Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Την επιστροφή των βιβλίων στο τέλος της χρονιάς μελετά το υπουργείο Παιδείας

Τρόπους ώστε τα βιβλία να μην πετιούνται στο τέλος του χρόνου, αλλά να δίνονται πάλι για χρήση μελετά το υπουργείο, επισήμανε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Όπως πρόσθεσε, «στη Γερμανία χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία για 3 χρόνια, εμείς γιατί να τα πετάμε; Τι είδους σπατάλη είναι αυτή της τάξεως των 20 ή 30 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο;».

Αλέξανδρος Κιλκίς: Ξεκίνησε το Τουρνουά Τζούνιορ

Όλη η Ακαδημία Ποδοσφαίρου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Κιλκίς αγωνίστηκε και αυτή την Κυριακή, στις εγκαταστάσεις της. Το τμήμα προτζούνιορ του Μιχάλη Αναστασιάδη έδωσε φιλικούς αγώνες κόντρα σε ΑΕ Πολυκάστρου και Εθνικό Αξιούπολης.
Παράλληλα, ξεκίνησε το Τουρνουά Τζούνιορ, με συμμετέχουσες τις Ακαδημίες Αλέξανδρος Κιλκίς, Εθνικός Αξιούπολης, Δόξα Καμπάνη, Δόξα Χέρσου και ΑΕ Πολυκάστρου.

ευΧΑΡΙσΤΟ αποτέλεσμα για τον Άρη Παντελεήμονα

Δεύτερη αγωνιστική με ευΧΑΡΙσΤΟ αποτέλεσμα. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης καθώς επικράτησε με 0-2 σκορ της Ελπίδας Μικροκάμπου. Με πρωταγωνιστή τον Χαρίτο Χρήστο που σημείωσε από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο, φτάνοντας συνολικά τα πέντε προσωπικά στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα έφτασε εύκολα στην νίκη συγκεντρώνοντας συνολικά επτά βαθμούς στις πρώτες πέντε αγωνιστικές βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την θέση της στον βαθμολογικό πίνακα. Επόμενη αναμέτρηση για τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 16:00 εντός έδρας με αντίπαλο τον Λεβέντη Λεβεντοχωρίου για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Άγριος καυγάς με τον «εθνοσωτήρα» Σώρρα on air!



Δείτε το βίντεο με τον καβγά μεταξύ του κ. Σώρρα, του κ. Παπαδάκη και της Μαριάννας Πυργιώτη:

Πρόλαβαν την αυτοκτονία ανήλικης

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε άμεσα ανήλικη, η οποία αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Για το περιστατικό αυτό και για την ύπαρξη σχετικού βίντεο στο Youtube, είχε σταλεί e-mail, μέσω ηλεκτρονικής θυρίδας του F.B.I.

Εκλογική διακύρηξη Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Φοροτεχνών Ελευθέρων Επαγγελματιών Κιλκίς

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
από την γενική συνέλευση της 05/10/2012 οφείλουμε να αντλήσουμε κάποια συμπεράσματα και στις προσεχείς εκλογές να μην γίνουμε υποστηρικτές μιας διοίκησης και μιας ομοσπονδίας οι οποίες φάνηκαν ανίκανες να επιτελέσουν στα στοιχειώδη το ρόλο τους για την προετοιμασία του κλάδου στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Εκεί ανακοινώθηκε η δημιουργία δεύτερου ψηφοδελτίου αγωνιστικού ενάντια στο συμβιβασμένο και ενσωματωμένο στην όλη κατάσταση ψηφοδέλτιο της σημερινής διοίκησης σύμφωνα με το Ν 1712/1987. Όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξαν αντδράσεις ενάντια σε αυτό.

Νέοι όροι για τη λειτουργία επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών

Από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 2718/τ.Β΄/2012) η απόφαση Υ1γ/ΓΠ/οικ. 96967/2012 του Υπουργού Υγείας, που αφορά τους νέους «υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και άλλες διατάξεις» και τίθεται σε ισχύ από 24/10/2012.

Πανελλαδική γενική απεργία των εκπαιδευτικών τεχνολογικής, επαγγελματικής εκπαίδευσης στις 18 Οκτωβρίου 2012

Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. συμμετέχει στην Πανελλαδική Γενική Απεργία που κήρυξαν η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Πέμπτη 18-10-2012, ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλούμε τα μέλη μας να εκφράσουν δυναμικά και μαζικά, με την συμμετοχή τους, την αντίθεσή μας στις μνημονιακές πολιτικές: 

Κοινωνικό φροντιστήριο οργανώνει η ΕΛΜΕ Κιλκίς

Η ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς θέλοντας να βοηθήσει οικονομικά αδύνατους μαθητές της Γ΄ Λυκείου πήρε ομόφωνη απόφαση στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης να οργανώσει φροντιστηριακά μαθήματα προετοιμασίας για τις πανελλαδικές. Για τον σκοπό αυτό ζητά από τα μέλη της να δηλώσουν στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ ή στον αντιπρόεδρο ή στο γραμματέα ή σε μέλος του ΔΣ ότι προτίθενται φυσικά αφιλοκερδώς να διδάξουν μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα. Για να υλοποιηθεί αυτή μας η δράση μπορούν να διδάξουν και συνταξιούχοι συνάδελφοι, που ακόμη νιώθουν άσβεστη τη φλόγα της διδασκαλίας. Οι εκπαιδευτικοί πάντα είναι έτοιμοι να προσφέρουν και μάλιστα σήμερα που η οικονομική κρίση χτυπά κάθε οικογένεια. Για να ευοδωθεί αυτή μας η προσπάθεια πρώτα από όλα πρέπει να βρεθούν αυτοί που θα διδάξουν, μετά πρέπει να βρεθεί ο χώρος σε συνεργασία με τους 2 δήμους μας και τέλος να δηλώσουν οι μαθητές.

"Nα εξαιρεθούν των περαιτέρω περικοπών σε μισθούς και συντάξεις τα άτομα με βαριές αναπηρίες"

Ερώτηση (αρ. πρωτ. 2938/15.10.2012), σχετικά με το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν των περαιτέρω περικοπών σε μισθούς και συντάξεις τα άτομα με βαριές αναπηρίες, κατέθεσε η Βουλευτής Β’ Αθήνας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής ‘’Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου’’, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου. 

Ερωτήματα του συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών για την ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής κ. Μαρία Ρεπούση

Εξ αφορμής της Επίκαιρης Ερωτήσεως που κατέθεσε η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Μαρία Ρεπούση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, αναφορικά με το θέμα που ανέκυψε ως προς την εγγραφή των μουσουλμανοπαίδων της Θράκης στην Α' Δημοτικού λόγω της μη παρακολουθήσεως της διδασκαλίας των δημοσίων νηπιαγωγείων, όπως ο νόμος ορίζει, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών θα ήθελε να επισημάνει την ανυπόστατη επίκληση των άρθρων 40 και 41 της Συνθήκης της Λωζάνης τα οποία στο σύνολο τους αναφέρονται στα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας της Κωνσταντινουπόλεως και μόνο, τα οποία μάλιστα παραβιάζονται κατά βάναυσο τρόπο και κατά παράβαση κάθε έννοιας του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις εκάστοτε τουρκικές κυβερνήσεις.

Όλοι στην απεργία και στα συλλαλητήρια στις 18 Οκτωβρίου 2012, με την Π.Α.Σ.ΕΒΕ, το Π.Α.ΜΕ, την Π.Α.ΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ.

Η τρικομματική κυβέρνηση παριστάνει πως διαπραγματεύεται και δήθεν αντιστέκεται στις πιέσεις των εταίρων της.  Προσπαθούν να εξαπατήσουν τους αυτοαπασχολούμενους.  Τα μέτρα είναι προαποφασισμένα. Οι διαπραγματεύσεις είναι «στάχτη στα μάτια».  Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν αποφασίσει να τσακίσουν ότι έχει απομείνει από μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά δικαιώματα, παροχές υγείας και πρόνοιας.

Τη διανομή φρουτοσαλάτας αλλά και γαλακτοκομικών προϊόντων σε σχολεία σχεδιάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Συνέντευξη Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή, Αθανάσιου Τσαυτάρη στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ (www.amna.gr) και τη δημοσιογράφο Μαρία Σιδέρη Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, φέτος προβλέπεται ένας μάλλον δύσκολος χειμώνας με τα νοικοκυριά να είναι οικονομικά αρκετά στριμωγμένα. Πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συμβάλλει από τη δική του πλευρά στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης των τιμών; 

Στουρνάρας: «Μέσα Νοεμβρίου η εκταμίευση»

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Δημοσιογράφος: Τι συζητήσατε τώρα με τον Πρωθυπουργό;
Ι. Στουρνάρας: Τον ενημέρωσα για το πως πάνε οι διαπραγματεύσεις. Θα συνεχιστούν μέχρι το Συμβούλιο Κορυφής, μέχρι το Συμβούλιο Κορυφής και μετά.
Δημοσιογράφος: Άρα δεν θα έχει κλειδώσει τίποτα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής;
Ι. Στουρνάρας: Δε νομίζω. Το προσπαθούμε, δε νομίζω όμως.
Δημοσιογράφος: Υπάρχει περίπτωση τα μέτρα να ψηφιστούν την άλλη βδομάδα;
Ι. Στουρνάρας: Τα μέτρα θα ψηφιστούν μετά την έγκριση του Eurogroup. Τότε θα πρέπει.
Δημοσιογράφος: Το Eurogroup για πότε προγραμματίζεται, κ. υπουργέ;
Ι. Στουρνάρας: Δεν το γνωρίζουμε ακόμα.
Δημοσιογράφος: Άρα ο χρονικός ορίζοντας παραμένει για σας ο χρόνος εκταμίευσης της δόσης αρχές Νοεμβρίου;
Ι. Στουρνάρας: Μέσα Νοεμβρίου η εκταμίευση. Ευχαριστώ.

Φώφη Γεννηματά: "Τα όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί "

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις αλλαγές στα εργασιακά, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, παρέπεμψε στη δήλωση της στις 4 Σεπτεμβρίου και σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι χρειάζονται προστασία. Τα όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη και να μην επιτρέψουμε την εργασιακή ζούγκλα».

Εκδήλωση "Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ" στην Αθήνα

Η πολιτική συγκυρία, η πορεία της χώρας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της Πανελλαδικής Σύσκεψης Στελεχών της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα.
Στη διαδικασία στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 900 άτομα από όλη την Ελλάδα, υπήρξαν εισηγήσεις για την οικονομία από τον Μ. Κολιάτσο, τις σχέσεις κράτους – κοινωνίας από το Δ. Κοτρόγιαννο, για τα ιδεολογικά από τον Β. Ραούλη και για τα οργανωτικά θέματα από τον Κ. Τρέντζιο.
Στην ομιλία του το Μέλος της Π.Γ. του ΠΑ.ΣΟ.Κ και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γ. Παναγιωτακόπουλος τόνισε:

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συμμετοχή ΑμεΑ σε Ιδιωτική κατασκήνωση με τη χρηματοδότηση του Δήμου Κιλκίς και Παιονίας.


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» με χαρά ανακοινώνει την ολοκλήρωση του κατασκηνωτικού προγράμματος για την θερινή περίοδο 2012.

Έρευνα: Ποια χώρα παράγει τα τρόφιμά μας;

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών διεξήγαγε έρευνα, για να διαπιστώσει πόσο σημαντική, για τους καταναλωτές, είναι η αναγραφή της χώρας προέλευσης, στη σήμανση των τροφίμων. Στην έρευνα, συμμετείχαν 1556 καταναλωτές, από όλη την Ελλάδα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε, το χρονικό διάστημα 1/9/2012-30/9/2012, μέσω ερωτηματολόγιου, που αναρτήθηκε, στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.ΚΑ. και εκτυπώθηκε, για όσους δεν είχαν πρόσβαση, στο internet. 98% των ερωτηματολογίων συμπληρώθηκαν, ηλεκτρονικά και 2% συμπληρώθηκαν, γραπτώς. Το πλήρες κείμενο της έρευνας είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.ΚΑ. στην κατηγορία «Υποστήριξη» και υποκατηγορία «Αρχείο Ερευνών».

«Ο Σόιμπλε δίνει εγγυήσεις στην Ελλάδα»

Οι δηλώσεις του γερμανού υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο να βγει από την ευρωζώνη βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης τύπου της Γερμανίας.

Κατασχέθηκαν πάνω από επτά κιλά χασίσι - Τώρα ψάχνουν τον κάτοχο

Χθες (14.10.2012) το μεσημέρι, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε δασική περιοχή της Αραβησσού Πέλλας οκτώ συσκευασίες που περιείχαν συνολικά ποσότητα κάνναβης βάρους (7.722) γραμμαρίων.  Από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών.

Έκλεψαν 1100 ευρώ σε είδος και 30 ευρώ σε μετρητά

Συνελήφθησαν σήμερα (15.10.2012) το πρωί, στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 20, 23 και 39 ετών, διότι λίγες ώρες πριν παραβίασαν με λοστό την πόρτα καφενείου ενός 62χρονου ημεδαπού στην Καρπερή Σερρών και αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές αξίας (1.100) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ και αποχώρησαν από το σημείο επιβαίνοντες στο σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας Σερρών.


Τελικά δεν τα έκρυψαν καλά τα λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθησαν χθες (14.10.2012) το βράδυ, στη Ροδόπολη Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, τέσσερις υπήκοοι Βουλγαρίας 36, 39, 45 (γυναίκα) και 66 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκαν να κατέχουν και να μεταφέρουν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στην ρεζέρβα του αυτοκινήτου, στους θόλους των μπροστινών τροχών, σε πυροσβεστήρα, θερμό και στα πανωφόρια τους πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι.  Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (191) πακέτα τσιγάρων, τα οποία θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.

Δεν τους έφτασε η τηλεόραση και το πορτατίφ, έκλεψαν και πέντε σαμπουάν

Συνελήφθησαν σήμερα (15.10.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου Πιερίας, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 21 και 24 ετών (άνδρες) και 32 και 38 ετών (γυναίκες) για κλοπή. Ειδικότερα, η 38χρονη και ο 21χρονος, αφού παραβίασαν την πόρτα δωματίου ξενοδοχείου, αφαίρεσαν μία τηλεόραση, ένα πορτατίφ και πέντε σαμπουάν, έγιναν όμως αντιληπτοί από φύλακα της επιχείρησης, ο οποίος ακινητοποίησε την 38χρονη στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν κλαπέντα αντικείμενα και στη συνέχεια οι προαναφερόμενοι συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς.

4 ημεδαποί λήστεψαν έναν αλλοδαπό

Συνελήφθησαν χθες (14.10.2012) στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομική Διεύθυνσης Πιερίας, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 15, 16, 20 και 22 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση Αρχής και ληστεία σε βάρος αλλοδαπού υπηκόου Μπαγκλαντές. 

Τον έψαχναν στην Ευρώπη, στα Μουδανιά τον τσάκωσαν

Συνελήφθη χθες (15.10.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, ένας αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας 22 ετών σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.  Συγκεκριμένα, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, εντοπίσθηκε ο προναφερόμενος και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε από τις Αρχές της Ιταλίας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για ληστεία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

Ψήφισμα του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς μετά από την θλιβερή αγγελία του θανάτου του εκλεκτού μέλους του Συλλόγου μας Γεωργιάδη Πολυχρόνη συνήλθε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα: 

Ολοκληρώθηκε το Καλαντάρι των αγώνων Στίβου για το 2013

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τη συγκρότηση του αγωνιστικού προγράμματος του Στίβου της νέας σεζόν. Το καλαντάρι του 2013 έχει ως εξής: 

Επιστολή Γκουντενούδη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης για τα πρατήρια υγρών καυσίμων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης απέστειλε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, επιστολή σχετικά με τη δυσαρέσκεια των καταναλωτών και των πρατηριούχων υγρών καυσίμων. 

Εκδηλώσεις για την 100η επέτειο απελευθέρωσης της Παιονίας

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο απελευθέρωσης της Παιονίας στις 23 Οκτωβρίου 2012 στη Γουμένισσα.

Δήλωση Π. Ψωμιάδη για το θάνατο του Παναγιώτη Σπύρου

Σχετικά με το θάνατο του καρδιοχειρουργού Παναγιώτη Σπύρου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Θεσσαλονίκη έχασε χθες ένα από τα καλύτερα παιδιά της. Ο Παναγιώτης Σπύρου ήταν ένας συμπολίτης μας γεμάτος ενέργεια, προικισμένος με περίσσευμα ψυχής, ένας άνθρωπος που αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια και γενναιότητα τις προκλήσεις της ζωής. Η πόλη χρωστά πολλά στο διακεκριμένο επιστήμονα που με το τεράστιο έργο του τη διαφήμισε στα πέρατα του κόσμου, αποθέωσε την πρωτοπορία στην καρδιοχειρουργική και άνοιξε νέους δρόμους, αποδεικνύοντας στην πράξη πως οι Έλληνες γιατροί όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό, αλλά έχουν τις ικανότητες να πετύχουν αυτό που φαίνεται ακατόρθωτο. Στους συγγενείς, στους οικείους του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Έληξε η Έκθεση Τροχαίας με θέμα "STOP στα τροχαία ατυχήματα" στις Μουριές Κιλκίς

Κατά το χρονικό διάστημα από 08-10-2012 έως και 11-10-2012 με μέριμνα και ευθύνη του Τμήματος Τροχαίας Κιλκίς πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του πρώην Δημοτικού Διαμερίσματος Μουριών, Έκθεση Τροχαίας με θέμα "STOP στα τροχαία ατυχήματα". 

Προσπάθησε να φύγει από τα σύνορα με κλεμμένο αυτοκίνητο

Συνελήφθη χθες (14.10.2012) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών, ένας 35χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, διότι επιχείρησε να εξέλθει από την ελληνική επικράτεια οδηγώντας όχημα κλεμμένο.  Συγκεκριμένα, στον Προμαχώνα Σερρών (σημείο εξόδου), σε αστυνομικό έλεγχο εντοπίστηκε ο ανωτέρω να οδηγεί Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας εταιρίας που εδρεύει στην Ιταλία σύμφωνα με γνήσια παραστατικά που είχε στην κατοχή του ο 35χρονος και για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από τις Αρχές της Ιταλίας. Σε βάρος του 35χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Το προαναφερόμενο όχημα και οι πινακίδες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα Σερρών.  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Αλβανός βρέθηκε μαχαιρωμένος

Σήμερα 02:00 ώρα της 15-10-2012, στο 1ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Παλαιφύτου – Παλαιού Μυλότοπου Πέλλας, βρέθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, πτώμα αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, το οποίο έφερε τραύματα από μαχαίρι στην θωρακική και κοιλιακή χώρα. Στο σημείο κλήθηκε ο κ. Ιατροδικαστής, καθώς και συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας για την εξερεύνηση του χώρου. Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας.

Εορτασμός της ΄΄Ημέρας της Αστυνομίας΄΄ και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου στο Κιλκίς

Ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς,  Αστυνομικός Διευθυντής Αριστοτέλης ΜΑΝΩΛΑΣ  έχει την τιμή να σας προσκαλέσει το Σάββατο 20-10-2012 στις εορταστικές εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα με μέριμνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συλλέγουν υπογραφές για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο

Συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο η συλλογή υπογραφών για σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το πώς φτάσαμε στα Μνημόνια. Το Σάββατο το "τραπεζάκι" των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν στην Λαϊκή Αγορά του Κιλκίς, την Κυριακή το μεσημέρι στην Λαϊκή του Π. Αγιονερίου ενώ το μεσημέρι στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου στο Κιλκίς. Στο χώρο της Λαϊκής αγοράς του Κιλκίς βρέθηκε και η Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του κινήματος κα Σταυρούλα Ξουλίδου.

Νικητής και φέτος στις Σπέτσες ο Γιάννης Παπαδόπουλος

Σε ένα πραγματικά παραδεισένιο περιβάλλον, γύρο από το νησί των Σπετσών, διεξήχθη την Κυριακή 14 Οκτωβρίου ο 2ος ημιμαραθώνιος «Spetses mini Marathon». Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά νικητής αναδείχθηκε ο δημοσιογράφος και μαραθωνοδρόμος πρωταθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς , Γιάννης Παπαδόπουλος, που κάλυψε πρώτος την απόσταση των 26 χιλιομέτρων. Τερμάτισε σε 1 ώρα 29.39, ένας πολύ καλός χρόνος, αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρσι που ήταν και πάλι νικητής είχε κάνει 1 ώρα 31.12. Δεύτερος ήταν ο Αντώνης Σαρρής με 1 ώρα 43.59 και τρίτος ο Βασίλης Νυσταδάκης με 1 ώρα 46.25.
Στις γυναίκες πρώτη ήταν η πρωταθλήτρια στο Τρίαθλο και 7η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Λουκία Λουκοπούλου με 1 ώρα 59.47. Δεύτερη ήταν η Μαγδαληνή Κουρλέση με 2 ώρες 09.55 και τρίτη η Μάτα Κλησάρη με 2 ώρες 15.02.

Ανοικτή για το κοινό η έκθεση «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες» στο δήμο Κιλκίς

Έως και την Τρίτη 23 Οκτωβρίου θα διαρκέσει στην πόλη του Κιλκίς η ενημερωτική περιβαλλοντική εκστρατεία για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς.
Στο πλαίσιο της Εκστρατείας λειτουργεί καθημερινά έκθεση με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες» στον 2ο όροφο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς (ΛΑΦ), η οποία είναι ανοικτή για το κοινό τις καθημερινές από 18.00 έως 20.00 και τo Σαββατοκύριακο από 10.00 έως 13.00 και 18.00 – 20.00. Τις πρωινές ώρες, στον χώρο της Έκθεσης θα πραγματοποιούνται προγραμματισμένες επισκέψεις από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Με προοπτική τη συμφωνία για επιμήκυνση – Απαιτούν απολύσεις και μαχαίρι στα εργασιακά (τρόικα)- Θρίλερ με την τρόικα για αποζημιώσεις και τριετίες·ΣΕ συνέντευξή του .. – «Περνάμε τον τελευταίο κάβο» λέει ο Αντώνης Σαμαράς·Η γραφειοκρατία βουλιάζει την Ελλάδα! – Η μεγαλύτερη ίσως πληγή η «χαρτούρα»!
ΑΥΡΙΑΝΗ · · · (σε απεργία)
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Αυθαίρετα – Μείωση προστίμων στα κτίρια με οικοδομική άδεια – Νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ·Πρωτοφανείς και ανάλγητες οι απαιτήσεις της Τρόικας – Ζητούν την αναδρομική μείωση στις αποζημιώσεις- Απαιτούν 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο, εδώ και τώρα!·Κοινόχρηστοι χώροι – Πως θα απαλλαγείτε από το χαράτσι – Όλη η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε