Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Κανονική η χρηματοδότηση για τα κοινωφελή ιδρύματα

Κανονικά θα λάβουν χρηματοδότηση από τον τρέχοντα προϋπολογισμό τα κοινωφελή ιδρύματα, τα οποία έχουν λάβει πιστοποίηση από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής ‘’Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου’’ της Βουλής, με θέμα: «Ιδρύματα παιδικής προστασίας, που απειλούνται με διακοπή λειτουργίας», που πραγματοποιήθηκε, κατόπιν πρωτοβουλίας της Προέδρου της και Βουλευτή Β’ Αθήνας, Κατερίνας Παπακώστα.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξαν οι εκλογές στην Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου που διεξήχθησαν το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012, στα γραφεία της Ε.Σ.Ε.Τ. στην Αθήνα. Προηγήθηκε η Γενική Συνέλευση με τον διοικητικό και διαχειριστικό απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και η έγκριση από τα τακτικά μέλη της Ε.Σ.Ε.Τ. 

Δεν σώζεται η Ελλάδα χωρίς νέο «κούρεμα», λένε γερμανικά οικονομικά ινστιτούτα

Την ίδια ώρα που η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ζητά «υπομονή» στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, κορυφαία γερμανικά οικονομικά ινστιτούτα τάσσονται υπέρ ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα η συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Αιτία, ο αδόκητος θάνατος του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Απόστολου Τσιουτσιουλίτη. 

Η Ένωση Πρατηριούχων Υγρών καυσίμων στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη

Τη διοίκηση της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων ν. Κιλκίς δέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης.
Οι πρατηριούχοι εξέθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη τις απόψεις και τις προτάσεις τους τόσο για τις επιπτώσεις από την εξίσωση της τιμής πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, όσο και για την πάταξη του διογκούμενου λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων. Οι πρατηριούχοι υποστήριξαν ότι το λαθρεμπόριο θα παταχθεί μόνο με πολιτική βούληση, αφού προτάσεις και τρόποι υπάρχουν. Η προσφορότερη λύση αυτήν τη στιγμή είναι η τοποθέτηση συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών καυσίμων σε όλο το πλέγμα της διακίνησης (εγκαταστάσεις διυλιστηρίων, βυτία, πρατήρια).

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για την Αντισεισμική προστασία

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την Αντισεισμική προστασία πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας αρμόδια για την Πολιτική Προστασία, όπως και εκπρόσωποι Υπηρεσιών, Φορέων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από πλευράς Π.Ε. Κιλκίς συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Γκουντενούδης και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Ανδ. Βεργίδης.

Τα " Omorfa Taxidia" στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη



Όλοι μας μιλάμε για την αξία αλλά και ανάδειξη των ιδιαίτερων αγροτικών προϊόντων της πατρίδας μας. Προϊόντων που όχι μόνο μπορούν να φέρουν πολύτιμο συνάλλαγμα, αλλά που μπορούν να γίνουν ιδανικοί τουριστικοί "πρεσβευτές" και διαφημιστές της χώρας μας στο εξωτερικό. Δυστυχώς, οι περισσότεροι εκ των υπευθύνων μένουν στα παχιά λόγια, και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ή προσδοκίες... Ευτυχώς στη Σπάρτη, βρήκαν τον τρόπο να προβάλουν ένα προϊόν που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη Λακωνίκή γη: Την ευλογημένη ελιά.

Στον τόπο που γεννήθηκα…στην Άσσηρο!

Τόπος μοναδικός, πανέμορφος , καταπράσινος με πλούσια ιστορία. Ελάτε να γνωρίσουμε την Άσσηρο. Ο κύριος Ηλίας μας μιλά και μας ταξιδεύει στο χρόνο….ο κύριος Βασίλης για τα σχολεία…. μπαίνουμε σε παλιά αλλά φιλόξενα σπίτια και μας ξεναγούν , ενώ μαθαίνουμε και για τις εκκλησιές του χωριού! 

Επιστολή Επιμελητηρίου Κιλκίς προς τον Υπουγό Εργασίας για την διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήµατος ΙΚΑ στην Αξιούπολη

"Κύριε Υπουργέ,
Είναι αποδεκτό πλέον ότι η συγχώνευση περιττών υπηρεσιών και ο εξορθολογισµός των δαπανών για τη λειτουργία τους, αποτελεί επιταγή των καιρών. Αυτό όµως σε καµία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί γενικό και απαράβατο κανόνα και να εφαρµόζεται συλλήβδην και αδιακρίτως. Θα πρέπει δηλαδή να λαµβάνεται υπόψη το πραγµατικό κόστος λειτουργίας µιας Υπηρεσίας, καθώς και ο γεωγραφικός χώρος που αυτή εξυπηρετεί. Με αυτά τα δεδοµένα θα πρέπει να αναθεωρηθεί η απόφαση της ιοίκησης για την διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήµατος του ΙΚΑ στην Αξιούπολη και τη µετατροπή του σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης. Για την χωροθέτηση της Υπηρεσίας αυτής έχει ήδη δροµολογηθεί η δωρεάν στέγασή της µε ενέργειες του οικείου ήµου (Παιονίας). Παράλληλα το υποκατάστηµα της Αξιούπολης εξυπηρετεί έναν υπολογίσιµο γεωγραφικό και επιχειρηµατικό χώρο ο οποίος µε την κατάργηση της Υπηρεσίας αποµονώνεται, δηµιουργώντας πλείστα όσα προβλήµατα στους ασφαλισµένους της περιοχής."

Επιστολή Επιμελητηρίου Κιλκίς προς το Υπουγείο Δικαιοσύνης για την αναστολή λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Γουμένισσας

"Κύριε Υπουργέ,
Στη Γουµένισσα του Νοµού Κιλκίς εδώ και δεκαετίες λειτουργεί Ειρηνοδικείο, εξυπηρετώντας µία µεγάλη περιοχή µε προβληµατικό οδικό δίκτυο και µε ορεινά χαρακτηριστικά.
Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου για κατάργηση του Ειρηνοδικείου, δηµιουργεί σοβαρό πρόβληµα στην εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής σε ένα τοµέα εξαιρετικά ευαίσθητο. Η βασική προϋπόθεση αναστολής λειτουργίας του Ειρηνοδικείου είναι ο µικρός αριθµός υποθέσεων τις οποίες αυτό χειρίζεται. Τα στοιχεία όµως που σας προσκόµισε η τοπική αυτοδιοικητική αρχή δείχνουν ότι η προϋπόθεση του ικανού αριθµού των υποθέσεων ισχύει απόλυτα στην περίπτωση του Ειρηνοδικείου της Γουµένισσας. Για τους παρακάτω λόγους παρακαλούµε για την επανεξέταση της απόφασής σας και την συνέχιση της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Γουµένισσας."

Ομιλίες για περιβαλλοντικά θέματα ξεκινά η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλκίς

Μια νέα πρωτοβουλία εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που στοχεύει στην πληροφόρηση των μαθητών και στην ευαισθητοποίησή τους σε θέματα περιβάλλοντος έλαβε και υλοποιεί ο Δήμος Κιλκίς μέσω της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης. Πρόκειται για μια σειρά ομιλιών από εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου, προκειμένου να ξεκινήσει η εδώ και αρκετό καιρό περαιτέρω κριτική στάση και θεώρηση ακόμα και σε ζητήματα τοπικά που ανάγονται στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Ανταλλακτικό Παζάρι παιδικού παιχνιδιού και βιβλίου στο Πολύκαστρο

Η Εθελοντική Ομάδα Παιονίας και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Παιονίας, σας προσκαλούν στο 1ο Ανταλλακτικό Παζάρι παιδικού παιχνιδιού και βιβλίου. 

Συνεχίζει στην Επιτροπή Ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ ο Κιλκισιώτης Τεχνικός Χρήστος Χρυσοστομίδης

Τα ονόματα των μελών της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού και Ανάπτυξης, επικυρώθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ . Παράλληλα συγκροτήθηκαν και οι επιτροπές στην αρχαιότερη Ελληνική αθλητική Ομοσπονδία. 

Αίτηση για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών

Από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς, ανακοινώνεται ότι, σε εφαρμογή της αρ. 123222/Δ2/10-10-2012(ΑΔΑ:Β4379-ΟΩ) συμπληρωματικής εγκυκλίου-πρόσκλησης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α., καλούνται να υποβάλουν αίτηση για μόνιμο διορισμό για το σχολικό έτος 2012-2013 από 11-10-2012 έως 15-10-2012: 

Συνάντηση Γεωργαντά με τους Κιλκισιώτες Αθήνας

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Ο Βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς δέχτηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο γραφείο του στην Αθήνα τα μέλη της διοίκησης Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων.
Σε κλίμα εγκάρδιο ο βουλευτής είχε μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τους συμπατριώτες μας που ζουν στην πρωτεύουσα

Νέο εμβόλιο για τη θεραπεία του καρκίνου του τραχήλου!

Νέο είδος εμβόλιου, που έχει σχεδιαστεί για να "εκπαιδεύσει" το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να καταπολεμά τα κύτταρα που προωθούν την ανάπτυξη καρκίνου, δίνει ελπίδες για θεραπεία της νόσου.

Δοκιμαστική λειτουργία σειρήνων σήμερα στις 11 π.μ.

Από το Αυτοτελές Τμήμα ΠΑΜ ΠΣΕΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι,  στο πλαίσιο της άσκησης ΤΑΑΣ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2012” θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σήμερα Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012, ως ακολούθως:
· Τοπική ώρα 11:00: σήμανση συναγερμού εχθρικής αεροπορικής επίθεσης, για 60 δευτερόλεπτα (ήχος διακοπτόμενος, διαφορετικής έντασης).
· Τοπική ώρα 11:05: σήμανση λήξης συναγερμού για 60 δευτερόλεπτα (ήχος συνεχόμενος, σταθερής έντασης).

Συνελήφθη 57χρονος για χρέη 854.599,61 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (10.10.2012) το μεσημέρι, στην Έδεσσας Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, ένας ημεδαπός 57 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 854.599,61 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ. και 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.

Συνελήφθη 24χρονος για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (10.10.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας Πέλλας, ένας ημεδαπός 24 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος ο οποίος κατείχε στο ποιμνιοστάσιο του:

Συνέλαβαν δύο άτομα 16 και 17 ετών για ληστεία και κλοπή

Συνελήφθησαν χθες (10.10.2012), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο ημεδαποί 16 και 17 ετών, ο οποίοι διώκονται με Εντάλματα Σύλληψης. Ειδικότερα, στις Σέρρες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Σερρών για ληστεία κατά συναυτουργία και απόπειρα κλοπής.  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών

Τον έπιασαν με 247,1 γραμμάρια χασίσι

Συνελήφθη χθες (10.10.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, ένας ημεδαπός 43 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος ο οποίος κατείχε στο κατάστημά του (3) συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους (247,1) γραμμαρίων. Οι προαναφερόμενη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Δήλωση Αγαθοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, Κώστα Ζαχαριάς και Ειρήνη Αγαθοπούλου συμμετείχαν στην κινητοποίηση φορέων και εργαζομένων στην ψυχική υγεία έξω από το υπουργείο Υγείας και έκαναν την ακόλουθη δήλωση: "Για μια ακόμα φορά, η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται στη χώρα μας με διαδηλώσεις. Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, καθώς οι ψυχιατρικές υπηρεσίες κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή.

Δίναμε 500 εκατομμύρια το χρόνο σε μαϊμού συνταξιούχους!

Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός! Χιλιάδες συμπολίτες μας έκλεβαν από το δημόσιο περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο αφού έπαιρναν συντάξεις που δεν δικαιούνταν.
Αυτό προκύπτει από την απογραφή που έγινε στο ΙΚΑ και όπως δήλωσε το πρωί ο υπουργός Εργασίας το σύστημα «Αριάδνη», θα αποφέρει μεγάλη εξοικονόμηση.

ΑΔΕΔΥ: "Να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα, που εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία "

To Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο Γ.Σ.Ε.Ε.-Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεδρίαση του, σήμερα, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΤΩΒΡΙΟΥ 2012 (ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως. 

Δύσκολο το έργο του Γ.Α.Σ. Κιλκίς το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Δύσκολο έργο θα έχει η ομάδα χειροσφαίρισης του Γ.Α.Σ.Κ. αφού θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Αερωπό Έδεσσας το Σάββατο 13 Οκτωβρίου για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στη σκέψη όλων δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά μόνο η νίκη και η κατάκτηση των δύο πολύτιμων βαθμών. Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς, ενώ διάχυτη είναι η αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα. Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου ο Γ.Α.Σ.Κ. θα αντιμετωπίσει στην Αθήνα τον Πανελλήνιο στον εξ αναβολής αγώνα της πρώτης αγωνιστικής. Οι κιλκισιώτες είναι το φαβορί της αναμέτρησης μιας και ο άλλοτε κρατεός Πανελλήνιος παρουσιάζεται ιδιαίτερα εξασθενημένος τα τελευταία χρόνια.

Τϊτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Και τώρα στη Σύνοδο Κορυφής οι ελληνικές προσδοκίες – ΣΕ μια εβδομάδα – Στόχος μας να κλείσει το πακέτο μέτρων των 13,5 δις και η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις ευρώ!·Αλληλέγγυοι οι Τούρκοι στους Έλληνες για την οικονομική κρίση – Το μήνυμα μετέφερε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Εξωτερικών ·Παραλογισμός!...- Χαράτσι 40 ευρώ για να ελεγχθούν οι συντάξεις – Με συμβολαιογραφική πράξη θα δηλώνεται ο θάνατος από συγγενή
ΑΥΓΗ ·Επιστροφή στο παρακράτος – Η κυβέρνηση διασύρει διεθνώς τη χώρα·Νέο μέτωπο με την κοινωνία ανοίγει η κυβέρνηση (... με τις «89 δράσεις – προαπαιτούμενα» που προβλέπει το Μνημόνιο) ·Σαμαράς – Νταβούτογλου – Συρία και μετανάστευση στο μενού των συνομιλιών