, Τζιόκας, Μέγκας 2, Καλπακίδης, Γιαβασίδης, Κριεζής, Δεμημύτης, Κούγιας, Χοτζούδης 4, Μαραντίδης